30 November 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DELIRANTUL ORDIN – Avocatul Toni Neacsu face franjuri Ordinul 9490/2021, prin care seful DSU Raed Arafat blocheaza internarile si interventiile chirurgicale neurgente: „Traim sub o conducere autoritara scapata de sub control, exercitata prin HG-uri, ordine si instructiuni... Daca sub pretextul starii de alerta Guvernul sau Comandantul actiunii inchid vaccinatii-n lagare 30 de zile sau ma-mpusca, nu exista posibilitatea ca instantele s-anuleze aceste acte administrative inainte sa produca efecte”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

7 October 2021 14:55
Vizualizari: 8302

Despotismul „comandantului actiunii” Raed Arafat (foto 1) a atins cote de-a dreptul delirante odata cu emiterea Ordinului nr. 9490 in ziua de luni, 4 octombrie 2021, ordin prin care sunt suspendate internarile si interventiile chirurgicale neurgente.Cel care a demascat ticalosia actului normativ miercuri, 6 octombrie 2021, este avocatul Adrian Toni Neacsu (foto 2), care a argumentat ca, potrivit art. 53 din Constitutie, nu poti incalca drepturi fundamentale (cum sunt, in cazul de fata, dreptul la sanatate si, in ultima instanta, insusi dreptul la viata), ci cel mult poti ingradi exercitiul lor prin lege (deci nu prin acte infralegale, cum sunt HG-urile sau ordinele) si fara a aduce atingere existentei insesi a dreptului respectiv. Or, inchizand spitalele si blocand operatiile, afectezi grav dreptul la sanatate si, in unele cazuri, chiar il anulezi pe cel la viata, explica Neacsu.

Iar nemernicia ordinului este cu atat mai mare, cu cat el a fost emis pe 30 de zile, chiar daca ultima hotarare de Guvern privind prelungirea starii de alerta expira vineri, 8 octombrie 2021. Cu alte cuvinte: Raed Arafat, cu de la sine tupeu, a prelungit de facto starea de alerta printr-un ordin, iar nu printr-o HG, subliniaza Toni Neacsu.

Revolta fostului judecator vine in continuarea celei exprimate de catre Renate Weber, Avocatul Poporului luand deja atitudine impotriva abuzului guvernamental (click aici pentru a citi).

Prezentam cele trei postari de pe Facebook ale lui Toni Neacsu, in ordine cronologica (disponibile aici, aici si aici), mentionand ca la momentul scrierii primelor doua mesaje ordinul lui Raed Arafat inca nu fusese publicat.


Deci iata ce a scris maestrul Neacsu:


Nu am exagerat atunci cand am spus ca traim sub o conducere autoritara scapata de sub orice control, exercitata prin hotarari de guvern, ordine si instructiuni.

Daca sub pretextul starii de alerta Guvernul sau Comandantul actiunii inchid vaccinatii in lagare pe timp de 30 de zile sau de exemplu ma impusca pe mine nu exista niciun remediu, nicio posibilitate ca instantele sa anuleze ca nelegale aceste acte administrative inainte de a-si produce efectele.

Hotararile luate sub pretextul combaterii pandemiei nu pot fi suspendate in justitie, fiind interzis expres, si nu pot fi judecate definitiv in instante inainte de a-si epuiza efectele in cele 30 de zile.

Doar judecatorii pot anula aceste hotarari (nici Parlamentul, nici CCR, nici Avocatul Poporului, nimeni) dar este imposibil fara interventia legiuitorului ca ei sa poata judeca dupa actualele proceduri in timpul scurt de 30 de zile. Curtea Constitutionala este cea care a vazut prima acest pericol si a cerut expres Parlamentului inca din iulie (Decizia 392/2021) sa reglementeze o astfel de procedura de urgenta. Parlamentul si-a vazut de luptele lui politice.

Suspendarea internarilor in spitale realizata prin Ordin al Comandantului Actiunii, avizat fie el si de ministrul sanatatii, este cea mai desantata forma a acestui abuz de putere.

Mai intai, dreptul la ocrotirea sanatatii este un drept fundamental in Romania (art. 34 Constitutie) si este garantat de stat.

In al doilea rand, orice limitare a unui drept fundamental nu se poate realiza decat prin lege emisa de Parlament, fiind neconstitutionala afectarea lui prin OUG, hotarari de guvern si cu atat mai putin ordine administrative.

In al treilea rand, nici macar Parlamentul nu poate aduce atingere unui drept fundamental daca prin aceasta dispare cu totul acel drept. Un drept sau o libertate pot fi limitate dar nu pot fi afectate in chiar existenta sa. Dreptul la sanatate este un drept greu tangibil pentru ca odata ce statul nu iti acorda ingrijirile medicale necesare este evident ca sanatatea insasi dispare, adica dreptul ca atare.

In al patrulea rand, dupa dreptul la viata, care nu poate fi niciodata limitat – pentru ca nu poti sa mori doar putin, cel mai important drept din constitutie este cel la integritate fizica (art. 22). Acesta este intangibil, in sensul ca nici macar prin lege nu poti aduce atingere integritatii fizice, de exemplu prin neacordarea asistentei medicale absolut necesare.

In sfarsit, lasarea fara ajutor a unei persoane aflate in dificultate daca viata sau sanatatea ii sunt pericol este infractiune, la fel cum infractiune este impiedicarea interventiei ajutoarelor pentru salvarea unei persoane de la un pericol iminent si grav pentru sanatatea acesteia.

Ordinul nu este nici este nici acum publicat in Monitorul Oficial, desi produce efecte de cateva zile, iar spitalele isi restrang activitatea si externeaza bolnavii. Nu l-a vazut nimeni, nici in presa, nici in administratie, totul se face pe baza de adrese si instructiuni.

Orice ordin se emite in baza unei legi, in sensul ca pune in aplicare acea lege, o executa. Legea 55/2020 care reglementeaza ce pot face Guvernul si celelalte autoritati administrative in starea de alerta nu permite in niciun fel, nimanui, luarea unor masuri cu privire la restrictionarea activitatii spitalelor. Aceasta masura este specifica starii de urgenta si era de exemplu prevazuta expres in Decretul Presedintelui de instituire a starii de urgenta in Romania de anul trecut (anexa 2 pct. 8 din Decretul nr. 195/2020).

In sfarsit, ca absurditatea juridica sa fie deplina, ordinul produce efecte pe timp de 30 de zile, sub pretextul starii de alerta, in timp ce starea de alerta din prezent expira in cateva zile, pe 8 octombrie! E ca si cum dl Arafat insusi ar fi decis direct de capul lui prelungirea starii de alerta in Romania, desi asta nu o poate face decat Guvernul prin HG, cu respectarea unor conditii stricte trecute in lege.

PS: De cateva zile caut peste tot acest Ordin absolut dement, juridic vorbind. Rog pe oricine il are sau macar l-a vazut sa ma ajute sa inteleg ce scrie in el si pe ce se fundamenteaza, ce legi si HG-uri se invoca in sprijinul lui”.


Am citit fundamentarea in drept a Ordinului prin care se suspenda internarile pentru interventii chirugicale si investigatii medicale.

Exact cum banuiam, este o insailare de articole si acte normative care nu au nicio legatura cu posibilitatea limitarii dreptului la asistenta medicala prin acte administrative inferioare legii.

Acest Ordin este nelegal, profund nedemocratic si abuziv pana in maduva oaselor, ba chiar socant prin absurditatea lui juridica.

Probabil acesta este si motivul pentru care nu este inca publicat”.


Delirantul Ordin (n.r. vezi facsimil). Au gresit si anul, se credeau in 2020 anul starii de urgenta :)))))”.

 


Comentarii

# Pricnea Maria date 7 October 2021 15:14 +4

Sa inteleg ca ordinul a fost valabil pana in noiembrie 2020?

# Cristi Balint date 7 October 2021 16:32 +23

Arafat: ,, ... este un ordin de management și de triaj într-o situație de dezastru și, îmi pare foarte rău, dacă medicina de dezastre nu este în concordanță cu Constituția ...’’. Stapanind mai greu limba romana, medicul nostru neaos ne transmite ,,pareri de rau'' dar ne avestizeaza ca intr-o situatie de ,,dezastru'' tre' s-o mai dam incolo de Constitutie. Fiind numit acolo sus sigur ca asa va face, continuand sa puna in aplicare planul de ,,a ne salva de la dezastru''.

# Iancu Paraschiv date 7 October 2021 16:38 +18

Intrebare: asa ,,franjuri'' o sa mai produca efecte si mai ales o sa fie pusa in aplicare sau e nevoie s-o peticeasca? ,,conducere autoritara'' ... avocatul cred ca s-a referit la ,,inchiderea nevacinatilor'' si nu a vaccinatilor care dupa cum stim culeg ,,recompensele'', nefiind persecutati. Daca, Doamne Fereste, ,,Guvernul sau Comandantul actiunii'' l-ar impusca pe avocat sigur ca ar raspunde dar abia cand s-ar reaseza lucrurile. Procesele de la Nürnberg au avut loc abia dupa incheierea rezboiului ...

# rominu date 7 October 2021 17:31 +21

Daca vrei sa te aperi impotriva dictaturii care e pe cale sa se impuna, intra aici: https://pentrulibertate.info . Site-ul te ghideaza cum sa lupti pentru libertatea ta, in cativa pasi simplu de urmat pentru oricine. Va fi actualizat in functie de legile actuale.

# Gica contra sistemului date 7 October 2021 18:16 +25

Părerea mea este ca acest om știe ca ne minte. Are expresia fetei unui hot prins la furat care spune ca n-a avut încotro. E treaba lui în ce mizerii este amestecat, dar pe noi sa ne lase. L-aș fi crezut dacă în farmacii s-ar fi găsit medicamente pentru prevenție și forme ușoare. Când ți se da numai calea "vaccinarii" cu un ser experimental, despre care nici el nu știe mai nimic, totul miroase a conspirație. Aberant este faptul ca medicilor de familie nu li s-a comunicat oficial contraindicatiile din prospectul "vaccinului" și NU pot spune pacientilor afecțiunile pentru care "vaccinul" este contraindicat. Și, în condițiile astea, vine boul asta și ne cere sa ne "vaccinam" la grămadă, pe principiul cretin, scapa cine are zile. Arafat, Arafat, de căti morți ești vinovat?

# Bravo lui Toni Neacsu !!! In sfarsit mai misca cineva ... date 7 October 2021 20:24 +19

Pe ici pe colo, mai "esista" cate un magistrat care nu se lasa convins ca pandemia a aparut peste noapte de la un pangolin,ce traieste tarandu-se pe sol, muscat de liliac ce nu coboara cred niciodata jos ... :eek: Asa cum s-a mai zis deja , se lasa ca singura cale vaccinarea , observati ca se lucreaza in asa fel , global, ca sa nu fie medicamente pt. tratament ci se asteapta pana cand Bill Gates + Melinda si Ursula pornesc fabricile lor de medicamente ca sa faca sute de miliarde peste cele adunate deja din vaccinul in care au investit (Pfizer). Acum ceva timp Bil Gates a cumparat o fabrica din UK de teste rapide ...

# Demosthenes date 7 October 2021 20:43 +19

Care guvern? Care "comandant al actiunii"? Au fost demisi prin motiune de cenzura, dar continua sa sfideze poporul si Constitutia stand pe aceleasi functii in mod ilegal. De altfel au prelungit in mod ilegal starea ilegala de alerta (conform deciziei executorii a Curtii de Apel Cluj. Nu a avut loc recurs, deci decizia este inca in vigoare). In momentul asta nu exista guvern (nici macar unul intermiar, care oricum nu putea legal emite nimic). Guvernul proaspat demis, impreuna cu Arahat sunt criminali in afara legii.

# ion date 8 October 2021 11:23 +14

delirium tremens total. Chiar si denumirile astea autoarogate "comandantul actiunii" arata o dereglare totala a mintii. Comandantul asta al lui Peste o fi facut armata ? Am ajuns bataia de joc a unui asa zis refugiat, unul extrem de bogat ?????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva