4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CARAMBA LAZARICA – Se incheie mascarada de mandat a Procurorului General Augustin Lazar. Ministrul Justitiei Tudorel Toader a cerut revocarea din functie a lui Lazar. Toader a dezvaluit ca Lazar a dat clasare intr-un dosar care il privea pe Klaus Iohannis: "Presedintele a semnat decretul fara sa existe verificarea legalitatii numirii... Chiar nu inteleg de ce apare o rezolutie de clasare emisa de procurorul Lazar referitoare la presedintele Romaniei in functie" (Raportul)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

24 October 2018 19:04
Vizualizari: 14712

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a sustinut miercuri, 24 octombrie 2018, o declaratie de presa in cadrul careia a dat citire sintezei raportului de evaluare efectuat fata de activitatea profesionala a Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar. Asa cum era de asteptat, ministrul Justitiei Tudorel Toader a declansat procedura de revocare din functia de procuror general al Romaniei a lui Augustin Lazar.


Prezentam in continuare principalele afirmatii facute de Tudorel Toader in timpul declaratiei de presa:

-Voi prezenta intr-o scurta declaratie de presa raportul privind activitatea manageriala a procurorului general al PICCJ. Prin urmare, raportul este structurat pe cinci capitole, pe cinci parti. (...) Partea a treia se refera la evaluarea in sine.

-Raportul are 63 de pagini si sigur veti fi de acord cu faptul ca nu pot sa ii dau citire cuvant cu cuvant. Voi trece in diagonala, voi face o scurta sinteza a raportului, dupa care, la momentul la care incetam prevederea noastra il veti gasit pe pagina noastra de internet.

-Temeiul legal pentru redactarea acestui raport de evaluare se raporteaza la articolul 132 din Constitutie (...)

-Fata de cadrul legal invocat, analiza subsumata evaluarii exercitarii atributiilor mangeriale se refera la organizarea eficienta a activitatii, comportamntul, comunicarea, asumarea responsabilitatilor, aptitudinile mangeriale.

-Fac referire totusi la rolul constitutional pe care il are Ministerul Public si in art. 131 din Constitutie se spune ca in activitatea judiciara MP reprezinta interesele generale ale societatii, apara ordinea de drept si ...

-As vrea sa va citez un paragraf dintr-un discurs al procurorului general care vrea sa ilustreze acest temei juridic din constitutie: "Noi, institutia de azi, vom fi esenta MP de maine, care va avea acelasi rol, aceeasi misiune dar in conditiile concrete ale mileniului 3"... (...)

-Vom vedea in ce masura date din raportul de evaluare ilustreaza acesta afirmatie.

-Declansarea procedurii de evaluare a procurorului general. In luna august aununtat public intentia de declansare a procedurii legale de evaluare a procurorului general. (...)

-Vreau sa subliniez faptul ca am inregistrat evolutii in acticvitatea procurorului general, care le consider de natura a declansa procedura de evaluare.

-Vreau sa va spun ca nu neaparat din motive de simetrie, dar evaluarea cuprinde exact 20 de puncte, cate au fost si procurorul sef al DNA. Puteam sa adaug mai multe. (...)

-Eu am sa enumar fiecare din cele 20 de puncte, si daca avem timp si o fraza doua care sa argumenteze enuntul.

-Primul lucru pe care as vrea sa il sublinez si pe care l-am subliniat, faptul ca procurorul general a sustinut vehement si in repetate randuri public lipsa unui temei legal pentru evalaure procurorului sef de la DNA. In comunicarea publica a avansat ideea unui conflict intre procuror si ministrul justitei. A facut aceste afirmatii si a avansat aceasta idee pentru a incerca sa impiedice evaluarea procurorului sef al DNA. De fce spun asta? Procurorul general nu a dispus nicio masura de verificare a celor aparute in spatiul public, nu a facut niciun demers pentru a identifica temeiul legal pentru evaluarea procurorului sef de la DNA.

-Procurorul general contesta temeiul juridic legal pentru evaluare procurorului sef DNA, spunand ca exista un regulament al CSM dupa care trebuie facuta evaluarea. Intre regulament si lege are prioritate legea, (...) dar nu se poate abate de la prevederile legale.

-pentru cine vrea sa dezvolte aceasta tema mai multe se poate uita si la decizia 351/2018 a CCR care dezvolta aceasta tema, temeiul legal pentru care ministrul Justitiei poate sa faca evaluare si care stabileste raporturile de autoritate intre ministru si procurori. (...)

-Tind sa cred ca voia sa preintampine o eventuala evaluare a dominei sale. De ce spun asta? Pentru faptul ca procedura evaluarii domniei sale ne punem cel putin doua semne de intrebare. Primul semn de intrebare se refera chiar la legalitatea numirii domului procuror general in aceasta calitate.

-17 februarie 2016 MJ declansa procedura de selectare a candidatului pentru functia de procuror general. (...) Conditiile prevedeau si calificativul FB la ultima evaluare. 15 martie 2016 se inregistreaza la MJ candidatura dl procuror Augustin Lazar. 21 aprilie 2016 Sectia de procurori avizeaza favorabil propunerea ministrului. Pe 28 aprilie 2016 presedintele Romaniei semneaza decretul de numire in functia de procuror general.

-Ce constatam? Ca in dosarul de candidatura nu s-a identirficat niciun document care sa indeplineasca criteriul FB la ultima evaluare. Cveea ce inseamna ca lipsea o piesa din dosar in evalaure si desemnare. Calificativul, evaluarea pe ultima perioada. E adevarat ca avizul dat de catre Sectia pentru procurori din 21 aprilie 2016 nu face referire la neindeplinirea acestei cerinte. Am incercat sa documentez acest raport, sa vad ce se intampla, nu a fost evaluare, nu o gasim noi, o fi la CSM... Am transmis la CSM solicitarea de a ne pune la dispozitie rapoartele de evaluare pe perioada 2014-2016 si 2011-2013. Ni se spune: prezentul raport a fost facut in 2017, adica dupa momentul desemnarii si semnarii decretului de numire. (...) A semnat numirea in conditiile in care nu exista conditia indeplinirii ceriteriilor de performanta profesionala. (...) Presedintele nu a verificat desi avea obligatia respectarea...

-Nu putem trage concluzia cu certitudine de ce ministrul Justitiei a transmis propunerea fara ca dosarul sa fie complet, de ce presedintele a semnat decretul fara sa existe aceasta verificarea a legalitatii numirii si nu credem ca are vreo legatura, numirea fara toate documentele, cu unul dintre documentele din dosar in care, si chiar nu inteleg de ce, apare o rezolutie de clasare emisa de procurorul Lazar referitoare la presedintele Romaniei in functie.

-Mai mult decat atat, evaluarea domunlui procuror general pentru perioada 2014-2016 ne arata o chestiune greu de explicat. Si spune ca cel evaluat a luat cunostinta de evaluare pe data de 18 septembrie 2018, exact cu o zi inainte ca raspunsul in scris sa fie remis de CSM catre Ministerul Justitiei.

-Al treilea punct pe care l-am retinut si cred ca faptele retinute in sarcina procurorului sef DNA sunt in egala masura imputabile procurorului general.

-In al patrulea rand, ignorarea situatiilor de criza... (...) Va dau numai un exemplu, se vorbeste si statistica arata faptul ca multe cauze sunt solutionate dupa implinirea termenului de prescriptie, fapte care, in opinia mea, sunt deosebit de grave, oricat am clamat acea complexitate, volumul de munca si dificultatea solutionarii in termenul legal. Si mai dau un exemplu, trei conflicte juridice de natura constitutionala generata de procurorul sef DNA. La primul, sa spunem, dar nici dupa al doilea, procurorul general nu a intevenit.

-Al cincilea punct. Stiti ca Inspectia Judiciara a intocmit un raport privind activitatea manageriala la DNA. Raportul acela care avea puncte pozitive si puncte negative a ajuns la Sectia de procurori de la CSM. Ce face Sectia de procurori cu majoritate de voturi? Il aproba dar dupa ce extrage pasaje din raportul Inspectiei. Ce ne spune procurorul general fata de acest demers? Sa avem incredere in Sectia de procurori ca va da o solutie corecta, temeinica si ca statul de drept se consolideaza.

-Al saselea punct. Am retinut discursuri publice cu caracter eminamente politic. Am retinut acuzatii fara precedent la adresa autoritatilor statului, la adresa puterii legislative, puterii executive.

-In al saptelea rand. Practicarea si incurajarea unor complortamente contrare obligatiilor legale. Si spun sintagma mult folosita, cand spunea "niste inculpati de rang inalt". (....) Procurorul general ridica stacheta si spune inclulpati de rang inalt.

-In al optulea rand, abdicarea de la garantii constitutionale precum respectarea dispozitiilor prezumtiei de nevinovatie...

-Contestarea deciziilor CCR in sensul nerespectarii deciziilor CCR de catre procurorul general. Pai daca un cetatean care nu este jurist poate sa spuna o fi, n-o fi, dar un procuror de rand inalt care sa incurajeaze nerespectarea deciziilor CCR este cu mult mai grav.

-In al zecelea rand, neindeplinirea obiectivelor asumate de procurorul general prin proiectul de management care a stat la baza numirii sale in functia de procuror general. La ce ma refer: in proiect scrie ca "vom lua toate masurile pentru incetarea delegarilor", in realitate, daca ne uitam pe raportul Ministerului Public constatam exact contrariul. In mandatul dansului a crescut numarul delegarilor. Mai pe romaneste, una spunem, alta facem.

-In al 11-lea rand am in vederea scaderea operativitatii Ministerului Public.

-In al 12-lea rand, neindeplinirea obligatiilor legale in privinta realizarii politicii penale. Ce spune legea? Ca MP trebuie sa elaboreze si sa prezinte ministrului justitiei propuneri in vederea diminunarii criminalitatii. Prin urmare, procurorul general, sigur, a crezut ca face politica penala (...)

-In al 13-lea rand, contestarea legilor de modificare a legilor Justitiei ulterior controlului de constitutionalitate. Va dau doar un singur exemplu, s-a discutat in spatiul public despre acea sectie speciala. Procurorul general, intr-o faza incipienta, si-a exprimat punctul de vedere, dar CCR a validat solutia ca fiind constitutionala si, din acel moment, deciziile Curtii sunt definitive si general obligatorii, iar tu ca procuror de rang inalt esti obligat sa respecti legea. (...)

-In al 14-lea rand, critica hotararilor judecatoresti si a judecatorilor. (...) Ce face un procurorul general? Afla ca un judecator declara un protocol ca fiind neelgal, dar nu numai ca il critica, ii face si sesizare la Inspectia Judiciara pentru eventuala abatere disciplinara.

-In al 15-lea rand, am numit eu aici, o dubla masura in rezolvarea unor situatii similare si tergiversarea procedurilor legale. (...)

-In al 16-lea rand, dar o chestiune care este mai semnificativa, 10 august 2018, protestul din Piata Victoriei, se deschide un dosar pentru solutionarea evenimentelor respective. Dosarul e la parchetul de tribunal, dupa care urca la parchetul general. Exista un ordin al procurorului general care spune ca daca ai luat un dosar de la parchetul de tribunal si l-ai duce la Inalta Curte, nu iei si procurorul. (...) Ce se intampla, procurorul general ia doi, trei procurori de la tribunal si ii duce la Inalta Curte, iar la cateva zile isi anuleaza propriul ordin.

-In al 18-lea punct, incalcarea legii prin semnarea unor protocoale prin care se interfereaza in activitatea Parlamentului. Crearea unor premize pentru crearea unei justitii paralele. Simplul fapt de incheiere a protocolului...

-Punctul 19 se refera la simplul fapt de ascundere a incheierii protocoalelor. Ne aducem aminte sintagma: "Cum sa facem asa, cum sa apelam la asemenea inginerii, Doamne Dumnezeule", cand tocmai se incheiase acest protocol.

-Ne ducem la 20, este legat tot de protocoale, aceasta inadevertenta pe care am semnalat-o in discursul public. Nu a fost un gest de sfidare, dupa pararea mea, pe 20 martie 2018 a trimis protocolul din 2009, dar ala care tocmai fusese abrogat. Adica, il dai pe ala care nu mai e in vigoare si nu spui nimic de cele care sunt in vigoare.

Concluzia generala a prezentului raport este aceea a necesitatii de revenire la normalitate. Normalitatea inseamna cunosterea si respectarea competentelor constitutionale, legale si, in acelasi timp, o interpretare si aplicare a legii in baza principiului loialitatii constitutionale. (...)

Consideram ca actele si faptele enumerate in prezentul raport, de netolerat intr-un stat de drept, demonstreaza ca activitatea domnului procuror contravine normelor constitutionale si legale.

Nu se mai poate sustine ocupare in continuare si exercitarea de catre domnia sa a functiei de procuror general.

Prin managementul realizat a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul sau constitutinoal.

I-am cerut in scris sa imi spuna ce a facut cu acei procurori care mi-au cerut sa respect Raportul GRECO. Acesta a spus ca ei au vrut sa spuna altceva. De unde stia ce au vrut ei sa spuna.

Pentru aceste acte si fapte, (...) declansez procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei Augustin Lazar.

Prezentul Raport va fi transmis catre Sectia de procurori a CSM in vederea studierii, analizarii si acordarii avizului consultativ, precum si presedintelui Romaniei pentru a decide conform obligatiilor legale ce ii revin.

*Cititi aici Raportul ministrului Justitiei Tudorel Toader privind evaluarea lui Augustin Lazar

Comentarii

# Gilu date 24 October 2018 19:30 +73

Domnule profesor Toader , sunteti Eroul meu !

# DODI date 24 October 2018 19:53 +17

S-a ales praful de mascarada de azi a lui ciolanis, care a vrut, prin bâlciul de la Cotroceni, să minimalizeze bomba dorelului. Cireașa de pe tort a reprezentat-o menționarea numirii ilegale, de către ciolanis, a tractrotristului șef. Într-o țară normală, cu oameni normali nu pupincruiști, ar trebui ca în seara asta să existe 2 demisii: tractoristul șef pentru că funcția îi excede capacitățile sale mintale, profesionale și de bun simț și pe cea a lui ciolanis, cel care a încălcat legea nu numai prin numirea tractoristului ci prin însăși ”alegerea” sa . El știe asta și din această cauză linge opincile sistemului și înjură toată ziua coaliția.

# DOREL date 24 October 2018 23:28 +2

Noi, de fapt, ar trebui să-i mulțumim lui Lazariuc pentru rezoluția de clasare introduse în dosarul de numire, este cel mai bun exemplu al nivelului intelectual a 50 % din procurorii scumpe noastre patrii!

# Cyndy date 25 October 2018 00:28 +2

Numirea pe funcție a lui Lazărică de către Prună si Johannis a fost ILEGALĂ ŞI DECI PENALĂ făcută prin şantaj si abuz. EchipaJOHANN8S+PRUNĂ+LAZĂR=GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT(adică =NIŞTE PENALIi de RANG ÎNALT..conform limbajului celor în cauză :Dar trebui JUDECAȚI )...dar DIICOT si SRI ce au făcut?...păi DIICOT a protejat si pazit mafia de acoperiți +SRI&DNA ce au ,, belit"prima oară pe fostul procuror general de au făcut "postul liber"ca să planteze pe imbecilul actual la comanda#SRI şi apoi au belit si belesc în continuare BUZUNARELE ROMÂNILOR CARE PLĂTESC PENSII ŞI SALARII GIGANT ACESTOR IMPOSTORI care fabrică dosare penale"la SERTAR" la toți cetățenii poporului român. :-x Hai să lăsăm la o parte propunerea de revocare şi să ne ocupăm de PROBLEMA DE BAZĂ CARE ESTE STRUCTURA MAFIOTĂ INTERINSTITUȚIONALĂ IN FRUNTE CU PENALUL ŞEF JOHANNIS CARE A PRIMIT neînceperea URMĂRIRII PENALE DEOARECE ERA UN PENAL "SPECIAL" SLUGARNIC SISTEMULUI MAFIOT NAȚIONAL si bineînțeles a celui extern :o

# patriotu date 25 October 2018 09:41 +3

Basecu si-a tras ardeleni in conducerea Romaniei precum Boc, Turcana, Luluta, Bica, Lazar, Falca, VULPEA, Joahanis etc care acum trebuie sa se intoarca acasa cu coada intre picioare pentru toate magariile facute romanilor. Pacat de iei ca se lauda ca sunt patrioti dar s-au saturat de Romania! Huuo banditilor! Imi pare rau de batalioanele romane regatene care au trecut Carpatii si au murit pentru niste vicleni care vor sa distruga Romania si s-o predea strainilor din vest cu bogatiile solului si subsolului cu tot!

# Lucian Constantinescu date 24 October 2018 19:34 +10

Doamne Ajută că scăpăm de ****** de tractorist! Nu mai putea NEAMUL ROMÂNESC să respire de jigodiile STATULUI PARALEL! Bravo, dom profesor Tudorel Toader!

# DOREL date 25 October 2018 06:11 +3

Hotul striga hoții, penalul striga penalii, cu ocazia asta, s-a dovedit cât de hoți prosti sunt toți, primul pentru a s-a lăudat cu ceva ce trebuia sa fie secretul vieții lui, ăilalți - inclusiv și în primul rand "rata mecanica" (apud Ion Cristoiu) - pentru ca au lăsat hârtia în dosar! Și, b) : în limbaj militar, se numește "desprinderea de inamic", adică la nivelul lor de retard mental, trebuie sa se ceara rapid în afara, pana nu le da Tudorel Toader dauna totala! Părerea mea...

# Eunice date 24 October 2018 19:58 +13

Eu, cetățeanul simplu, vă mulțumesc Domnule ministru Toader!

# Eu date 24 October 2018 20:10 +11

Încet...f încet scăpăm de mucegaiuri!!!! Domnul ministru sunteti un profesor EMINENT dar si un ministru INTEGRU si Curajos, profil necesar unui om de stat. E greu de răzbătut printre sacalii STATULUI PARALEL . Întrezăresc un mic culoar pt intrarea IN STATUL DE DREPT, în Normalitate. Nu pot sa cred ca am scapat de LAZAR si de KOVESI. Doamne ajuta - ne si eliberează- ne de toti odiosii si oportunistii

# Ailime date 24 October 2018 20:24 +4

Încet dar sigur ne îndreptăm spre un nou inceput, sperăm să fie bun!

# Statu-Palma-Barba-Cot date 24 October 2018 20:29 +23

MAGISTRAL!Dom'le,e nenea Todirica ăsta ceva de speriat.Iar si iar stiinta lui de carte domina prostia ,impostura si ticalosia.Miroase impostorii și prostii de la o poștă! Pai ce-a scris el acolo nu e raport, e rechizitoriu făcut împotriva celui mai mare procuror numit în funcție cu încălcarea procedurilor și legii,prezumtivii infractori fiind presedintele și procurorul însuși. Acilea pute a penal.În 20 de puncte îl desființează pe mecanizatorul sub acoperirea de procuror ,după ce acesta din urma a clasat un dosar penal deschis împotriva președintelui care ,la rândul lui,,drept răsplată, l-a si uns procuror general.Ai că-i tare!Deci tractoritu'a ocupat un post fără drept și, prin urmare,ar trebui sa ne dea banii-napoi, asta în cel mai bun caz.În cel mai rău caz ar trebui datt pe mana noii secții de investigare a magistraților.Bravo nene Todirica, felicitări pt intenția matale de a curata justiția de impostura ,prostie,abuzuri ,ticăloșie, securism și terorism de stat.

# biet roman saracu' date 25 October 2018 07:48 +2

"felicitări pt intenția matale de a curata justiția de impostura ,prostie,abuzuri ,ticăloșie, securism și terorism de stat."terorism de ALT stat.De fapt, de ALTE STATE.Este o lupta de guerrila, de rezistenta impotriva OCUPANTULUI STRAIN, far nume sau chip (l.roman) .Sau "chip"(l.engl.) se pare ca are...

# Drăgaica din talpa ţării date 24 October 2018 20:34 +8

 Să vezi acu’ Panică la căsuţa cu zorele,  fuste-n cap bruxelleze  şi Sfânta Euharistie rămasă-n pliscul credincioşilor :-*

# unul din lumea cea mare date 24 October 2018 21:06 +9

domnule ministru ,profwesor si mare stiutor de carte!!!!!!!!va multumesc din suflet si va doresc multa ,foarte multa sanatate.in sfirsit s/a gasit cineva care sa ne scape de sleatca de ,,juristi din scoala ardeleana,,.ba tractoristule nemernic( eu iti detesi porecla de tractorist si vaz ca s/a prins de tine ca marca de scrisoare) sper ca acum sa ajung linga portocala,onea si koivesi in dosare penale.iti ascultasi lamentarile de baba beata pe marginea santului,ba nici unul nu sare mai sus de realitatea,voi nevolnicii astia de ardeal.abia astept sa te vaz la IREALITATEA CU DENISE RIFAI ,GUSE SI MUC CEL MIC TRAGINDU/VA LIMBI IN CERC LAUDINDU/L PE ALA DE SE UITA LA POARTA NOUA DE LA COTROCENI(HITLERICA IN SPILHOZENI

# KANT date 24 October 2018 21:20 +5

Din ciclul " apogeul penibilității..." Lazăr spune " .... ci într-un moment special al României,..." acest moment a fost creat de oameni ca el, în cazul în care că se referea la 'directivele' Uniunii ! Bineînțeles, urmează ca locatarul Cotrocenilor să citească evaluarea până o va înțelege .... prietenii știu de ce !

# mircea date 24 October 2018 22:01 +14

Profesorul Toader este un candidat BUN pentru functia de PRTESEDINTE,un profesor univesitar ,doctor in stiinte un om integru.nu hot,mincinos ca Basescu si Iohannis

# DOREL date 25 October 2018 06:14 +1

Și ce tara frumoasa am avea atunci!

# biet roman saracu' date 25 October 2018 08:15 0

De aceea Nu va fi, chiar de ar candida..NU vor permite STAPANII coloniei.Ro numai e independenta din 1989.Presedintii Ro sunt pusi de Afara.

# Florina date 24 October 2018 22:41 +11

Dauna totala.Securistii se perpelesc in chinuri.Cum mai e treaba cu:,,niste penali de rang inalt”? Daca domnul Toader o tine in ritmul asta securistii paraditori o sa considere ca presedintele PSD e mic copil la daune pe langa paradeala ce le-o face ministrul,cu cartea,inteligenta si legea in mana.Tot respectul.

# Din Spania date 24 October 2018 22:53 +1

Total de acord. Domnul ministru Tudorel Toader este preferatul nostru. Va rugam candidati la presedintie! Calitati intelectuale deosebite.

# Vr date 24 October 2018 23:01 +1

Jos palaria domnule ministru!un ministru al justitiei adevarat!respect domnule PROFESOR!....urmeaza sa ca ganditi la fel de bine la sectia nufarul de la CSM!asteptam cu nerabdare cireasa de pe tort!acea sectie e de multa vreme penala,in sensul indicat de cp...si apoi baba Tarcea.apoi toti “penalii” v ar vota daca veti candida!stima

# ^^ date 24 October 2018 23:59 +2

Eu am apreciat ca a dat subtil si in Werner. :))

# A_L_I_E_N date 25 October 2018 00:00 +3

Premierul in functie al Romaniei (PV)a fost pus sub acuzare pentru ca ar fi numit in functia de ministru pe SD, in considerarea si recunostinta unor avantaje materiale primite anterior(chiar anterior trecerii din opozitie la guvernare. Un ministru a fost retinut 24 de ore si supus unui circ mediatic pentru ca ar fi primit avantaje electorale constand in inaugurarea publica a unor lucrari edilitare. Tot un prim ministru in functie a fost pus sub inculpare ca ar fi beneficiat electoral de vizita PM al GB. Pai aici, daca Lazar a depus la dosarul de candidatura hartia emisa de manutza sa - prin care a creat un avantaj procesual KWI-ului, ori avem santaj ori cumparare de influenta. De abuz in serviciu, oricum toata gasca pleaca la bulau (Pruna, Lazar, si, sa speram si Sectia de "procurori"). Ce este la kuru lor acum, stiid-o pe Floricica ce-au tavalit-o ca isi freaca mainile ...

# Gusty date 25 October 2018 05:37 +2

Cat de impostor poate sa fie acest Lazarica, Lazarica fără frica, un șarlatan fără pereche, un demagog "desăvârșit"! A îndrugat tot felul de baliverne, încerca să zâmbească dar, chipul lui era o masca, o masca a justiției pe care pretinde ca o face! El ", minunea blonda" a procuraturii! Halal procuror general! Pălăria lui Lazăr s-a dovedit a fi de cioban, nicidecum a unui profesionist ce s-a pretins a fi! Au săpat groapa lui Nițu, dandu-l afara din PG, insa au căzut ei înșiși în ea! Se da și drept credincios, acest fariseu!

# marius date 25 October 2018 07:07 +2

Lui Lazar cu drag: Cine nu-și ridică fundul de pe scaun când i se cere s-o facă, înseamnă c-a făcut toată viață pe el și nu-l deranjează mirosul.

# Salvamar date 25 October 2018 07:14 +6

Voi va dati seama ca pentru a fis siguri securistii ca licheaua de Lazar va fi numit, l-au SANTAJAT pe presedinte, punand in dosarul de candidatura decizia de clasare a dosarului familiei Iohannis? Adica bade Iohannis daca nu esti ascultator, acest dosar poate fi redeschis oricand. Asta se numeste aratatul pisicii. Doasarul de candidatura a lui Lazar a trecut prin mana lui Pruna ca ministru al justitiei, dar si mai grav, prin mana Sectiei de procurori a CSM, care au vazut si ei documentul si nu s-au intrebat ce cauta asa ceva in dosarul de candidatura a lui Lazar. Cat de speriati sau complici ai Statului paralel sunt membri ai acestei Sectii ca au inghitit galusca santajarii presedintelui? Sunt cumva si ei santajati? Dupa cum reactioneaza aceasta sectie sunt fie santajati, fie complici.. In ambele cazuri sunt niste ticalosi ca au acceptat asa ceva.

# tamaris.lucian date 25 October 2018 08:15 +2

mascariciul de Lazar e ridicol. Faptul ca a continuat sa apara la tv e si mai ridicol. Tupeu obraznic la el si cine l-a pus in functie

# Malagamba date 25 October 2018 09:23 +2

Mos Senila :lol: vad ca te fac unii tractorist :lol: Dupa parerea mea asta e o insulta la adresa tractoristilor. Acum ca Meseriasul Ministru Tudorel Toader te-a aratat lumii asa cum esti, cred ca merita sa-ti gasesti adevarata vocatie : grajdar, vacar sau porcar. :D

# ES date 25 October 2018 12:29 +1

Cel mai bine porcar, că nu a făcut decât porcării.

# imun/teanu date 25 October 2018 09:26 +3

Dupa aceste dezvaluiri, cu si probe materiale temeinice nu simplele suspiciuni, se impune categoric o concluzionare argumentata perfect si indubitabil. De raspuns clar unei intrebari simple: a fost numit Lazarica legal sau ilegal? Iar DACA ILEGAL atunci trebuie clarificat si daca (cumva?) toate semnaturile lui pe atatea acte oficiale mai sunt legale sau nu?, adica nu cumva si "lovite de nulitate absoluta"? Clarificarea ar avea efecte asupra multor situatii despre care nu se stie nimic (bagate sub pres chiar de procurori) in care prescriptiile la fapte initiale sunt efectiv detergent unor lanturi de infractiuni ulterioare. Cand "coruptia (chiar) ucide", dar prin procurori.

# Jemapel Costel date 25 October 2018 09:28 +9

Toader Tudorel sparge statul paralel! Sau mai degraba le da placute de inmatriculare la toti intangibilii astia sorosisti-macovisti.  Partea cea mai interesanta ar fi sa se dovedeasca faptul ca martafoiul asta vopsit a fost numit ilegal in functie si sa fie obligat sa dea banu' gros inapoi. Ar fi si un motiv foarte solid pentru suspendarea lui Cotroceni Travel Agency, pe motivul neglijenta in serviciu, dar asta ar fi prea frumos ca sa se intample vreodata. Oricum, un penibil.. Dupa ce-l matura de la parchet poate sa joace cu succes in telenovele ieftine ca are potential.. Faza cu ochii pisati a fost geniala, mai ales pentru publicul lui de retardati de la #reziduu...  :lol:

# Călin Iaru date 25 October 2018 09:32 0

Ați dat-o în bară într-un articol anterior, unde ați speculat o înțelegere între dl Toader și dl Lazăr. Deabia așteptăm confirmarea referitoare la dosarul de candidatură.

# imun.teanu date 25 October 2018 10:01 +4

Aseara, la "A3", un... sa-i zicem "personaj". Numitul Danca. Fara argumente, insa cu invective fara limita la adresa ministrului Tudorel. Un Bula, la orice materie stia doar ca "castravetele are 90% apa". D'alde-astia, la orice problema, cu legatura sau fara isi au castraveti, Dragnea, Dancila,... acum Tudorel. Ceea ce a frapat la individ (bine prinsa de camera) a fost ura imensa din ochi /ca de sticla, la vietatile impaiate. Prin malversatiunile Base-ului PDLeprele au fost metamorfozati in urmasi Bratieni. Ar fi crezut cineva ca liberalii de ei pod si ei deveni PNLepre?

# belgianca date 25 October 2018 10:08 +3

CHAPEAU MINISTRULUI DE JUSTITIE .TOATA TARA A ASTEPTAT ACEST LUCRU DEMITEREA MICUTUL SERVITOR . ARE DREPTAE LAZARICA CACARICA " CA ESTE UN MOMENT SPECIAL PT ROMANIA SI ROMANI " IN SFIRSIT CREDEM CA SE VA SCHIMBA TOTUL IN NORMAL IAR ACESTI NESTIUTORI DE CARTE SI IMBECILI CARE AU INDOBITOCIT SI SUBJUGAT JUSTITITIA SI CETATENI ROMANI CARE AU SUPORTAT ACESTI IMBECILI CARE NU AU FOST IN APAREARE SI APLICAREA LEGII SI DOR SEVITORII SRI SI VORBA LUI CEAUSESC AGENTURILOR STRAINE CARE AU VRTUT CA ROMANIA SI ROMANI SA TRAIASCA PRECUM ULTIMUL TRIB DIN AFRICA INCA ODATA CHAPEAU MINISTRULUI JUSTITIE CARE A STIUT CA IA TAURUL DE COARNE

# Mira Voican date 25 October 2018 11:05 +7

Profesorul Tudorel Toader este singurul care va sparge acest buboi care domina Romania. Nu am cuvinte de apreciere fata de acest adevarat patriot, fata de care am tot respectul si ma inclin in fata acestui titan al dreptului, care cu legile in mana a demascat impostura si mizeria care domina procuratura. Toata cinstea si respectul meu!

# tepesvoda date 25 October 2018 13:28 +1

Bravo domnului Ministru Tudorel Toader. In 30 ani e primul ministru al justitiei care stie carte si stie ce sa faca cu cartea. Va dati seama ce procuror general am avut daca el spunea in sedinta CSM ca regulamentul este peste o lege. Va dati seama ce e in dosarele intrumentate de el? Frumos ar fi ca Inspectia sa verifice dosarul de la curtea de apel Alba in care la scos basma curata pe Johaniss. Sigur acolo e abuz in serviciu asa cum ii place lui Kovesi. Oricum a fost un triunghi amoros Kovesi, Johanis si Lazar. Oare ce va spune CE, UE etc de gasca asta de la varful tari care au manarit dosarele in justitie.

# Neanae date 25 October 2018 13:52 +1

Va Multumesc Dle Ministru Tudorel Toader. Când a fost cazul mi-am permis sa va dojenesc caci se tărăgănau lucrurile. Dar va spuneam ca am încredere ... Da, sunt cât o picătura din ocean, dar picătura asta va susține total, cu nădejde, ca foarte multe alte “picături”! Acum puțin in gluma, ca ne face bine ... tractoristul pleacă, nu uitați va rog sa dispuneți sa nu i se dea cheile de la tractor! Sa plece pe jos ca-i face bine mișcarea. Nu ca protejatei LCK căreia i s-a dat mașina cu șofer cu tot la plecare. Gata cu toată dărnicia asta. PS Va Ocupați, da? de ce e cu dosarul ăla clasat al profesorului de fizica, posesor abuziv de case, temporar ocupantul Cotrocenilor? in actili numirii ciudate a tractoristului? Prin ce s-a întâmplat la Colectiv va puteți măcar interesa? Toate gândurile bune Dle Ministru, SA NE TRĂIȚI!

# liviu date 25 October 2018 15:28 +1

L-am injurat pe Tudorel Toader la inceput , dar a luat-o incet si metodic pana a rezolvat o parte din probleme. Multumesc .

# Alecsandra date 25 October 2018 18:03 0

D-l Tudorel Toader ar face foarte bine sa candideze la presedintie; de asemenea personalitati are tara nevoie pentru a deveni o tara normala !

# Magarul ala nesimtit de Lazar trebuie sa ajunga la puscarie date 25 October 2018 19:13 0

Tudorel e cel mai tare in lupta cu sistemul securist , pana acum, si prin urmare : Toader presedinte ! PS. Sa vedem ce se va intampla cu grasana venita de la DNA care nu se lasa dusa la Sibiu nici in ruptul capului ; eu zic sa mearga la puuscarie , pt. cate a facut . :eek:

# ?????? date 25 October 2018 19:31 0

Domnul Augustin Zegrean a susținut cumva că a și fos revocat din funcție domnul Augustin Lazăr, de către ministrul justiției, nu numai că ar fi solicitat revocarea ?

# ?????? date 25 October 2018 20:10 0

Printre altele ministrul justiției îi impută Procurorului General că președintele nu i-a verificat dosarul când l-a numit și că că a crescut numărul delegărilor pentru că Ministeru Justiției nu ar fi organizat concursuri pentru ocuparea posturilor ?

# Tudor-Andrei Raneti date 26 April 2019 01:49 0

#Augustin_Lazar_tortionar_comunist Ca la Aiud, Augustin Lazar e direct complice si instigator a multiple Infractiuni impotriva umanitatii impotriva mea 30 de ani dupa, nu doar Tortura, ci Vatamare corporala grava si multiple tentative de Omor calificat ce continua in prezent http://truthjustice.x10host.com ECHR https://www.scribd.com/mobile/document/352597506/Raneti-vs-Romania-at-ECHR ICC https://www.scribd.com/document/383381894/Raneti-vs-Romania-at-ICC-for-Crimes-Against-Humanity

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva