14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CEA MAI TARE MOTIVARE EVER – Majoritarii din CSM au explicat de ce contestatiile procurorilor Sorin Flonta si Sorin Lia la alegerile pentru pentru noul CSM au fost respinse, desi erau identice cu cele ale judecatorilor Adrian Gluga si Narcis Erculescu, pe care le-au admis: “Desi argumentele sunt similare in fapt si in drept, Plenul urmeaza sa le respinga ca neintemeiate ca urmare a voturilor exprimate de membrii Consiliului”

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 July 2022 14:16
Vizualizari: 6501

Consiliul Superior al Magistraturii condus de Marian Buda (foto) a produs una dintre cele mai halucinante motivari din ultimii ani. Vorbim despre motivarea hotararii prin care CSM a respins contestatiile formulate de procurorii Sorin Flonta si Sorin Lia la alegerile pentru CSM, desi respectivele contestatii erau identice cu cele depuse de judecatorii Adrian Gluga si Narcis Erculescu, pe care CSM insa le-a admis.


 

Asa cum deja se cunoaste, in 19 iulie 2022, Plenul CSM a admis contestatiile formulate de judecatorul Adrian Gluga, presedintele Curtii de Apel Craiova, si judecatorul Narcis Erculescu, presedintele Tribunalului Dambovita, dispunand organizarea unui tur II la nivel de curti de apel si tribunale la alegerile pentru noul Consiliu Superior al Magistraturii, care isi va incepe activitatea in 2023 (click aici pentru a citi). Astfel, turul II cerut de cei doi contestatori va avea loc intre Adrian Gluga si judecatoarea Ramona Gratiela Milu (castigatoarea alegerilor din 22 iunie 2022, clasata pe cel de-al treilea loc alocat curtilor de apel in CSM), si intre Narcis Erculescu si judecatorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj (castigatorul alegerilor din 22 iunie 2022, clasat pe cel de-al doilea loc alocat tribunalelor in CSM).

In schimb, desi argumentele invocate au fost aceleasi cu cele ale judecatorilor Gluga si Erculescu, si desi era ceruta de asemenea organizarea unui tur II la parchetele de pe langa tribunale si parchetele de pe langa judecatorii, contestatiile depuse de procurorul Sorin Flonta, seful Parchetului Tribunalului Salaj, si de procurorul Sorin Lia, adjunctul Parchetului Judecatoriei Corabia, au fost respinse.


Motivarea care a lasat masca magistratura


Joi, 21 iulie 2022, CSM a facut publica Hotararea Plenului nr. 113 din 19 iulie 2022 (atasata integral la finalul articolului) prin care au fost admise contestatiile lui Gluga si Erculescu, si respinse contestatiile lui Flonta si Lia. Majoritatea care conduce CSM si care a respins organizarea unui tur II la nivel de parchete a fost incapabila sa isi justifice aceasta decizie. Nu a putut produce decat o motivare aroganta, pe principiul s-a respins ca asa am vrut noi.

In acest sens, membrii CSM care au votat respingerea contestatiilor celor doi procurori recunosc faptul ca acestea erau similare cu contestatiile judecatorilor Gluga si Erculescu, pe care le-au admis, dar ca au dispus respingerea lor ca neintemeiate pentru ca, atentie, asa au votat membrii CSM:


Iata fragmentul din motivare CSM in care se recunoaste ca Plenul a respins contestatiile procurorilor desi erau similare cu cele ale judecatorilor, pe care le-a admis (vezi facsimil):


“1. Referitor la contestatiile formulate de domnul judecator Gluga Adruian, presedintele Curtii de Apel Craiova si de domnul judecator Narcis Erculescu, presedintele Tribunalului Dambovita, vizand necesitatea desfasurarii celui de-al doilea tur de scrutin pentru cel de-al doilea membru judecator din partea curtilor de apel si pentru cel de-al doilea membru judecator din partea tribunalelor, Plenul apreciaza ca acestea sunt intemeiate.

(…)

In ceea ce priveste criticile formulate de domnii procurori Lia Sorin Marian si Flonta Sorin Emir referutoare la organizarea celui de-al doilea tur de scrutin pentru cel de-al doilea membru de la parchetele de pe langa tribunale si pentru membrul de la parchetele de pe langa judecatorii, desi argumentele invocate sunt similare in fapt si in drept celor analizate la pct. 1, Plenul urmeaza sa le respinga ca neintemeiate ca urmare a voturilor exprimate de membrii Consiliului Superior al Mgistraturii cu ocazia solutionarii contestatiilor”.

 


 

CSM a oferit motiv pentru admiterea contestatiilor procurorilor in instanta


Este o motivare de noaptea mintii, in care nu se ofera nicio explicatie pentru decizia luata. Iar tocmai din cauza acestei motivari instanta va admite fara dubii, credem noi, contestatiile depuse de Flonta si Lia, urmand sa dispuna organizarea unui tur II la parchetele de pe langa tribunale si parchetele de pe langa judecatorii. Tur II care se va desfasura intre Sorin Flonta si procurorul Claudiu Sandu de la Parchetul Tribunalului Brasov (castigatorul alegerilor din 22 iunie 2022, clasat pe cel de-al doilea loc destinat reprezentantilor parchetelor de tribunale in CSM), si intre Sorin Lia si procuroarea Catalina Sintion, adjuncta Parchetului Judecatoriei Sectorului 3 (castigatoarea alegerilor din 22 iunie 2022 si a locului alocat parchetelor de judecatorii in CSM).


* Cititi aici integral hotararea Plenului CSM privind admiterea contestatiilor judecatorilor Adrian Gluga si Narcis Erculescu, si respingerea contestatiilor procurorilor Sorin Flonta si Sorin Lia

Comentarii

# DODI date 22 July 2022 14:25 +307

De la un Coteț căzut (la propriu și la figurat) în BUDĂ nu poți aștepta nimic logic și legic. Doar ifose de primadone neînțelese în prostia lor gregară sau executări la ordin venite de la șefii lor direcți (care nu sunt Constituția, jurământul sau legile țării).

# ALEXANDRU LAPUSNEANU date 22 July 2022 15:54 +83

Quod demonstrandum erat! Daca la acest nivel apar astfel de situatii si motivari, de ce sa ne mai miram ca instantele ... dau SOLUTII INTERESATE! Nu de mult, acelasi CSM, prin intermediul pupilei "Inspectia (in)Judiciatra" intr-o cauza in care o Curte de Apel a nominalizat intr-un complet de judecata o "judecatoare pensionara" a respins contestatiile pe motiv ca "chiar daca la momentul numirii judecatoarei aceasta era pensionara, totusi ulterior a devenit ... judecatoare"!!! Un alt caz este cel al Procurorului General al Romaniei care INCITA la NERESPECTAREA DECIZIILOR CCR, sau a Conducerii unei Curti de Apel care face sedinta pentru ... a stabili daca aceasta INSTANTA VA PUNE SAU NU IN APLICARE DECIZIILE CCR!!! Si in aceste cazuri CSM "nici usturoi nu a mancat si nici gura nu-i miroase"!!! PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT!

# Babaroase date 22 July 2022 17:31 +472

Babaroase sau barbut (Joc cu 6 zaruri,nr jucatori minim 2 maxim nelimitat)....asta se joaca in CSM. :-x

# santinela date 23 July 2022 07:05 +294

Ce mai poti spune decit sa-ti faci cruce si sa-ti scuipi in sin ? Cum dracu ajung la sefia CSM numai nulitati,adormiti pe scaun si politruci gretosi ? De la Bobita la Buda,fain lucru !

# ?????? date 26 July 2022 14:45 +55

@ CSM a zis că procurorii și judecătorii nu sunt egali în fața legii la contestații,ca drepturi de a fi aleși, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva