2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CEDO are un nou presedinte - In locul judecatorului Jean Paul Costa a fost ales Sir Nicolas Bratza. Va sustine acesta demersurile initiate de predecesorul sau in cazul Birsan vs. DNA?

Scris de: L.J. | pdf | print

7 noiembrie 2011 19:15
Vizualizari: 9525

Curtea Europeana a Drepturilor Omului si-a ales un nou presedinte, dupa ce mandatul judecatorului Jean Paul Costa, desemnat din partea Frantei, a expirat. Sir Nicolas Bratza  (foto) a fost desemnat ca presedinte al Curtii, fiind al treilea presedinte al Curtii de nationalitate britanica. Ramane de vazut daca judecatorul Nicolas Bratza va mentine politica CEDO initiata de judecatorul Jean Paul Costa (foto asezat) cu privire la sustinerea judecatorilor Corneliu si Gabriela Victoria Birsan, in cazul perchezitiei efectuate de DNA.


Conform unui comunicat al CEDO, la data de 4 noiembrie 2011, Sir Nicolas Bratza - judecator desemnat din partea Marii Britanii, a preluat mandatul de presedinte al Curtii Europene a Drepturilor Omului, pentru care fusese ales in iulie 2011, inlocuindu-l pe domnul Jean-Paul Costa – judecator desemnat din partea Frantei, al carui mandat a incetat pe data de 3 noiembrie 2011, la implinirea varstei de 70 de ani. Bratza este cel de-al treilea presedinte al Curtii de nationalitate britanica, dupa Lord McNair intre 1959 si 1965 si Sir Humphrey Waldock intre 1971 si 1974. Judecatorul Sir Nicolas Bratza a studiat la Oxford University, a predat la Facultatea de Drept a Universitatii din Pennsylvania si a devenit membru al Baroului din Anglia si Tara Galilor in 1969 – specializat in dreptul afacerilor, drept public si drepturile omului, fiind, de asemenea membru al Consiliului Consultativ al Institutului Britanic de Drept International si Comparat, din 1999. Bratza ocupa functia de judecator al CEDO din 1998 , unde a ajuns din postura de magistrat la Curtea Suprema de Justitie.

Comentarii

# Blaireau date 8 noiembrie 2011 07:21 +5

Incercati sa faceti o comparatie intre CV-ul acestei adevarate personalitati a lumii juridice si CV-urile a fel de fel de "doctorite" in drept de pe la noi, care ocupa functii importante, dar care au notate in biografie cel mult doua randuri de activitate profesionala obscura, in schimb exhiba paisprezece pagini de seminarii internationale la care au participat, prin toate colturile lumii!... Vai de mamele noastre !

# Juristii de exceptie date 8 noiembrie 2011 19:30 +2

corect, insa asta este ce se vede - juristii de clasa la noi nu pot sa fie in fata deoarece sunt alte criterii de tara banana

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva