7 aprilie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COMERTUL DUPA BREXIT - Camerele de Comert Europene solicita claritate in contextul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana. Presedintele CCIR Mihai Daraban: „Marea Britanie este tara cu care Romania inregistreaza cel mai mare excedent comercial si reprezinta a cincea destinatie de export pentru produsele romanesti". Presedintele Eurochambres Christoph Leitl: „Astazi este o zi trista pentru comunitatea de afaceri europeana"

Scris de: L.J. | pdf | print

31 ianuarie 2020 16:45
Vizualizari: 1372

Asociatia Camerelor Europene de Comert si Industrie, (EUROCHAMBRES) care reprezinta 20 de milioane de afaceri, regreta profund ca astazi, 31 ianuarie 2020, Marea Britanie paraseste in mod oficial Uniunea Europeana.


In acest sens, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) indeamna liderii politici sa depuna eforturi rapide pentru a clarifica viitoarea relatie dintre Uniunea Europeana si Marea Britanie si totodata, sa informeze asupra implicatiilor acestui demers in raport cu cetatenii romani. Astfel, se va putea evita un alt scenariu de tipul “cliff edge” (situatie limita) la finalul anului.

Ambele parti trebuie sa respecte pe deplin perioada de tranzitie agreata pana la 31 decembrie 2020, pentru a evita orice frictiuni comerciale in urmatoarele 11 luni.Referitor la schimburile comerciale cu Marea Britanie in contextul Brexit, presedintele CCIR, dl. Mihai Daraban (foto), a declarat: „Marea Britanie este tara cu care Romania inregistreaza cel mai mare excedent comercial si reprezinta a cincea destinatie de export pentru produsele romanesti. Pe fondul controverselor generate de Brexit in ultimii 3 ani, schimburile comerciale bilaterale au avut o evolutie fluctuanta, context in care CCIR va sustine cu insistenta agrearea unui acord favorabil mediului de afaceri intr-o perioada de timp cat mai scurta, de preferat, pana la finalul anului 2020”.


Christoph Leitl, Presedintele EUROCHAMBRES, a declarat: „Astazi este o zi trista pentru comunitatea de afaceri europeana, intrucat un partener si prieten apropiat paraseste familia politica europeana. Acest lucru, insa, nu inseamna si nu ar trebui sa insemne ca Regatul Unit va rupe relatiile economice cu UE”.


Cu privire la decizia luata de Marea Britanie de a parasi UE, Presedintele Christoph Leitl a subliniat pozitionarea liniei camerale europene si, totodata, a tras un semnal de alarma: „Nu avem timp de irosit, iar UE si Regatul Unit trebuie sa inainteze mandate clare de negociere cu privire la obiectivele urmarite, astfel incat sa minimizeze incertitudinea pentru afacerile de pe ambele parti ale canalului. Totusi, acest lucru nu trebuie sa vina cu pretul unor solutii pripite care, in practica, se dovedesc in defavoarea antreprenorilor nostri, in mod special a IMM-urilor”.


Camerele de Comert si Industrie Europene insista ca noul standard european de transparenta si incluziune in procesul de negociere cu tarile terte partenere sa fie aplicat si in negocierile cu Regatul Unit. In acest sens, partile interesate, inclusiv comunitatea de afaceri, trebuie sa fie informate si consultate corespunzator pe tot parcursul procesului.

Comentarii

# MARIAN date 31 ianuarie 2020 18:38 +3

De AZI , fara Marea Britanie , Uniunea Europeana va merge intr-un singur PICIOR!. Poate o bucurie pentru unii (Franta +Germania) dar un mare handicap pentru RESTUL. DEMOCRATIA fara U.K este vaduva azi!.

# Neanae date 31 ianuarie 2020 22:15 +1

Un mic comentariu asupra mesajului lui Marian - DEMOCRAȚIA NU E VADUVA FĂRĂ UK, FIINDCA MAREA BRITANIE NU A MURIT SI NU E NICI MURIBUNDA! DIMPOTRIVĂ. EA VA FI O VADUVA VESELA!!! Democrația in UE înseamnă a respecta ceea ce o alta națiune decide pentru ea. Democrația intr-un Stat vrea sa zică respect fata de cei ce gandesc altfel si fata de Constituție. Democratia in România e vaduva si orfana. Au murit toti asasinați de guvernul “meu” care vrea sa dicteze lege, sa decidă asupra vieții gloatelor de romani care ridica capul din pământ sa vaza daca e zi sau noapte! Membrii guvernului “meu” sunt susținuți de UE dictatorială si critica, de cei ce vor sa DOMINE SI SA STĂPÂNEASCĂ! VREAU LIBERTATE ADEVARATA, SA GREȘIM IN LIBERTATE CA SA ÎNVĂȚAM, VREAU ROEXIT. URAREA MEA PENTRU O ROMÂNIE SĂNĂTOASA: R O E X I T R O E X I T R O E X I T

# Augusta date 4 februarie 2020 22:03 +1

Urmariti ce spune Nigel Farage, care sunt motivele Brexit!!! Ascultati-pana la capat, acest englez curajos, le desconspira intentiile UE de a distruge natiunile si a prelua controlul vietilor noastre! Spune pe fata ca UE este mai mult decat nedemocratica, este anti-democratie!!! Ca UE este o noua forma de comunism!!! Ca UE atenteaza la suveranitatea fiecarei tari membre, atenteaza la democratia din tarile membre!!! Englezii un mare popor, Nigel un mare patriot, care a vazut pericolul UE si a luptat sa scoata propriul popor din acest periculos experiment politic, atat de otravit pentru fiecare tara care participa la el. Sa dea Dumnezeu sa se ridice si pentru romani un om care sa ne scoata din periculosul proiect UE. Imi doresc sa vad si un roman sa vorbeasca cu curaj, ca Nigel Farage in „parlamentul” UE. Sunt total si din toata inima ROEXIT! https://youtu.be/RBMvZRf9Scs https://youtu.be/q6CcQllTP2g https://youtu.be/1zyHU4SkLMA Doamne ajuta ROEXIT!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 137
    • VERDICTUL ZILEI - Credeti ca ar trebui reluate activitatile economice?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.04.2020 – Pirlog vrea sa-i defileze pe Scutea si pe Licu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva