4 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CINE PRIGONESTE BISERICA NU SFARSESTE BINE – Premonitia Patriarhului Daniel s-a adeverit: ”In toamna anului 1989, autoritatile comuniste au interzis inchinarea la sfintele moaste... Aceasta umilire a Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost rasplatita in sensul ca peste cateva luni regimul comunist a cazut”. Ludovic Orban a picat dupa ce a inchis bisericile si a interzis pelerinajele

Scris de: B.G. | pdf | print

8 decembrie 2020 12:37
Vizualizari: 4497

Premonitia Patriarhului Daniel (foto stanga) despre caderea Guvernului s-a adeverit in urma demisiei pe care Ludovic Orban  (foto dreapta)  a  anuntat-o luni seara, 8 decembrie 2020.


 

In 27 octombrie 2020, conducatorul Bisericii Ortodoxe Romane, extrem  de suparat din cauza faptului ca Guvernul Orban decisese inchiderea bisericilor, amintea la sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou (Basarabov) despre caderea regimului comunist din decembrie 1989. Regim care la randul sau interzisese inchinarea la sfintele moaste, facand o  paralela cu decizia Executivului PNL de a inchide bisericile.

Patriarhul Daniel preciza, potrivit basilica.ro, ca “aceasta umilire a Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost rasplatita in sensul ca peste cateva luni regimul comunist a cazut”.

La aproape doua luni de la discursul Patriarhului Daniel, discurs extrem  de critic la adresa autoritatilor pentru ca  au inchis bisericile, si tot in decembrie, premierul Ludovic Orban a picat, in urma demisiei acestuia.


Iata declaratiile facute de Patriarhul Daniel in 27 octombrie 2020:

 

In toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfantului Dimitrie cel Nou, in 27 octombire, autoritatile comuniste au interzis inchinarea la sfintele moaste ale Sfantului Cuvios Dimitrie motivand ca in aceeasi zi, in cladirea de alaturi, unde era sediul Marii Adunari Nationale, ar avea loc o sedinta importanta. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat sa transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrala, dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae-Vladica din apropiere.

Aceasta umilire a Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost rasplatita in sensul ca peste cateva luni regimul comunist a cazut, iar in cladirea de alaturi, care a devenit Palatul Patriarhiei, in 27 octombrie in anul 2007, chiar de sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost infiintat Centrul de presa Basilica al Patriarhiei Romane, care prin radio si televiziune transmite de la Catedrala Patriarhala in fiecare zi slujba Sfintei Liturghii si slujba Vecerniei spre bucuria credinciosilor ortodocsi romani din tara si din diaspora.

Prin aceasta vedem ca 'Dumnezeu nu se lasa batjocorit', dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel (Galateni 6:7). Fratilor, Dumnezeu nu se lasa batjocorit.

El este indelung-rabdator, dar este si drept. Mai intai iubirea Sa milostiva copleseste dreptatea Sa. Dreptatea Sa se arata atunci cand El doreste indreptarea oamenilor, folosind uneori si medicamente amare, nu numai dulci pentru indreptarea oamenilor si asa ingaduie ca ei sa fie certati cu diferite incercari
”.

Comentarii

# ubbu date 8 decembrie 2020 13:43 +23

vedeti predica recenta a episcopului de Huși contra patriotismului gaunos al securistilor de toate soiurile

# escu date 8 decembrie 2020 16:22 +32

Nimic surprinzător în predica Patriarhului. Se știe din istorie că unele capete încoronate europene se rugau de „preoții valahi” să nu arunce blestem asupra lor deoarece se și îndeplineau.

# xyz date 9 decembrie 2020 13:19 0

Etnia atentatorilor este clara (evrei comunisti): https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/documentar/marturia-episcopului-roman-ciorogariu-despre-atentatul-din-8-decembrie-1920-159126.html

# nae girimea date 9 decembrie 2020 13:53 +1

"CINE PRIGONESTE BISERICA ".... Draku i-a pus !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2021 – Werner iar s-a tras in poza cu Corbu. Lui Citu & co. le crapa capul dupa solutia din dosarul 10 august

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva