6 decembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALIATUL LUI BASESCU ACUZA INFILTRATII DIN MAGISTRATURA - Avocatul Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD: „Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu compromit actul de justitie: afara!... Uncheselu ar trebui dat afara din magistratura... Langa Uncheselu apare Livia Stanciu, fost procuror comunist, banuita ca si-a exercitat influenta sa distruga un om nevinovat - cazul Rarinca... Toti acesti infiltrati in magistratura, care fac jocuri politice sub protectia robei murdare, sa plece!”

Scris de: G.T. | pdf | print

12 iunie 2015 14:31
Vizualizari: 5343

Unul dintre partenerii politici ai fostului presedinte Traian Basescu ii desfiinteaza pe procurorul DNA Jean Uncheselu si presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu. Este vorba despre avocatul Aurelian Pavelescu (foto), presedintele PNTCD.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Aurelian Pavelescu acuza modul in care Jean Uncheselu i-a deschis dosar penal lui Victor Ponta pentru conflict de interese si considera ca procurorul DNA ar trebui dat afara din magistratura. Asta din cauza slabei sale pregatiri profesionale.

In ceea ce o priveste pe Livia Stanciu, „fost procuror comunist, banuita ca si-a exercitat influenta sa distruga un om nevinovat - cazul Rarinca”, Aurelian Pavelescu ii aminteste acesteia ca Parlamentul a votat in cazul Ponta in conformitate cu Constitutia Romaniei, nefiind vorba despre o incalcare a legii.

Concluzia presedintelui PNTCD este ca toti „acesti inflitrati in magistratura”, care fac jocuri politice, trebuie sa plece, ei fiind cel mai mare pericol la adresa democratiei.


Iata postarea lui Aurelian Pavelescu:

Procurorul Uncheselu si Livia Stanciu compromit actul de justitie: afara!

Procurorul Uncheselu, adus la DNA din cel mai de jos rang al ierarhiei parchetelor (un parchet de pe langa o judecatorie), este cauza principala a imensului scandal privind demiterea guvernului. S-au repezit sa reactioneze Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, Presedintii PNL, Gorghiu si Blaga, Presedintele ICCJ, Livia Stanciu, Consiliul Superior al Magistraturii, iar Parlamentul, angajand o procedura constitutionala, a dat votul prin care a refuzat sa solicite urmarirea penala a Primului-ministru, Victor Ponta. Au venit si ambasadele sa indice cum e cu democratia si statul de drept. Iar PSD a acuzat ca e vorba despre lovitura de stat.

Pe intelesul tuturor, cum stau lucrurile in drept. Adevarul juridic e mai presus de orice, mai presus de interesele partidelor si ale unor institutii care au fost implicate in jocul politic, in afara legii.

Adevarul este ca NU poate fi formulata o acuzatie de conflict de interese in cazul numirii unei persoane in functia de ministru de catre premier, indiferent de persoane si de partide. Este dincolo de dubiu, iar ICCJ s-a si pronuntat in acest sens, irevocabil, ca numirea este de natura politica si se realizeaza prin proceduri politice legale si constitutionale specifice. Adica, spre exemplu, un prim-ministru poate numi in functia de ministru chiar un frate, o sora, un unchi, un fost partener de afaceri, daca sunt indeplinite procedurile constitutionale, daca Parlamentul in comisii si, apoi, prin vot, a hotarat asa.

Dar Uncheselu spune ca NU. Pe ce se bazeaza? Nu ne spune. Ca asa vrea el, ca el este justitia, ca el este legea insasi. Ca asa interpreteaza el. Iar cine se opune e tradator de tara. Ce vorbesti, d-le? Eu cred ca Uncheselu, fara nicio experienta profesionala, e slab pregatit si ar trebui dat afara din magistratura. Si, daca este asa, Klaus Iohannis, Gorghiu, Blaga, il citez si pe Ludovic Orban (care, desi de buna-credinta, nu stie absolut deloc drept, cazand in penibil) etc., ce sustin ei? M-as fi asteptat ca, dupa votul din Parlament, scandalul sa se incheie, pentru ca procedura constitutionala s-a inchis. Dar, nu si nu. Ce-i mai grav, Klaus Iohannis ataca Parlamentul, comportandu-se ca un fel de sef mistic al legislativului. Iar, ca sa se inchida cercul, langa Uncheselu apare Livia Stanciu, fost procuror comunist, banuita ca si-a exercitat influenta sa distruga un om nevinovat - cazul Rarinca. Zice Stanciu ca parlamentul incalca legea: care lege, bre? Ori nu stiti Constitutia? Nu s-a pronunta Parlamentul in temeiul unui text legal (constitutional)? Toti acesti infiltrati in magistratura, care fac jocuri politice sub protectia robei murdare, sa plece! Ei sunt cel mai mare pericol la adresa democratiei. Inca ceva. Daca un politician a comentat/contestat o hotarare judecatoreasca definitiva, CSM a sarit ca ars, ca e atac la justitie. Dar cand CSM ataca un vot al Parlamentului, are dreptul?! Justitia a fost, fara indoiala, confiscata si compromisa de politruci!”.

Comentarii

# Jean date 12 iunie 2015 14:39 +12

Wooooow, s-a dat alt ordin pe unitate! Sariti, ne mananca pe toti!

# unul din lumea cea mare date 13 iunie 2015 15:53 +3

SECATURA SI USCATURA( prognoza meteo.....cine vrea lamuri sa le ceara si i le ofer)

# Cetatean date 12 iunie 2015 14:56 +42

Bravo Domnule Pavelescu,in sfarsit se mai trezesc si altii,cat nu este prea tarziu!!!!!

# mulder, agentul mulder date 12 iunie 2015 21:18 +13

Fara comentarii!  Suficient ce spune dl! Si barbatii plang câteodată (Holograf)! 8)

# remember date 13 iunie 2015 08:40 +9

Viata m-a invatat ca "lupul isi schimba parul, dar naravul ba". Ceva l-a suparat rau pe Pavelescu iar demersurile sale nu sunt intamplatoare si nici pornite de "vantul schimbarii.A fost, este si va ramane un reprezentant al raului in slujba raului dar si raul are in slujba sa competente iar Pavelescu este un meserias!!

# mulder, agentul mulder date 13 iunie 2015 22:06 +3

mai mult decat corecte observtiile tale, de ceea am si spus ca si "barbatii plang cateodata!", gandindu-ma la Pavelescu, care are lacrimi in coltul...gurii 8) , pt ce a facut in ultimii ani alaturi de.... cine stim noi...

# Jock date 12 iunie 2015 15:34 +23

Bravo, d-le Pavelescu ! Intotdeauna v-am admirat competentele profesionale legate de meseria dvs si parerile pertinente. Nu am sa inteleg niciodata parteneriatul politic cu Basescu ! Chiar aveati nevoie de un astfel de compromise ? Din acel moment pentru mine ati devenit un mare zero.Apreciez in mod deosebit puterea de a recunoaste ca cererea de demitere premierului Ponta a fost o facatura a DNA si a Liviei Stanciu. si ca Prim-ministrul Ponta nu trebuia sa-si dea demisia. Un expozeu de nota 10 cu stelute 1000. Nu pentru ca este vorba de Ponta ci de adevar si dvs. ati fost in masura sa-l scoateti in evidenta , desi nu cred ca o sa va fie prea moale , urmarile vor incepe sa apara.

# Trahanache date 12 iunie 2015 16:15 -31

Conflictul de interese art.301 Cod penal '' (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. (2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative''. Citind textul de lege si analizand starea de fapt, este cat se poate de clar ca acuzatiile sunt fondate, numai ca fiind vorba de dottore, putem abera emitand pareri si cere demisii. Penibil este Pavelescu, care doreste sa pozeze intr-un corifeu al dreptului.

# Farfuridi date 12 iunie 2015 16:51 +23

Ne puteti explica si noua de cand un demnitar este functionar public? Asta doar pentru inceput!

# Un_justitiabil date 12 iunie 2015 17:10 +22

@ Trahanache Care parte ati citit-o stimabile Trahanache" Ca peste aia cu "pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani" ati sarit ... cu elicopteru'. Primul Ministru e acuzat ca l-a pus pe Sova mare sef dupa o relatie comerciala PRESCRISA, de peste 7 ani. E clar cum va aparati clientii, daca sunteti avocat. Daca nu ... mai bine ramaneti planta ... cu siguranta veti fi mai de folos pentru procesul de fotosinteza decat pentru citit si ... gandit :)

# avocat traditional date 12 iunie 2015 22:25 +15

mai nea Trahanache,mata stii ce inseamna raposturi comerciale ori de munca?mata stii ce esta acela un contract de colaborare dintre avocati?Nu le pre ai cu astea ori faci pe prostul,intrand in piela unui procuror de doi bani.

# Farfuridi date 12 iunie 2015 16:55 +15

Poate reusiti sa deslusiti si notiunile de funcție publică de autoritate, funcție de demnitate publică şi funcție publică pe care le-au facut varza autorii NCP si NCPP!

# Trahanache date 12 iunie 2015 17:00 -14

ART. 72 (1) Persoana care exercita funcţia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligată sa nu emita un act administrativ sau sa nu încheie un act juridic ori sa nu ia sau sa nu participe la luarea unei decizii în exercitarea funcţiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau ori rudele sale de gradul I. (2) Obligaţiile prevăzute în alin. (1) nu privesc emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative.

# Un_justitiabil date 12 iunie 2015 21:39 +16

@Trahanache  Si asa revine Mr. Trahanache ... nu i-a iesit in postarea de mai sus aia cu art. 301 Cod Penal, acu-l face pe Sova "soţul sau ori rudele sale de gradul I.". Zi-o domle pe sleau ... Atata te duce mintea, macar nu ne mai omoram cu totii sa-ti explicam ca Lege nu inseamna sa invoci un articol din ea si sa vezi dac-o nimeresti  :lol: Esti praf domle, imi pastrrez opinia ... ramai cu procesul de fotosinteza. faci un bine natiei ... ca la capitolu' gandire ... cu parere de rau ti-o spun: si Becali o are mai mare ca a ta  :-*

# @Trahanache date 13 iunie 2015 09:43 +7

Pai daca este asa de clar de ce mai avem nevoie de arest preventiv? Sa-l trimita DNA pe Sova in judecata si sa se pronunte instanta. Sau poate se doreste sa se obtina probe in timpul arestului preventiv.... Lucru ilegal de altfel

# amarasteanu date 12 iunie 2015 17:57 +11

MAI PAVELESCULE,CE AI MANCAT ASEARA DE TI-A VENIT BRUSC MINTEA LA CAP.SA-I DAI SI TOV. BASESCU RETETA,CA POATE I-SI REVINE SI EL.BRAVO VOUA,SUNTETI PE DRUMUL CEL BUN, DRUMUL LA P.......

# MĂ MINUNEZ !!! date 12 iunie 2015 20:31 +17

De corectele afirmații al domnului Pavelescu. Sunt obligat să vă felicit pentru adevărurile exprimate. E un semn bun. Continuați să spuneți adevăruri.-

# Marin TULUS,Slatina date 12 iunie 2015 23:47 -4

Se dă mare patriot acest individ,dar trebuie  să-l întrebaţi  cum am fost exclus  din partid  (PNTCD) şi din  funcţia de consilier local. Ii spunea ziaristul de la Olt care a vorbit  cu el  că motivul pentru care am fost exclus  din partid în 2014 a fost acela  că nu-l lăsam pe primarul localităţii în pace,adică  să fure. El luptă acum  contra  corupţilor şi este mai presus de lege când e vorba despre afacerile lui.Urmăriţi sediul PNTCD si veti afla  cum face activitate comercială  în acel sediu  şi ce datorii are la Primăria Capitalei; de unde  au provenit  sumele  din campania electorală a PNTCD(a sa); ce terenuri a vândut, ce  sume  a împrumutat?. Dar trebuie  să urmăriţi  cum a vândut fostul sediu al PNTCD  şi vă veţi da seama că el nu este cel trimis de Dumnezeu pe pământ  să ne judece pe noi pământenii!Vrea omul să şi mai facă campanie electorală şi  să/i mai prostească pe unii pământeni!;ieri cu Băsescu si Elena  Udrea, azi  cu Ponta  şi clanul lor! Serviciile sunt  pe  voi!

# dumitru rizoaica date 13 iunie 2015 00:52 +17

Cat de redusi mintal trebuie sa fie toti aceia, care nu au sesizat mizeria "acoperitului" Uncheselu, care este "instrumentul" odios al unor interese nelegitime, din interior sau din exterior, contrare intereselor Romaniei, care a vrut, el "NIMICUL", sa darame un guvern cu niste inasailaturi pentru handicapati??? Dupa ce va trece "furtuna" starnita de fomistii basisti-iohannisti, care au vrut sa se instaleze la butoanele Puterii cu ajutorul DNA, va trebui sa se faca o investigatie serioasa, pentru a se sti al cui "instrument" este procurorul "acoperit" Uncheselu, si la al cui ordin, sau rugaminte, Laura Codruta Kovesi, a comis ABUZUL de a pune sub acuzare pe Primul Ministru al Romaniei, pe baza unor insailaturi imbecile, valabile DOAR pentru handicapati???

# Optimistul ocazional date 14 iunie 2015 15:04 +2

Nu cred ca dl Pavelecu este un reprezentant al raului, chiar daca a facut compromisuti cu T.B. la valoarea lui era normal sa nu faca asemenea compromisuri, de fapt nu trebuie sa faca nici un compromis. Sunt jurist si sustin opinia corecta a dlui Pavelescu in cat priveste cazul Ponta. Spun asta fara sa fiu ,,Pontista", ci doar un simplu jurist, dar care a indrumat multe generatii. Salutari Luju!. Felicitari!

# Goe date 14 iunie 2015 16:39 +2

Un singur lucru nu inteleg. Tu DNA vrei sa il infunzi pe primul ministru si liderul celui mai numeros partid. Mai mult, Ponta este jurist si fost procuror, deci greu de prostit cu vreun artificiu ca in cazul infractorilor marunti. Si in loc sa repartizezi dosarul unui procuror cu vechime si haladit in toate, lasi lucrarea pe mana unui biban. E destul de ciudat.

# ET date 14 iunie 2015 16:39 -1

Pavelescu nu este altceva decat un pion banal, transformer functie de porunci, pe esichierul politic. "Ala mic cu capul mare" oferit la schimb pt. o piesa eventual mai tare. Principial, individul poate chiar sa se zbata in chinuri, urland cat il tine gura"adevaruri" ca sa-l schimbe careva. Nici ma-sa nu-l mai poate schimba.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2021 – Planul “Veveritei”. Arafat, aproape in rahat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva