12 mai 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DETONARE PE FACEBOOK – Stupefiant: vestitul judecator Vasilica Danilet recunoaste nonsalant ca in Romania se dau sentinte strambe: “De cand stiu eu, justitia asta, cu toate reformele facute, tot astfel stau lucrurile, adica intai pronuntam public solutia, apoi o motivam. Ei, nu ne intrebati ce se intampla cand la motivare ne dam seama ca am gresit solutia”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

8 noiembrie 2018 16:26
Vizualizari: 6920

Afirmatie stupefianta a vestitului judecator Vasilica Danilet (foto), care recunoaste ca in Romania se dau sentinte strambe. Danilet a postat pe Facebook un text halucinant, care intrece orice inchipuire, si care, in opinia noastra ar trebui sa intre in atentia Inspectiei Judiciare, avand in vedere gravitatea celor afirmate de fostul membru CSM.


Practic, Vasilica a recunoscut cu nonsalanta faptul ca in Romania exista judecatori care au pronuntat solutii strambe, dandu-si seama de acest lucru abia in momentul in care s-au apucat sa motiveze sentinta. Ceea ce inseamna in opinia noastra ca oameni nevinovati au fost bagati la puscarie fara vina, sau ca cei care au incalcat legea au scapat nepedepsiti. Vestitul Vasilica Danilet nu a precizat si daca are cunostiinta de cazuri concrete in care judecatorii au pronuntat decizii strambe, insa a tinut sa precizeze: “Ei, nu ne intrebati ce se intampla cand la motivare ne dam seama ca am gresit solutia”.

In opinia noastra, Inspectia Judiciara ar trebui sa se sesizeze dupa afirmatiile facute de Vasilica Danilet, judecator de penal, care nu s-a declarat deloc ingrijorat de faptul ca in Romania se dau sentinte strambe si care nu au nici cea mai mica legatura cu realitatea. Singura suparare a fostului membru a CSM este legata de faptul ca judecatorii trebuie intai sa pronunte solutia, si abia dupa sa o motiveze. Despre victimele magistratilor care au dat astfel de decizii n-a suflat vreo vorba, ca si cum acest lucru n-ar conta. Cand de fapt asta este tot ce conteaza!

Iata postarea lui Vasilica Danilet:

“Nu-i asa ca va ofticati ca mai intai sa apara solutia, apoi sa vina motivarea? Nu vi se pare si voua ca e ilogic?
Ei, bine, sa nu va mirati: de cand stiu eu justitia asta, cu toate reformele facute, tot astfel stau lucrurile, adica intai pronuntam public solutia, apoi o motivam. Ei, nu ne intrebati ce se intampla cand la motivare ne dam seama ca am gresit solutia...”.Comentarii

# Nimic. Se intampla nimic. date 8 noiembrie 2018 16:30 +5

Un nimic merge la puscarie. Un nimic bu merge la puscarie. Un nimic ia indemnizatie ca nimic s-a intamplat. Nimic fericit tuturor!!

# Magy date 10 noiembrie 2018 07:24 +3

si totusi se intampla ceva : iau salarii nesimtite si nu isi platesc contributiile la bugetul sistemului de sanatatate (SINGURII din EU); altfel, mari abonati ai acestui sistem de sanatate. Ei si familiile lor, pana la gradul IV. Sa se stie ! Problema e de constiinta si de atitudine. Constiinta datoriei neindeplinite si atitudinea refractara, de sfidare si "de tafna"

# Magy date 10 noiembrie 2018 07:30 0

si totusi se intampla ceva : iau salarii nesimtite si nu isi platesc contributiile la bugetul sistemului de sanatatate (SINGURII din EU); altfel, mari abonati ai acestui sistem de sanatate. Ei si familiile lor, pana la gradul IV. Sa se stie ! Problema e de constiinta si de atitudine. Constiinta datoriei neindeplinite si atitudinea refractara, de sfidare si "de tafna"

# DODI date 8 noiembrie 2018 17:01 +3

Din două una: narcisistul ori a tras pe nas substanțe interzise (stil colivia stanciu!) ori , din greșală a luat praful adevărului. Altfel nu se explică cum de l-a luat gura pe dinainte vorbind fără el și fără aprobare de la superiori. În orice caz, ținând cont de ”aberația” scăpată de ipochimen acesta va fi degradat și nu v-a mai vedea... stele verzi (era să mă scap și eu și să zic... verzișori. Culoarea prefarată a banilor pentru dănileț!).

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 8 noiembrie 2018 19:29 0

PTR DODI// SE NUMESTE SCOPALAMINA SI ERA FOLOSIT DE NAZISTI PENTRU A SCOATE ADEVARURILE DE LA SPIONII PARASUTATI SI PRINSI IN GERMANIA,O FOLOSEA SS/UL SI GESTAPO ,NU,CA LA NOI AR FI PREA DEPARTE ACELE VREMURI SI CONDUCATORI NAZISTI

# DODI date 11 noiembrie 2018 15:36 0

Pentru UNU... // Așa se explică desele drumuri ale lui ciolanis în Germania. Caută Scopalamina. Dar se pare că degeaba după cum minte de îngheață apele.

# DODI date 11 noiembrie 2018 15:44 0

pt UNUL: /// pentri amărâtul de dănileț cred că medicamentul ideal ar fi SCAPĂ LA MINĂ. Acolo, în adâncurile pământului zicerile sale nu ar mai ieși la lumină și poate spune orice.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 8 noiembrie 2018 19:32 +1

ptr dodi// praful adevarului se numeste SCOPALAMINAsi era folosita de ss si gestapo cind prindeau spioni parasutati pe teritoriul germanie naziste.nu, ca la noi ar fi asa departe acel vremuri si acei conducatori nazisti

# Silviu date 9 noiembrie 2018 13:03 0

Foarte mishto ca doar facem mishto din ceva extrem de grav care a dus la distrugerea populatiei. Nici o solutie din justitie nu este cea corecta. Toate solutiile in dosare se dau doar pe placul procurorilor. Judecatorii NU STUDIAZA DOSARELE. SUNT PLATITI DEGEABA. Orice boschetar strans de pe margine drumului ar face justitie mult mai corecta si cu respectarea legii nu asa cum fac escrocii care se numesc procurori sau judecatori. Partea proasta este ca nu se face ABSOLUT NIMIC pt remedierea situatiei celor care au fost condamnati deja pe nedrept de catre falsa justitie. Un pericol mai mare pt siguranta populatiei decat o justitie falsa alcatuita din smenari escroci spagari NU EXISTA. REFORMA LIPSESTE CU DESAVARSIRE MAI ALES ACUM DE CENTENAR CAND SUNT N MOTIVE DE A DA GRATIEREA SI AMNISTIA.

# indignata date 9 noiembrie 2018 15:43 0

Aveti perfecta dreptate D-le Silviu. Judecatorii au dat in toti anii mandatului lui Basescu si ai lui Iohanis, sentinte pe placul procurorilor. In ce tara se mai da atata importanta procurorilor , in detrimentul avocatilor sau chiar si a judecatorilor, ca in Romania ??? Iohanis nu a pronuntat niciodata in mandatul lui, aprecieri la adresa judecatorilor. Nu, decat pentru procurorii care, de altfel, se demonstreaza acum, i-au clasat un munte de dosare penale de-a lungul timpului. Fata de acestia a fost fair play, rasplatindu-i numai cu vorbe de apreciere si cu functii vezi, L.Stanciu, cei doi Lazar , etc..., Chiar in pofida faptului ca toata tara vedea abuzurile acestor procurori, el isi exprima multumirea pentru munca lor. Totusi, este lampant ca acest presedinte apreciaza numai oameni de nimic : saraca Nefertiti, plagiatoare, fara studii suficiente, procurorul general, un personaj nociv pentru justitie, si care, pentru lipsa de performanta trebuie sa fie revocat...

# Cara Vita date 8 noiembrie 2018 17:46 +4

Fete si baieti, luzacul asta chiar are dreptate. Intai MOTIVAREA si apoi SOLUTIA. Sau odata amandoua. CHIAR CRED CA ASA E NORMAL. Poate toti inteligentii iau o lectie de la iluminat, care, cred ca din geseala a sxapat-o cantaretul de mandolina.

# SPARTAKUS date 8 noiembrie 2018 17:48 +4

Se poate usor opinia ca in mare parte sistemul judiciar,nu e altceva decat un sistem pervers si ipocrit care nu se manifesta deact atunci cand ii sunt afectate propiile interese,iar ca si le apere e dispus sa calce si pe cadavre,asa cum repetat o face si DANILET.Magistratii multi la nr.se lupta pt.o pozitie financiara privilegiata si care nu depinde de pozitia economica relativa a tarii,dand dovada de egoism si despret fata de alte ctg.profesionale cum ar fi doctori,profesori si altii cu acelasi nivel de pregatire,renuntand la discretia bunului simt,multi magistrati asimilandu-se cu succes mizerabilei politici de la noi din tara!!!!!

# Ioan date 8 noiembrie 2018 17:55 0

De ce oare acest magistrat,convins fiind ca are dreptate ,nu promoveaza aceasta constatare a sa,spre adanca propasire a justitiei romane?Halal!

# Valter Cojman date 8 noiembrie 2018 18:02 +1

Cu alte cuvinte, infractorul asta spune: HAI SA NE CACAM PE CONSTITUTIE CA NU FACE 2 BANI...

# viasu dan date 8 noiembrie 2018 19:25 0

din experienta avuta consider ca justitia romana este imposibil de corecta avind in vedere ca cei care ofera solutii si cei care lepun in practica nu se prea inteleg in conformitate cu normele procedurale existente,paradoxul situatiei survine in momentul depasirii ei si la justificarea veuneia din partile aflate in conflict.cu stima

# ^^ date 8 noiembrie 2018 20:56 0

Bine, la Vasilica merge pe principiul "Noi muncim, nu gandim".. Tipic.

# ave cezar date 9 noiembrie 2018 05:57 +1

Daca, Doamne fereste, as ajunge in fata unui complet de judecata, eu unul as refuza din start sa judece unul ca asta, pur si simplu as crede ca sunt la circ, in fata unui clovn. Nerusinat, intr-o tara , din nefericire, de nimic!

# santinela date 9 noiembrie 2018 08:02 +1

Este foarte simplu,in sistemul judiciar, NU trebuie sa existe "persoane" ca tine,Livia Stanciu,Tarcea,Matei,Dragomis Floarea,Camelia B,etc.etc.etc, adica niste slugi nenorocite care sa ajunga sa dea " SOLUTII" la ceva .

# ##### date 9 noiembrie 2018 08:38 +2

Nu-mi este deloc simpatic tipul, dar câteodată mai scapă şi câte ceva corect. Ca de data asta. Ptr. d-nii juzi: Cea mai bună soluţie este să faceţi mai întâi motivarea şi redactarea, iar ultima operaţiune să fie scrierea minutei(dispozitivul). Este greu de făcut aşa, dar nu imposibil (se poate amâna pronunţarea după redactarea motivării). Dacă faci mai întâi motivarea, vezi tot ce este de văzut, iar când scrii dispozitivul, nu mai ai nicio scăpare. Dacă procedezi în ordine inversă, s-ar putea ca la motivare, să cauţi o "justificare" pentru dispozitivul dat. Calitatea actului de justiţie primează. Faceţi cum spun eu!

# Horia Iodescu date 9 noiembrie 2018 10:47 0

Pai ar cam trebui sa-l intrebe cineva ce se "intimpla atunci cand la motivare ne dam seama ca am gresit solutia". CINE-I NTREABA, asta-i intrebarea? CSM se aude?

# Dragan date 9 noiembrie 2018 11:43 +1

Ca sa ajungi sa pronunti public solutia se presupune ca respecti cpp, cedo, legile tarii, constitutia ....si ca ai trecut prin etapele fazei de judecata. Si daca ai facut asta si ai citit dosarul din scoarta in scoarta, atunci e cam de domeniul SF sa-ti dai seama tocmai la motivare ca ai gresit solutia ca doar pana atunci nu ai dat cu banul!?!

# vlad date 9 noiembrie 2018 22:11 0

Cat de idiot trebuie sa fie omul asta ??

# Semiramida date 9 noiembrie 2018 22:58 +1

Individul acesta, căruia trebuie să i te adresezi cu "onorata instanţă" dacă ai GHINIONUL să compari într-o oarecare postură în justiţia română, este dovada clară că "făina" are consecinţe nefaste asupra creierului uman. Şi uite aşa, ajunge să se judece chiar cu mă-sa şi ta-su, dar să îi judece şi pe românii nevinovaţi, care au fost în stare să procreeze fiinţe umane, nu monştri.....

# ?????? date 11 noiembrie 2018 11:25 -1

Opinați că domnul judecător Dănileț ar trebui să precizeze și dacă s-a adresat ÎCCJ și CSM cu observațiile și nemulțumirile dumnealui despre activitatea pe care o desfășoară ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.05.2021 – DNA lucreaza pentru Ciolos

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva