Parchetul Capitalei cerceteaza moartea prin otravire a ex-procuroarei Luminita Sega, iar Parchetul General pe procurorul Irinel Paun, pentru scoaterea de sub urmarire penala a lui Vintu, pentru inselaciune, in dosarul FNI
Surse judiciare au confirmat pentru Lumeajustitiei.ro faptul ca in prezent exista la Parchetul Tribunalului Bucuresti un dosar penal care are ca obiect identificarea autorului asasinarii prin otravire a fostei procuroare Luminita Sega (foto) cea care a extins in 2004 cercetarile in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu si pentru inselaciune in legatura cu mega-hotia FNI. La baza dosarului sta sesizarea fratelui defunctei Luminita Sega, precum si o serie de acte medicale care indica faptul ca aceasta a decedat in chinuri groaznice, la numai 42 de ani, in urma ingerarii unor saruri de aluminiu. In Parchetul General se vorbeste de faptul ca otrava i-ar fi fost pusa in cafeaua pe care obisnuia sa o bea in fiecare dimineata de catre cineva din institutie care se afla permanent in apropierea ei. Conform surselor noastre dosarul este in lucru si in prezent se lucreaza la o expertiza medico-legala. De asemenea, tot surse judiciare informeaza ca la nivelul Parchetului Inaltei Curti s-a initiat un dosar penal care il are in vizor pe fostul Sef al Sectiei I a DNA, procurorul Irinel Paun (foto 2) cel care inainte de a ajunge la parchetul anticoruptie, mai precis pe cand functiona la DIICOT a preluat dosarele Vintu – FNI (pe care initial Luminita Sega extinsese cercetarile impotriva lui Vintu si pentru inselaciune) caruia, dupa o disjungere pe motiv ca pe invinuit il durea piciorul, i-a dat scoatere de sub urmarirea penala pentru infractiunea cea mai grava – cea de inselaciune, astfel incat creatorul FNI a scapat doar cu o simpla acuzatie de fals, prescriptibila in putini ani, care nu a avut vreo repercursiune asupra libertatii sale.
Otrava pentru procuror
Incepand cu primavara anului 2005, Luminita Sega a acuzat dureri extreme de cap, pentru care a fost dusa la o serie de medici care nu au reusit sa-i puna un diagnostic exact. De la un atac cerebral, la o sinuzita netratata (varianta raspandita printre colegi) si pana la cancer s-au avansat fel de fel de supozitii.
Sotul ei, judecatorul Marius Sega, de la Tribunalul Bucuresti (in prezent detasat la CSM) a transportat-o la un laborator de medicina cuantica unde i s-a stabilit diagnosticul „intoxicatie cu metaloizi“. In aprilie 2006, medicii din Viena, care au operat-o pentru a-i extrage o acumulare de lichid din creier, nu au putut face nimic pentru salvarea pacientei. Luminita Sega a intrat in coma si a decedat la 31 iulie 2006. La ceva timp dupa deces, un rezultat al unor analize efectuate de o clinica din Bergamo - Italia a indicat prezenta in organism a unei intoxicatii aluminice.
Luminita Sega s-a nascut in anul 1964. In toata cariera sa a functionat numai ca procuror. In perioada 1996-2004, Luminita Sega a activat in cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General. Intre 1997-2000, a lucrat in Serviciul de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare din cadrul Parchetului General. Procurorul Sega a fost implicata in diverse faze ale instrumentarii unor dosare extrem de grele si de periculoase din punct de vedere profesional, precum “Bancorex”, “Bancoop”, “Jimbolia”, “Tigareta”, “Magureanu-Giurtelecul Hododului”, “Iliescu-Costea”, “Eterna si fascinanta Romanie”, “Stefan Riza”, dar mai ales „Dosarele Vintu”.
Operele si manoperele procurorului Irinel Paun
Prin Rezolutia Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General nr. 108/P/2003 din 21.04.2003, procurorul Luminita Sega, a dispus extinderea cercetarilor impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu pentru: instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, uz de fals, fals in declaratii, instigare la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani“. Ulterior, procurorul general de atunci Ilie Botos i-a luat dosarul Vintu, care a ajuns la vestitul procuror Irinel Paun. Acesta, prin Rechizitoriul din 7.12.2004 din dosarul nr. 372/D/P/2004 i-a trimis in judecata pe inculpatii Maria Vlas, Nicolae Popa si altii, iar in ceea ce-l priveste pe Sorin Ovidiu Vintu a dispus disjungerea sa din cazul FNI pe motiv ca: “In ceea ce priveste pe inculpatul Vintu Sorin Ovidiu, avand in vedere ca, in prezent, acesta se afla imobilizat in urma unei interventii chirurgicale, cercetarile urmeaza a fi disjunse. Referitor la acest aspect, aratam ca inculpatul este cercetat si in dosarul cu nr. 740/P/2004 al acestui Parchet, dosar in care, din motivele aratate, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, in scopul de a se stabili durata ingrijirilor medicale necesare vindecarii si daca starea sanatatii inculpatului permite deplasarea acestuia, in vederea participarii la efectuarea unor acte de urmarire penala. Avand in vedere indivizibilitatea dintre infractiunile pentru care este cercetat inculpatul Vintu Sorin Ovidiu si unele infractiuni retinute in sarcina inculpatilor Vlas Ioana Maria si Popa Nicolae, se va dispune disjungerea si fata de acestia, pentru savarsirea infractiunilor prev. de art. 26 C. pen. rap. la art. 23 din Legea nr. 21/1999 si art. 290 C. pen., urmand ca toti cei trei inculpati mentionati sa fie cercetati intr-o cauza separata“ - (vezi facsimil)
O zi mai tarziu – cand nici vorba ca pretinsele afectiuni ale “imobilizatului” Vintu sa fi avut timp sa se vindece – acelasi procuror Irinel Paun a emis Rechizitoriul din 8.12.2004 din dosarul nr. 374/D/P/2004 in care Vintu a fost scos de sub urmarirea penala pentru cea mai importanta infractiune – cea de inselaciune - si l-a trimis in judecata doar pentru fals si uz de fals, dosar care n-a produs nicio consecinta in scandalul FNI.
Ulterior, Irinel Paun a fost avansat seful Sectiei I a DNA, iar apoi directorul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului de Interne.
In prezent, asa cum am aratat mai sus, la nivelul Parchetului General s-au intreprins cercetari impotriva lui Irinel Paun pentru prestatia sa din dosarele Vintu.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# elena colega 3 July 2011 17:10 +12
# Horatiu Popovici 3 July 2011 17:34 +7
# DOREL 4 July 2011 12:33 +1
# DOREL 4 July 2011 12:36 +2
Citeza pe DOREL
# ardelean 3 July 2011 22:05 +3
# DOREL 4 July 2011 09:59 +2
# ardelean 3 July 2011 22:10 +3
# th58m 4 July 2011 00:52 +3
# catalin 4 July 2011 08:25 +3
# catalin predator 4 July 2011 14:22 +1
# Sinc cel Mic 5 July 2011 21:03 +2
# DOREL 6 July 2011 04:00 +1
# adrian 4 August 2011 15:37 +2