24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONCURS PROMOVARE LA ICCJ - 51 de magistrati se bat pe 29 de posturi la Inalta Curte. Candidatii vor sustine trei probe. Judecatoarea Dana Titian, fosta consiliera a lui Kovesi a fost respinsa!

Scris de: E.D. | pdf | print

8 February 2013 15:30
Vizualizari: 16522

 

Institutul National al Magistraturii a publicat lista finala a candidatilor care indeplinesc conditiile de participare la concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, organizat in perioada 7 ianuarie – 31 mai 2013. Pentru cele 29 de posturi scoase la concurs de Consiliul Superior al Magistraturii pentru promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie se vor „lupta” 51 de magistrati. Dintr-un total de 58 de magistrati inscrisi initial, doar 51 au fost declarati admisi.


Restul de sapte judecatori care nu au mai intrat in cursa pentru ocuparea unei functii de judecator la Inalta Curte, fie au fost respinsi, din lipsa de vechime, fie s-au retras din concurs. Prezentam mai jost cei sapte judecatori care nu vor participa la concurs:

1.Elena-Iulia Ciobanu Curtea de Apel Iasi – candida pentru Sectia penala – RESPINS – lipsa de vechime

2.Lizeta Harabagiu Curtea de Apel Bucuresti – candida pentru Sectia I civila - RESPINS – lipsa de vechime

3.Silvia TarnaCurtea de Apel Bucuresti - candida pentru Sectia I civila = RESPINS – lipsa conditie referitoare la sanctiuni disciplinare declarat recurs impotriva Hot. Plenului nr. 121/2013

4.Dana TitianCurtea de Apel Alba-Iulia – Sectia penala – RESPINS – lipsa de vechime efectiva la curtea de apel/parchetul de pe langa curtea de apel sau PICCJ

5.Liliana CiobanuCurtea de Apel Bacau – candida pentru Sectia I civila – RETRAS

6.Niculina-Valerica GrosuCurtea de Apel Bacau – candida pentru Sectia I civila – RETRAS

7.Rebeca IonCurtea de Aepl Pitesti - candida pentru Sectia I civila – RETRAS

Cei 51 de magistrati ramasi in concurs, printre care si procurorul Horia Valentin Selaru, vor avea de trecut trei probe. Prima proba consta in evaluare actelor intocmite de candidati sau care privesc activitatea acestora, cea de-a doua proba consta in sustinerea unui interviu in fata Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, iar ultima proba este proba scrisa cu caracter practic, in functie de specializarea sectiei la care judecatorii candideaza:

-Sectia I civila – materiile drept civil, dreptul familiei si drept international privat;

-Sectia a II-a civila – materiile drept civil, dreptul familiei si drept international privat;

-Sectia penala – la materia drept penal;

-Sectia de contencios administrativ si fiscal – materiile drept administrativ, drept financiar si fiscal si dreptul muncii.

Judecatorii candidati la oricare dintre aceste sectii vor avea si procedura civila sau procedura penala, in functie de specializare.

Posturile pentru promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt impartite astfel:

-Sectia I civila – 7 posturi

-Sectia a II-a civila – 6 posturi

-Sectia penala – 10 posturi

-Sectia de contencios administrativ si fiscal – 6 posturi.

Comentarii

# carcotas date 8 February 2013 18:18 +8

Sper ca la ultima proba domnului procuror sa nu i se ceara motivarea unei incheieri care trateaza propunerea parchetului de arestare preventiva a cuiva, caci mi-e teama ca si pe asta, data ca lucrare de control, el o va admite.

# procedura de admitere INM date 8 February 2013 19:06 +12

Propun sa le dea grilele care s-au dat la admitere in septembrie 2012 sau acum in ianuarie. Garantez ca nu se vor ocupa locurile, chiar si fara proba de rationament logic sau eseu.

# CINE-L MAI CRITICA PE BASESCU ? date 8 February 2013 20:31 -20

VICTORIE ULUITOARE LA BRUXELLES ! In timp ce la toate tarile europene bugetul a scazut cu 15% BASESCU A OBTINUT O CRESTERE A BUGETULUI CU 18%!!..... ULUITOR !!!.... BASESCU ESTE CEL MAI MARE OM POLITIC ROMAN DIN ULTIMA SUTA DE ANI ! BASESCU ESTE CEL MAI MARE OM POLITIC EUROPEAN !

# Roberta date 8 February 2013 20:48 +13

:lol: da ! A promis 48 de mil. si a venit cu 38 mil mare negociator declarat :lol: numai ca la Brux, nu trebuia sa negocieze blugi ,tigari,etc -trist pentru Romania cu un asemenea guvernator !

# victorie date 8 February 2013 20:59 -14

ba tu chiar esti pprroost ?Tu nu sti sa citesti ?Ti-a luat HASNAUA 3 MINTILE ?cAT DE CARAGHIOSI SA FITI CA SA NU RECUNOASTETI o victorie u.l.u.i.t.o.a.r.e?BASESCU DUPA 2014 AR TREBUI PE VIATA SA FIE REPREZENTANTUL ROMANIEI LA BRUXELLES ! IN ACEST MOMENT niste LATRAI SI VORBETI DE LA HASNAUA 3 SE STRADUIESC SA ARUNCE CU NOROI pe cel mai mare succes al romaniei RUSINE ! RUSINE ! RUSINE !

# esec date 9 February 2013 15:56 +6

Nici sub forma de gluma/ironie/cinism etc nu ai voie sa zici asta.Aici ,pe net,nu trebuie sa comentam rezultatele alegerilor prezidentiale.Asta au votat romanii,asta au. Dar culmea este ca acei care l-au votat sunt astazi cei ma napastuiti.Deci,nu el este vinovat ci noi care l-am votat si tot noi care nu dam de pamant cu inmaltii demnitari de la curtea constitutionala.Oare porcaria facuta de astai cu referendumul de ce nu a fost inclusa in meceveceul ala al europenilor?

# Miraj date 11 February 2013 14:48 0

Cat de prost esti...In total, bugetul ue a scazut cu 34 miliarde.Al Romaniei,-unul dintre cele mai mici- a scazut cu 9 miliarde.Fa o socoteala...Cat la suta din 34 reprezinta 9? Deci, pentru cele 27 state a scazut cu 34, si numai pentru noi cu peste 25% din aceasta reducere!

# VIKY date 11 February 2013 15:02 0

Un esec in toata regula. Gunoiul de la Cotroceni, plateste datoriile \"prietenilor\", pe spinarea poporului. Cand se va hotara guvernul sa il demita pe acest tradator?.

# lukoil date 9 February 2013 07:18 -2

fraier esti..! a obtinut crestere , nu pentru Romania, ci pentru firmele PDL-iste care inca mai au contracte cu statul, fraiere...

# cocorico date 8 February 2013 21:01 +3

@Roerta. Nu-l mai comenta pe victoriosul asta ca e dus cu pluta.

# Ovidiu date 8 February 2013 21:52 -2

Stati cam rau la matematica. 59 inscrisi minus 7 respinsi = 51???

# inghesuiala mare date 9 February 2013 01:31 +11

Putine comentarii pe cea mai mare problema a sistemului judiciar. Promovarea procurorilor de cariera direct ca judecatori ICCJ este cea mai mare mizerie postdecembrista. Este clar ca sunt profesii diferite si faptul ca ai fost un bun sofer nu dovedeste ca ai fi si un bun mecanic. Trebuie sa o iei de la spalat de piese ca sa ajungi sa inlocuiesti setul-motor.

# Matei Alexandru date 10 February 2013 12:35 0

Foarte corecta observatie. Poate luju sensibilizeaza parlamentul sa modifice de urgenta legea. Si asa sunt instantele pline de fosti procurori. Eu nu sunt de principiu impotriva procurorilor, dar sa o ia de jos fiindca, asa cum spunea si comentatorul, e o meserie diferita si este necesara o formatie, o perspectiva diferita. Una e sa fii acuzator si alta judecator impartial si echilibrat.

# boicotu\' date 9 February 2013 04:08 +1

Sint basisti, dar in schimb sint prosti !

# Zoe date 9 February 2013 06:39 +4

Dar ce are mai tanti asta din poza , cine a supărat- o in halul acesta ?? Pai a voia sa fie suprma si habar nu are cum se verifica vechimea legală pt a accede la postul acela ??? Incredibil !!

# Finu\' lu\' naşu date 9 February 2013 14:18 +2

Tanti Dana ştia că nu îndeplineşte (nici măcar!) condiţiile tehnice de participare. Atunci de ce, totuşi, a participat? Hai să văd cine cunoaşte \"scena\" PG! 

# Nasu lu finu date 9 February 2013 16:13 +3

Finule draga,nu tre bucura ca asta nu merge la ICCJ.Plange-i putin pe coegi,avocat,inculpati.Asta chiar se bucurau daca pleca.Doar procurorii DNA si DIICOT se bucura ca ramane.Cine sa ii mai tina in brate? Tipa stie carte ,conform vechimii ei de procuror.dar stie mai multe din cele invatate de la mentoreasa ei Codruta.oare ce a invatat?

# Finu lu Naşu date 9 February 2013 18:13 +3

Dragă Năşicule, Nu, nu m-am bucurat nici pe departe. Ar fi fost un oareşicare \"câştig\" dacă se întorcea de unde a venit, luând cu ea şi \"învăţăturile\" Luluţei. Da, ştie ceva carte, dar, pe bune, nu atât cât crede dumneaei că ştie şi nici măcar atât cât ne lasă nouă (mă rog, unora dintre noi!) impresia că ştie. Maxima sa performanţă intelectual-judiciară este consacrată de teza de doctorat a Luluţei la care a trudit de i-au ieşit bolbocii. Teză care, iartă-mă Năşicule, este un foarte izbutit exerciţiu impostorial. Crede-mă, Năşicule, ştiu ce gavaresc!

# nasu lu finu date 9 February 2013 21:54 +3

Corect finule.Cred ca o cunosti mai bine decat sussemnatul nas.Sibiju ii mic si oamenii se stiu intre ei.

# Finu lu Naşu date 10 February 2013 09:09 +1

Da, Năşicule, ai dreptate, Sibiul e mic, dar e mic dacă UMBLI!, Ca şi Lumea, de altfel, e mică dacă umbli, dacă stai locului... Cele bune!

# eu date 9 February 2013 17:24 +1

dana titian este judecator la curtea de apel alba iulia, nu procuror, curios in baza carui text de lege a functionat la parchetul general, stiti ceva, pentru colegii lui covesi totul era posibil, cand era vorba de ei se conducea dupa alt cod si alte reguli, curios de ce, dupa restrea prim procurorului de la sibiu csm nu a declansat un control privind managementul pentru a-l revoca din functia pe care a folosit-o pentru acte de coruptie, in schimb pe betelie l-au revocat, nu era vorba de aceleasi principii, oare, asa stau lucrurile instatul de drept creat de covesi dupa propriile reguli

# şi eu date 9 February 2013 18:20 +2

Care text de lege? Hai, zău, întrebarea m-a emoţionat! Există vreun text de lege de care să ţină seama lichelele  băsiste? Nu, niciunul nu rezistă în calea poftei lor. Zicea cineva pe-aici, pe site, şi sunt întru totul de acord: numai atunci când ultimul băsist va fi spânzurat cu maţele hămesite ale ultimului portocalist ţărişoara asta a noastră mai poate redeveni liniştită. Doamne ajută!

# numai eu date 9 February 2013 17:34 +3

csm sa verifice cu atentie toata activitatea viitorilor judecatori la iccj. este inadmisibil ca sa pronunte hotarari definitive niste procurori care au incalcat in activitatea lor flagrant codul de procedura penala, care sunt cu un picior la pensie, deprofesionalizati si neadaptati realitatii juridice si a uniunii europene, vechimea nu este totul, de multe ori e vorba de oamnei plafonati si necontactati la realitate

# Matei Alexandru date 10 February 2013 12:40 0

Teoretic este foarte corect, dar cine sa o faca?! CSM?! E o gluma! Doresc sa va propun tuturor si mai ales celor de la luju sa culeaga, printr-in efort colectiv, hotarari judecatoresti naspa ale candidatilor si acte similare in cazul procurorilor, sa le depuna la CSM si sa le publice. Parca era si o conditie legala (din memorie) ceva in genul ca intr-un termen destul de scurt orice persoana va putea depune astfel de documente care vor fi analizate de CSM.

# VIKY date 10 February 2013 22:29 +1

Pe ordinea de zi a CSM-ului din 6.02. a fost discutata respingerea candidaturii a \"pupilei\" Dana Titian. Haimanaua este foarte afectata, sa nu piarda cumva un om valoros pentru ei,dupa cum sa si exprimat. Pana la urma cred ca va candida...Fimi-ar scarba de aceste gunoaie basiste.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva