22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DE BALAMUC - Ministrul Predoiu a cerut CSM, contrar legii, aviz pentru numirea procurorului Ceort ca director al INEC. CSM s-a conformat, incalcand, la randu-i, legea. INEC a publicat pe site noul director, Predoiu afirma ca nu l-a numit. Adjunctul INEC declara ca Ceort da consultatii juridice

Scris de: Adina A.STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

31 October 2011 17:09
Vizualizari: 11064

La inceputul lunii octombrie, in sedinta de plen a CSM, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, pentru detasarea procurorului Catalin Ceort, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca director la INEC (Institutul National de Expertize Criminalistice). Lumeajustitiei.ro a dezvaluit ca aceasta detasare si numire in functia de director la INEC a procurorului Ceort este contrara legii. ”Lucrarea” a fost ticluita cu maiestrie, dar apoi s-a poticnit in dintii legii si in dezvaluirile noastre. Zilele trecute, Lumeajustitiei.ro a constatat cu surprindere ca pe site-ul INEC a aparut ca director Catalin Ceort, cu program de audiente – (vezi facsimil).


Dupa ce Lumeajustitiei.ro a publicat acest aspect, care venea in contradictie cu declaratia ce ne-a fost data de ministrului Predoiu,  care afirma ca inca se mai gandeste  la Ceort ca la "o optiune", luni 31 octombrie 2011, de pe site-ul INEC a disparut brusc acest anunt, INEC aparand doar cu director adjunct. Ministrul Catalin Predoiu ne-a declarat ca habar nu are cine a postat pe site asa ceva, pentru ca el personal nu a facut aceasta numire. Numai ca numirea lui Ceort era data, ca efect imediat, de insasi detasarea ceruta de ministrul Predoiu la CSM la data de 21 septembrie 2011, la CSM, pentru functia de director al INEC (in persoana procurorului Ceort) si aprobata ulterior, prin hotararea Sectiei pentru procurori a CSM. Si ministrul, dar si CSM au incalcat flagrant Legea 156/2011, care, la art. 82 prevede: „Directorul si directorul adjunct ai institutului sunt numiti si eliberati din functie prin ordin al ministrului justitiei dintre expertii cu grad profesional maxim si cu studii juridice care functioneaza in cadrul institutului.” Cum s-a facut abstractie de aceasta prevedere legala? Necunoastere a legii sau sfidare? Sa vedeti insa ce se intampla cu domnul procuror Ceort la aceasta ora.

Hackerul din mintea domnului Predoiu

Brusc, luni, 31 octombrie 2011, dupa ce Lumeajustitiei.ro a sesizat aparitia pe site-ul INEC a procurorului Catalin Ceort ca director, asa cum spuneam mai sus, acest anunt a disparut. Mai mult, ministrul Catalin Predoiu a avut o replica bizara. Ne-a spus ca el nu a facut o astfel de numire, desi numirea lui Ceort decurgea de la sine din detasarea aprobata de CSM si ceruta chiar de domnia-sa, ca nu stie ce este cu acel anunt din organigrama site-ului INEC, so ca poate a fost vreun hacker, am dispus sa se faca verificari”.

Intrucat am observat cum se incearca ascunderea acestei faradelegi – intrucat legea spune clar ca un director al INEC nu poate fi decat o persoana din randul expertilor din institut - am sunat si la Institutul National de Expertize Criminalistice, unde am discutat cu directorul adjunct Grigoras Betiu. Acesta ne-a spus ca nu stie cine a postat pe site numele procurorului Catalin Ceort ca director al institutului.

Sigur nu a fost numit”, ne-a spus Betiu. Acesta a adaugat ca e posibil ca angajatul lor care se ocupa de site sa fi facut aceasta greseala, ceea ce - din punctul nostru de vedere – este doar o scuza ieftina care nu sta in picioare, intrucat nimeni nu are voie sa posteze ceva pe site-ul unei insitutii decat cu acordul conducerii acesteia, iar un baiat care se ocupa de un site, n-are cum sa stie cine va fi numit, cum il cheama si ce alte date despre el se cer.

Intrebat ce cauta domnul procuror Ceort in fiecare zi la INEC, directorul adjunct Betiu a explicat hilar: ” Domnul Ceort a venit in fiecare zi pentru ca ne consultam pe probleme juridice. Noi nu avem consilier juridic pentru ca nu avem post, dar avem nevoie de asa ceva”.

Cu alte cuvinte, toata lumea vrea sa prosteasca pe toata lumea. Cum e posibil ca un procuror sa fie detasat cu dedicatie pe un post, acela de director INEC, iar adjunctul acestei insitutii sa spuna ca el vine sa dea consultatii juridice? Este de domeniul fantasticului.

Capul face, capul trage

Toata problema ar putea fi rezolvata extrem de simplu: ministrul MJ si CSM sa-si recunoasca vina de a fi incalcat legea, procurorul Catalin Ceort sa recunoasca faptul ca atunci cand si-a dat consimtamantul trebuia sa stie ca functia respectiva excede competentelor sale si, mai mult, este incompabila cu functia de magistrat.Apoi, CSM ar trebui sa anuleze hotararea data, prin care procurorul Ceort a fost detasat pe o perioada de 3 ani, incepand cu 10.10.2011, ca director la INEC. Daca nu, ar insemna ca functia respectiva, scriptic, ramane in aer pentru ochii lumii, dar practic procurorul Ceort conduce INEC-ul dupa chipul si asemanarea ministrului care afirma sus si tare ca nu l-a numit. De ce vrea ministrul Predoiu sa jongleze cu informatia dupa bunul sau plac? Poate pentru ca la mijloc sunt niste rufe murdare de spalat si asta nu se face decat in ”familie”?

* Cititi aici referatul privind solicitarea de detasare a procurorului Catalin Ceort pe functia de director al INEC

* Cititi aici solutia de detasare data de Sectia de procurori a CSM la 3 octombrie 2011

Comentarii

# Gogu Smen date 31 October 2011 17:40 +4

Ce fata de cocalar are Marean!

# themis date 31 October 2011 17:50 +7

Cu ochelari pare un intelectual?

# Gica Contra date 31 October 2011 17:56 +3

Dimpotriva, pare mai jmekeras, in sensul rau de tot al cuvantului. Si prost imbracat pe deasupra.

# ipsi date 31 October 2011 18:32 +4

e "supt" acoperire. se pregateste sa dea o spargere cu "socrusu" la banca din parK.

# Sile Ciomag date 31 October 2011 18:40 +4

E baetas!

# butoane date 31 October 2011 19:32 +1

e chiar o laba trista.

# BranConier date 1 November 2011 11:35 +4

Groaznica aceasta competitie la incalcarea legii chiar de CSM si MJ !! Cum este posibil ca CSM, dupa panarama cu perchezitia la Gabriela Barsan, sa faca o asemenea prostie de nedescris ? Ce se intampla de fapt, ce se ascunde aici, stie sau macar banuieste cineva ??

# Tomis date 2 November 2011 18:59 +6

Nu se va intampla nimic in continuare. Predoiu, Bica si CSM-ul nu vor reveni asupra deciziei luate, timpul va trece si ca de obicei lumea va uita. Acest eveniment merita retinut si, peste ani de zile, amintit lui Predoiu, Bica si actualei conduceri a CSM. Cu certitudine unii dintre ei vor tinti mai sus, functii de conducere pe la ICCJ, CC, prin politica, vor aparea la TV pentru a-si da cu parerea despre starea Justitie si a critica pe altii, etc. Tot ce va trebui facut va fi sa-i punem la respect reamintindu-le aceasta imensa excrocherie.

# Bicu date 31 October 2011 17:47 +6

Secretarul de stat Alina Mihaela Bica a venit personal la INEC pe data de 17 septembrie 2011 si l-a prezentat oficial pe procurorul Ceort, in fata tuturor angajatilor INEC, ca fiind noul director al INEC. Se pot de asemenea verifica operatiunile contabile de la INEC care atesta ca Ceort ia salariu de director. Nu este prima data cand Predoiu, Bica si Betiu mint. De asemenea, orice document semnat de directorul adjunt al INEC este lovit de nulitate deoarece conform prevederilor art.7 HG368/1998 "Directorul reprezinta institutul in raporturile cu celelalte persoane fizice si juridice", "Institutul este condus de director, iar in lipsa acestuia, de catre directorul adjunct". Deoarece Ceort nu este in concediu ci vine zilnic la noul loc de munca INEC in calitate de director, rezulta ca directorul adjunct Betiu nu are baza legala pentru a semna peste director corespondenta cu instantele si orice alt document intern al INEC. Cam in aceste conditii se fac celebrele expertize criminalistice la INEC, in subordinea unui ministru si al unui secretar de stat mincinosi, care incalca legea, si ale unui director adjunct alcoolic notoriu, despotic, cu un vocabular de mahala, fost mecanic auto, care prolifereaza zilnic injurii la adresa subordonatilor.

# Tomis Sud date 31 October 2011 23:26 +6

Pai scrie chiar in legea 156/2011 ca directorul si dir adj de la INEC trebuie sa aiba studii juridice, iar Betiu este un ilustru Spirist, cu aere de jurist, la fel ca si Mirea, Chivu, Dumitrescu, Rusitoru si restul gastii de mafioti si alcoolici din INEC. Ce nevoie au de consiliere pe probleme juridice cand INEC-ul face expertize, si nimic altceva, iar asistenta pe probleme juridice le-o sigura MJ-ul ?

# Sorina P. date 1 November 2011 00:29 +4

Ai uitat sa adaugi ca la acea sedinta Bica i-a amenintat pe angajatii institutului ca au mancat pe paine doi directori INEC si un director adjunct. Ce a uitat Bica sa mentioneze este ca niciunul dintre ei nu a ocupat postul prin concurs, ci au fost pilele ei. Iar procurorul Vasilache Sorin tot de ea a fost adus, si tot ilegal, ca director adjunct la INEC. Iar Mirea Constantin, ibovnicul ei de taina, a fost un sef la Brasov.

# Stan date 1 November 2011 00:33 0

Scursurile tot scursuri atrag mai draga Sorinuta. Ce-ai vrea, ca o analfabeta ca Bica sa-si aduca super specialisti in functiile de conducere la INEC? Tu nu tot asa ai fost resapata de la Laboratorul Bucuresti la INEC, si apoi mare sefa de sector in INEC?

# Tomis date 31 October 2011 18:13 +5

Este un nou aranjament intre Sindicatul mafiot din INEC, Parchet si SRI. Sindicatul inchide ochii la aceasta numire ilegala, in loc sa fie primul care sa iasa in strada si sa protesteze fata de incalcarea legii tocmai de conducerile MJ si INEC. SRI dispune cum sa fie efectuate expertizele audio/video in marile dosare, expertii audio/video din INEC executa ordinele si Parchetul inchide ochii la plangerile penale pe care expertii INEC le-au acumulat pana acum pentru fals, uz de fals, abuz in serviciu. Predoiu si Bica doar executa ordinele SRI.

# Tomis Nord date 31 October 2011 18:51 +6

Cred ca singurul "aranjament" a fost sa faca misto de el. Iti dai seama, daca a apucat sa dea de baut...gaura-n buget. Nasol moment. In orice caz, felicitari LUJU ca au stat cu ochii pe gainaria asta.

# Stanoiu date 31 October 2011 19:36 +5

Misto fotografia. Ce posetuta si-a tras dl. ministru. Are gusturi, omu'. :lol:

# Tomis Vest date 31 October 2011 23:28 +2

Sa nu te %$!& niciodata pe gusturile omului ! Dar pe fata lui este voie ?

# Morega date 1 November 2011 00:22 +2

Cam asta e Ceort. Cititi si va cruciti. http://vechi.impactingorj.com/Arhiva/Octombrie2007/impact26.10/dezvaluiri.htm

# ralu date 1 November 2011 14:38 +2

STIM CINE E CEORT, NU MERITĂ VREUN COMENTARIU, DAR NU STIAM CA BICA PREFERA PITICII, CA E CAM MITITEL PENTRU EA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE...

# Varlam date 1 November 2011 17:17 +2

Bica il prefera pe Mirea de la INEC, ala de l-a uns tot ea sef la Brasov pentru cateva luni, ca sa-i dea si lui o paine, dupa care l-a adus inapoi la Bucuresti. Vedeti ca Bica a rotit la conducerile INEC, laboratoare si sectoare numai scursuri din institut. Niciun cercetator stiintific nu a fost numit sef, ci numai mecanici si persoanje obscure cu CV-uri nule.

# Gerula date 1 November 2011 16:53 +2

HA HA HA! L-AU FACUT AI LUI, PANA SI MINISTRUL S-A DEZIS DE EL. ASA-I TREBUIE LA TOATE TICALOSIILE PE CARE LE-A FACUT PANA ACUM. IAR TREABA CU SITE-UL HACKERIT E FABULOASA. :lol: :lol: :lol:

# anca date 4 November 2011 18:25 0

Ce geanta draguta are dl Predoiu?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva