22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DECIZIE FINALA - Avocatii de la Tuca Zbarcea si Asociatii au castigat irevocabil, pentru ArcelorMittal tubular Products Roman, un litigiu privitor la o majorare de capital, cu o miza de 66 milioane euro, la Curtea de Apel Bacau

Scris de: L.J. | pdf | print

3 October 2013 12:12
Vizualizari: 10478

Cunoscuta casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut, pentru ArcelorMittal tubular Products Roman, o hotarare irevocabila in fata Curtii de Apel Bacau in litigiul cu un actionar minoritar privind o majorare de capital de aproximativ 66 milioane de euro.

Litigiul a fost initiat de un actionar minoritar al ArcelorMittal tubular Products Roman, activ pe piata de capital, si a avut ca obiect anularea Hotararii AGA a producatorului de tevi de otel adoptata in 26 ianuarie 2012.


Echipa de avocati care a reprezentat ArcelorMittal tubular Products Romanin toate etapele procesuale a fost coordonata de avocatii asociati Ioana Gelepu (specializat ain litigii) si de Silvana Ivan (specializata in piata de capital, drept societar si achizitii/fuziuni). Din echipa implicata in acest proiect au mai facut parte si Gabriela Costescu (avocat senior din echipa de litigii) si Ciprian Timofte (avocat senior in echipa de consultanta), ambii cu o bogata experienta in spete complexe, implicand, in egala masura, aspecte de piata de capital/drept societar, dar si de ordin litigios.

Acest rezultat confirma acuratetea procedurii decizionale a clientului nostru, cu ocazia adoptarii unei hotarari foarte importante pentru societate. De asemenea, solutia reprezinta punctul final pentru o disputa ce a antrenat pana acum si alte sapte litigii,in cadrul carora acelasi actionar minoritar a contestat o serie de hotarari ale adunarii generale. Toate aceste sapte litigii au fost solutionate favorabil in mod irevocabil pentru clientul asistat de noi, ArcelorMittal tubular Products Romana declarat Ioana Gelepu, avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Solutia pronuntata de Curtea de Apel Bacau in data de 26 septembrie 2013 recunoaste validitatea Hotararii AGA a ArcelorMittal tubular Products Roman din 26 ianuarie 2012, prin care s-a aprobat majorarea capitalului social cu suma de 292.100.000 lei (aproximativ 66 milioane de euro). Litigiul a antrenat contracararea, prin analize juridice laborioase, a numeroase aspecte-cheie pentru procesul decizional din cadrul unei societati comerciale listate. Astfel, au fost vizate conditiile si mecanismele de realizare a unei majorari de capital pentru o astfel de entitate, cerintele aferente de informare a actionarilor si de efectuare a publicitatii masurilor adoptate, precum si elemente ce tin de organizarea adunarilor actionarilor. Ca urmare a hotararii Curtii de Apel Bacau, au fost transate in mod irevocabil o serie de chestiuni esentiale in legatura cu aceste subiecte, dintre care multe insuficient dezvoltate/tratate pana in prezent de practica in materie.

Ne bucuram sa adaugam la palmaresul Tuca Zbarcea & Asociatii inca un succes rezultat din sincronizarea optima a expertizei departamentului nostru de litigii cu cea a echipei specializate in piete de capital.In ultimii ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a adus reusite notabile clientilor sai implicati in dispute privind piata de capital si aspecte de drept societar, asigurand protejarea drepturilor si intereselor acestora” a declarat Silvana Ivan (foto), avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Tuca Zbarcea & Asociatii este cotata in fruntea clasamentului realizat de directorul international Legal 500 in ceea ce priveste capacitatea de solutionare a disputelor.

Comentarii

# Hipster date 3 October 2013 12:53 +2

O constatare! Casa Tuca@ are avocate frumoase!:) 

# Tudor Raneti date 3 October 2013 16:10 -1

Bacaoancele au o frumusete aparte

# si lobotomiei date 3 October 2013 17:07 +1

si bacauanca dottoresa lobotomiei va avea mare cautare la penitenciarul bacau !

# CI date 3 October 2013 19:37 +4

Sunt curios ce o să ne spuneţi săptămâna viitoare de Ţuca, Zbârcea şi asociaţii...Precis lucruri măreţe...

# ca la las vegas date 3 October 2013 21:18 +5

oare voi nu stiti adevarul de cazinou : casa castiga mereu !  :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva