13 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALELUIA NEFERTITI – CCR il obliga pe presedintele Klaus Iohannis sa emita decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA: "Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi." Daca presedintele va refuza revocarea, poate fi suspendat si demis pentru sabotarea atributiilor constitutionale ale ministrului Justitiei (Comunicatul)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

30 mai 2018 16:56
Vizualizari: 19153

Laura Codruta Kovesi devine istorie. Curtea Constitutionala a Romaniei i-a aplicat o lovitura morala, obligandu-l pe presedintele Klaus Werner Iohannis sa o revoce din functia de procuror-sef al DNA, astfel cum a solicitat ministrul Justitiei Tudorel Toader la inceputul acestui an. In comunicatul de presa emis de CCR miercuri, 30 mai 2018, Curtea a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministrul justitiei si Presedintele Romaniei, generat de refuzul lui Iohannis de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kövesi, si a stabilit ca presedintele Romaniei nu are o putere discretionara proprie in cadrul procedurii de revocare, ci o putere de verificare a regularitatii acesteia.


Masura CCR este solutia juridica lansata public de Lumeajusititei.ro inca din februarie 2018, imediat dupa anuntarea de catre ministrul Justitiei a cererii de revocare.

CCR a stabilit totodata ca Presedintele Romaniei nu are competenta constitutionala de a opune argumente de oportunitate in raport cu propunerea de revocare din functie initiata, in conditiile legii, de ministrul justitiei, ci obligatia de a emite decretul de revocare din functie a Laurei Kovesi.

Judecatorii CCR au stabilit astfel in majoritate ca prin refuzul lui Iohannis de a o demite din functia de sefa a DNA pe Laura Kovesi a fost creat un blocaj in privinta exercitarii autoritatii ministrului justitiei asupra activitatii procurorilor: "Prin urmare, conduita Presedintelui Romaniei de a nu-si exercita competentele potrivit Constitutiei a determinat imposibilitatea ministrului justitiei sa isi exercite competentele constitutionale conferite de art.132 alin.(1) din Constitutie, ceea ce a determinat un conflict juridic de natura constitutionala. De asemenea, Curtea, avand in vedere jurisprudenta sa, a stabilit si conduita constitutionala care trebuie urmata, respectiv emiterea, de catre Presedintele Romaniei, a decretului de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi.

Avand în vedere cele de mai sus, Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat:

1. Constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala între Ministrul justitiei si Presedintele Romaniei, generat de refuzul Presedintelui Romaniei de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi.

2. Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Presedintelui Romaniei, prim-ministrului Guvernului Romaniei si Ministrului Justiției si se publica în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. "

Comunicatul CCR:

 

Sursa foto 1: Mediafax- Marius Dumbraveanu

Comentarii

# UNUL MDIN LUMEA CEA MARE date 30 mai 2018 17:10 +27

ALES PULES SAU ALTFEL SPUS TE FECALIZASI PE MANI PULITE BA AIA CU MITOASA IN CAP SI ALA DE SE UITA CA JOIANIS LA POARTA NOUA DE LA COTROCENI.PREZIC CA VOR INCEPE ,,VARSARI DE SINGE IN MERMELICA DIN CUZA MERMELELILOR DIN INJUSTITIE.PRIMII CARE O VOR SFISIA PE AIA CU MITOASA IN CAP VOR FI CHIAR PROCURORII DIN DNA SI APOI MERMELITORII DE MINJITII STATULUI. ASTA/I PE DRUMUL PORTOCALELOR(GOLGOTEI) ACUSILEA SA TE VAZ EU CE CIORAPEI O SA PORTI SI CE ZIMBET SFIDATOR O SA MAI AFISEZI

# Ce-o să zică 2MAK? date 30 mai 2018 18:55 0

Sigur nu e atac la independența sistemului judiciar? Precis așa o să măcăne euroflașneta musai la EUROPEAN UTOPIA!

# Jos SOROSISTII! date 30 mai 2018 19:55 +5

Binomu' Lu-Lu (Luisa-Luluța) intră în ilegalitate? Agenții secreți ai lui Soros (MAKA HARI&MATA HALA) vor avea timp berechet să uneltească...

# Vasilică, apărătoru pedofililor date 30 mai 2018 23:03 -1

"Adevarul e insa ca noi nu meritam persoane precum Monica Macovei. Adevarul e ca poporul roman se zbate intr-o mediocritate cronica deja care nu mai cunoaste limita."

# 2MAK=Sfetnik de taină date 31 mai 2018 04:35 +1

Observati ce plina de verva e fosta ministresa, care gesticuleaza de zor, si ce supusa si umila e fosta baschetbalista, in pofida inaltimii si staturii sale care ar intimida orice barbat de statura medie si nu numai. E si normal sa stea asa, ca doar cine era Kovesi pana sa o descopere Macovei si s-o puna Procuror General al republicii... http://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/vorbe-de-fumoar-3-12-2013-macovei-o-prelucreaza-pe-kovesi-in-public-foto

# MAMA CĂTUȘELOR date 30 mai 2018 18:58 +7

Adică Mika Plagiatoare (doar 4%) va fi împiedecată să-și ducă la bun sfîrșit angajamentul de a aresta și 10 mii de oameni de-i nevoie?

# 2 ouă negre date 30 mai 2018 20:05 +3

Cineva acolo sus veghează! A fost târâtă cu mascații la DNA, iar acum a murit: Povestea care a zguduit România

# ex-răkan-kolonel Kappa în acțiune date 31 mai 2018 04:24 +1

"Nu cred ca un om care a savarsit o fapta acum 7-8 ani trebuie sa fie arestat... DNA nu trebuie sa faca spectacol”. http://www.luju.ro/magistrati/dna/

# NEDUMERITU date 30 mai 2018 19:00 +1

Tălică furăți Kobea ce-l sfătuia pe răposatu' Lascu să-și ia fata acasă, chiar și trăgînd-o de păr?

# DOREL date 30 mai 2018 19:59 +3

Pentru tanarul W. exista acu' o singura solutie-minune: duduia K. si consilierul juridic al presedintiei sa-si dea demisia (poa' sa-i zica "de onoare", ca nu le costa nimic si suna bine) ! Si, b): asa ies bine si licuricii care au laudat-o pe duduie ! Parerea mea ...

# DNA va mai face dosar PRIMEI DOAMNE? date 30 mai 2018 20:24 +7

Contrar aparentelor, lui Iohannis ii convine de minune decizia CCR, pentru ca acum o poate revoca pe Kovesi de la DNA fara sa-si ridice in cap sustinatorii. El se va spala pe maini ca Pilat spunand ca "CCR m-a obligat". Intrebat fiind chiar azi, ce va face daca CCR va constata ca exista conflict, Iohannis a spus ca va astepta "motivatia" Curtii dupa care va actiona in consecinta. CHRIS TERHES, Fb

# avocat traditional date 30 mai 2018 21:52 +1

CORECT,dar asta se va intampla daca stapanul Cotrocenilor are un dram de minte .Pana acum nu a dat dovada,dar poate i-a venit glagoria la cap.

# „politruc” date 31 mai 2018 03:30 +4

Argumentul lui Mircea Badea că Joyannis n-o demite fiind că el e „politruc” îmi pare ... „un spirit de glumă”. Profu Ghinion aruncă la derută formulări aberante gen inoportunitate politică pe temeiul „lungește Doamne boala pîn' se coace poama”... Adică cea adulată de presa internațională e doar un pion ce poate fi sacrificat în anumite conjuncturi?

# Azumix date 30 mai 2018 17:52 +18

Breaking news...2 echipaje SMURD dotate cu defibrilatoare se indreapta acum dupa decizia CCR catre locuintele numitilor Ioana Ene Dogioiu si Rares Bogdan !!!

# eu date 30 mai 2018 18:26 +2

10!

# visu date 30 mai 2018 18:28 +4

Se poate angaja un executor pt executarea silita, de îndata, a obligației?

# Gogu date 30 mai 2018 18:53 +4

Uitati-va la fripturistul asta care a distrus tara cum o pupa pe grasa pusa de CIA sefa in colonie , de pe vremea lu` brunetul de la Casa Alba. Alo ? Treziti-va , e Donald Trump presedinte : mai usor cu acest sistem ticalosit !

# PESIMISTU date 30 mai 2018 19:31 +4

Optimism exagerat! NU observarăți că SUA au dublu standard în raport cu biata Romanika? Cum s-a cocoțat acolo sus, Trump s-a dat rățoiul Donald - afară toți ambasadorii! A fost lămurit că Mr Klemm e omul potrivit pentru interesele SUA în colonia Ro!

# golden exile date 30 mai 2018 19:03 +2

Poate Ciolannis von Joiannis s-o trimită într-un exil de aur după ce a fost dovedită INCOMPETENTĂ?

# Fițoasă. Mincinoasă. Incompetentă date 30 mai 2018 19:44 +5

LCK: 1. Abuzînd de diploma prostie tulburătoare e AS în semantică ('nu este o colaborare, ci o cooperare', 3.04.a.c.) după „protocol în baza căruia colaborarea noastră a fost dezvoltată”, interviu EVZ 2013. 2. Și-l făcu șef pe momîia AG măsluindu-i Mapa profesională. 3. Habarnistă în atribuții DNA, se angajă să aresteze și 10 mii de oameni de-i nevoie. 4. Ecuația Ko: DNA=LCK ('Nu am plagiat', comunicat). 5. Băgă DNA în amoru-i ghebos: 'am avut relații...', comunicat. 6. Folosi DNA s-o apere pe vădana LS de 'marea coruptă' Rarinca. 7. Halal manager, ține în schemă pe 'unii care pare ca nu fac nimic'! 8. Cea mai curajoasă mujer veni la proces cu 8 gărzi de corp și stătu tot timpul în picere s-o bage juzii în seamă. 9. Înfrățindu-l pe Mr Klemm cu țațele de Obor, ferici țara cu videoclipul pus acu la index. 10. Suferă de dislexie: Tamara=Taman; collar=coilar. La ce coi_lar visează? 11. Din folie/fobie îl tîrî 4 ani pe RS prin tribunale, distracția o costă doar 50 lei stop Și CSM? Tămîie!

# Klaus Penalu Întîi date 30 mai 2018 20:28 +5

1. Așa i-o fi suflat profu' Ghinion, expert în colaborare, pardon, cooperare internațională, ce ne-a fericit, de capu' lui, la începutul mandatului, cu renunțarea la datoria istorică a Germaniei de 19 MILIARDE EUR. http://www.napocanews.ro/2015/02/iohannis-presedintele-intereselor-germaniei-renunta-la-datoria-istorica-germana-catre-romania.html

# Lazăr Penalu al II-lea date 30 mai 2018 23:14 +3

2. SOROSISTUL Hellvig ne-a lămurit pe deplin: dosarul PENALULUI Lăzărică e ... SECRET DE STAT! http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

# Doctorița Kovesi infestată... date 31 mai 2018 04:31 0

3. Cooperarea DNA-SRI a dus la contaminarea boassei DNA cu microbul securistului 2D care n-are habar de art. 13, Legea SRI: „Cel mai mult îmi place să arestez”.

# DNA va da un nou comunicat? date 31 mai 2018 10:32 0

4. DNA să dea repejor ERATĂ la comunicatu' „Nu am plagiat” conform atestării oficiale de 4%!

# DNA a rămas datoare... date 31 mai 2018 22:42 0

5. DNA a neglijat mediatizarea tuturor relațiilor sexuale ale femeii fatale Morticia Addams! Cu o floare - comunicatul din 5.05.2016 - NU SE FACE PRIMĂVARĂ. :) :) :)

# Vădana „partener de nădeje” date 1 iunie 2018 07:28 0

6. BOMBA IN CAZUL RARINCA – Iata dovada care atesta ca Mariana Rarinca a fost condamnata pentru un santaj de 20.000 euro pe care nu i-a cerut niciodata sefei ICCJ Livia Stanciu. O Rezolutie uluitoare a Inspectiei Judiciare ce arata adevarul... luju.ro, 6.12.2017

# Halal manager date 2 iunie 2018 19:11 0

7. CSM s-a făcut că plouă la autodenunțul Luluței că e TABULA RASA la management.

# un show ratat date 2 iunie 2018 22:04 0

8. Jude fără sînge-n instalație ce permise agentului secret MATA HALA să stea șarampoi în timpul ședinței. De era jud. Madalina Afrasinie, vai de cea fustiță tutu a cucuveleimov! NB: Fustita tutu este creata manual din tulle de cea mai buna calitate si pene.

# Videoclip pus la index date 3 iunie 2018 00:35 0

9. Filmulețul de propagandă PRO KOVESI în care au „jucat” printre alții Hans Klemm și Momo Sanno e pus la INDEX :( . Ridicolul a atins apogeul cand în scena a intrat vanzatoarea Mariana: „Mergeti inainte! Noi din piata de la Obor va sustinem!”. Aiurea, Mariana a recunoscut: „M-a pus să repet după el și m-a filmat cu telefonul. Mi-a zis să spun aia și aia, am spus. Trei cuvinte și gata. Am crezut că e caterincă!”

# plagiat... MAGNA CUM LAUDE date 3 iunie 2018 11:27 0

10. O fi depus Mika Plagiatoare (doar 4%) CERTIFICAT MEDICAL la Universitatea de Vest Timișoara, de nu-i fu retras calificativul.

# Epilog date 3 iunie 2018 18:11 0

Pildă LCK de indicații prețioase: `Cum de si-a permis sa faca unele lucruri fara sa o informeze' (dosarul ALRO). Cum p... calului să-i intercepteze pe STOLO&EGU? Desigur LCK nu are nici un merit în rătăcirea celor 60-80 dischete cu bîrfele celor doi. CSM s-a lăudat că face săpături...

# PRIORITIZAREA, BAT-O VINA! date 30 mai 2018 20:10 +3

Luluța Ciordutza e incompetentă peste poate! S-a scremut DNA mult și bine, DAR NU FU BINE, să condamne lotul celor 8 - dosar jud. Bîrsan. Iar multi-decorata prefera să țină la FEZANDAT dosare de corupție țapene. :P :P :P

# Procurorii DNA dau dovadă de incompetență date 1 iunie 2018 07:54 0

LOTUL CELOR 8 e în top după timpul dedicat de DNA? DNA se screme din ian. 2010: „cercetările penale efectuate în prezenta cauză faţă de cei 8 inculpaţi vizează perioada ianuarie 2010 - mai 2011 şi, din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat un tablou infracţional complex, la care au participat, pe de o parte, persoane învestite cu demnităţii publice (judecători) şi, pe de altă parte, patroni de firme cu interese judiciare ori avocaţi ai acestora”, rechizitoriul DNA.

# DNA fără DANA? date 30 mai 2018 19:06 +5

O ia și pe Dana după dînsa? Așa ar fi normal, că fură ca 2 orfeline...

# Carl Moung date 30 mai 2018 19:07 +5

Ioi,dauna totala. Dupa ce o sa fie paradita domnita o sa vedem cum o sa se descopere universitarii ca si 4 % e plagiat si multi din sistem o sa afle ce usor poti sa devi penal” cand nu mai esti la butoane.Sindromul Elena Ceausescu si sindromul de decapitare a tatucilor e in gena acestui popor.

# CIORDYFAN date 30 mai 2018 19:34 +1

TAMAM acu e momentu' ca Universitatea de Vest Timișoara să retragă calificativul MAGNA CUM LAUDE trîntit pe plagiatul duduii Ciordy!

# EUROPATENT KOVESI date 31 mai 2018 03:48 +2

Să nu minimalizăm originalitatea ex-tezarului Lascu! „... nu putem trece cu vederea telejustitia excesiva practicata de doamna Laura Codruta Kovesi, pe care a patentat-o in Romania in primul sau mandat de procuror general, sub auspiciile ministrului Monica Macovei si consilierului Dan Tapalaga, si care a culminat cu directionarea nelegala catre presa de stenograme rezultate din interceptari, declaratii de martori si chiar rechizitorii. Prin aceasta telejustitie excesiva, fara precedent in Uniunea Europeana, s-a urmarit nu numai castigarea increderii si sprijinului opiniei publice, ci si influentarea instantelor care judecau cererile de arestare sau rechizitoriile DNA.” Valer Marian, fost senator

# răsplată după faptă date 31 mai 2018 10:36 0

VM fu răsplătit cu DOSAR PENAL pt. publicistica sa ('Fara Codrut si Codruta. Demiterea procurorului general al Romaniei si a procurorului sef al DIICOT','Laura Codruta Kovesi, procuror general din mila si mita portocalie', 'Cum s-au impartit parchetele in 2013', 'Controlul statului si al societatii in regimul Basescu', 'Daca procurorul sef al DNA n-ar fi trecut dreptul constitutional ca voda prin loboda', 'Autosesizarea si sesizarea PICCJ, DNA si DIICOT in legatura cu marea coruptie si crima organizata in perioada 2006-2012', 'Justitia si integritatea, pe mainile odraslelor opresiunii ceausiste', 'Verificarea si sanctionarea abuzurilor in cazul Mariana Rarinca'...)

# Adio „CU SPP-IȘTII DUPĂ MINE” date 30 mai 2018 19:09 +1

De cînd rămîne cea mai curajoasă mujer fără gărzi de corp? Ce vitează fu la proces la Pitești, doar cu 8 gărzi de corp...

# BRAVO TeTe!!! date 30 mai 2018 20:18 +7

S-a scremut aiurea micuța ex-bashetbalistă să-i tapeze de lovele pe ziariști. Uite că cel ce fu domn cu ea (i-a luat apărarea că n-ar fi plagiat) s-a dovedit profesionist, spre disperarea multora... Bravo moldoveanule, dovediși rahatul cu moț al Ardealului!

# MĂRCI DE FABRICĂ ȘI PATENTE date 31 mai 2018 10:47 0

Hopa și ocazia să fie tîrît prin tribunale vreo 7 ani acolo - Sindicatul angajaţilor din penitenciare a depus plângere penală împotriva lui Tudorel Toader. Ministrul Justiției riscă până la 7 ani de închisoare. La polul opus un grup timid, marca TeTe - presedintele romanilor. De vrea, scapă de bulău, plagiind patentul patri-hoțului Ciolannis.

# SPARTACUS date 30 mai 2018 19:36 +5

PACOSTEA numita Kovesi,aruncata pe capul roamanilor la data de 09.04,2013 cu siguranta va ramane istorie.Urmeaza sa vedem cine,cum si cati vor raspunde pt.abuzurile grosolane comise?!

# Dorința fierbinte a lu Hăhăilă, arză-l-ar focu! date 31 mai 2018 04:00 +3

"...Presedintele Romaniei isi dorea foarte mult ca doamna Kovesi sa conduca DNA, dar nu exista un acord si un dialog cu primul ministru, cu Victor Ponta, am avut o discutie cu Ponta in care s-a convenit pana la urma pe aceasta propunere. (...) Eu stiam ca Ponta are dreptate, dar asta era. A fost dorinta presedintelui sa o numeasca in aceasta functie, iar rolul meu a fost sa negociez asta." UDREA DIXIT

# Duplicitate date 31 mai 2018 04:28 +1

Totusi, mergand pe logica Laurei Codruta Kovesi, potrivit careia in dosarele lui Basescu nu se poate lucra din cauza imunitatii, ne intrebam cum a fost posibil in aceste conditii ca presedintele sa primeasca neinceperea urmaririi penale in dosarul privind spalarea de bani, privind achizitia terenului din Aleea Privighetorilor si vandut ulterior Gabrielei Blaj, despre care se afirma ca ar fi cumnata afaceristului Costel Casuneanu? luju.ro

# ce necăjită o fi biata vădană STANCIU! date 30 mai 2018 19:40 +5

Vai, cele cruci + cruciulițe afișate de MAMA CĂTUȘELOR nu-i fură de folos. NULITATE CONTROLABILĂ de Hăhăilă + profu Ghinion, amintește-ți de RARINCA!

# TeFeLeii derutați or gata de proteste? date 30 mai 2018 19:49 0

Să iasă în față loaza cu lozinca IUBITA MEA, E DNA! Hellvig Sorosistu va avea ocazia să se bucure iar că e anarhie?

# Hai la lupta cea mare! date 30 mai 2018 21:23 +3

USR, prin vocea deputatului Stelian, cheama la insurectie contra CCR. Pana una alta, insa, zic sa asteptam cu totii macar comunicatul CCR sa vedem ce au avut in vedere judecatorii constitutionali. Iar pana vine comunicatul cei care inca sunt confuzi cu privire la decizia de azi pot citi articolul din Constitutie care spune ca procurorii isi desfasoara activitatea sub AUTORITATEA ministrului justitiei. Nu a presedintelui, ci a ministrului justitiei, si asta pentru ca procurorii sunt parte a puterii executive. CHRIS TERHES

# loaza cu lozinca IUBITA MEA, E DNA! absent date 31 mai 2018 04:49 +2

Mai mare dragu' să ieși în stradă! Vreme faină! Lună plină! O certitudine: Hellvig Sorosistu nu va mai da pe cale bucală bucuria sa că-n colonia Ro e anarhie...

# Gilu date 30 mai 2018 20:12 +4

Chiar daca Palimarul de la Cotroceni , i - au rupt dintii Anei Pauker ...Fiind deja demisa , nu mai are drept de semnatura ; niciun act semnat de ea de acum inainte , in aceasta calitate , nu mai are valabilitate ! CCR I - a asezat LA locul lui si pe nedemnul Presedinte al Romaniei ales printr - o greseala ... intentionata .

# Gilu date 30 mai 2018 20:37 +1

Chiar daca Palimarul de la Cotroceni se opune, i - au rupt dintii Anei Pauker ...Fiind deja demisa , nu mai are drept de semnatura ; niciun act semnat de ea de acum inainte , in aceasta calitate , nu mai are valabilitate ! CCR I - a asezat LA locul lui si pe nedemnul Presedinte al Romaniei ales printr - o greseala ... intentionata .

# Klaus_Klaus date 30 mai 2018 20:46 +5

Cateva BANUIELI: A se incearca SALVARE PE ORICE CALE- cu cat mi jegoasa cu atat mai bine... pt Statul subteran B deja "liberalii" in scarbavnica continuitate cu jelitorul "penal" orban va forta via COMISIA de la VENETIA o alta TZIGANIE..dand DRUM LIBER AMESTECULUI EXTERN C Se va "CONTESTA" CCR prin lingere de klantze la ambasade etc... D Se va incerca (a cata oara?) kestia deja stiuta...VAI! CE VA ZICE EUROPA, STRATEGICII, etc SPER SA NU AM DREPTATE. PS o dedicatie pt Werner & nefertiti - Ce bine-mi pare ca ai luat teapa Ce bine-mi pare ca ai pierdut Ca toate hainele ti-au intrat la apa ........ Nu-ti tinem pumnii, nu credem c-o sa-ti mearga mai bine Tot ce-ti uram e s-apuci ziua de maine Nu pot sa ma abtin desi pot sa spun ca gresesc Problemele tale ma fac sa zambesc Ideea e ca toata lumea e fericita c-ai luat teapa. Si, bineinteles, eu sunt cel mai fericit c-ai lua teapa! etc... PPS GHINION!!

# hans klem date 30 mai 2018 20:51 +5

Off, mi-e rau, mi-a cazut cu trump... tronc sorry, luluta, dar ce sa faci, mi-e hilar(a)y de vina, ca se darama spuma si valul ca vina... Brr, of course, i am sory, dont worry, we will make you small again!!

# Edelweiss - Ivan de Bukowina date 30 mai 2018 20:53 +11

PAȘOL NA TURBINKA, LULUTZA CIORTÎI! Du-te cu voioșie la tomberonul istoriei căci vei rămâne în istoria Rromâniei ca una dintre cele mai sadice și mai sinistre creaturi androgine, purtătoare nelegală a unui nume de femeie! PAȘOL VIDMA NA TURBINKA!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 30 mai 2018 22:47 0

PTR Edelweiss - Ivan de Bukowina// SINT IN ,,DEZACORD,, CU TINE.cred ca se potriveste mult mai bine PASOL HAZAICA NA TURBINKA(edelweiss nu sint sigur daca vidma sau hazaica nu inseamna acelasi lucru

# Edelweiss - Etimolog de Bukowina date 31 mai 2018 10:00 +1

@1: „Vidma” are sensul de fantomă, strigoi, nălucă, iar în poveste este utilizat cu sensul ce definește „Doamna cu Coasa”. HAZAIKA înseamnă „PRIMA DOAMNĂ” a gospodăriei, stăpâna casei, gospodina. Așadar, uitându-ne (cu frică :o ) la Mama Heroină a Cătușelor, observăm lesnicios faptul că nu poate fi denumită Gospodina Casei, fiindcă nici casă n-are, nici vreun trib domestic nu sălășluie primprejurul ei. Ea este doar o bizară și rarissimă creatură a naturii, de factură androgină, care n-are decât un autoturism cumpărat din șpaga lui Ghiță, doarme și se schimbă în acest autoturism (parcat fiind pe o Alee din Parcul Operei !!! :roll: ). În torpedoul autoturismului are o cutiuță din lemn de frasin, primită cadeau de la tac-su, în care-și ține agoniseala vieții ei de 45 de ani: Nordstjärneorden-ul primit de la sverigi, Ordinul Jarteaua Națională primit de la cucoșăii Galici și-ncă o tinichea, am uitat cum îi zice, primită de la masonii mormoni din iUEsAi.

# unul din lumea cea mare date 31 mai 2018 12:51 +2

ptr Edelweiss - Etimolog de Bukowina// stiam de la niste polaci ca hazaika este centurista.oricum i/ai zice tu ,pentru mine este cunt sau slat(cele mai nasoale forme in americana).oricum i/ai zice sint total IN ASENTIMENTUL TAU. SI ASTA O SA AJUNGA O MOROAICA A INJUSTITIEI,o sa bintuie o gramada de ani pe multa lume

# Singurică? date 30 mai 2018 23:09 +2

Fără Hăhăilă? Doar el ne-a fericit cu pațachina asta, a trecut peste avizul negativ al CSM și a reinvestit-o...

# Ca pe vremea ÎMPUȘCATULUI date 31 mai 2018 04:40 +1

Marea greseala a partidului comunist roman a fost investirea ani dea randul , a lui Ceausescu ( peste 25 de ani ) pe functia de,,,,,,,,,,si asa s-a ajuns la dictatura ,acum avem dictatura sri, procuratura si alti magistrati santajabili stiu ei de ce... ceir, 4 martie 2016 09:00

# Edelweiss - Observer de Bukowina date 31 mai 2018 09:50 +3

Hăhăilă I cel Groaznik simte el că ceva i se pregătește și lui. Ceva manufacturat din oțel trainic, turnat la Krupp Industrietchnik, cu cazare la Poarta Albă. Deocamdată asistă cu neputință la scufundarea barcazului din lemn putrezit, denumit PMP. Încă un pic și o să vorbească singur prin birouri și o să deie noroc cu sticla de dinaintea lui: „-Noroc, Sticlă!” „-Sănătate, Trăienică! o să-i răspundă sticla. Într-atât de surescitat anxios este Matrozul Planetar și Călăfătuitor Galactic încât a început să comită infracțiuni PE FAȚĂ: 368 Cod penal raportat la art. 287 Cod Penal ( INSTIGARE la NERESPECTAREA HOTĂRÂRILOR JUDECĂTOREȘTI). Căci, nu este nevoie de un tăntălău ca danileț să intuiești faptul indubitabil - CCR este INSTANȚĂ DE CONTENCIOS CONSTITUȚIONAL iar ceea ce au hotărât ieri are titulatura de DECIZIE, iar decizia, alături de sentință și încheiere, constituie ceea ce în mod generic se numește „HOTĂRÂRE”. Deci ce face Matrozul Mahmur și panicat este INFRACȚIUNE.

# Mitica date 30 mai 2018 20:58 +7

Revocare ca revocare dar trebuie bagata la puscarie

# LCK expertă în a găsi experți date 31 mai 2018 04:05 +3

În scrisoare trimisă procurorului şef al DNA, Sorin Pantiş o acuză pe Laura Codruţa Kovesi că ascunde, cu intenţie, minciuna, falsul şi incompetenţa. Fostul ministru face referire la faptul că angajatul DNA care a făcut expertiza în dosarul ICA nu era expert în evaluarea valorii de piaţă a societăţilor comerciale. "Pentru a evalua o societate comercială este nevoie de un expert contabil, un expert în studiul pieţelor specifice, un expert financiar şi un jurist. O astfel de evaluare este un proces de dur ată şi nu se poate face în 5 zile.

# „LA NOI E PUTRED MARUL” date 31 mai 2018 10:29 0

Procesul TELEPATIA ar fi trebuit sa fie judecat in asa fel incat sa nu lase nicio urma de indoiala. E INTERESANT cum la Becali i s-a retinut prejudicul de 800.000 dolari de la data savarsirii faptei si lui Voiculescu i se retine de la data trimiteriii in judecata. De mentionat ca Becali a vandut terenul luat de la armata in 1998 cativa ani mai tarziu cu suma de 50 mil euro!! In Constitutie scrie ca Justitia trebuie sa fie unica, egala si impartiala pt toti.

# Zorro date 30 mai 2018 21:03 +2

"Codruța creștina" a rătăcit de multă vreme calea !

# Max date 30 mai 2018 21:35 +4

Privi si va minunati : sclavetele , cica presedintele tarii , sanki :eek:

# Gii date 30 mai 2018 21:43 +1

Hai sa lasam puscaria, catusele etc. Hai s o facem martor sub acoperire... si sa vedem de unde au fost ordinele...asta ar fi ceva...

# Edelweiss - apokalyptischer Prophet date 30 mai 2018 22:11 +2

JOS BOEINGUL! JOS AIRBUSUL! JOS GUVERNUL! Demni nepoți ai incendiatorilor Reichstagului, fii ai atacatorilor sub steag fals ai Postului de Radio Gleiwitz, hai acum cu airplanul de pomânt căci acum e momentul de strigat Jos Guvernul! Căci, în cea mai autentică manieră argumentativă a „sofiștilor” școlii diversioniste de la „Colectiv”, guvernul este de vină pentru conferința de presă a Ministrului Justiției, cea în care a prezentat cele 20 de erezii judiciare ale Lulutzei. La conferința de presă a căscat gura și mecanicul de la mentenanța vreunui Airbus 320 sau batâr vreun Baby Boeing 737, mecanic care efectua o operațiune la stabilizatorul orizontal. Atent fiind la cele expuse de ministrul guvernului PSD, a uitat să pună splintul siguranței de la piulița ce ține nuca mecanismului hidraulic al stabilizatorului, amănunte ce a determinat blocarea stabilizatorului și prăbușirea aeronavei având la bord o sută și ceva de suflete sărmane de căpșunari români,...

# Edelweiss - apokalyptischer Prophet date 30 mai 2018 22:13 +3

.... ce plecau la cules trufe de pădure în insula Wallis-Fütuna. Pe cale de protocolară și neo-nazistă logică hastagiană, ministrul PESEDIST AL JUSTIȚIEI ESTE DIRECT VINOVAT PENTRU PRĂBUȘIREA AERONAVEI DE LINIE; catastrofă exploatată mediatic de trusturile caporalilor și plotonerilor de presă, a gazetarilor cu lanț, zgardă și botniță, din celebrele (de acum) U.M. DIGI24, U.M. HotNews, U.M. IREALITATEA TV, UM ADEVĂRUL, U.M. etcaetera. Aceste eveniment catastrophic a produs o asemenea reacție emoțională în rândurile OAMENILOR CINSTIȚI de la orașe și sate încât pe străzi, în piețe și oboare, pe poduri, sub poduri și-n tuneluri rutiere s-au adunat, sute și sute de mii de oi de teracotă din turmele generic denumite „Servum Pecus”, precupețe din Piața Obor, alături de Oengiștii Iscarioteni de pe spezele lui George Honvedul, magistrați cu epoleți și nașul în suflet, procurori cu toporișca la cingătoare și angajamentul ocult la buzunarul ornicului, subofițeri, ofițeri și jenerălese SRI,...

# Edelweiss - apokalyptischer Prophet date 30 mai 2018 22:14 +4

... milițieni TâNpiți, rubedenii ale acestor categorii de inutili social, cumetre, cumetri, nepoți, nepoate, netoți, netoate, șoferi, grefuhreri, coafeze, manichiuriste, prestatoare folclorice, amante, liubovnice, țiitoare, metrese, etcaetera, etcaetera. Toată această emulație spontană de spirit și manifestare civică pusă în slujba „statului de drepți” este condusă și coordonată sub comanda Ioanei d’Arc Ene Dogioiu, cea care dă tonul scandărilor și lozincilor: JOS BOEINGU’! JOS AIRBUSU’! JOS GUVERNU’ CARE A DAT JOS BOEINGU’! (AIRBUSU’!)

# lumea jumarilor date 30 mai 2018 22:19 -5

Aleluia Dragnea și doamna Bulă, adio martalogule comunist Tărâțeanu , avem de gând să extirpăm hoția!

# Edelweiss - Apelant Umanitar (de Bukowina) date 30 mai 2018 22:54 +6

Rog un bu_langiu cu iepoleți de la serei, care monitorizează acest site, să fac un office de olăcar și să-i transmită Huidumei de la Mediasch că o rog Io* mumos să-mi deie mie depomană tinicheaua aia – Nordstjärneorden – de i-o deteră sverigii. Io* fack colecție de tinichele care o aparținut marilor diktatori și marilor scelerați ai lumii. Până amu am adunat Crucea de Fier clasa a doua pe care-o primit-o gefreiterul austriac Ghitler în prima bumbăceală mondială. Apoi am pus mâna pe Ordinul Erou al Uniunii Sovietice, primit de Iosep Vissarionovici Djugașvili. Amu urmăresc pe i-bei o licitație, în care se pun la bătaie niște tinichele de-o aparținut lui Gaddafi. Așa că m-am gândit că dacă tot e pe făraș Lulutza, c-un chicior în duba Penitenciarului Târgșor, OARE NU-MI DĂ MIA DE POMANĂ TINICHEAUA SVERIGILOR? Ca s-o pun pe pernuța motanului meu, să aibă cu ce se juca noaptea! :sigh:

# E.R. date 31 mai 2018 10:32 0

Dacă umflata îţi dă tinicheaua, te rog io frumos să nu streszi motanul cu "lucruri spurcate", care-au stâns toţi dracii la un loc...! Tare şugubăţ mai eşti şi dătător de bună-dispoziţie...Ziua bună, frate!

# Cristian N. Antonescu date 30 mai 2018 23:37 +1

Incepem sa intram in normalitate?

# Mai merge blatul cu basiștii? date 31 mai 2018 01:25 +4

A se observa atent poziția și votul lui Morar, comentariile deontoloagei Gârbovan, insultele lui Basescu la adresa CCR și indignările lui zagrean...poate in felul asta se va lecui și psdul la vârf, precum și antena 3 ( in mare măsura)de blatul cu basiștii ăștia siniștri! Cine nu înțelege sau uita, nu merita! 

# ?????? date 31 mai 2018 01:35 -2

Cum de or fi găsit ăștia de la publicația Lumea Justiției astfel de scriitoare de articole pe care Petre Tobă le-a mai premiat și că se pricep să tragă cu arma ? Considerați că astfel de "apropieri" au contribuit și ele la felul în care a involut cariera profesională a fostului ofițer de poliție și ministru?

# ?????? date 31 mai 2018 02:31 -3

O căuta vreun "copac"sau vreo "'țeapă'', ca multe dintre Elene , cărora "nu le reușește", de Codruța , de Paltin Sturza , de Hrebenciuc, etc., "mafia lemnului"? Considerați și că Tăriceanu insistă să rezolve Elenele și ce ar mai fi de pe la greci, cu de la Codruța , pentru a răspunde astfel și îndemnului "La țepe !" ,făcut de Traian Băsescu , că "Tăriceanu- Moliceanu" ? Sau poate pe Gogu Viziru despre care Tăriceanu mai zicea, cu ani în urmă ?

# Luluța Hărnicuța date 31 mai 2018 04:20 +1

ESTE SEFA DNA SANTAJABILA? – Motivarea fulminanta a Inaltei Curti din dosarul ex-procurorului Florin Apostu, condamnat la 5 ani inchisoare pentru ca a promis promovarea unui recurs in interesul legii de catre Laura Kovesi. Apostu a fost condamnat definitiv, dar procurorii DNA au ocolit-o pe Kovesi si pe tatal ei procurorul Ioan Lascu, interceptat cum l-a indemnat pe Apostu sa mearga la fi-sa: „Sa trimita un memoriu si gata!” Culmea, Kovesi a promovat recursul!

# 1/4DOKTA LCK promovată prin concurs... de împrejurări date 31 mai 2018 05:07 +2

pentru promovarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror general al Romaniei a fost oferita o mita substantiala de anumite cercuri de afaceri din judetul Sibiu. Astfel prezinta interes faptul ca, in anul 2007, ex-ministrul Vasile Blaga, primul si principalul sustinator al lui Kovesi in anul de gratie 2006, a primit, conform mentiunilor din declaratia sa de avere, suma de 1.100.000 RON (circa 330.000 euro la cursul valutar din perioada respectiva) de la doi apropiati ai directorului Transgaz, Florin Muntean: 600.000 RON de la Doina Stoia, sora lui Muntean, angajata la SCGN Romgaz Medias, si 500.000 RON de la Valer Crisan, prieten si asociat cu Muntean la SC Baza Auto de Transport Medias, la care detinea functia de director general. Vasile Blaga si-a trecut aceste sume in declaratia de avere ca imprumuturi fara dobanda si cu termen de scadenta de 10 ani, respectiv la 1.07.2017. Chestionat de presa, Vasile Blaga a refuzat sa ofere amanunte... http://gandeste.org/general/catre-presed

# imun/teanu date 31 mai 2018 10:07 +1

Tovarasul L enin avea o dilema, "ce-i de facut!", la care-si raspundea ca "un pas inainte doi inapoi". Dilema noastra?, vrem un Tatuc, ca Stalin, sau un fureras, sub ordin fureresei multinationale. Sau, "vom muri si vom fi liberi". La Cotorul-Ceni dilema e daca sa-i ordone dnei. Lulutza arestarile CCR sau sa-si IAR scoata la Lovi-Lutie gealatii nu pe degeaba platiti de dl. Soros. Dna. Lulutza nu are dileme, decat uitata-n oglinda, "oglinda oglinjoara, cine-i mai tortionara". Daca s-ar demisiona si l-ar scapa de dileme pe "proptitor". Daca nu, lasandu-l "in carpe" si-ar scoate pe tusa un concurent "visurilor" ei inalte. Arestarile i-ar anihila si pe ceilalti. Cu precednt "daramarea" sefului ei prim procuror, primul pe lista i-ar fi ministrul sau, "recalcitrant" si la Servicii si la Noua Ordine Mondiala. * De balconul la etaj 10 o baba se tinea agatata. Pe strada doi, unul zice "uite ce bine se tine soacra lui Bula". Chiar sa fie, "o" Lulutza, motiv de razbel intre frati

# popa date 31 mai 2018 10:26 +1

Aaaa, ma scuzati....nu mi-am dat seama unde am intrat...Voi pe-aci sunteti toti antenisti, nu? Felicitari!

# Popa date 31 mai 2018 10:28 -6

Aaa, am uitat! De cand Curtea, in loc doar sa constate si sa stabileasca constitutionalitatea sau nu, IMPUNE sefului statului? Vai de capul ei Curte! Rusine!!

# andrei date 31 mai 2018 11:46 0

s-a deschis cutia pandorei, orice pavian cu mantie poate merge la CCR -ul aservit politic, si sa zica orice despre un procuror care nu-i convine, chesiti de genul "avida de putere", " a facut rau imaginii prin interviuri", sau sa invoce legi pe care nu le stie prea bine, nu conteaza .. important e ca pavianul sa fie in aceeasi rang animal ca si CCR .. si automat procurorul care deranjeaza v-a fi demis , ce rost mai are CSM? ce rost mai are jsutitia? cand un Dorel inventand lucruri poate da jos orice procuror din romania?

# cetatean roman date 31 mai 2018 12:08 -1

O solutie: Pentru prima dată, controlul de constituţionalitate al legilor a fost reglementat de Constituţia României din 1923, prin art. 103, fiind adoptat modelul american. „Numai Curtea de Casaţie în secţii unite are dreptul de a judeca constituţionalitatea legilor şi a declara inaplicabile pe acelea care sunt contrare Constituţiunii. Judecata asupra inconstituţionalităţii legilor se mărgineşte numai la cazul judecat”. Prin urmare, controlul constituţionalităţii legilor era de competenţa exclusivă a Curţii de Casaţie în secţii unite. Controlul de constituţionalitate al legilor a fost reglementat identic de Constituţia României din 1938, prin dispoziţiile art. 75. S-ar rezolva multe... Si cei care s-ar pronunta ar fi judecatori adevarati. Un mic exercitiu de imaginatie: Serban Nicolae/Nicolicea judecatori la CCR. E foarte posibil, nu? Si de-a dreptul inspaimintator...

# Edelweiss - AGAIN arnaiaș de Bukowina date 31 mai 2018 13:22 +2

Anunt citiitorii site-ului Luju că în dosarul penal nr. 1953/314/2016, solutionat de judecatoria USceava prin ACHITARE în baza art. 16 alin. 1 lit. C0 nu exusta probe ca inculpatul a comis infractiuea, Curtea de apel Suceava mi-a mai servit-o o dată, cu 6 luni de închisoare cu executare. E vorba de un odios dosar, parte integranta din exercitiul de represiuen declansat in urma cu 4 ani de golanii cu robe de la radauti. Dosar cu urmărire penala extinsa efectuata in LIPSA INCULPATULUI, cu probe ticluite la dosar, Citatie falsă necomunicată nimănui, cu probe constand in adeverinte de la medici de familie la care eu nu sunt înscris, cu laterarea continutului sintactic al respectivelor adeverințe, cu fals intelectual și uz de fals. TRĂIASCĂ SYSTEMUL RROMÂNESC. Systemul nu a murit! Mai vorbim cand ies din inchisoare.

# Gilu date 31 mai 2018 14:42 +2

Ar fi cea mai mare eroare , o suspendare a lui Iohannis . El va deconta dispretuirea Constitutiei , pe langa guvernul. meu , geaca rosie si alte prostioare ,care il trag un jos. .... Acum cateva minute , am vazut la televizor un nerod care racnea ca CCR , tocmai a dat o lovitura de stat ,ca sa o detroneze pe Nefertiti...Nerodu ‘ asta , cica ar avea functia de lichidator al resturilor unui fost partid istoric ... Vai de capul vostru ! Ce mai opozitie : in lipsa de argumente , apeleazala pari si cokteiluri Molotov ...

# Neanae date 31 mai 2018 16:21 +3

Ce frumos, câte comentarii! Am o rugăminte. Mareee Dacă cineva care citește mesajul meu îl cunoaște pe tovarășul stalinistoid Ludovic Organ, pardon, Orbán, sa-i comunice ca s-ar putea sa aibe dreptate ca CCR ar putea sa nu poată obliga președintele României sa facă sau nu ceva. S-ar putea sa se poată sa nu se poată. Dar, DAR, pare ca președintele NU POATE sa nu respecte o decizie CCR. Pe direct. Toarășu Orbán, puteți gândi și face orișice, și sa faceți denunțuri de înaltă trădare orișicui. Puteti spune toate prostiile care va trec prin căpșor dom-le, ca încă e democrațieeeee.

# Gheorghe date 11 iunie 2018 11:41 0

Eu sunt chiar curios daca Nefertiti o sa activeze la parchetul de pe langa birtu satului sau daca o sa-si traga un glont in cap. Din magistratura sigur o sa fie exclusa.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2021 – Tic-tac la CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva