20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CEI TREI SALBATICI – Exclusiv: devastatoarea Ordonanta din 26 septembrie 2019 prin care mama Luizei Melencu a fost amendata cu 5.000 de lei de DIICOT pentru ca nu s-a prezentat in fata procurorilor. Cei trei procurori care au aplicat amenda maxima si au adus familiile fetelor ucise in pragul infarctului sunt Oana Haineala, Alina Albu si George Lucian Patuleanu. Nu doar Banila trebuie sa plece, cum a cerut Iohannis, ci si semnatarii amenzii de 5.000 de lei care a revoltat Romania (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

2 October 2019 16:33
Vizualizari: 15781

Incredibil ce pot sa faca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in cazul Caracal. Procurorul sef adjunct al DIICOT Oana Andrea Schmidt-Haineala  (foto centru)– cea despre care, culmea, se prefigureaza ca ar urma sa asigure interimatul la sefia Directiei dupa demisia lui Felix Banila – impreuna cu sefa Sectiei de combatere a criminalitatii organizate, Alina Albu (foto dreapta) si cu procurorul George Lucian Patuleanu (foto stanga)– cel care a fost adus direct de la Parchetul Judecatoriei Arad si despre care zilele trecute propagandista Ioana Ene Dogioiu spunea ca "Daniel Horodniceanu urma sa-l dea afara" – ar trebui sa plece din DIICOT, in acelasi timp cu Felix Banila, caci se fac responsabili de criza provocata in dosarul Caracal.


Lumea Justitiei a intrat in posesia Ordonantei din 26 august 2019 semnate de Oana Haineala, Alina Albu si George Patuleanu, emise in dosarul nr. 2491/D/P/2019 – cunoscut ca dosarul Caracal – prin care cei trei "magnifici" au decis amendarea mamei Luizei Melencu, Monica Melencu, pentru "savarsirea abaterii judiciare prevazute de articolul 283 alin. 2 Cod procedura penala".

Mai exact, este vorba despre amenda scandaloasa in cuantum de 5.000 lei pe care Haineala, Albu si Patuleanu au aplicat-o Monicai Melencu pentru ca nu s-a prezentat in fata procurorilor DIICOT atunci cand a fost chemata. Conform prevederilor art. 283 alin. 2 CPP, amenda i-a fost aplicata Monicai Melencu pentru ca a lipsit nejustificat atunci cand a fost chemata sa dea declaratii ori a parasit fara permisiune ori fara un motiv intemeiat locul unde urma sa fie audiata. Halucinant este ca, stiindu-se situatia materiala a familiei Melencu, oricum greu incercata de lipsa Luizei Melencu, procurorii Haineala, Albu si Patuleanu au decis sa aplice amenda maxima mamei tinerei din Caracal, desi aveau posiblitatea legala de a dispune, daca tot voiau sa amendeze, suma minima de 250 lei.

Ca sa nu mai vorbim despre statutul pe care membrii familiei Luizei Melencu il au din punct de vedere legal, acestia fiind victime, calitate fata de care procurorii trebuia sa ia masuri speciale de protectie psihica si fizica, inclusiv de consiliere psihologica. Legea interzice de altfel audierea victimelor si a martorilor in stari de tulburare psihica, procurorii fiind obligati sa intrerupta orice audiere atunci cand observa ca persoana se afla intr-o stare emotionala extrema. Or, in ordonanta procurorii vorbeste despre declaratiile Monicai Melencu date la televizor din care o tara intreaga a putut vedea si auzi starea psihica deplorabila a acesteia, care acuza procurorii DIICOT ca vor sa musamalizeze ancheta - situatie fata de care persoana nu putea fi obligata sa se supuna unor proceduri judiciare fara consiliere psihologica si fara prezenta unui medic care sa garanteze ca poate fi audiata fara a i se pune sanatatea in pericol. Amintim ca dupa trimiterea mascatilor la domiciliul Monicai Melencu si lesinul mamei Luizei si ducerea la spital a sa si a tatalui sau, un doctor de la spitalul de urgenta a declarat presei ca cei doi sunt intr-o stare de epuizare fizica si psihica si ca sanatatea le este in mare pericol, medicul respectiv minunandu-se cum de au rezistat pana acum. In cele din urma insa, cei trei magnifici de la DIICOT au dat amenda fara sa tina cont ca mama Luizei nu avea nici starea psihica si fizica si nici posibilitatea de a se deplasa in Capitala, asa cum nu au luat in calcul sa le puna acestora la dispozitie un mijloc de transport pana in Bucuresti care sa le asigure prezenta in fata organelor penale.

Iata ce prevede art. 283 alin. 2 CPP:

"Lipsa nejustificata a martorului, precum și a persoanei vatamate, partii civile sau partii civilmente responsabile, chemate sa dea declaratii, sau parasirea, fara permisiune ori fara un motiv intemeiat, a locului unde urmeaza a fi audiate se sanctioneaza cu amenda judiciara de la 250 lei la 5.000 lei".

Despre aceasta Ordontanta stia si proaspatul demisionar Felix Banila, caci acesta, in calitate de sef al DIICOT, a fost cel care i-a transmis Monicai Melencu ordonanta de amendare cu 5.000 lei pentru neprezentare in fata procurorilor Directiei (vezi facsimil).

Ce sa vedeti, vineri, 27 septembrie 2019, cand politistii trimisi de DIICOT s-au dus cu duba de jandarmi sa o ia cu forta pe Monica Melencu pentru recoltarea de probe ADN, au refuzat sa prezinte ordonanta pe care o prezentam mai jos, precum si Hotararea judecatoreasca obtinuta de DIICOT care incuviinta administrarea acestei probe. Politistul DIICOT a mintit familia ca va prezenta Ordonanta si Hotararea si s-a limitat doar la a flutura mandatul de aducere cu insotitor si cu drept de patrundere in domiciliu

In fata acestei situatii este necesar ca presedintele Iohannis, care i-a cerut din deal de la Cotroceni demisia procurorului sef DIICOT, sa revina asupra declaratiilor si, astfel cum a cerut demisia lui Banila, sa o solicite si pe a celor 3 procurori care au dispus amendarea mamei Luizei.

Iata Ordonanta:


Comentarii

# dinca date 2 October 2019 14:13 +15

Nu au dat 250 lei, au dat direct 5000. Asta spune multe despre acesti procurori

# mircea date 2 October 2019 14:57 +7

"Noua Dictatura" - trebuie constientizat ca astia aplica un nou concept de dictatura. Amenda asta nu e o simpla amenda, este dispretul statului fata de niste victime, este semnata de patru persoane cu Putere de la varful unei institutii de tip militar. De fapt Romania este o Dictatura Fascistoida de tip sud-american, Vezi Chile a lui Pinochet sau Argentina cu fenomenul desaparecidos. Luju de ce nu ajutati aceasta familie ? - concret, asistenta juridica, contestatie la amenda care nu e pe vecie si irevocabila. Eu as dona o suma ca familia sa plateasca amenda apoi sa deschida proces impotriva acestor persoane - ei sa plateasca amenda si despagubiri morale o suma care sa-i arda la buzunar. Astep ceva date de contact pe acest site. De partea victimelor statului devenit tot mai agresiv fata de propria po******tie pasnica si lispita de aparare

# mitica date 2 October 2019 14:59 0

Astia sunt procurori?

# dan petrescu date 2 October 2019 15:06 -186

Este mare amenda... dar daca nu te prezinti la citarea procurorilor care incearca sa lamureasca dosarul in care tu esti parte vatamata... da legitimitate si procurorilor sa amedeze... incurca ancheta. Daca esti parte vatamata poti sa faci ce vrei? Fara testul ADN nu se poate stabili 100% ca Luiza este moarta... Din ce se mai spunea in public nu voia sa mearga pentru ca reisea ca tatal Luizei este alt barbat... altfel nu pot sa inteleg de ce sa nu vrei dai proba...

# un oarecare date 2 October 2019 15:54 +2

Amenda este lovită de nulitate în măsura în care polițiștii DIICOT au încălcat drepturi fundamentale ale omului, au refuzat să arate persoanelor vătămate acea ordonanță prin care s-a dispus amendarea aestora cu uma de 5.000 lei încălcându-se în acest fel și dispozițiile din Codul de procedură penală(cel nou)!

# Carcotas date 2 October 2019 16:51 +3

Dar de ce doar trei mari procurori au semnat o biata ordonanta ? Sa-si împartă cumva raspunderea, sau țin la drepturile lor de autori?! Zice ambasadoarea Frantei ca angajații romani sunt slab calificati, dar chiar asa, din trei, abia sa faci unul...Asta la vârful DIICOT, caci probabil la nivelul serviciilor teritoriale "buchetul " e mai mare, pentru a da un singur procuror calificat!

# Iulian date 2 October 2019 17:25 +3

Priviti întruchiparea, in maxima forma, a frustrarilor, rautatilor si incompetentei profesionale! Carcase ale unor denumiri de la varful (ha, ha, ha...) unei elite consumatoare inutil de bani. E perfect aplicabil dictonul ,,s-a urcat scroafa-n copac”! Auziti, oameni buni, cică conducerea diicot (că-co parte a structurii)!

# gelu date 2 October 2019 19:06 +3

In putin si.AA se va angaja la Parchet dupa felul in care ia apararea procurorilor- si-l blameaza pe avocatulTonel Pop.

# marius date 2 October 2019 19:45 +5

Amenda a fost o lucratura a celor trei. A facut parte din planul de demitere a sefului DIICOT. Statul paralel va acapara: PG, DNA,DIICOT si SIIJ. Nu se va mai cere desfiintarea SIIJ. Prin numirea omului lor, va deveni inoperanta.Kodruta poate jubila! Restauratia a reusit pe de plin. Noapte buna romani.

# asta e amenda???????? date 3 October 2019 01:35 +2

in bucuresti city sector 3 amenda pentru scapat tigara pe jos e de minim 2.000 lei sau maxim 5.000 lei. evident,nu e o amenda,e terorism si asasinat economic. noi ne referim exclusiv la scaparea accidentala a tigarii pe jos. pentru chistoace noi vrem respect,pentru ca tigarile sunt produs de lux,sa plaseze niste havuzuri de marmura fina,sculptate,de marime imperiala XXX,la fiecare 10 locuri de parcare sa existe cate un asemenea mobilier urban necesar,cu lumini multicolore chinezesti psihedelice si pasarici cantatoare de plastic,japoneze.

# Costin A date 3 October 2019 08:37 -38

S-au răzbunat pe avocatul Tonel Pop, nici de el nu va fi bine. L-a început era mai ok, acum s-a enervat rău avocatul, e foarte încordat, am văzut că în general are susținere mică, există riscul să cadă în penibil dacă nu e atent. Se vede că avocatul îi învață, unele lucruri familia nu le vrea. Nu mă așteptam să îl văd candidând la Barou ca DECAN!!!! vrea să profite maxim de publicitate. Pariez că nu îi va fi mai bine cu Bănilă plecat, Diicot-ul va fi maxim cu ochii pe el. Și are vocabular slăbuț, nu l-am auzit niciodată să dea exemple din doctrină, din cărți, din cazuri celebre. El mai mult se ceartă și urlă la TV. Faza cu amenda în emisiunea lui Lili Ruse la România TV a fost...jenantă!!

# imun/teanu date 3 October 2019 09:24 +1

Oana "H"(as!). Parca?!, in urma ani la CSM "nazbatii", cu si prietena blonda (pe-acolo si Vasilica?). Apoi in (mai) anonimat /ceea ce "h"artistei nu-i place. * Amenda! In fapt doar razbunare! La "nestatul slus". Si la dezvaluit dedesubturile, foarte murdare. Oana (ca si ailaltii doi), o avea si copii?, dincolo hormonii avizi de si mai puteri. * "Obstructionarea justitiei!", cazul simplu de rezolvat (printr-o moarte copilei) neputand fi inchis (pus si la succese!) /asa ca, impedimente: 1). ar trebui cautata si gasita Luiza, 2). ar fi o a treia victima, de si indentificat /asa "nesupunerea civica" maculeaza insasi dosarul care altfel putea fi foarte curat. * Daca (pe "o" Constitutie Lui!) musiul Iohanis poate dispune demisii "justitiei" (Lui!) la fel o si poate pune pe-"o" Oana in functia din care sa-i faca pe placuri /si cand cu zulufii creti e atat de frumoasa. Vedem, "selectiile" se fac tot pe criteriul "Turcanu".

# dudu date 3 October 2019 12:09 0

Intii si intii trebuie sa punem lucrurile in fagasul lor adica al realitatii .Nu Banila a semnat adresa de comunicare a Ordonantei ci Haineala daca erati mai atenti vedeati ca semnatura este PENTRU.A doua chestiune este cea legata de discernamintul acestor procurorii care habar nu au de modalitatea de aplicare a amenzilor al caror cuantum trebuie raportat la pericolul social.Dar ce sa le ceri mai ales cind tabara ca haiduci in grup pentru aplicarea unei amarite de amenda ca de dosarele se rezolva singure.R U S I N E .

# nesimtitilor date 3 October 2019 12:12 +1

VISATI ? Cum sa plece Oana Haineala, Alina Albu si George Lucian Patuleanu, PROCURORII SISTEMULUI TICALOSIT ?

# Baran Gheorghe date 3 October 2019 12:25 +21

retoric: pe Kovesi si Maior de ce nu i-au amendat????

# Cornel Gheorghe date 3 October 2019 15:54 +4

Cînd cea chemată de procurori nu se prezenta, dar se numea Carmen, nu s-a mișcat nimeni și nu s-a dat nicio amendă Cînd cea chemată în Parlament nu se prezenta de trei ori, dar se numea Laura, nimeni nu s-a supărat și nu s-a dat nicio amendă ! „ Nimeni nu este mai presus de lege” ! ( Asta dacă este sărac, victimă sau simplu cetățean care plătește taxe și impozite ) ! Justiția clamată , apărată și numită de Președinte !

# IO date 5 October 2019 20:18 0

Impossible dream : ”...when there's no more to give to be willing to die so that honor and justice may live...”

# mlapatrat date 6 October 2019 06:01 0

Afara cu TOTI procurorii din magistratura

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva