15 May 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Conflict intre Justitie si Executiv - AMR si APR cer premierului Victor Ponta sa nu impoziteze suplimentar salariile magistratilor care ridica lefuri de peste 4.500 lei. Motivul: le-ar afecta independenta!

Scris de: L.J. | pdf | print

12 June 2012 18:08
Vizualizari: 7510


Un posibil conflict intre puterea judecatoreasca si puterea executiva se prefigureaza la orizont, chiar daca asociatiile magistratilor - AMR si APR - incearca sa mentina discretie asupra demersurilor lor. Atat Asociatia Magistratilor din Romania, prezidata de judecatorul Dan Spanu, cat si Asociatia Procurorilor din Romania, prezidata de procurorul Constantin Sima (foto) au solicitat Executivului ca magistratii sa fie exceptati de la impozitarea suplimentara a veniturilor de peste 4.500 RON, si asta in conditiile in care majoritatea au astfel de salarii. Doar judecatorii si procurorii (de la nivelul judecatoriilor) aflati in primii ani de cariera au mai putin de acest plafon. In pozitia lor, asociatiile arata ca o astfel de impozitare ar stirbi independenta magistratului din moment ce aceasta profesie are interdictii, inclusiv cea de a avea venituri din alta parte decat sistemul educational. Demersul celor doua asociatii vine sa preintampine un asemenea act normativ despre care exista informatii ca ar sta in intentia unor membrii ai Executivului.


AMR si APR au somat Executivul ca magistratii sa fie exceptati de la impozitarea suplimentara a veniturilor de peste 4.500 lei. Atat de suparati sunt magistratii de o posibila impozitare incat au transmis punctul lor de vedere si Consiliului Superior al Magistraturii, aratand ca o posibila impozitare de acest gen le-ar afecta independenta. In acelasi timp – conform surselor din APR – mai exista o mare ingrijorare, legata si de o posibila impozitare pe drepturile salariale restante care ar urma sa fie acordate prin proiectul de lege initiat recent de Ministerul Justitiei.



Comentarii

# avocat 51 O.A. date 12 June 2012 18:46 +12

Da consider ca au dreptate sub acest aspect magistratii. Si spun acest lucru plecand de la ideea ca in situatia in care iti incalca drepturile unele persoane, instituti de tot felul fie ele din administratia locala, centrala ne adresam acestora de a ne stabilii dreptatea si de foarte multe ori o fac, pronunta hotarari legale si temeinice fara a tine cont de functiile si demnitatile publice ale unora cu care te judeci, fara a tine cont de patura sociala din care provii. In acelasi timp ar trebuii sa ne gandim la incompatibilitatile si interdictile pe care le au. la stresul si volulul mare de munca si la salariile care totusi in compaaratie cu volulumul si calitatea muncii sunt mici. Ganditi-va va rog ca indiferent cine ne incalca drepturile, indiferent ce functii au cei care ne incalca drepturile ne adresam cu actiunii in instanta si de foarte multe ori magistratii pronunta solutiile legale fara a tine cont de functie, calitate si demnitatea celor care ne incalca drepturile.

# bataie de joc date 12 June 2012 23:44 +9

Se forteaza nota cam mult. Se vrea munca silnica, raspundere fara precedent si cea mai drastica din UE. Salariile au fost diminuate prin legea lui Boc, au ajuns la 1000 de euro pe cand ale clientelei politice care munceste... nimic si are pregatire zero barat este de 3000 de euro. Nu este echitabil.  

# emil date 17 June 2012 10:54 0

Cred ,ca dupa "mentalul comunist",-care sigur este acela ca -magistratii i-si mai rotunjesc veniturile-Ponta are dreptate(doar vine din sistem).La cata INJUSTITIE ESTE IN TARA!.Mai sunt si alte categorii sociale care au salarii mici,plecand tot de la aceeasi premiza,ca,se rotunjesc aceste salarii.Uitati-va numai la cei de la GFR,care din cuantumul contraventiilor,au un beneficiu de 15%cu care i-si completeaza premierile de "miel,muraturi,porc.etc)La fel si la MAI.Cum D-zeu sa nu dai spaga unuia dintre acestia care,(datorita legislativului care a uitat notiunea de bani,au majorat cu mult valoarea contraventiilor)i-ti arata ca maximul unei contraventii ajunge la zeci de milioane de lei,dar fiind intelegatori,i-ti da minimum de amenda,....plus o atentie acolo de 5-10 milioane lei vechi.

# avocat 51 O.A. date 12 June 2012 19:01 +13

Va rog sa ma credeti ca pe mine in ultimii 4/5 ani in procent foarte mare m-au judecat corect si impartial fara a avea cunostinte in randul magistratilor. La ora actuala magistratura pentru mine este pe primul loc in ceace priveste increderea in comparatie cu alte institutii si am sa va motivez si de ce consider acest lucru dupa cum urmeaza: Lucrez de peste 12 ani in profesii juridice(cons. juridic /avocat. De peste 30 ani am lucrat in administratie si am observat cat de mult se incalca drepturile omului iar cand cetateanul s-a adresat instanteelor acestea l-au dat dreptate cand acestia au avut dreptate. Pentru faptul ca administratia si alte autoritati/institutii incalca drepturile omului prea putin se mediatizeaza in schimb cand un magistrat greseste mai mult sau mai putin se mediatizeaza excesiv chiar cu ajutorul unor colegi de-ai nostri din avocatura ceace nu este corect. Daca ar fi sa facem o statistica cu privire la unele cazuri de abuzuri, incalcari ale drepturi

# emil date 17 June 2012 11:23 0

D-le "AVOCAT 51 O.A.Cred ca sunteti norocos.Eu,intr-un dosar privind legislatia muncii(concret concedierea unui angajat-verbal-fara decizie de desfacere a contractului de munca,probata inclusiv de corpul de control al ITM)ma judec din 2010.In loc,ca instanta sa-l audieze pe patron,sisteaza judecata in baza unui denunt penal facut de administrator;se da NUP si cu toate acestea,fara a exista nici o decizie de desfacere a contractului de munca,ATENTIE:Da o hotarare in favoarea administratorului.Bineinteles ca ,Curtea de Apel a casat hotararea,dar,CULMEA,ma judeca acelasi complet ca si la fond,cu toate ca am solicitat recuzarea.

# avocat 51 O.A. date 12 June 2012 19:10 +4

omului, cred ca alte autoritati/institutii ar fi in fata cu mult in comparatie cu magistratii care pana la urma urmei trebuie sa avem in vedere ca si acestia sunt oameni si pot gresii in unele cazuri si mai ales cand noi avocatii nu suntem atenti si nu le atragem atentia in timpul proceselor in sensul ridicarii exceptiilor la timp sub aspectul administrarii probelor sub aspactul cntitati si calitati acestora si la timp. Trebuie sa recunoaste ca si noi avocati de multe ori avem greselile noastre in timpul procesului si un obicei prin care nu ne recunoastem asceste greseli fata de clientii nostrii si dam vina pe magistrati in sensul ca ei sunt de vina ca nu au judecat procesul bine. Nu cunosc niciun coleg care sa recunoasca in fata clientului ca el ca aparator este de vina ca nu a studiat cazul bine , ca nu a ales actiunea juridica cea mai potrivita fata de obiectul acesteia, ca nu a depus probele la timp si a fost decazut din probe in mod legal sau ca nu i-a spus clientului inainte de

# avocat 51 O.A date 12 June 2012 19:17 +6

introduce actiunea ca nu ar detine suficiente probe pentru a avea castig de cauza. De ce? Raspunsul este clar. Pentru faptul ca daca ii spune clientului ca nu prea ar avea sanse nu isi mai incaseaza onorariul ceace nu este corect din urmatoarele motive: 1-Acel client munceste pe acei bani cu sudoare iar eu sa imi dau seama ca nu are castig de cauza si sa nu -i spun si sa ii iau onorariu nu este corect: 2-Pe termen scurt incasez cateva onorarii in acest fel chiar daca imi dau seama ca nu castig, dar pe termen lung am de pierdut intrucat clientii ma ocolesc si imi fac si o imagine negativa in randul posibililor clienti iar dupa o perioada mai lunga sau mai scurta intru in "somaj"

# Georgescu date 12 June 2012 20:54 -13

Cele 3 puteri sunt 2: Legislativa(Parlament) si Executiva(Guvern).Puterea judecatoreasca(Ministerul Justitiei,..) este inclusa in Guvern, deci subordonata executivului.Propun trecerea puterii judecatoresti direct in subordinea presedintelui.

# Puterea judecatoareasca este putere in stat! date 12 June 2012 22:30 +11

Georgescule du-te la piata unde vei afla ca demult au aparut trei puteri,stai in banca ta si nu mai vorbi aberatii!

# Georgescu date 13 June 2012 19:48 -3

Va intreb de ce Ministrul Justitiei face parte din Guvern? Guvern =Putere executiva.Ce fel de independenta e asta daca e subordonat prim ministrului?

# Judecatorii nu sunt supusi ministrilui justitiei! date 13 June 2012 21:10 +2

Citeste constitutia si apoi vei afla raspunsul,prerogativele ministrului justitiei si prerogativele judecatorilor!

# polo.nicu date 13 June 2012 21:41 +4

:D :D :D :D :D :D :D :D Dupa cat de ''prefund'' gandesti tu esti Base in persoana . :P :P :P :P

# Bravo polo-molo date 13 June 2012 22:37 -2

Bravo ai un os!

# unne date 12 June 2012 21:03 -2

ba sunt animale comuniste din justitie, colegii coanei macovei care arestau taranii pentru 3 stiuleti, bateau oamenii in birouri mai rau ca militienii, au turant la seuritate de au vomat si aia - cum sa aiba nulitatile si fiarele impotriva libertatii 160 milioane de lei vechi ? Dl Victor Ponta sa dea afara analfabetii din justitie dupa criteriile dnei Alina Mungiu Pipidi.

# Anuta Cernat date 13 July 2013 11:14 0

Domnul Ponta impute totul....Mai bine si-ar da demisia...Cu un asa prim-ministru este imposibil sa te ridici la nivelul Europei!

# IOAN DUSCAS date 12 June 2012 22:39 -5

VAI SHI AMAR DE KAPU' NOST DAKA ASHA NE TRATAM NOI MARII PROPRETARI IMOBILIARI ASH DORII O BATISTA SA MA SHTERG LA OCHI KA MA LUA PLANSU ! MAI KA SE SPETIRA PE DEGEABA SA INVARTA IMOBILIARELE KA VENII ASTA SA LE IA SHI BANI PE ELE ! PAI KUM SA DEA AMARATZI ASHTIA BANI PE INTRETZINEREA LOR KAND EI N-AU DAT NICI MAKAR KAND LE CUMPARARA !

# alegator date 13 June 2012 14:48 +2

Ne era dor de comentariile dumitale cu majuscule, insa aveti circumstante atenuante, campania electorala pentru functia presedinte al C.j. Salaj, inteleg ca v-a ocupat pretiosul timp, asa ca asteptam cu interes pretioasele comentarii. Poate ne spuneti si cateva impresii din campanie, cum ati reusit sa obtineti ce 4 voturi. Sloganul folist in campanie a fost bestial. Cata imaginatie !!!.

# LICA date 13 June 2012 00:13 -10

ASA V-ATI TRAS SI PENSII DE SUTE DE MILIOANE DE LEI PE LUNA IN DISPRETUL LEGII SI AL POPORULUI ROMAN. 5.000 de euro, cel mai mare venit al unui fost magistrat din Moldova PENSIILE "NESIMTITE" NU AU DISPARUT Deşi sunt ajunşi la o perioadă a vieţii când reţeta de medicamente este una dintre cele mai mari cheltuieli lunare, pensionarii din zona Moldovei se împart în două mari categorii. O parte sunt cei care beneficiază de luxul de a avea o menajeră, un îngrijitor personal şi de a-şi întreţine sănătate prin excursii de tratament în orice colţ al lumii, pensiile lor lunare fiind de 26 de ori mai mari decât leafa unui angajat. La polul opus sunt cei care trebuie să împartă pensia de 350 de lei între sănătate, întreţinere şi nepoţi. După zeci de ani de muncă, veniturile la care au .„În judeţul Iaşi beneficiază de indemnizaţia socială minimă garantată un număr de 26.499 de persoane, adică 350 de lei”, ne-a declarat Adriana Grecu, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Iaşi. La Iaşi sunt

# parlament date 13 June 2012 12:09 +2

..ASA V-ATI TRAS SI PENSII DE SUTE DE MILIOANE DE LEI PE LUNA IN DISPRETUL LEGII SI AL POPORULUI ROMAN,, Stimate domn, chiar daca pensiile magistratilor pot fi apreciate ca ridicate, legea de acordare a acestora a fost data de Parlament, magistratii pensionari doar au fost beneficiari. Articolul vizeaza alt subiect.

# SALARIUL ESTE DE 1000 - 1300 EURO date 13 June 2012 16:36 +4

Aveti o obsesie, bagata in cap de Boc et. co. privind SALARIUL DE 5000 DE EURO AL UNUI JUDECATOR. ABERATIE! SALARIUL UNUI JUDECATOR ESTE DE 1000 - 1300 EURO NU DE 5000 DE EURO.

# danila date 17 June 2012 11:04 0

Daca asi fi in Parlament,as initia o Lege prin care toti magistratii din Romania (judecatori,procurori)sa beneficieze de salarii de 5.000.euro;alesi PE VIATA:Cu o conditie:Daca vor fi prinsi"CU MATA IN SAC",sau daca "persoana perdanta"va castiga la CEDO,acei procurori si judecatori sa fie exclusi din sistem,nici avocatura sa nu mai practice si mai mult sa plateasca toate daunele cauzate,raspunzand inclusiv cu libertatea si mai mult,anularea pensiei suplimentare sau speciale.

# arka date 13 June 2012 07:28 +5

magistratii europeni raspund pentru faptele lor,mai studiati, iar paritatea fata de salariul mediu net pe economie este cam de 2/2, nu minim 2/2 pana la 7/2, 8/2, asa cum e la noi.....ca sa nu mai vorbim de calitatea actului de justitie. Ce-i drept exista si exceptii, magistrati independenti, interesati de pregatirea lor profesionala, de corectitudinea si valoarea solutiilor pe care le dau.

# arka date 13 June 2012 07:34 -4

magistratii europeni raspund pentru faptele lor,mai studiati, iar paritatea fata de salariul mediu net pe economie este cam de 2/2, nu minim 2/2 pana la 7/2, 8/2, asa cum e la noi.....ca sa nu mai vorbim de calitatea actului de justitie. Ce-i drept exista si exceptii, magistrati independenti, interesati de pregatirea lor profesionala, de corectitudinea si valoarea solutiilor pe care le dau.

# cati date 13 June 2012 08:24 -4

  Ce suparati sunt magistratii.Dar de ce nu au fost asa de suparati cind li s-au mutilat poensiile personalului auxiliar de specialitate care muncesc aproape zi si noapte,au aceleasi restrictii ca ale magistratilor s.atunci au tacut.Cum nu va ginditi oare ?Dvcs. avezti pensii si de 20 de ori mai mari  si acum ca o sa va fie impozitate tremurati ca nu o sa va descurcati ?Dar va intreb cum se descurca un fost grefier cu pensii recalculate ,in prezent de 700-900 roni?   Ieri au fost la Constanta 6 dosare la C./A si daca ati fii vadut doamnele din complet ,de cita rautate au dat dovada  si ce priviri aveau cind avocatii isi sustineau pledoaria in aceste dosare?Sigur vor respinge actiunile ca asa au dispozitie de la taticu Basescu.Daca ar fii raspuns pentru aceste decizii atunci  situatia ar fii fost alta.Dar atita timp cit nu raspund pentru faptele lor sigur ca isi bat jos de pensionarii din justitie.Cum va ramine cu situatia  creata cind unii pensionari au hotariri irevocabile si primesc 

# MMM date 13 June 2012 13:23 -4

cata dreptate ai cati. ce suparati sant ei cand li se impoziteaza banii. pffffff saracii. nu stiati ca astia mananca cu 10 guri? cum sa le ajunga banii cand ei trebuie sa-si plateasca menajera cu 700 de lei pe luna? ei sant zei. un grefier nu are voie sa fie remunerat decat cu a 10 a parte din salariul unui jude. in conditiile in care un grefier de sedinta face tot dosarul de la inceput la sfarsit. mai putin sentinta pe care o da judele . uneori face si practicaua , de partca asta nu ar fi treaba judelui . deh asta este . cum isoi permite un grefiuer sa ceara salalriu?? sa puna mana sa invete . se compara el cu un jude ? si cand s-au dat banii restranti au mers pe burta magiostratii nu care cumva sa afle pers. aux si de specialitate,.

# scribi si magistrati date 13 June 2012 16:39 +2

Dragul meu personal auxiliar. Grefierul SCRIE CE II  DICTEAZA JUDECATORUL. Intelegi diferenta? Una e sa gandesti, sa dai hotarari care schimba soarta omuli asa cum face judecatorul si alta e sa scrii dupa dictare. Intelegi diferenta dintre importanta celor doua functii? Ce nu ti-e clar?

# nu are importanta date 13 June 2012 22:05 0

sigur esti un infumurat de jude parlit si hapsan si prost pe deasupra daca ai fi in primul rand om ai sti ca, grefierul nu scrie doar dupa dictare. grefierul face minutele, grefierul scrie si motiveaza hotararile, multe in totalitate, iar onor nesimtitul doar semneaza, grefierul face incheierile de sedinta, stabileste taxele de timbru, obiectul cauzei, ARE DE MULTE ORI mai mulye studii decat marele dumnezeu, dar are ceea ce se numeste bun simt si cei 7 ani de acasa. mai vrei ?

# cata minciuna! date 14 June 2012 00:06 -2

Aberant! Grefierul nu face nimic din tot ce spui. Grefierul scrie dupa dictare si atat! Cum iti permiti sa il faci pe judecator "onor nesimtitul"?! In cele din urma, imi pare rau ca delirezi in felul asta despre munca unui grefier. Chiar sa ajungi sa spui minicuni in halul asta, mi se pare ca e cazul sa iti cauti de lucuru in alta parte, acolo unde nu e nevoie sa minti despre ceea ce faci cu adevarat! Frustrarea e prea mare acolo unde esti, cauta-ti alt loc de munca. 

# fura roba pe furis date 14 June 2012 00:10 -2

Cat de penibil?! De unde pana unde grefierul motiveaza hotarari si da solutii?! Se cred judecatori. Saracii. Sunt ca servitoarea care poarta pe furis rochiile doamnei si se maimutareste in oglinda:lol: :lol: Au luat-o razna unii grefieri! 

# probleme mari... date 14 June 2012 00:22 -4

Grefierul care si-a permis aceste afirmatii trebuie exclus din meseria pe care cu lipsa de onoare o desfasoara. Sa te exprimi astfel despre judecator este abatere disciplinara iar minciunile gogonate denota o instabilitate psihica daunatoare acestei meserii, actele pe care le face el la serviciu fiind evident afectate de aceste frustrari.

# grefier date 14 June 2012 12:02 +4


Citeza pe probleme mari...
Grefierul care si-a permis aceste afirmatii trebuie exclus din meseria pe care cu lipsa de onoare o desfasoara. Sa te exprimi astfel despre judecator este abatere disciplinara iar minciunile gogonate denota o instabilitate psihica daunatoare acestei meserii, actele pe care le face el la serviciu fiind evident afectate de aceste frustrari.
ESTI DOBITOC (SAU DOBITOACA) in TOATE instantele din tara grefierii MOTIVEAZA in locul judecatorilor instabilitatea psihica iti apartine : chiar azi la Tribunalul Harghita e prezenta Inspectia Judiciara pentru ca grefierii intocmesc minutele si motiveaza hotarari  abatere disciplinara e  ceea ce faci tu ca nu esti in stare sa iti faci treaba si pui grefierii sa munceasca in locul tau 

# grefier date 14 June 2012 12:07 +2


Citeza pe cata minciuna!
Aberant! Grefierul nu face nimic din tot ce spui. Grefierul scrie dupa dictare si atat! Cum iti permiti sa il faci pe judecator "onor nesimtitul"?! In cele din urma, imi pare rau ca delirezi in felul asta despre munca unui grefier. Chiar sa ajungi sa spui minicuni in halul asta, mi se pare ca e cazul sa iti cauti de lucuru in alta parte, acolo unde nu e nevoie sa minti despre ceea ce faci cu adevarat! Frustrarea e prea mare acolo unde esti, cauta-ti alt loc de munca. 
evident esti judecator la fel cum evident esti un judecator care nu are habar de legi si regulamente  in primul rand grefierul nu ,,scrie dupa disctare" ci tehnoredacteaza iar definitia din DEX nu are nici o legatura cu dactilografiatul  e prea mult....regulament ...acum DEX ....cred ca ai sa mai ceri niste bani in plus la salariul nemeritat pe care il ei nu vrei sa mergi si tu putin sa te prostituezi precum colega de la Craiova ? macar asa vei vastiga un ban cinstit 

# rezon.. date 15 June 2012 19:15 +1

grefierul nu scrie nimic 'de la el', ci doar ceea ce i-a dictat judecatorul. nu are dreptul. daca o face, este ilegal si trebuie sa raspunda pentru abuz in serviciu.

# cati date 13 June 2012 08:28 -3

pensii de sericiu si altii nu?Nu este aceasta o discriminare?Dmnilor judecatori sunteti platiti din banii publici,cred ca ar trebui sa va mai ginditi cind dati o hotarire pentru ca ,acum sunt sumefdenie de dosare privind recalcularea pensiilor dar v-ati gindit cind o sa fie o sumedenie de dosare impotriva dvs, pentru abuzurile pe care le savirsiti dind aceste solutii dupa bunul plac?In Romania nu exista practica unitara?????Nu exista raspunderea disciplinara??????????Asta sa vedeti dmnule prim ministru si dmnule ministru al justitiei si sa faceti o data curatenie printre acesti  magistrati subordonati politicului mai pe intelesul tuturor a politicii PDL.

# MMM date 13 June 2012 13:39 -1

si cand dau hotarari , acestea difera de la jude la jude ( pe aceisi speta) . nu exista o practica unitara. se contrazic unii pe altii in hotarari . basca m,ai sant unii care nu stiu sa aplice legea sau nu o cunosc . ( cu legea in fatza)si se numesc incoruptibili. se culca pe urechea ca ei sant inamovibili si fac ce vor ca nu ii trage nimeni la raspundere.

# ALFABETIZEAZA-TE date 13 June 2012 16:43 +2

Inainte de te pronunta dspre cata lege cunoaste un judecator, invata matale limba romana. Intelegi nivelul la care te afli si care nu iti permite sa faci comentarii despre judecatori? Sau daca le faci, intelegi ca ele sunt lipsite de orice valoare? Corect este ACEEASI speta, nu ACEIASI. Corect este SUNT nu SINT. Succes la alfabetizare!!!

# MAL date 13 June 2012 13:01 -6

le da banii pontica ca doar si magistratii sunt cu obraz subtire... nu?

# avsen date 13 June 2012 13:29 -3

Ce logica perfecta: daca le impoziteaza salariul le afecteaza independenta... buzunarului! Dar daca nu le impoziteaza deloc le creste indepententa? EVIDENT! ... Asa-i si in franta ,Germania, Anglia, Italia etc. ..

# smarten date 13 June 2012 16:45 +6

bai frate, cu 1000 de euro pe luna salariu de magistrat nu poti face justitie de calitate, suta de dosare pe sedinta, raspundere cu carul, sedii insalubre, injuraturi non-stop etc, etc, etc. Ce nu ti-e clar?

# Catalin date 14 June 2012 09:52 +6

Lucrez de 17 ani in domeniu; de 5 ani sunt grefier sef. Nu-mi spuneti mie de activitatea grefierilor. Aveti bunul simt si mai intai va informati, apoi postati. Daca voi credeti ca grefierul este dactilograful judecatorilor, adica scrie numai dupa dictare ........ Stiti cate sentinte d-alea de le primiti voi sunt motivate de grefier? Aveti idee la ce ora pleaca acasa grefierul si la ce ora judecatorul? Stiti cumva cine vine primul la serviciu? Aveti habar macar de cumulul de atributii ale grefierului? Conform legii, o parte, conform cutumei o alta parte? Vorbiti despre ce stiti, nu va dati cu presupusul acolo nu aveti habar. Sau poate voi le stiti pe toate.

# AVOCAT date 14 June 2012 10:13 -1

Auci! Sentintele sunt motivate de catre grefieri? Naspa! Ca aveti un program de tot circul, asta e adevarat, dar sa motivezi tu sentintele ... ma ia cu vertij!

# ASISTENTA SE VISEAZA MEDIC date 16 June 2012 10:16 +1

Hai las-o balta cu motivatul sentintelor! Nu confunda tastarea la calculator dupa cum ti se dicteaza sau dupa motivarea scrisa de mana de judecator cu motivarea. A motiva inseamna a concepe. Grefierii sunt niste executanti. Mai lasa-ne!

# Catalin date 14 June 2012 10:01 +8

Conform Regulamentului, grefierul de sedinta face practicaua (partea introductiva a hotararii). Tot conform regulamentului grefierul intocmeste incheirile de sedinta. Sunteti tampiti daca credeti ca astea se fac dupa dictare. Imi este sila de astia care arunca cu pietre numai asa, sa se afle in treaba. Aveti macar habar ce pensie are un grefier dupa 30 de ani de munca? Cum am mai spus si in alte postari, imi cer scuze ca sunt roman si conational cu unii dintre voi.

# Toto date 14 June 2012 16:28 +2


Citeza pe probleme mari...
Grefierul care si-a permis aceste afirmatii trebuie exclus din meseria pe care cu lipsa de onoare o desfasoara. Sa te exprimi astfel despre judecator este abatere disciplinara iar minciunile gogonate denota o instabilitate psihica daunatoare acestei meserii, actele pe care le face el la serviciu fiind evident afectate de aceste frustrari.
??!! O, Doamne, ce reacție! Am lucrat 25 de ani în sistem. Nu mi-am permis niciodată să fac aprecieri la adresa unui judecător, deși în lunga mea carieră de grefier am întâlnit și judecători care meritau. Am avut o relație de serviciu foarte bună cu toți judecătorii cu care am lucrat. PE MULȚI I-AM AJUTAT CU MOTIVĂRI DE HOTĂRÂRI și mi-au mulțumit că niciodată nu au primit vreo casare pentru nemotivare corectă. Sunt foarte mândră de acest aspect. Dar, îmi puteți explica dece, pe situație de drept IDENTICĂ, actualii judecători(de curte de apel) pronunță 3 soluții diferite? Cu respect, grefier pensionar.

# sublimare date 16 June 2012 10:22 -1

Hotararea nu se motiveaza de grefier, ar fi un dezastru. Este ilegal, este imposibil pt ca grefierii au o pregatire de dactilograf si atat, majoritatea fac inca greseli de ortografie iar modul lor de exprimare este extrem de precar, sigur, doar nu sunt intelectuali. Dar asta sunt ei, asta le este nivelul. Nu mai emiteti elucubratii. Stiu ca in tara asta se minte si e multa frustrare, dar vedeti-va lungul nasului.

# cons juridic date 16 June 2012 11:14 +1

Nu zau? Din intamplare majoritarea grefierilor sunt licentiati, foarte multi au studii masterale si unii doctoratul (se poate verifica foarte usor). INM-ul este un curs de formare profesionala si nu se incadreaza la studii postuniversitare asa ca sa nu mai vorbim de nivelul intelectual si cu atat mai putin de cel moral ca nu despre grefieri apar stiri in presa ca iau mita, practica prostitutia si santajul (vezi actual Craiova si alte stiri mai vechi). referitor la motivari invit jurnalistii de investigatii sa inceapa o ancheta pe tema aceasta si sa faca publice rezultatelesi atunci se va vedea clar cine minte (am spus jurnalistii pentru ca CSM-ul este format tot din judecatori)

# LICA date 15 June 2012 22:54 -1

DISCRIMINAREA ESTE EVIDENTA !! CHIAR SI PENTRU CEI MAI INGADUITORI, URA CU CARE SUNT TRATATI "FOSTII MILITARI" ESTE O REALITATE. CA DOVADA , IATA CUM APARE , DUPA COMPLETARE (PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL nr.64/26 ianuarie 2012 !!)Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor : art.82*alin.7 " Judecatorii si procurorii pot opta intre pensia de serviciu si pensia din sistemul public(adica acea contributiva). Judecatorii si procurorii militari pot opta intre pensia de serviciu si pensia militara de serviciu"...Ei pot opta .Pentru ei exista si acum pensia militara de serviciu!!? Iar mai departe , la art. 85* alin.2 , scrie negru pe alb :"Pensiile de serviciu ale judecatorilor si procurorilor , precum si pensiile de urmas prevazute la art.84 se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza indemnizatia bruta lunara a unui judecator si procuror in activitate , in conditii identice de functie, vechime si grad al instantei sau parchetului , cu luarea in considerare, in procen

# lica-2 date 15 June 2012 22:56 -1

a sporurilor intrate in baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu precum si a sporului de vechime. DACA IN URMA ACTUALIZARII, REZULTA O PENSIE DE SERVICIU MAI MICA, JUDECATORUL SAU PROCURORUL ISI POATE PASTRA PENSIA AFLATA IN PLATA " SI ASTA FARA A CERE ACORDUL FMI!!!!! Pentru ei se poate! Pentru „fostii militari", nu! DAR MILITARII AU DATORIA SA APERE CHIAR CU PRETUL VIETII TARA DE HOTII DIN AFARA CA SA POATA FURA HOTII DINAUNTRU PE CAND MAGISTRATII AU SARCINA DE A DOSI IN SERTARE DOSARE DE MARE CORUPTIE. E DIFERIT CONSTITUTIONAL.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.05.2025 – Radiografia Sistemului care s-a pus in spatele lui Nicusor Dan (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva