15 octombrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INGROZITOAREA FATA A JUSTITIEI – Judecatoarea Gabriela Baltag: "Sunt increzatoare ca justitia protocoalelor, a procedurilor nerespectate dar mai ales a celor abuzive se va sfarsi, ca justitia campului tactic, cu toate enigmele si granitele necunoscute, prea putin dezbatute, va fi deslusita, intr-o buna zi. Ca justitia catuselor care au stat la maini nevinovate nu va mai fi niciodata un motiv de lauda. Ma rog pentru ziua in care lipsa de adevar nu va mai fi crezul unora"

Scris de: Elena DUMITRACHE

5 iulie 2019 14:29
Vizualizari: 3210

Cu durere in glas, dar cu gandul si speranta ca Romania va inceta sa fie patria protocoalelor si a campului tactic in care drepturile fundamentale reprezinta un lux, iar catusele nu vor mai fi puse pe maini nevinovate, judecatoarea Gabriela Baltag (foto) din CSM ne-a demonstrat inca o data ca cea mai buna metoda de a rezolva problemele este infruntarea acestora. A facut-o magistral, emotionant, la festivitatea organizata de Uniunea Juristilor din Romania, condusa de av.dr. Ioan Chelaru, cu prilejul Zilei Justitiei, cand a luat cuvantul si nu s-a sfiit sa vorbeasca deschis despre prapadul facut in toti acesti ani de oameni al caror loc nu este in Justitie si al caror interese trebuiau de mult demascate.


Gabriela Baltag: "Justitia poarta de foarte multi ani straie care nu i se mai potrivesc"

In cuvantarea sustinuta in fata audientei prezente la Ziua Justitiei, organizata ca in fiecare an, negresit, de Uniunea Juristilor din Romania, judecatoarea Gabriela Baltag din CSM a tinut sa isi exprime totusi credinta in judecatorii de cariera, "pe care aproape nimeni nu-i observa vreodata", care sunt "coplesiti de framantarile profesiei", dar ale ale caror repere nu au fost afectate de imixtiunile unor institutii care nu sunt parte din justitie, ca vor continua sa isi exercite profesia in spritul legii si Constitutiei Romaniei. Pentru aceasta, afirma judecatoarea Gabriela Baltag, este imperios necesar ca judecatorii sa nu ramana singuri si sa se bazeze pe sprijinul celorlalte profesii din sistemul judiciar.

Publicam in continuare discursul emotionant al judecatoarei Gabriela Baltag cu ocazia Zilei Justitiei de la Uniunea Juristilor din Romania:

"Justitia poarta de foarte multi ani straie care nu i se mai potrivesc. Nevoia altora noi este atat de evidenta. Aceasta tinuta se impune sa o imbrace nu doar in zilele festive, de sarbatori: va trebui sa o poarte permanent.

Justitia, spun eu, la nivelul meu, asa cum am perceput-o ca judecator de cariera si ca reprezentant al colegilor mei in Consiliului Superior al Magistraturii, are nevoie, mai mult decat oricand, de o redefinire a drumului sau. Obligatia imperativa a unei schimbari nu vine doar de la principalul beneficiar al actului de justitie – cetateanul –, desi societatea ii cere si ii dovedeste ca este nevoie tot mai mult in ultimii ani.

Dezamagirile acestor timpuri (cand am descoperit, cu siguranta, fiecare chipurile unei justitii pe care nu am anticipat-o niciodata) au devenit cronice. Am trecut repede de la visul cladit, cu o sinceritate dusa aproape de naivitate, la intrarea in profesie, cand am crezut intr-o justitie aproape perfecta, la realitatea cruda, dar mai ales crunta a ultimilor ani.

Cu toate acestea, sunt increzatoare ca justitia protocoalelor, a procedurilor nerespectate, dar mai ales a celor abuzive se va sfarsi, ca justitia campului tactic, cu toate enigmele si granitele necunoscute, prea putin dezbatute, va fi deslusita, intr-o buna zi; ca justitia catuselor care au stat la maini nevinovate nu va mai fi niciodata un motiv de lauda.

Am incredere in colegii mei, judecatorii devotati profesiei, care nu au nesocotit niciodata juramantul de credinta, pentru care, de fiecare data, Constitutia si legile tarii reprezinta intaile lor comandamente.

Am incredere in judecatori, multi dintre ei obisnuiti sa-si poarte in liniste trairile, pana la sfarsit de cariera si chiar mai departe. Am incredere in judecatorii pe care aproape nimeni nu-i observa vreodata, coplesiti de framantarile profesiei si, in egala masura, de cele ale vietii, in general.

Ma rog pentru ziua in care lipsa de adevar nu va mai fi crezul unora, iar tradarile evidente, fudamentate pe mistificari, nu vor mai fi o carte de vizita. Am rezumat ceea ce a spus Andreea Ciuca, realitati crude si crunte (Click aici pentru a citi).

Ma rog pentru ziua in care am putea marturisi ca ne-am vindecat de ura care ne-a coplesit sufletele, ca vom reusi sa stingem patimile care ne domina si ca pe chipul nostru nu vor mai fi asezate niciodata masti.

Indiferent cat de multa incredere am in judecatori, toate acestea nu se vor implini cu adevarat daca vom ramane singuri!"

Comentarii

# gelu date 5 iulie 2019 14:57 +10

Un judecator penal, deoarece a activat ilegal cu bunastiinta in completul de 3 sau 5 de la ICCJ a incasat cel putin 1.500 euro in plus pe luna, sporul de 30% din salariu ceea ce inseamna 18.000 euro pe an. Deci completul de 5 ce l-a condamant pe Dragnea in dosarul Bombonica a prejudiciat statul cu 90.000 euro anual. Un prejudiciu de 2 ori mai mare decat in dosarul in cauza, prejudiciu care a fost oricum achitat de una dintre partile din proces, neexistand nici o dovada materiala cum ca Dragnea a ordonat acele angajari. Deci penalii de panli, drojdia judecatorilor din completul care l-a condamant cu executare sunt mai penali de penali decat inculpatul Dragnea, declarat din ciocanel condamant penal chiar de judecatorii penali de penali ce activeaza in cadrul ICCJ.

# Adagati costul proceselor ulterioare de corectare... date 6 iulie 2019 14:14 +5

Si costul daunelor provocate (cel cuantificabil..., timpul, sanatatea si energia vitala irosite nu le mai da nimeni inapoi), dobanzile cuvenite pentru sumele in plus primite, returnarea salariilor integrala a salariilor + dobanzi pentru faptul ca s-au prefacut ca judeca atunci cand cu buna stiinta si "adanca pregatire juridica" se adunau in complete ilegale... astia daca li se cerea - "in numilii sigurantelor fuzibile ale stapanilor lor - puneau la gazeta de perete inculpatii... pentru bani, putere, pensii premature!??

# Homoroceanu Adrian Camil date 5 iulie 2019 15:38 +7

Dupa episodul tararii adoptatei international ,cand am auzit cu totii din gura beneficiarei Sorinei ca este consiliata psihologic, s a asternut tacerea in loc sa exista intrebari logice si raspunsuri complete.Pentru ca nu -s independenti jurnalistii adepti ai lui G.Soros nu au fost deloc incisivi in cazul SORINA sub aspectul tirului de intrebari ce ar fi fost necesar sub aspectul.consilierii victimelor traficului de persoane, titlu in cartea consiliere psihologica in asistenta sociala coordonata de Hanibal Dumitrascu,incomodul adevarat psiholog ce deranja prin umanismul si demnitatea sa,valori ce dominau exercitarea profesiei de care era pasionat caci se adresa OMULUI ca persoana vulnerabila victima a unui sistem nemilos.Ati vazut alti psihologi ce au luat cuvenita atitudine ? ora15.37

# abcd date 5 iulie 2019 15:41 +11

Dorinte! Intrebatii pe astia care isi fac de cap, crezind ca-i vor apara stapinii lor straini, ce vor face acestia dupa ce-si vor fi realizat interesele? De ce i-ar mai apara sau sustine? Pt ce? De ce nu citesc istoria sa vada ce-au facut vesticii cu slugile inutile? Se gindea tortionarul Visinescu, in anii 50, ca va ajunge la inchisoare in secolul XXI? De ce nu-i intrebati pe toti astia care cred ca totul o sa fie asa ca astazi la infinit? Intrebati-l pe Danilet ce va face in 20 de ani, daca se va schimba totul si va fi tras la raspundere? Oare Ceausescu se gindea in 1969 ca va veni un 1989? ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE https://www.youtube.com/watch?v=KgKJ_i41Juw Jurnalistii romani sint in mare parte zero barat! Toti sint axati pe intern si tac milc cind vine vorba de extern!

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 5 iulie 2019 15:59 +11

Așa se întâmplă în autarhiile distopice de rit neo-gestapovist, în care HOȚII dețin cheia cătușelor, Legea și aplicarea acesteia. În atare condiții INFRACTORII CÂRDAȘI în Grupul Infracțional Organizat „Justiție de Stabor și Paradeală Protocolară” hotărăsc cine rămâne liber și cine merge la ocnă, cine are dreptul să trăiască în genunchi și cine trebuie să moară în picioare. Acesta este specificul SATRAPIILOR aflate într-o permanentă sărbătoare a SATURNALIILOR JUDICIARE: HOȚII AU CHEIA CĂTUȘELOR ȘI CETĂȚENII CINSTIȚI DEVIN AUTOMAT OCNAȘI. Acesta este specificul Koloniei Penitenciare și Experimentale Rröemenika, Absurdistan neo-gestapovist cu rădăcini inchizitoriale staliniste, un spațiu al grotescului și ipocriziei, în care IMPOSTORII s-au deghizat în Quiriți iar Hoții strigă „Hoții!” arătând cu degetul bont, mânjit de sânge nevinovat, către cetățenii cinstiți. Un absurd absolut față de care Kafka e doar un copchil de țâță iar Orwell dă în icter, pălind și îngălbenindu-se de invidie.

# Gilu date 5 iulie 2019 19:09 +9

Justitia a luat locul fostei Securitati ! De buna voie si nesilita de nimeni ... Halal sa va fie ! Daca ar invia Draghici , Nicolschi sau Alexandru Petrescu s- ar considera depasiti in privinta metodelor .

# mircea date 6 iulie 2019 19:56 +5

Mafia din romenia ie admirabila, sublima as zice, in folosirea mafioatelor in fusta si a copiilor - au invatat de la interlopi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce masuri trebuie luate impotriva membrilor CSM care chiulesc de la sedinte ca sa boicoteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.10.2019 – La SRI se vopseste gardul

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva