6 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIOLOS, COMPLICE LA CONDAMNAREA NEDREAPTA A 12 OAMENI – Fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantins devoaleaza implicarea pe langa lege a liderului USR-PLUS Dacian Ciolos in executia din dosarul Telepatia: “Adresa prin care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civila in dosar, pe care Dacian Ciolos a trimis-o catre DNA si toate adresele trimise nu au vizele de la departamentele juridic si economic, asa cum era obligatoriu... Ciolos se face vinovat de fals si abuz in serviciu”

Scris de: G.T. | pdf | print

28 September 2021 11:10
Vizualizari: 7982

Fostul ministrul al Comunicatiilor Sorin Pantis il acuza pe liderul USR-PLUS, europarlamentarul Dacian Ciolos (foto), ca a fost complice la executia din dosarul “Telepatia”. Si ca implicarea sa in acest caz a fost una pe langa lege.


 

Condamnat in dosarul “Telepatia”, Sorin Pantis desfiinteaza afirmatiile facute de Dacian Ciolos intr-un interviu acordat jurnalistei Denise Rifai de la Kanal D privind modul in care, pe vremea in care era ministrul al Agriculturii, a decis constituirea Ministerului Agriculturii drept parte civila in dosarul in care DNA ancheta privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), dosar cunoscut sub denumirea de “Telepatia”. Astfel, intr-un comentariu pe blogul propriu – sorinpantis.eu – fostul ministru al Comunicatiilor arata ca Dacian Ciolos minte atunci cand pretinde ca a hotarat constituirea Ministerului Agriculturii ca parte civila dupa ce a avut inclusiv avizul Directiei Juridice din institutie. In realitate, precizeaza Pantis, adresa prin care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civila in dosar, pe care Dacian Ciolos a trimis-o catre DNA si toate adresele trimise nu au avut vizele de la departamentele juridic si economic, asa cum era obligatoriu.

In opinia lui Pantis, Dacian Ciolos este vinovat de fapte de fals si abuz in serviciu continuata, liderul USR-PLUS fiind in acelasi timp unul dintre cei responsabili pentru condamnarea nedreapta a 12 persoane.


Iata comentariul fostului ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis:


“Am auzit declaratiile pe care le-a facut Dacian Ciolos, intr-o emisiune TV, referitoare la Dosarul ICA. O spun cu toata responsabilitatea: Dacian Ciolos minte cu nerusinare! Adresa prin care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civila in dosar, pe care Dacian Ciolos a trimis-o catre DNA si toate adresele trimise nu au vizele de la departamentele juridic si economic, asa cum era obligatoriu.

Ministerul Agriculturii nu avea baza legala pentru a se constitui parte civila, intrucat legea privind infiintarea Fondului de dezvoltare a agriculturii fusese abrogata la 1 ianuarie 2003, inaintea privatizarii ICA. Doar Ministerul Finantelor ar fi putut sa se constituie parte civila in dosar.

Aceeasi adresa de care vorbeam a fost trimisa si catre Agentia Domeniilor Statului, institutie coordonata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a facut privatizarea. ADS a raspuns ca privatizarea s-a desfasurat in concordanta cu legislatia in vigoare si nu exista niciun prejudiciu. De altfel, in contabilitatea Ministerului Agriculturii nu a fost inregistrat niciun prejudiciu.

Dacian Ciolos a incalcat in mod clar Constitutia Romaniei, care prevede separatia puterilor in stat. Ministerul Agriculturii, ca executiv, trebuia sa verifice datele furnizate de catre DNA, lucru pe care Dacian Ciolos nu l-a cerut niciodata si ministerul nu l-a facut.

Expertul pe care il pomeneste in adresa Dacian Ciolos, domnul Mihai Papasteri, nu a efectuat niciodata expertiza privind valoarea de piata a ICA sau expertiza in ceea ce priveste un posibil prejudiciu. Mai mult decat atat, Mihai Papasteri a evaluat doar activele ICA, atragand atentia ca nu cumva evaluarea lui sa fie folosita la stabilirea valorii de piata a ICA.

Dacian Ciolos se face vinovat de fals si abuz in serviciu in forma calificata si este, fara indoiala, unul dintre principalii vinovati pentru condamnarea nedreapta a 12 persoane, printre care si eu.

Ce este foarte grav este ca domnul Ciolos se apara mintind cu nerusinare si continuand cu declaratii false.

In sprijinul afirmatiilor mele voi prezenta public, maine, dovezi care vor confirma ceea ce am spus.

In final nu pot sa nu ma intreb cum poate un astfel de om, cu un asemenea caracter, sa conduca unul dintre partidele parlamentare, USR-PLUS”.

 

Pantis, confirmat de martorul din procesul ICA / Telepatia


Nu incheiem inainte de a va prezenta in exclusivitate o declaratie de martor data in fata Tribunalului Bucuresti la 29 august 2013 de catre Laurentiu Lupu, fost director al Directiei juridice din Ministerul Agriculturii, in perioada 2005-2009. Deci inclusiv cand a fost Dacian Ciolos ministru (2007-2008). Despre constituirea ca parte civila a Ministerului Agriculturii, la solicitarea DNA, printr-o adresa semnata de Dacian Ciolos in 2008, fara ca in scriptele ministerului sa se regaseasca inregistrat vreun prejudiciu, directorul Lupu a declarat ca ministrul Ciolos nu s-a consultat cu el si nici cu alte persoane din Directia juridica (vezi facsimil):

Este adevarat ca s-a primit o adresa DNA prin care se solicita Ministerului Agriculturii sa precizeze daca se constituie parte civila. Vazand adresa respectiva, constat ca aceasta a fost trimisa atat la ADS, la directia de buget-finante. In anumite situatii, cand consideram ca este necesar, adresele respective se transmiteau si altor directii din cadrul ministerului, astfel cum consideram de cuviinta pentru solutionarea adresei.

Referitor la decizia Ministerului Agriculturii de constituire ca parte civila, Ministrul Agriculturii nu s-a consultat cu mine personal si nici cu alte persoane din cadrul directiei juridice. Nu stiu daca s-a consultat cu alte persoane din cadrul altor directii.

Cu alte cuvinte, ministrul Dacian Ciolos a facut de capul lui adresa care a dus la condamnarea a 12 oameni in dosarul ICA / Telepatia, fara ca – repetam – in scriptele ministerului sa existe vreun prejudiciu. Uluitor: fostul director al Directiei juridice care s-a angajat in minister incepand cu anul 2005 a mai declarat ca in acel moment Ministerul Agriculturii nu mai avea niciun fel de atributii in domeniul privatizarilor:

Nu cunosc ce dispozltii legale s-au aplicat privatizarii altor societati comerciale in perioada 2002-2003, deoarece eu m-am angajat in anul 2005, iar in acel moment Ministerul Agriculturii nu mai avea niciun fel de atributii in domeniul privatizarilor.

Nu aveam competenta sa ma pronunt asupra legalitatii privatizarii ICA SA.

 


Comentarii

# Mihaela date 28 September 2021 12:42 +110

E tocmai bun pentru a deveni presedintele USR-PLUS, dupa cum se preconizeaza !

# imun/teanu date 28 September 2021 13:51 +126

Continuare. * Din "nimeni pe lume" opiniei publice "survenit", la interes Base!, toMNai ministru, agriculturii, in loc ministrului "caltabos (cica)", care si "confectionat" in cadavru pesin /ca indraznise contrazicere Base * Ca care ministru "aflat in treaba" in proces ICA, cum "ca care mai tare" tot interes Base, finalizat "prin Telepatie" de-o patachina balanda fatis la creierii atrofiati /cu victime, dincolo unui Dan Voiculescu opus la un Base, cu si inca vreo zece (sa fie!), inclusiv proful Melcinicpschi, vinovat si ca promovand naturismele "contraveniente" E-urilor promovate de-un dacian, inclusiv, mai ales, prin decedarea efectiva a judecatorului Stan Mustata ca sa taca deplin. * Asa "ascensionat" si la UE, ca comisar a lucrat (in context deslusit!) FranCiei in pofida tarii (zisa!) lui, lasata fara numic. * Cu ascendent ca nepot unui de marca securist de la noi, "vulpea" celebra, dar mai si si gineriCaLa de sef spionaj stranier, aceeasi FranCie. Continuam.

# imun/teanu date 28 September 2021 14:17 +125

Continuare. * Sa nu uitam ca dupa cadavre individuale a fost parvenit si pe colectivele de la "Colectiv", de data asta servind la stapanul Iohanis * Ca acum si l-ar vrea ca cadavru si pe partenerul cu care-n competitie la capetenia de partid (si de "pres") e doar in consecventa /nu ca ala ar fi breaz si nu de celula * Promotor "european" de fericire pidosnici e poate si fericirea lui /ca, insa, discipol "MISA" si Bivolaru ajuns la putere ar legifera, poate, si imbuteliere urina (si comuna?) pentru consum. * Mai pregnant cariera i-ar fi si ca a fost, soldat la securitate (a lui si unchiul), la paza "vigilenta siguranta patrie" la poarta Doamnei Doina Cornea /daca a fost si in "tura" cand Doamna Cornea a fost batuta ca s-a dus sa-si ia de la alimentara ulei cu atat mai pozitiv carierei pe care si-o tanjeste asternuta in fata. "A fost o Revolutie." Pentru asta! Adica SA(!) "un" Ciolos, "un" Barna, si-"un" Citu, si-"un"...etc-ii. Sa va fie de bine romani, daca perseverati sa fiti prosti.

# imun/teanu date 29 September 2021 05:11 +10

Ciolos "alpinist pe cadavre", parodie funebra la omuletul lui Gopo.

# maxtor date 29 September 2021 07:15 +2

cioloshenia cu ras de copil stricat.

# Olivia David date 29 September 2021 14:04 +20

Întreg dosarul ICA a fost construit pe baza unor minciuni și complicități criminale.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva