Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SHIMON NAOR A FOST ELIBERAT – Judecatoria Timisoara a decis liberarea conditionata a comerciantului de arme Shimon Naor, condamnat, in 2010, la pentru trafic de armament. Naor a fost mazilit dupa ce a reclamat fostului Presedinte, Emil Constantinescu, ca i se percep spagi insuportabile pentru desfasurarea comertului controlat cu arme. Parchetul nu a contestat hotararea de liberare conditionata a lui Naor

Vineri, 15 ianuarie 2016 14:38 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Unul dintre cei mai cunoscuti comercianti de arme, fostul viceamiral al Israelului, Shimon Naor, a fost liberat conditionat, dupa aproape 6 ani de carcera. Decizia de liberare conditionata a lui Shimon Naor a fost luata de judecatorii de la Judecatoria Timisoara in data de 10 decembrie 2015, la 5 ani si 7 luni de la momentul la care Shimon Noar a fost adus in Romania, fiind arestat in Paris de Interpolul francez, dupa ce fusese condamnat in lipsa la 11 ani de inchisoare pentru infractiunea de trafic de armament de Tribunalul Bucuresti. Trebuie precizat ca decizia de liberare a lui Shimon Noar din data de 10 decembrie 2015 nu a reprezentat prima incercare a acestuia de a iesi din spatele gratiilor. In luna mai 2015, Shimon Noar a mai formulat o cerere de liberare conditionata, insa instanta a decis respingerea cererii, stabilind ca termen de reinnoire a cererii data de 28 noiembrie 2015. Informatia a fost dezvaluita in premiera de jurnalistii de la cancan.ro. Trebuie precizat ca Parchetul nu a contestat hotararea liberarii conditionate a lui Shimon Naor. In prezent Shimon Naor se afla in Israel, la domiciliul sau din Tel Aviv.


Iata minuta din data de 10 decembrie 2015 prin care judecatorii de la Judecatoria Timisoara au dispus liberarea conditionata a lui Shimon Noar:

Solutia pe scurt: In baza art.587 alin.1 C.proc.pen., rap.la art.60 alin.2, art.59 C.pen 1969, rap.la art. 15 alin 2 din Constitutia Romaniei admite cererea de liberare conditionata formulata de condamnatul NAOR SHIMON, de sub efectul pedepsei de 11 ani inchisoare, aplicata de Tribunalul Bucuresti prin s.p. nr. 435/2014, pentru savarsirea infractiunii, prev. de Legea 141/1997. Dispune liberarea conditionata a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr. 775/2014 emis de Tribunalul Bucuresti si atrage atentia acestuia asupra consecintelor nerespectarii dispozitiilor art. 61 C. pen 1969. In temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi,10.12.2015.

Document: Hotarare 3084/2015 10.12.2015”.

Shimon Naor a fost condamnat de instantele romanesti in lipsa, dupa ce a fost eliberat si determinat sa plece din Romania. Fara sa dea vreo declaratie, fara sa se faca comisie rogatorie si fara ca el sa-i poata acuza oficial pe cei care considera ca l-au mazilit.

Amintim ca la momentul arestarii lui initiale, toata averea sa din Romania a fost furata peste noapte de catre persoane ramase inca necunoscute. Multi dintre avocatii si magistratii care au intrat ulterior in dosarele lui au fost urmariti, arestati si condamnati penal pentru coruptie, in procese care ridica si azi multe semne de intrebare.

Desi a vandut armament produs de fabricile romanesti de peste 800 milioane dolari, care au scos din riscul falimentului unele dintre respectivele fabrici, persoane sus-puse din Inzestrarea Armatei, politic si serviciile secrete l-au mazilit pe Naor imediat dupa ce acesta a reclamat presedintelui de atunci al Romaniei, Emil Constantinescu, spagile insuportabile care i se cereau de catre cei din Inzestrarea Armatei si nu numai, pentru a putea continua exportul de arme romanesti.

Accesari:2619

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 15 ianuarie 2016 15:22 +3

are imperiul raului CURAJ sa/mi spuna ca nu il cunoaste pe naor de la bruxelles?bai judecatorule ai curaj sa/mi spui ca asta a facut afaceri cu armament cu OMUL DE LA APA CEA MARE la indemnul americanilor?sau sa/ti spun eu ca era deschis un proces impotriva astuia si a omului de la apa cea mare intr/un tribunal federal la n.y.(pentru care imperiul raului a tras sfori la greu sa mai ajunga la casa alba??) hai ,,judecatorule,, mai spune/ne ca rata n/punge si ca laptele are oase

# unul din lumea cea mare date 15 ianuarie 2016 15:49 +5

ptr mulder//stii ce/mi place?israelienii au mereu grija de oamenii lor!!!!!!!!!(si nu numai ei) asta a fost eliberat la interventia eretzului.imi mai plac si cehii,in constitutia lor este scris ca cehii nu isi predau cetatenii cehi altor state. mermelica isi preda cetatenii In the blink of an eye

# Oarecare date 17 ianuarie 2016 00:53 +3

http://paulsava.blogspot.ro/2016/01/complicitatea-dintre-informatiile.html "Unul dintre capii mafiei este şeful operaţional al SIE, generalul Silviu Predoiu, agent al spionajului rus, care susţine din umbră acţiunile membrilor reţelei de conserve româneşti pro-ruse din interiorul puterii de stat şi nu numai. Cea mai recentă faptă de vitejie a sa a fost eliberarea traficantului de arme de origine evreiască Shimon Naor. Contextul geopolitic indică faptul că Israelul şi Federaţia Rusă au strâns legăturile."

# DODI date 15 ianuarie 2016 19:35 +5

Procurorii nu stiu să conteste deciziile de eliberare numai pentru cei care sunt dusmanii sistemului (vezi Rarinca, Năstase, etc.).

# normal date 16 ianuarie 2016 20:54 +3

era normala decizia. a facut jumatate din pedeapsa. conform uzantelor cpp si regimului de executare a pedepsei, doar are vreo 66 de ani....

# greataaaaa date 16 ianuarie 2016 11:57 +1

Cind te uiti si vezi ce indivizi fara scoala sunt promovati prin politica iti vine sa-i scuipi. Tara asta este construita pe spaga si ticalosie. Un exemplu concret este acest procuror general platit din banii publici ca sa promoveze niste ineptii in slujba persoanelor private. Ati vazut ce escrocherie a facut cu ril-ul made florea. Eu refuz sa mai platesc taxe ca niste indivizi din astia sa-si bata joc de mine.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 24.05.2019 – Presiuni pe fata in dosarul lui Liviu Dragnea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER