Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

EXCLUSIV: PROTOCOLUL UNBR-PICCJ-ICCJ – Separatia functiilor judiciare a devenit un moft. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a scos la lumina Protocolul incheiat cu PICCJ - Laura Kovesi si ICCJ – Livia Stanciu, pentru "a pune in aplicare noile coduri fundamentale ale Romaniei". Cine mai poate avea incredere in sistemul judiciar cand avocatii, procurorii si judecatorii semneaza acte de tovarasie? (Protocolul)

Luni, 16 aprilie 2018 12:30 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Existenta unui protocol intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, posibilitatea ca acesta sa fie inca activ, dar si sa fie incadrat in seria documentelor clasificate a starnit revolta in randul avocatilor. Unul dintre cei care au reactionat imediat fata de Protocolul UNBR-PICCJ a fost avocatul Corneliu Liviu Popescu (foto 2), care a cerut vineri, 13 aprilie 2018, Uniunii Nationale a Barourilor din Romania sa precizeze daca "s-a semnat sau nu un 'Protocol', de orice natura, in special unul prin care s-au urmarit, cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania ca 'partener institutional' al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, 'schimb de informatii', 'realizarea de prioritati comune' si 'evaluare comuna bazata pe rezultatele judiciare ale cauzelor'."


Ei bine, la scurt timp de la formularea de catre avocatul Corneliu Liviu Popescu a cererii adresate conducerii UNBR, dar si in fata posibilitatii crearii unui nou scandal din cauza unui alt document clasificat in baza caruia ar fi functionat Justitia, Uniunea condusa de avocatul Gheorghe Florea a procedat la remiterea catre avocatul Corneliu Liviu Popescu a Protocolului incheiat intre UNBR si PICCJ, pe care il prezentam exclusiv.

Conform documentului UNBR, Protocolul de colaborare a fost semnat la data de 14 iulie 2011 si viza necesitatea stabilirii unei colaborari intre institutiile din sistemul judiciar in vederea implementarii noilor Coduri.

Dupa cum veti vedea, documentul nu este semnat doar de Procurorul General al Romaniei de la acea data, Laura Codruta Kovesi (foto 1 stanga), si presedintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea (foto 1 centru). Semnatari ai acestui protocol de cooperare mai sunt si fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu (foto 1 dreapta), presedintele CSM, Horatius Dumbrava, sefa ICCJ, Livia Stanciu (foto 1 centru), presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, Dumitru Viorel Manescu, si presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, Marius Crafcenco.

Functiile judiciare trebuie sa ramana separate

In fata unei asemenea liste de semnatari ai Protocolului, ne intrebam cat este de normal ca intre principalii actori ai Justitiei sa fie semnate "acte de tovarasie" cu trei alineate vagi. Caci, daca apreciem ca este normala incheierea unor parteneriate intre avocati, notari si executori, fiind profesii care se completeaza, nu acelasi lucru putem spune despre parteneriatele in care sunt implicati avocatii, procurorii si judecatori. Sustinem aceasta intrucat separatia functiilor judiciare este esentiala pentru infaptuirea Justitiei si nu trebuie sa devina un moft, asa cum ar parea ca devine in fata unor parteneriate precum cel de mai jos.

Alaturat protocolului de cooperare pentru implementarea noilor Coduri se gaseste si o scrisoare de insotire a protocolului, semnata de fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu, in care este salutata initiativa semnarii protocolului "pentru punerea in aplicare a noilor Coduri fundamentale ale Romaniei si bunele intentii exprimate prin prevederile protocolului".

Astfel, Protocolul prevedea printre altele ca semnatarii vor acorda sprijin reciproc pentru alcatuirea unor resurse de documentare in vederea folosirii lor in procesul de formare profesionala referitor la noile institutii juridice din Coduri, precum si pentru organizarea de seminarii comune de formare pentru practicienii Dreptului.

Publicam in exclusivitate continutul Protocolului PICCJ-UNBR, precum si scrisoarea de insotire a Protocolului pentru implementarea codurilor:Accesari:13346

Comentarii

# Myna date 16 aprilie 2018 13:01 +19

Solutia este una simplă: acest sistem fals de justitie trebuie oprit si reformat, toate dosarele din 2005 pana in prezent trebuiesc anulate si reabilitarea celor implicati plus despagubire, iar daca aceasta mafie plina de impostori numita justitie doreste si revizuirea , sa fie judecati toti semnatarii protocoalelor dar si cei care au participat( adica toti judecatorii procurorii avocatii) la respectarea protocoalelor si incalcarea constitutiei si a legilor.

# Vasile date 16 aprilie 2018 20:50 0

Pentru reformarea acestui sistem trebuie sa se publice si sa se desecretizeze protocoalele de colaborare/cooperare dintre Kovesi, Stanciu, Coldea cu asociatia hotilor de buzunare si uniunea nationala a borfasilor.

# Obiectivul date 16 aprilie 2018 13:03 +3

Ministrul justitiei Predoiu - avocat . Care a fost sansa lui Bota si a celor inscrisi in UNBR?

# Obiectivul date 16 aprilie 2018 14:06 0

Mai mira pe cineva RIL-ul din 2015 care i-a ''infiintat'' pe traditionali?

# teodorovici date 16 aprilie 2018 13:09 +3

Justitia e dezbracata, violata si tavalita in mocirla... Doamna Lucia Hossu Longin are material pentru inca 10 ani de emisiune "Memorialul Durerii 2.0"

# Dany date 16 aprilie 2018 13:23 +8

In tara asta nu a existat niciodată JUSTITIE. Pai daca procurorii +judecatorii+avocatii sunt bagati in aceeasi oala mizerabila a serviciilor care practica dictatura cine sa mai judece pe lege? Acest sistem de justitie corupt ar trebui desfiintat de parlament iar SRI desfiintat de CSAT apoi reforma solida bazata doar pe lege. Este dovedit ca totul a fost facut ilegal si anticonstituțional, respectiv toate dosarele din ultimii 13 ani Sunt Nule. Toate celelalte protocoale pot fi desecretizate in cel mult cateva zile.

# REMEMBER date 17 aprilie 2018 11:05 +1

E clar de ce a stat cuminte-n banca lui marele av. Mateuț în speța TELEPATIA!

# Ultimul Charlot date 16 aprilie 2018 13:34 +3

Mafia avocaturii traditionale fara acte de înfiintare mână-n mânâ cu mafia din magistratură si servicii Cancerul trebuie extirpat Bota a avut tot timpul dreptate.

# Avocat fara acte date 16 aprilie 2018 13:46 +1

Să mire...să nu mire? Auzi...Horatiu Dumbravă..un ipocrit si jumatate. Pai bre ...de asta esti tu avocat traditional, ca te-ai vandut mafiei lui Florea. Cu zeițele dreptătii Codruța si Livia de mână ai distrus vieți. Trafic de influența si mită e scris pe fruntea ta. Rușine!

# mirare date 16 aprilie 2018 14:06 -5

Exact ce deranjează? Când aude lumea cuvântul protocol explodeaza! Dar de ce? Ce prevede protocolul ăsta de scandalizează? Nu reușesc sa inteleg.

# morarescu date 16 aprilie 2018 14:51 -5

Nu gasesc nimic toxic in acest protocol. Sa nu devenim paranoici.

# Lupul astenic date 16 aprilie 2018 14:58 +3

Deranjeaza cel mai mult ignoranta unor indivizi ca tine care nu inteleg cum functioneaza o democratie, nu cunosc principiul separatiei puterilor in stat si nu prea pricep ce se intampla in tara. Aceste protocoale sunt si mai toxice decat par, pentru faptul ca sunt create la indemnul unor vectori de putere din afara tarii. Nu trebuie sa intelegi, tu da-i in continuare cu "ciuma rosie".

# musatescu date 17 aprilie 2018 18:38 -4

sa inteleg ca ai gustat protocolul si ai vazut ca nu e toxic? cei ce se tem de concurenta normal sa nu li se pare toxic. important este sa iasa banul gros si vorba aia cu ghilimelele de rigoare, banul nu are miros! ma bucur ca unii stiu un pic de gramatica spre deosebire de confratele de la zero tv. e drept ca propozitiile sunt cam timide sa nu spun scurte. :D :D

# Pintea date 16 aprilie 2018 14:08 +6

Dar mai ieri, nu vocifera Florea ca nu exista protocol? Exista protocol fara ca avocatii sa stie de existenta lui! 

# csata laszlo date 16 aprilie 2018 14:23 0

Da,dar protocolul înaintat Procurorului General de către mult stimabilul av.Florea,împotriva UNBR legal infintată aripa Bota,nu se mai aude nimic sau rămăne în umbră...?

# Lupul astenic date 16 aprilie 2018 14:39 +1

Mai trebuie descretizat un protocol. Cel intre SRI-DNA si... serviciile secrete straine. Cel mai important protocol care va evidentia trabloul complet. Noi cei cu Romania in suflet intuim adevarul. Aceasta desecretizare este insa esentiala pentru cei cu #rezist sau cu nasul in suflet.

# Marcus date 16 aprilie 2018 18:36 0

De cand lumea si pamantul este bagat in patul unui om important cate o turnatoare care a semnat anterior un protocol de colaborare cu serviciile,cine ar avea interes sa le desecretizeze.

# Nulu date 16 aprilie 2018 14:58 +1

procurorul aduna probe ,avocatul te toarna la serviciile secrete .adica si cinstita si gravida in urma protocolului?halal sa le fie! :-x

# danndeac date 16 aprilie 2018 14:59 +2

acest florea care se autointitulează preşedintele onorific nu calcă cît minte ,care nu are acte de înfiinţare a acestui Barou..............ruşine domnule,ai distrus atîţea avocaţii de la Bota.......... dar va veni vremea cînd vei plăti pentru tot răul făcut nu peste mult timp

# Ioan date 16 aprilie 2018 15:52 -3

E un protocol legal încheiat între UNBR și celelalte instituții de mai sus pt a colabora în punerea în aplicare a noilor coduri. Nu e un protocol secret si nici nu e un protocol încheiat cu SRI-ul. Nu înțeleg care e agitația?

# calache date 16 aprilie 2018 15:56 +4

toate dosarele penale in care au reprezentat clientul cei din unbr neiinfiintat sunt nule. asta este miza si de aceea acest florea i-a prins de bot pe nestiutorii de carte din justitie. toti procurorii si judecatorii au stiut ca avocatii Bota sunt legali, dar sefii lor, stiind consecintele au musamalizat si au inscenat un simulacru de RIL bazat pe doua sentinte a unor pseudojudecatori de la judecatoria cracanatii din vale. cind v-a iesi adevarul la iveala multi vor da socoteala.

# Decebal date 16 aprilie 2018 16:02 +4

Inchisi pe viata ! Au distrus tara ! Basescu si Udrea cu ei in puscarie! Acum vor suferi si magistratii cinstiti , din cauza unor mizerabili care au ruinat increderea in justitie !

# cetatean date 16 aprilie 2018 16:03 +1

Am fost dat in judecata de penitenciarul jilava ,,ca ei nu pot sa-mi dea pamintul conform sentintei mele irevocabile'' si au cerut recurs unde am fost programat ,,aleatoriu'' peste un an.Am cerut scurtarea termenului si mi s-a respins. Atunci am vazut pe coperta dosarului notata o cale de atac , bazata pe greseli executor, a sentintei mele irevocabile

# Dacă era aşa inocent, de ce nu s-a prezentat până acum? date 16 aprilie 2018 16:25 +4

Ne interesează şi celelalte protocoale. Haideţi, că trebuie să existe. Altfel nu ar insista domnul Florea la al 14-lea Congres că secretul profesional nu trebuie să mai constituie un impediment în reprimarea evaziunii fiscale şi a spălării de bani. Dl Florea doreşte să arate cum ştiu să se conformeze avocaţii români Recomandărilor PE, atunci când vine vorba de pericole autohtone iscate de Panama Papers şi concurenţa neloială de la nivelul statelor membre. O fi având el motivele lui să fie aşa de generos. Mai căutaţi prin sertare!

# in zilele noastre legea o fac infractorii date 16 aprilie 2018 17:33 +3

Buticurile de avocati sunt o afacere profitabila in Romania. Vad tot felul de pseudoavocati pe la tembelizor care se saluta cu maestre. In realitate sunt niste obscuri absolventi de drept pe la universitati dubioase, care dau din melita si apara impostura si minciuna, unii nici nu au vazut instanta pe dinauntru. :D Romania are un spirit de turma, daca gloata dicteaza nu mai conteaza legea. Verificati si o sa vedeti ca majoritatea judecatorilor si procurorilor sunt avocati suspendati. Astia sunt numai cu ochii dupa bani. Voi vreti o Romanie curata si corecta? NICIODATA!! Este lege ca sunt desfiintati din 1948. Si? Nimic, sunt o cloaca de infractori care au acelasi interes:BANUL! Ar fi bine sa vedem lista fostilor securisti actuali avocati.

# Carcotas date 16 aprilie 2018 18:09 +3

Ce este cu moda asta a înțelegerilor, nu are importanta ce titluri capătă ?! Cum poate domnul Florea sa ne forteze mana, sa o strângem pe cea a adversarilor, cand acuzarea nu are niciun respect fata de aparare? Știți cati avocati sunt tinuti la usi, cator avocati li se refuza cu lunile consultarea dosarelor etc. La pct 3  se prevăd seminarii comune ale avocatilor cu procurorii si judecatorii. In practica, seminariile au fost doar metode de platirea vorbitorilor din taxele de participare. Iar seminarii in care un avocat sa tina prelegeri in fata magistratilor cursanți si sa fie platit eu nu cunosc. Acest protocol pare mai degraba o asigurare personală pentru domnul Florea. Si o promisiune, ca pune el botnita avocatilor, ca doar de aia este el sefu'. O demisie de onoare poate sa repare imaginea deteriorata a breslei. Nu e nevoie de înțelegeri semnate, ca participanții la actul de justitie sa-si faca treaba respectând Constitutia si legile. Rușine!

# Ioana S. date 16 aprilie 2018 18:12 -2

Va pretuiam.Dar cu asa manipulare.... Daca se respecta protocolul asta , nu ieseau codurile neconstitutionale.Nu au dat doi bani oe pozitia UNBR. Asa ca tot avocatii fac cereri pentru trimiteri la CCR.

# Gilu date 16 aprilie 2018 18:14 +2

Uniunea " Justitiarilor " contra justitiabililor ! Colac peste pupaza a grait si Palimarul portii de la Cotroceni conform textului ce I_ a fost strecurat in ultimul moment ...Cand mai auziti pe cineva ca are incredere in justitie , inchideti televizorul si trageti apa ...

# Cucu date 16 aprilie 2018 19:16 +3

Oare chiar nu se vede suficient de clar ce se intampla in tara asta?nu am pretentii la oamenii de rand necajiti ca nustiu ei ce inseamna justitie si cum se face in continuare,dar totusi,voi astia care aveti habar de cate ceva din justitie,nu va dati seama ca suntem la pamant,ca si bat joc de noi si strainii si romanii,ca nu ne reprezinta nimeni cu adevarat,ca trebuie sa iesim in strada ca sa ne facem dreptatea?e clar ca suntem bataia de joc a procurorilor si chiar judecatorilor si dava mai ai norocul sa dai si peste un avocat de al lor esti mort ambulant.sa mai si gandim,totusi

# astia sunt avocatii lui florea date 16 aprilie 2018 19:42 +2

pledoaria avocatilor de doi bani– Domnilor juraţi! Însăşi faptul că acuzatul a apelat la serviciile mele demonstrează cu prisosinţă că este complet iresponsabil…

# Carcotas date 16 aprilie 2018 21:27 -2

Nu mai adaptati bancuri proaste, cu aerul ca sunteti original/-a

# ionel ionica date 16 aprilie 2018 23:14 0

domnii mei , este inadmisibil ca un avocat ce intra intrun proces penal sati apere interesele si a te destainui cu lux de amanunte pentru asi intemeia o aparare puternica inpotriva asa ziselor probe administrate de politistul care la rindul lui a primit ordin de la seful lui , sa aiba incheiat un protocol cu domnul procuror care instrumenteaza cazul si cu SRI cei de la care sa plecat urmarirea telefonica si punerea in urmarire a telefoanelor tale. Ce incredere mai pot avea in justitie cind aleatoriu recursurile toate cad la acelasi judecator ? sau mergi in recurs la curte si la fel ai 3 sau 4 sedinte aleatoriu la acelasi judecator! Totul pleaca de la prima pina la ultima cale de atac dar ei de fapt sint ofiteri de informatie . orice este posibil in ROMANIA

# Hahaha date 17 aprilie 2018 00:15 +2

Nea carcotasu , asta e realitatea. Aveti o gramada de buticari ca madam udrea care si -a tras carton de avocat. Stii mai carcotadule ca sunt avocati care intreaba cu cat se timbreaza plingerea penala? Sistemul de admitere e mizerabil, o cacealma, nu are nici o yreaba cu teoria , 99% cumpara grila.

# Un om de rand date 17 aprilie 2018 08:23 +1

Este foarte lesne de inteles ca JUSTITIA s-a infaptuit nu ''in numele legii'', ci discretionar, dupa cum aveau interese notarii, executorii judecatoresti, avocatii, procurorii sau chiar si judecatorii, serviciile, ... si toti cei cu interese meschine. Si asa, putin cate putin, cu participarea fiecarora in parte din cei anterior mentionati, s-au despagubit mostenitoti inchipuiti, s-au retrocedat averi unor falsi nepoti si stranepoti, s-au subevaluat averi care au apartinut Romaniei, s-au transferat din proprietatea STATULUI in proprietate privata bunuri si valori pentru care parintii nostri au muncit pe branci in era comunista. Cu totii au participat, fiecare in dreptul sau, fiecare cu aportul sau, la JAFUL NATIONAL care s-a petrecut dupa decembrie '89 si care continua pana in zilele noastre. Acum se acopera unii pe altii si cauta explicatii prin care sa arate de fapt cat de bine-venite au fost acele protocoale si intalniri de la K2, K4, K12, KK...

# Un om de rand date 17 aprilie 2018 08:30 +1

Dupa ce cu totii au contribuit la MARELE RAHAT in care suntem astazi, se acopera unii pe altii si se trimit ei intre ei, departe de mizeria pe care au creat-o, ambasadori in SUA, comisari europeni la Bruxelles, functionari ai CE la Strasbourg, ... Si tot din banii nostril... Sunt TRADATORI DE TARA cu totii si tuturor le-ar trebui aplicata pedeapsa capital! Au nenorocit o tara! Ne-au determinat sa ne imprastiem in toata lumea! Am devenit sclavii multi-nationalelor la noi acasa! Asta am ajuns gratie bravilor nostri conducatori numiti prin casele conspirative ale SRI-ului, de catre o mana de golani tradatori de tara! Asta este adevarul dureros

# xxx date 17 aprilie 2018 08:35 -5

Dacă a fost încheiat numai şi numai pentru implementarea unor coduri, atunci protocolul nu are absolut nimic ilegal.

# Adina date 17 aprilie 2018 08:45 -4

O fi si asta o chestie, noi cei cu funcții juridice sa stăm fiecare tagmă in globul ei de cristal, sa ne suspicionăm unii pe altui, sa credem ca unii sunt mai deștepți decât altui... Una-i discutia pe teme juridice, una-i a-l cunoaște si respeca pe celălalt, chiar si din altă tagmă si alta-i darea/luarea de mită, traficul de influență si încălcarea secretului de serviciu. Nimeni n-a murit din schimbul liber de idei, decât poate in socitatile fără orizont si cu rasturnare a valorilor. As zice nici sa nu mai vorbim unii cu altii, nici sa ne mai întâlnim față in fata, că -i dangerous. Scuze, am făcut ceva dangerous si acum, ca am scris acest comentariu? Bănuiesc că sunt si judecători, si procurori, si avocati, si executori, si notari care- l citesc, la urma urmei toti suntem specialisti in drept, juristi

# Adina date 17 aprilie 2018 09:08 -2

P.S. Pe când o să vedem făcut public si un eventual Protocol SRI-UNBR sau SRI-Barou Constituțional Bota? Sau si aici s-a creat o ceată artificială să ne suspicionăm si turnăm unii pe altui, sun masca fariseică a unor principii, dar de fapt pentru bani si clientelă? Dureroasă intrebare-întrebătoare, nu?

# Obiectivul date 17 aprilie 2018 13:43 +2

Bota...dormi ??????????????

# Da, date 17 aprilie 2018 22:17 +4

Și cînd mă gîndesc,cvîți oameni zac în pușcării pentru că nu au vbeneficiat de apărare profesională!!!!....toți avocații tradiționali lucrează ilegal!!!.....dovediți,nu au acte de înființare!.....sunt tolerrați în instanțe și parchete ......nu cumva pe protocoale ?????. Se impune anularea tuturor sentințelor de condamnare de la semnarea protocoalelor și pînă în prezent. priviți-l pe trădătorul de Predoiu.parcă fluieră după oile lui Florea din avocatura de carton.halal apărare!

# perdoiu date 18 aprilie 2018 21:25 +2

ati vazut la tv ce povestea Sima despre Predoiu? Cum naiba nu-i crapa obrazul de rusine lui Florea cand se lauda cu elita lui de avocati din baroul securist! Rar vezi niste oameni complet habarnisti, ratati in meserie, neputinciosi! Pai asa ati vazut la avocatii din Baroul Bota? Pai unul de ala cind intra in sala ii punea la punct pe toti mucosii de avocati care plingeau ca niste bebelusi la judecator si aratau cu degetelele ca asta nu e avocat la noi in cloaca. vai de capul vostru , fara banii din oficii ati fi niste papusele stricate!

# MIRA date 19 aprilie 2018 23:03 0

Ne mai miram ca multi avocatii "trditionali "prosti de dau in gropi si escroci cat cuprinde castiga procese sustinand aberatii juridice si tampenii cat casa? Nu vreau sa generalizez.Nu sunt toti asa.Unii sunt avocati adevarati care isi meseria corect si cu simt de raspundere Din pacate,insa, sunt nepermis de multi asa cum i-am descris:incompetenti, corupti si escroci.Ar fi cazul ca, avocatii corecti sa se coalizeze impotriva celor din a 2 a categorie , asa cum au facut si judecatorii impotriva colegilor lor impostoi.

# avi avi date 22 aprilie 2018 15:18 0

Toti care nu aveti cartonase rosii si toti care ati dat cartonase rosii nu suntei altceva decat niste frustrati (sa nu zic ratati)ai celui care, de ani de zile, se da cel mai mare avocat din tara.Acela care a infiintat un barou ilegal de crasma sateasca si pe care nu il intereseaza ca unii din fraieritii lui sunt condamnati.Oare nu ar fi cazul sa va treziti?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER