21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CONGRESUL AVOCATILOR - Traian Basescu catre avocatii din UNBR-Florea: "Imi sunt cunoscute si micile avataruri ale profesiei cu cei care ar practica ilegal avocatura. Stiu si succesul pe care l-ati avut". Presedintele le-a vorbit avocatilor despre imixtiunea politicului in Justitie si numirea sefilor PICCJ si DNA. Ponta i-a propus lui Gheorghe Florea un parteneriat: "UNBR trebuie sa fie o parte integranta a tuturor deciziilor care se iau asupra reformei Justitiei"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

29 March 2013 09:59
Vizualizari: 7817

 

Presedintele Traian Basescu (foto) a participat vineri, 29 martie 2013, la Congresul avocatilor 2013, organizat de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Gheorghe Florea, unde a tinut si un discurs. La cateva ore dupa ce Traian Basescu a plecat de la Congresul Avocatilor, a venit si premierul Victor Ponta, care la randul lui a vorbit in fata avocatilor.

In timpul discursului sustinut in fata avocatilor traditionali, Presedintele a vorbit despre felul in care se vede profesia de avocat de la Cotroceni, laudand activitatea avocatilor din UNBR – Gheorghe Florea, dar a tinut si sa "intre putin in zona politica". Mai exact, Presedintele a vorbit despre problema arzatoare din ultimele zile, referitoare la numire Procurorului General al Romaniei si a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Presedintele Traian Basescu a criticat dorinta unor politicieni de a negocia desemnarea candidatilor, precizand ca este nevoie de responsabilitatea pentru a numi oameni "extrem de valorosi din punct de vedere profesional" in aceste functii:


"Acum, as intra putin in zona politica. Ma uitam chiar ieri, era un politician cu inalta functie intr-un partid care spunea: sa se vina sa negociem procurorii, desemnarea de procurori. Asta arata cat de in urma poate ramane un politician sau chiar clasa politica, daca el exprima dorinta clasei politice. Desemnarea procurorilor este o chestiune de asumare, iar eu am sustinut acest lucru tot timpul. Avem legea, asa cum o avem, care spune clar: propune ministrul Justitiei, avizeaza CSM, decide presedintele. Vreau sa stiti ca sunt cel care a fost impotriva organizarii acelei selectii la Ministerul de Justitie pentru ca o selectie nu inseamna asumarea. Ca presedinte, ca ministru al Justitiei, maine spui: imi pare rau, el a iesit din concurs. Cand discutam de Parchetul General, de DNA, de DIICOT, cei care fac desemnarea trebuie sa-si asume responsabilitatea ca au desemnat niste oameni extrem de valorosi din punct de vedere profesional, niste oameni capabili sa duca misiunea Parchetului inainte, si nu s-o negocieze cu politicieni".

Traian Basescu: "Eu nu stiu un dosar care sa fi fost facut la comanda. In schimb, stiu foarte multi politicieni care cred ca se mai poate interveni in dosare in justitia din Romania, ca se mai poate interveni la un judecator sau la un procuror"

Presedintele Basescu a adus in discutie in fata avocatilor si subiectul privind dosarele "facute la comanda", spunand ca nu are cunostinta despre asemenea cauze, insa a sustinut ca stie foarte multi politicieni care cred ca se mai poate interveni pe langa magistrati pentru a-si exercita influenta. Traian Basescu a precizat ca este necesara schimbarea mentalitatii politicului, astfel incat sentimentul ca Justitia poate fi influentata sa nu ajunga si la "omul de rand": "As vrea aici sa subliniez ceea ce spunea domnul presedinte Florea in cuvantul sau legat de tentatia politicului de a influenta justitia. Sunteti avocati si cred ca v-ati saturat si dumneavoastra auzind la televizor cui i s-au mai facut dosare politice. stiti foarte bine ca in ele nu exista nimic politic. Eu nu stiu un dosar care sa fi fost facut la comanda. In schimb, stiu foarte multi politicieni care cred ca se mai poate interveni in dosare in justitia din Romania, ca se mai poate interveni la un judecator sau la un procuror. As spune aici, in fata dumneavoastra, ca daca avem o restanta in evolutia mentalitatii cuiva, aceasta restanta este la politicieni. Ei inca mai cred ca justitia se face cu influenta, ca se rezolva dosare cu influenta, ca se aranjeaza decizii ale judecatorilor cu influenta. V-o spune un om care traieste pe pielea lui aceasta intentie de trafic de influenta chiar in discutii cu presedintele din partea unor politicieni: «As vrea sa aranjam dosarul cutare, as vrea sa iasa rezolutia cutare». Sigur ca ma uit cu jena si cu un sentiment pe care n-as vrea sa-l exprim in cuvinte, pentru ca inseamna ca sunt politicieni care n-au inteles nimic din ultimii zece, cincisprezece ani, de cand incercam reformarea justitiei. Primul lucru la care trebuie sa ajungem, atat de repede cat se poate, este schimbarea mentalitatii politicului. Politicul trebuie sa inteleaga faptul ca justitia, cu cei trei piloni ai ei - judecator, procuror, avocat - este intangibila din punct de vedere al traficului de influenta, al influentarii deciziei. De ce este important ca politicul sa inteleaga acest lucru? Pentru ca tot nadajduim in influenta politica in justitie, acest sentiment se transmite si omului de rand. Omul de rand ajunge sa creada ca se pot obtine decizii favorabile in justitie chiar si atunci cand nu are dreptate. Este, cred, o zona in care dumneavoastra, avocatii, va puteti asuma mai mult, chiar prin iesirile publice pe care adesea avocati importanti le au dupa ce ies din sala de judecata sau dupa ce se prezinta clientul lor in fata procurorilor. Avem nevoie sa educam populatia in spiritul respectarii legii si, mai ales, a respectarii institutiilor care fac justitie. si aici, repet, dumneavoastra aveti un rol mai important decat al procurorului. Procurorul poate vorbi mult mai putin".

Basescu: "S-a creat impresia ca Romania este un stat corupt. Eu nu contest acest lucru, dar a nu recunoaste ca judecatori, procurori, avocati, in ultimii cinci ani, au reusit sa lupte eficient impotriva coruptiei este gresit"

Presedintele Basescu a abordat si tema referitoare la impresia pe care Romania a lasat-o in plan extern, aceea ca ar fi un stat corupt. Traian Basescu a spus ca nu contesta aceasta eticheta, insa apreciaza faptul ca, in ultimii 5 ani, judecatorii, procurorii si avocatii au facut progrese in lupta impotriva coruptiei: "Daca ne referim la viitorul nostru parcurs european, as incheia spunand ca avem o singura sansa, un parcurs rapid si credibil de integrare, inainte de inceperea discutiilor despre revizuirea tratatelor Uniunii, pe care eu, personal,o anticipez. Sansa Romaniei nu este nicaieri in alta parte decat in Uniunea Europeana si integrata in Uniunea Europeana. Nu avem alternativa. Oricine gandeste ca poti ramane intr-o zona gri, nici european, nici proestic, sau, stiu eu, solitar ca o stanca, nu are solutie reala. Solutia reala a Romaniei este integrare rapida in Uniunea Europeana, statul de drept, respectarea normelor si criteriilor europene. Sigur, s-a creat, in ultima perioada, impresia ca Romania este un stat corupt. Eu nu contest acest lucru, dar a nu recunoaste ca judecatori, procurori, avocati, in ultimii cinci ani, au reusit sa lupte eficient impotriva coruptiei este gresit. Daca inainte aveam mai multa tacere, era exact pentru ca acest trinom era mai putin eficient. Astazi, cand vedem judecatori, politicieni, directori de companii - de stat sau private - pusi in fata legii si condamnati, inseamna ca structurile justitiei, in toata amplitudinea lor, au inceput sa functioneze, si eu va felicit ca faceti parte din aceasta structura care se numeste justitia statului roman. Este o structura careia eu ii recunosc si ii respect, in mod egal, toate componentele, fie ca vorbim de avocati, fie ca vorbim de procurori, fie ca vorbim de judecatori".

Traian Basescu: "Fara profesia de avocat si fara garantarea drepturilor avocatului in sistemul legislativ romanesc, practic, nu am putea vorbi despre democratie"

In cadrul Congresului avocatilor 2013, Presedintele a tinut sa precizeze ca Uniunea condusa de avocatul Gheorghe Florea reprezinta un corp de elita al intelectualitatii romanesti, care are misiunea importanta de a crea un echilibru in raport cu pozitiile procurorului, in asa fel incat judecatorul sa ia decizia corecta. Traian Basescu a remarcat si ca in ultimii ani s-a facut un progres in ce priveste asezarea "pe picior de egalitate a avocatului si a procurorului": "Dupa acest congres, avocatii vor avea puncte de vedere mult mai bine consolidate in ceea ce priveste modul de actiune a intregului corp. Este un corp mare, valoros, un corp de elita al intelectualitatii romanesti. Un corp care este format oficial din circa 20.000 de avocati, oameni care in viata de zi cu zi fac un singur lucru: apara legea, apara oameni, apara companii, apara institutii de orice fel de abuz impotriva lor. Aveti, as spune, o misiune extrem de importanta. Nu o definesc ca fiind dificila, pentru ca nici despre procurori nu cred ca sunt cei care vor sa acuze de dragul de a acuza. Dar aveti obligatia de a crea acel echilibru in raport cu pozitiile procurorului, in asa fel incat judecatorul sa poata lua decizia corecta. Daca asa vad eu relatia avocat - procuror - judecator, cred ca nimeni nu mai are niciun dubiu ca vad avocatul ca fiind parte a statului de drept. Cu cat avocatul este mai competent si, in acelasi timp, egal cu procurorul in fata judecatorului, cu atat actul de justitie se va infaptui mai corect. In ultimii ani s-au facut pasi importanti pentru asezarea pe picior de egalitate a avocatului si a procurorului. In ultimii ani, profesionalizarea avocatilor a facut mult mai eficienta apararea cetateanului, a companiei, a institutiei. De aceea, as spune ca fara profesia de avocat si fara garantarea drepturilor avocatului in sistemul legislativ romanesc, practic, nu am putea vorbi despre democratie".

In acelasi timp, Presedintele si-a exprimat consideratia fata de modul in care avocatii s-au pregatit pentru intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura civila, afirmand ca isi doreste ca la fel sa se intampla si odata cu intrarea in vigoare a noilor coduri penale: "Am apreciat in mod deosebit ca dinspre avocati n-am auzit plangeri ca nu suntem pregatiti pentru noul Cod de Procedura Civila. In timp ce statul promova si se tot angaja cu intrarea in vigoare a noului Cod de Procedura Civila, cei care spuneau ca trebuie sa mai amanam lucrurile erau exact cei platiti de stat. Pe avocati, intrarea in vigoare a noului Cod de Procedura Civila i-a gasit pregatiti, i-a gasit gata de aplicarea noii legislatii si sper ca asa se va intampla si cu intrarea in vigoare a noilor coduri penale - Codul de Procedura si Codul Penal. Am remarcat un efort al dumneavoastra de a populariza noile coduri. Am fost surprins sa aflu ca s-au organizat caravane de explicare a noilor coduri in licee. Este un lucru extraordinar, pe care statul l-a facut mai putin, dar ati luat dumneavoastra decizia s-o faceti, ceea ce arata o inalta responsabilitate pentru societate, responsabilitate pe care v-o asumati fara sa va oblige legea. (...) As concluziona spunand ca sunteti parte a structurilor care garanteaza functionarea statului de drept".

Traian Basescu: "Imi sunt cunoscute si micile avataruri ale profesiei cu cei care ar practica ilegal avocatura"

Nu in ultimul rand, Traian Basescu s-a referit si la conflictele din randul avocatilor. Presedintele le-a transmis celor prezenti la Congres ca se bucura pentru succesul pe care l-au avut in raport cu "cei care ar practica ilegal avocatura": "Imi sunt cunoscute si micile avataruri ale profesiei cu cei care ar practica ilegal avocatura. Stiu si succesul pe care, in cele din urma, l-ati avut. Stiu ca veti mai avea lupte pe acest taram, pentru ca, trebuie sa recunoastem, ele nu sunt specifice numai Romaniei - si v-o spun ca un om care stie bine ce se intampla si in alte tari mai vechi in Uniunea Europeana si mai consolidate in traditia democratica. Dar faptul ca acest corp are capacitatea sa reactioneze, sa se apere, este semnul cel mai bun ca are un viitor de prestigiu garantat. Apreciez foarte mult implicarea corpului avocatilor in lupta impotriva spalarii banilor. Este unul din riscurile majore, inclusiv ale tarii noastre, pentru ca banii spalati nu genereaza doar constructie de vile. Banii spalati, adesea, genereaza terorism. Iar lupta impotriva acestui fenomen, de spalare a banilor, trebuie sa fie in mod egal un atribut al judecatorului, al procurorului, al avocatului, al notarului. Este sistemul care poate contribui eficient la blocarea utilizarii banilor obtinuti ilegal in consolidarea terorismului si Romania nu este o tara ferita de acest fenomen. Ele sunt determinate ca dimensiune, adesea banii obtinuti pe piata romaneasca ajung si sustin organizatii recunoscute si etichetate a fi organizatii teroriste".

Victor Ponta il ironizeaza pe Basescu: "Astazi de dimineata am fost un pic invidios si mi-am propus sa particip si eu la urmatoarea reuniune a Uniunii Comandantilor de Nava, ca, stiti, e concurenta asta, chiar si cand e coabitare si intotdeauna e ca la tango, fiecare face un pas, il urmeaza si celalalt"

La acelasi eveniment a participat si premierul Victor Ponta. Acesta insa a ajuns la Congresul avocatilor cateva ore mai tarziu dupa presedintele Traian Basescu. Prim-ministrul l-a ironizat pe Presedintele Basescu afirmand ca intentioneaza sa participe si el la reuniunea Uniunii Comandantilor de Nava: "Multumesc, domnule presedinte, stimati colegi, va multumesc pentru invitatie. De fapt, am primit-o pe sms in urma cu cateva zile, sa particip la reuniunea dumneavoastra. Sigur ca ma aflu aici in dorinta de a va transmite un mesaj, ca prim-ministru, ca ministru interimar al justitiei, dar sper sa pot sa va transmit acest mesaj si in calitate de coleg.

Chiar daca sunt suspendat din Baroul Bucuresti, mi-a aprobat domnul decan, cabinetul e desfiintat, ca sa nu il mai caute ANI si alte institutii, insa ma simt, totusi, avocat si cred ca e important pentru Uniunea Nationala a Barourilor din Romania sa aveti printre invitati presedintele Romaniei, primul-ministru, ministrul justitiei - acum oferta “doi intr-unul” - si ceilalti reprezentanti ai statului roman, pentru a arata ca munca dumneavoastra este apreciata si, mai ales, pentru a arata ca ar trebui si ati putea sa fiti mult mai mult implicati in ceea ce inseamna reconstructia ideii si sistemului de justitie din Romania. in general, politicienii vorbesc foarte mult despre justitie - si cei care sunt de profesie, si cei care nu sunt de profesie.

Astazi de dimineata am fost un pic invidios si mi-am propus sa particip si eu la urmatoarea reuniune a Uniunii Comandantilor de Nava, ca, stiti, e concurenta asta, chiar si cand e coabitare si intotdeauna e ca la tango, fiecare face un pas, il urmeaza si celalalt. Dar eu cred - si o spun acum dincolo de gluma - cred ca e foarte important sa aveti presedintele Romaniei, sa aveti primul-ministru invitati la aceste reuniuni, pentru ca, de obicei, cand se vorbeste de justitie, pe dvs. nu prea va intreaba nimeni".

Victor Ponta propune UNBR–Gheorghe Florea un parteneriat cu Guvernul referitor la reforma Justitiei

Premierul Victor Ponta si-a manifestat intentia de a schimba perceptia oamenilor asupra avocatilor si a propus UNBR – Gheorghe Florea un parteneriat care prevede ca Uniunea sa fie parte integranta a dezbateriilor si deciziilor care se iau asupra reformei justitiei: "Sigur ca o sa fie o perioada destul de scurta, nu apuc sa schimbam chiar toate lucrurile, dar daca putem cu ocazia acestui congres al dvs. sa stabilim ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania trebuie sa fie o parte integranta a tuturor dezbaterilor si deciziilor care se iau asupra reformei justitiei, cred ca putem sa facem cu adevarat un lucru important, astazi si intr-o perioada scurta de timp.

Eu sunt convins ca din partea dvs. exista dorinta de a va implica. Sunt, de asemenea, convins, si vorbesc in cunostiinta de cauza, ca exista foarte multa expertiza pe care Ministerul Justitiei, CSM-ul, instantele nu o au. Si cred ca daca reusim sa punem bazele acestui tip de colaborare, care nu cred ca a existat cu adevarat dincolo de vorbe frumoase, in cei 20 de ani, cei 23 de ani de democratie in Romania, putem sa avem o justitie functionala. Eu, ca om care, ca si dvs., am avut ocazia sa fiu si in biroul unui procuror si intr-un penitenciar si intr-o sala de judecata, fie ca e vorba de judecatorie, de curte de apel, de tribunal, ma rog, am mai fost si exclus de prin sali, de pe acolo, de judecatori in vremurile de aur, cand eram doar avocat, pot sa spun de fiecare data ca una este sa vorbesti la Bruxelles sau la televizor despre reforma in justitie, referindu-te eventual la cine e procuror general, cine e procuror sef la DNA si pe cine din adversarii politici ai reusit sa-i trimiti in inchisoare, si alta sa vorbesti de justitia de zi cu zi, care inseamna procese in primul si in primul rand, cu termene de solutionare mult mai rezonabile. Ca si dvs., cunosc toate glumele internationale despre interesul avocatilor de a avea procese lungi. Si, ca si dvs., stiu ca, de fapt, nu e adevarat.

Cred ca v-ati dori cu totii sa avem procese mai rapide, sa avem proceduri mai clare, sa avem o relatie mai mare de respect si de egalitate intre cel care acuza si cel care apara, intre cele doua parti, sa avem decizii rapide ale judecatorilor si sa avem raspunderea celor care gresesc cand iau decizii gresite. Sunt lucruri pe care le stiu, ca sa spun asa, pe propria piele, le stiti si dvs.in fiecare zi, si, sincer sa fiu, am vrut sa vin astazi, in a doua zi a mea de al doilea mandat la Ministerul Justitiei, pentru a va propune acest parteneriat. Nu cred ca astazi putem sa stabilim toate datele, voiam doar sa va asigur de intentia mea foarte serioasa in aceasta directie, va rog sa va ganditi, va rog sa-mi spuneti in ce forma poate va avea loc acest parteneriat, si, in mod sigur, putem sa-l avansam. Era singurul mesaj important pe care voiam sa il dau astazi. Va multumesc, inca o data, repet, pentru invitatiile pe care le-am primit, si ca membru al Baroului, si ca, sigur, ministru al justitiei interimar, si prim-ministru, dar o perioada ma gandesc, inainte de a ma intoarce in avocatura, sa mai fac putina politica".

Comentarii

# SPDD date 29 March 2013 17:01 +6

CAINII LATRA, URSU MERGE, .... LA CATE VORBE S-AU SPUS IN ULTIMII 10 ANI, IAR UNBR BOTA FACE MEREU PROGRESE, NU VAD DE CE VA AGITATI !!!

# Pol date 30 March 2013 08:59 +3

Ce progrese face Bota, d-le? Unde se vad? Spune-mi si mie cati avocati din baorurile Bota judetene si-au facut firma si au pus-o la loc vizibil? Unde s-a mai pomenit ca un presedinte de Uniune a aocatilor sa stea cu mainile in san si sa nu comunice Tabelul avocatilor la Ministerul Justitiei si la Curtile de Apel pentru a fi propusi la oficii si avocatii sai?! PAi de aia striga Florea ca practica o avocatura clandestine! Ca nu se baga in viata publica, ca isi cere dreptul la opinie juridical! Uite ce discurs a tinut Ponta...referitor la implicarea UNBR in reformarea justitiei, la colaborare,etc....Cum sa vorbeasca cu Bota daca acesta nici macar nu are un site official cu UNBR, nu l-a invitat niciodata pe ministrul Jusititiei sau pe alt official la vreun Congres sau Adunare a Consiliului Barourilor sau alta asemenea organizatie....deci este clandestine! Fuge de contactul cu societatea romaneasca si cu institutiile statului! Atunci ce sa mai comentam?

# pol alu pigus date 30 March 2013 09:50 -6

pol ia un pol si alu pigus. cine ti-a dat voie sa casti gura aia nespalata ?

# Pol date 2 April 2013 08:05 +1

D-le Bota, as putea sa iti raspund simplu: \"MA-TA!\" ....Dar m-as cobori la nivelul tau suburban si nu imi pot permite acest lux! Vezi ca te asemeni prea mult cu Basescu, dictatorule! Asa ca du-te si ia-ti pastila pe care cu atat fervoare i-o recomanzi mereu lui Nimerincu si Botomei! Probabil ca tu esti cel care a scapat din spitalul de nebuni si te iei de acesti colgi de camera pentru ca au scapt cersaful si ai cazut in cap! Revino-ti omule!

# av Florea date 2 April 2013 08:41 0

dragi colegi care stati prost cu gramatica, nu-i mai faceti jocurile lui Bota. Veniti la noi la sediu sa ne pregatim a posta in lb romana: ,,colgi de camera,, ,,au scapt,, ,,cersaful,,. Ne facem de rusine si castiga teren av lui Bota !

# Pol to av Florea date 2 April 2013 15:07 +1

Daca esti indignat sau cand tastezi prea repede, mai faci si greseli de redactare, insa acestea nu sunt de gramatica, cum gresit interpretezi d-ta, ca si Bota de altfel....Dreptul este altceva decat jigniri sau frustrari....poate cand veti face si altceva mai constructive decat sa va lamentati pe site-uri , veti intelege si gramatica si aritmetica dreptului!

# Istratie date 29 March 2013 17:07 +8

\"...Doar un pui de pițigoi/ dintr-un vârf de fag pitic/ stă cu penele... vulvoi [sic. n.n. I] și făcând pe supăratul/ Ce să fie? Nu-i nimic./ A trecut acceleratul.\" Congres, gargară, mchiaverlâcuri, fățărnicie cucernică, bagabonți discursivi și îmbătrâniți în rele [id est, pușcăriabilii cu imunități suspecte], cuconet diafan exaltat de-o cauză îndefinită, amărășteni, escroci de clientelă grasă, parteneriat, [?] pudră peste rîie, balamuc!    

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei........,, date 29 March 2013 17:10 +8

Doresc să comentez acest articol din punctul de vedere al avocatului care practică această profesie în mod legal și face parte din UNBR - Baroul București, legitimație seria nr. 735/2010.     Este evident că numitul FLOREA GHEORGHE a încercat să canalizeze discuția spre ,,fenomenul exercitării ilegale a acestei profesii,, aspect reținut și de președintele Traian Băsescu.      Este de asemenea evident că acest avocat care deține funcția de președinte al UNBR, a omis să spună că UNBR al cărui președinte este, nu a fost înființată legal niciodată, așa cum prevăd dispozițiile art. 187 și următoarele din Legea nr. 287/2009 privind codul civil, republicată, întrucât UNBR potrivit Legii nr. 51/1995 este persoană juridică de interes public.        În al doilea rând domnul avocat Florea Gheorghe a omis să spună președintelui României și celor invitați că entitatea pe care o moștenește a fost desființată în baza Legii nr. 3/17.01.1948, care este și în prezent în vigoare.

# Istrate Micescu date 29 March 2013 19:31 -6

A invoca azi L 3/l948 - o lege stalinista,care era alaturi de alte\"legi\" menita a lovi in burghezo-mosierime, este o impietate,un sablon mediocru...In l948 si in anii urmatori,Romania nu a avut un vid avocatial..Multi din avocatii de azi in varsta de 50-60 de ani,au avut indrumatori in anii 60,70,80 mari avocati,cu studii stralucite,multi la Sorbona,Viena,Berlin..Acesti adevarati maestri au ridicat,instruit cu pasiune si rabdare,o generatie de avocati,care au dat stralucire corpului avocatilor \"traditionali\" ..Colegiile de avocati dinainte de 89 au devenit barouri mentinand continuitatea profesiei...inginerul Bota a creat o structura paralela,ca un SRL copiind robele,insignele,stampilele...Un lucru este greu de copiat...Stiinta de carte,valoarea corpului de profesionisti...O casa fara fundatie solida se va darama intr-o zi..

# pt. Istrate Micescu date 30 March 2013 10:37 +2

Lasa-ne domnule cu povesti de adormit copiii. Casta mafiota, pe care o aperi, e plina de analfabeti juridici. Realitatea e ca toti cei care dau spaga substantiala, nu au nicio problema in a accede in aceasta casta. Ce sa mai discutam despre rudele \"traditionalilor\", magistratilor sau parlamentarilor, care ingroasa randurile uniunii-Florea. Asta e si motivul pentru care unbr-Florea beneficiaza de protectia magistratilor si a politrucilor. In plus, ce fel de jurist esti dumneata ? Vorbesti de legi staliniste fara sa realizezi ca legile sunt sau nu in vigoare la o anumita data, fara a avea vreo relevanta daca au fost adoptate de comunisti, nazisti, etc. Mai mult, colegiile de avocati nu puteau \"deveni\" barouri, intrucat era obligatoriu ca cele din urma sa fie (re)infiintate prin lege(sentinta penala definitiva a Judecatoriei sect.1 Bucuresti)

# nimicescu date 31 March 2013 12:47 0

Micescu nici nu stii ... Si Iordanescu a zis de Legea 3/48 e comunista...

# pt asta care-si zice Istrate Micescu date 31 March 2013 15:29 +1

profesore de duzina in drept dupa ureche, legea este lege, fie ca e stalinista, basista,comunista. la voi ce nu va convine este ilegal si invers. mai dute naibii cu baroul tau desfiintat plin de pitipoance si ratati.

# avocat legal neinregimentat politic date 31 March 2013 16:08 0

Prost ai fost,prost ai ramas.te legi de oameni seriosi in timp ce tu nu cunosti nici macar istoria avocaturii din 48 spre noi.Bai prostovane,noi avem pitipoance,dar si ratati.Voi nu aveti nici pitipoance si nici ratati.Si stii de ce?pentru a ajunge ratat,treb uia sa fii inainte ceva.Voi ,in frunte cu stii tu cine,sunteti niste zeroouri de cand va bagati in seama pe aceasta lume.PS.un inginer care s-a lasat de meserie,care va sa zica este un inginer ratat.Deci,iata,aveti si voi ratatii vostri.Sau nici macar inginer ratat nu este [pentru ca si pe unde a fost angajat inginer,nu a prea facut ceva.Ca de altfel si in noua lui postura de renumit avocat,doctorand,director,decan,presedinte si cel mai derbedeu postac de pe net.

# kk avocat date 31 March 2013 16:37 0

Legea 48 este unica lege care se refera la voi !

# acelas date 31 March 2013 17:13 0

Te-ai semnat asa cum esti:un rah/tat de fals avocat,nestiutoriu in ale advocaturii.Esti un fel de l 3/48 fara vocabularul de derbedeu.

# E bine ca cel demis de popor se apropie de avocati date 29 March 2013 17:12 +9

In curind va avea mare nevoie de ei. :-*

# uyyu date 29 March 2013 17:14 +6

Progrese ??? Adica tot mai multe refuzuri de acceptare a calitatii de avocat a celor de la Bota ? Astea da progrese !! \" Stiu si succesul pe care, in cele din urma, l-ati avut \" adica condamnarea lui Bota, asa-i base ? Deci incalcarea legii, in viziunea lui bass, este un succes !! Bravo ! Cine practica ilegal avocatura marinarule ?? Incredibil ce conducatori avem.... si dobitocul de ponta, si el mare avocat, primit prin usa din dos de florea, ca si pe idiotul de corlatean. Te apuca scarba cand vezi de cine suntem condusi. Halal popor de nimic ! Iti meriti soarta !

# NEO date 30 March 2013 09:07 +3

Uite d-le Bota! De aia fuge lumea de tine si toti avocatii tai sunt huliti! Pentru iesirile astea colerice si idioate! Tu te iei de toata lumea...Ii spuric pe toi cu invective otravite: toti sunt prosti, hoti sau idiotic, numai tu esti Fat-frumos! Poate un pic prea labil si cu multe frustrari din copilaria nefericita si abuzata! Cel putin ai bunul simt si nu mai comenta pe site-urile astea cu rautatea care te macina! Esti la fel ca Basescu, o alta ciuperca otravita pentru cei de dincolo de anuturajul tau obedient!

# neo, rudotelu date 30 March 2013 09:53 -1

neo, e bine ca fugi de bota, NU SUPORTA AGRAMATII: ,,Ii spuric pe toi, hoti sau idiotic,  anuturajul,, 

# Neo ptr Bota zis rudotel pisetel date 2 April 2013 15:12 0

Degeaba incerci sa te dai literat.Tu confunzi gramatica cu erorile de redactare ceea ce este mai grav! Daca nu chiuleai atata de la scoala ai fi invatat si ceva despre complemente, adjective sau atribute....Dar asa iti trebuie traducator din lb.romana in lb.rromana din Deva....Mars la scoala si repeat clasele primare....ai lacune cat Groapa Marianelor....daca stii ce este aia si pe unde!

# fuuu date 2 April 2013 15:25 0

In Oceanu\' Pacific, e un peshte tare mic ( adica tu ). Acolo-i si groapa in care zaci, la 11 km sub nivelul marii. Atat de profunda e si prostia ta....ufff.

# pentru Neo date 2 April 2013 16:03 0

Corect mai Neo.Asta-i tampit rau de tot.Vorba unuia ,citez ,,tot idiot,tot idiot?Dar am o nelamurire:de unde dracu stie asta de Groapa Marianelor si,mai ales ,ca are 11 km adancime si este in oceanul Pacific.Si daca gresim iar el are pe masa dictionarul enciclopedic de unde se inspira la repezeala?dar,alta intrebare;de unde dracu a auzit de DE ?Mai Neo,ce ar fi daca in loc sa facem comentarii am injura ca el cu vocabular de derbedeu?Mie,imi este putin jena ca ajung in halul astuia,dar cred ca este cea ma buna atitudine fata de el/ei.

# pt. NEO date 30 March 2013 11:08 0

La cat rau i-au facut pana acum(si colegilor sai), Bota e prea bland, in limbaj, fata de \"traditionalii\" mafioti si politrucii si magistratii corupti care le fac jocurile celor dintai.

# avocat legal date 30 March 2013 21:50 0

Mai Neo,nu stim sigur daca ala e Bota.oricum banuim amandoi.Daca el este cu adevarat,atunci v ocabularul de derbedeu ne convinge asupra calitatilor sale.Nu face nimic pentru ai lui,ii abureste in continuare,organizeaza examene de intrare pentru straini,carora le ia mii de euro si sta pe net toata ziua sa isi exerseze vocabularul de derbedeu.Si culmea,inca mai cred in el vreo citiva.Oare strainii aia pe care dl.director INPPA,vesnicul drd Bota i-a facut avocati c e or fi scris in lucrarile de examen.oare nu ar trebui sa isi bage nasul pe acolo parchetul?Cum Bota are lipici la organele statului,sigur iar a sa fie bucuros ca va fi luat la intrebari.

# avocat ,,legal\" si analfabet date 30 March 2013 22:03 0

avocat ,,legal\" si analfabet, fa-i o plangere lui Bota, da invata sa scrii prima data ! Si trebuie si sa o semnezi. Dupa NUP s-ar putea sa ai probleme ca dreptul e departe de tine !

# avocat legal date 31 March 2013 00:55 -1

mai avocat paralel cu dreptul nu ai aflat de la perenul doctorand ca eu nu pot sa ii fac o plangere lui Bota?Eu eventual,in speta data,pot face un denunt.Dar de sesizare din oficiu nu ai auzit la INPPA-ul unde troneaza un director,curios,tot cu numele de Bota.la voi nu ati aflat de conflictul de interese? Prostovane,nu te grabi sa imi raspunzi pentru ca nu te=-ai prins la subtilitatile mele

# avocat ,,legal\\\" si analfabet date 31 March 2013 10:07 0

si tu ce zici, denuntul nu trebuie semnat ? am zis plangere pentru ca te credeam pagubit de faptul nu ai avut niciun client de cand bota a infiintat barourile !

# Romanii popor de HANDICAPATI date 29 March 2013 19:30 +7

Unei natiuni de prosti, condusa de TRADATORI DE NEAM, vanzatori de industrie pe GRATIS, de resurse naturale si strategice, semianalfabeti si imbogatiti pe spinarea acestei tari bogate. LA PUSCARIE CU BASESCU, UDREA, PONTA, CORLATEAN, VIDENAU, BERCEANU....AZIL POLITIC...E SINGURA SOLUTIE IN TARA ASTA DE BABUINI

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 29 March 2013 21:11 0

de ce azil POLITIC??????? BAI TU AI HABAR CE IMPLICA O CERERE DE AZIL POILITIC?AI COMPLETAT IN VIATA TA ,,FRO UNA,,? HAI SA/TI SPUN EU CA SA TE DESTEPT CA ESTI AVOCAT PROST. TREBUIE SUB JURAMINT SA DAI DATE EXACTE DIN CE TARA ESTI,TREBUIE SA JURI CA NU AI CONDAMNARI SAU URMARIRI PENTRU FRAUDE SI FURT SI SA DEMONSTREZI CA DACA TE DEPORTEAZA IN TARA DE ORIGINE POTI FACE FATA LA PEDEAPSA CU MOARTEA. IN ROMANICA ESTE PEDEAPSA CU MOARTEA? DECI AZIL POLITIC PE LUNA PROSTULE!!!!!!! SINT CONDITII DIN CHARTA ONU PENTRU DREPTURILE OMULUI ,COMISIA PENTRU REFUGIATI MULTUMIT DE EXPLICATII PROSTULE!!!!!!?????

# MIROSI A PROST DE LA MOSCOVA date 30 March 2013 09:35 -2

Tu chiar esti mai prost decat prevede legea. Tu de metafora ai auzit? Se pare ca pe la scoala ai trecut doar in clas 1 de 5 ori si clasa 2 de 7 ori si asa le spui tuturor ca ai intrat la liceu. PROSTI, DAR MULTI MARIA TA!!!

# unul din lumea cea mare date 30 March 2013 12:28 0

bine bai desteptule de bucuresti.......,,vaz,,rezultatele educatiei voastre subtiri.......se vede unde ati adus romanica cu basismul vostru pe care ,,nimeni nu l/a votat dar este in putere,, este adevarat maria /ta ca/s prosti multi si se vede cu ochiul liber,nu/i nevoie de telescopul hubbel

# BOTA, NOI TE IUBIM SI ITI SUNTEM SOLIDARI date 30 March 2013 11:39 +1

BOTA, PRESEDINTELE UNBR -ului  e mai destept decat toti  avocatii lui \"Flocirel \" . Toti avocatii lui Bota il sustinem pe Bota  si-i suntem alaturi . :roll: ;-)

# UNBR.info date 30 March 2013 21:25 0

UNBR.info transmite salutari tuturor avocatilor din Romania indifernt din ce UNBR fac parte!

# botomel rudotel date 31 March 2013 10:11 0

botomiei, vezi ca vine rechizitoriul 5 si vine cu arestare ! mai ales ca am auzit ca ti-ai facut alte stampile dupa ce P. Curtii de apel Bacau ti-a confiscat toate ,,documentele de infiintare, stampilelel, aberatiile,, !

# MANIFEST date 30 March 2013 22:00 0

FELICITĂRI domnule avocat! Daţi dovadă de înţelepciune şi inteligentă.

# SCOPUL VIZITEI date 31 March 2013 00:19 +3

Cine la invitat pe ilegitimul-uzurpator la Congresul Avocatilor? cu ce scop? sau s-a autoinvitat , ca de obicei, sa mai iasa pe ecran sa mai hahie nitel chioras sa vada poporul ca este cel mai tare din parcare. O IMAGINE DEZGUSTATOARE!

# avocat legal date 31 March 2013 01:03 +1

Dispar postari.De ce ne cenzureaza LUJU?

# fff date 31 March 2013 15:25 +1

mafiot la mafioti trage. oare de ce nu v-a felicitat ca sunteti cei mai tari in savirsirea de infractiuni -traditionale ?

# lawyer date 31 March 2013 17:19 +1

baselu a spus, citez \"In timp ce statul promova si se tot angaja cu intrarea in vigoare a noului Cod de Procedura Civila, cei care spuneau ca trebuie sa mai amanam lucrurile erau exact cei platiti de stat. Pe avocati, intrarea in vigoare a noului Cod de Procedura Civila i-a gasit pregatiti...\". Dragi judecatori si procurori, atit domniile voastre cat si avocatii concurenti ai aripii florea, in opinia lui nea base sunteti criticabili. multumitii lui nea florica ca va trateaza ca pe niste terchea berchea, practic a acceptat sa se spuna ca nu stiti noile coduri. acum vedeti pe cine protejati desi comite ilegalitati in tara asta? daca ati fi verticali si ati judeca dupa acte si nu dupa prietenii, tara asta ar intra pe fagasul normal, unde impostorii ar sta dupa gratii si nu invers.

# Popa Nicolae Tulcea date 2 June 2013 13:58 0

Ce ne puteți spune despre referedumul organizat de Ponta și Antonescu, astfel chemându-ne la vot, am votat fără nici un rezultat ? A se vedea și art. 2 sau/și art. 1 alin.1,3 și 5 din Constituția României, și mai Vorbim frați români, treziți-vă!... Dar, despre ”Autoritatea de lucru judecat în procesul penal” ce știți dvs., domnilor colegi ? Eu știu că dl Bota Pompiliu, are dreptate și a fost condamnat la comanda structurilor statului aliate cu U.N.B.R., ”Florea”,țara este a lor în mod clar, după modul cuml-au apărat acești avocați și pe Ceaușescu Nicolae, apoi și a celor care au acaparat-o la putere după decembrie 1989, totodată, ne spun ei nouă că țara merge pe un drum bun..., însă numai pentru ei, ci nu pentru toți românii la fel. Dovadă sunt salariile lor nesimțite, iar distrugerea economiei naționale s-a făcut datorită contribuției lor și tot așa o țin continuu. Băsescu și ponta să le fie rușine de modul cum înțeleg să facă politică. Noi ne îmbătăm cu apă rece și credem tot ce spun ei? Ponta este în mod sigur compromis de rubedeniile lui care s-au aflat la putere timp cât s-a distrus țara, adică industria, agricultura, zootehnia, irigațiile..., iar Adrian Năstase care la propus în politică pe Ponta știie el de ce a făcut aceste fapte bune pentru actualul prim-ministru, astfel ne-au adus la sapa de lemn și ne duc continuu în această direcție prin restructurări. Așa da, ”democrație”. De ce Uniunea Europeană expulzează romăni de orice fel din țările lor catre românia,oare nu sunt nici ei capabili să gestioneze aceste situații pe care le-au creat tot ei? Mă întreb?!... Tot așa s-a distrus industria și toate ramurile economice din țările uniunii europene? Dacă limba română trebuie fracționată, de ce nu acceptă aceeași situație identică și în țările lor; cum ne pretind ei nouă să nu ne înțelegem cu concetățenii în țara noatsră în limba naționalî a țării, ar fi bine să le cerem și noi același lucru, ce spuneți ? De ce trebuie să fim noi obligați în țara noastră să știm limba lor ct timp justiția prin legea de organizare nu judecă decât în limba română, iar Constituția reglementează și altfel ? Că doar trăim în România, iar legile tot nu se respectă de toți la fel ? Despre ce Constituție a României vorbim după modificarea propusă de ei foștii și actualii politicieni români, dar după modificarea acesteia referendumul se va întruni cu majoritate covârșitoare ? oare despre ce reglementări vom avea parte în Constituția României după modificare ?... Mulțumesc!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva