27 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CCR SUB ASEDIU - Presedintele Fundatiei Romane pentru Democratie prin Drept, Dan Hazaparu, atrage atentia asupra pericolului in care se afla Curtea Constitutionala a Romaniei: “Grupuri de interese ostile deciziilor luate de curte incearca sa preia controlul... Eforturile disperate de a destabiliza Curtea apartin Liviei Stanciu, contestata presedinta a ICCJ care, in loc sa fie cercetata pentru abaterile grave comise in aceasta calitate, a fost numita judecator la Curtea Constitutionala”

Scris de: L.J. | pdf | print

17 October 2017 12:44
Vizualizari: 7361

Presedintele Fundatiei Romane pentru Democratie prin Drept (FRDD), dr. Dan Hazaparu, face un apel la partidele politice, dar nu numai, sa se abtina de la actiunile de influentare a activitatii Curtii Constitutionale si sa cada de acord asupra unor modalitati de protejare a activitatii CCR, ca ultima reduta a democratiei romanesti.


Presedintele FRDD arata ca in prezent, caracterul definitiv si general obligatoriu al deciziilor Curtii a dus la rezolvarea unor grave conflicte, care amenintau functionalitatea statului, a restabilit echilibrul autoritatilor constitutionale. Potrivit lui Dan Hazaparu, grupuri de interese ostile deciziilor luate de curte incearca sa preia controlul asupra acesteia, iar eforturile disperate de a destabiliza Curtea apartin Liviei Stanciu (foto) "contestata presedinta a ICCJ care, in loc sa fie cercetata pentru abaterile grave comise in aceasta calitate, a fost numita judecator la Curtea Constitutionala”.

Iata comunicatul
presedintelui Fundatiei Romane pentru Democratie prin Drept, Dan Hazaparu:

Nu mai avem nevoie de Curtea Constitutionala?

In acest an, poate mai mult ca oricand, Curtea Constitutionala si-a dovedit providentialitatea intr-un stat democratic, cu accente temperamentale, care se aseamana din ce in ce mai mult cu republicile sudamericane.

Tocmai de aceea avem nevoie de un for principial, echilibrat si bine ancorat in stiinta democratiei prin drept, la care din ce in ce mai des fac apel state care au descoperit aceasta practica, situata la granita dintre stiinta si arta, cu mult inaintea noastra.

Ma aflam la Parlamentul Romaniei, in 2003, in sedinta in care Comisia de la Venetia a cerut ca Legea de revizuire a Constitutiei sa nu mai prevada posibilitatea respingerii deciziilor Curtii Constitutionale cu o majoritate de doua treimi.

Astazi, caracterul definitiv si general obligatoriu al deciziilor Curtii a dus la rezolvarea unor grave conflicte, care amenintau functionalitatea statului, a restabilit echilibrul autoritatilor constitutionale.

Evident, deciziile Curtii nu multumesc pe toata lumea, dar cea mai mare parte a populatiei manifesta incredere in Curtea Constitutionala. Nu toate deciziile Curtii se iau cu unanimitate si nici nu e usor sa armonizezi in cadrul activitatii Curtii personalitatile unor judecatori numiti de diferiti presedinti ai Romaniei sau de diferite partide. Este meritul actualului presedinte al Curtii, care si-a folosit din plin experienta profesionala si politica pentru a da eficienta activitatii de contencios constitutional.

Curtea nu dispune insa de forte de interventie, nu are trupe, nu face interceptari, ci se impune doar prin forta argumentarii stiintifice. Poate din acest motiv este supusa in mod sistematic unor atacuri din afara si din interiorul institutiei.

Grupuri de interese ostile deciziilor luate de curte incearca sa preia controlul asupra acesteia, influentand negativ comportamentul unor judecatori, fara sa tina seama ca aceste decizii ne-au asigurat credibilitate pe plan extern si intern. Si ca sa nu ramanem in stare de confuzie, sa precizam ca eforturile disperate de a destabiliza Curtea apartin Liviei Stanciu, contestata presedinta a ICCJ care, in loc sa fie cercetata pentru abaterile grave comise in aceasta calitate, a fost numita judecator la Curtea Constitutionala.

Cred ca partidele politice si anumite asociatii non-guvernamentale ar trebui sa se abtina de la actiunile de influentare a activitatii Curtii Constitutionale si sa cada de acord asupra unor modalitati de protejare a activitatii acesteia ca fiind ultima reduta a democratiei romanesti.

Dan Hazaparu,

Presedinte Fundatia Romana pentru Democratie prin Drept”

Comentarii

# Vladimârrr...!!! date 17 October 2017 13:23 +22

Si oare la ce va asteptati si din partea acestei cucuvele blonde, care in loc sa stea in tacere cocotata pe creaca pe care a ajuns nemeritat pentru nosocomialele ei servicii aduse toxicul personaj cotrocenian, continua ordinara opera macovista de distrugere a ce a mai ramas din justitia romana adusa in pragul falimentului, de ea si suratele ei kovesi, ghica, haineala, bogdan, ghena, ... si de atati prea multi alti autentici golani pe care mi-e greata, ca sa nu spun "scarba" sa-i mai insir aici. Dar, dupa cum se vede, este deja prea tarziu, pentru ca, fara economie, fara armata si FARA JUSTITIE deci, fara absolut nimic care sa ne apere de altii si mai ales de noi, am ramas realmente in curul (acceptati-mi rogu-va acest cuvant iesit din insasi gurita prea inaltei doctor din Stirbei Voda) gol, ajungand un popor de vite aduse in poarta abatorului, conform vointei de nezdruncinat (sic) a euroatlanticilor nostri stapani ...

# santinela date 17 October 2017 13:55 +3

Nulitatea asta,sluga slugilor pina nu o ia pe piele nu se astimpara !

# ela date 17 October 2017 14:49 +1

De ce nu o puneti presedinta la CCR, domnilor si atunci nu s-ar mai crea asemenea diversiuni? Unor oameni li se urca puterea la cap si nu recunosc ca de la o anumita varsta vine neamtul in vizita-Alzaimer!

# Michelle date 17 October 2017 15:21 +1

Totusi, comunicatul nu precizeaza, in concret, faptele comise pt. destabilizarea CCR. Functie de gravitatea lor, poate fi sanctionata disciplinar in conditiile ROF al CCR inclusiv cu incetarea mandatului de judecator CC.

# Piti date 29 November 2017 16:37 0

Multe vorbe urite fara noimă in sprijinul celor ce vor sa aducă URSSul înapoi . Nu este suficient că a jupuit o tara ! Documentele CCR trebuiesc sa fie publice! Pe cine deranjează ?

# gabriel popescu date 27 January 2018 18:29 +1

Cine sunteti dumneavoastra domnule Hazaparu?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.04.2024 – Sute de posturi de procurori, scoase la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva