18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DNA I-A DAT RAPORTUL LUI DRULA IN MIEZ DE NOAPTE – Iata mailurile prin care DNA i-a instiintat pe ministrul Transporturilor Catalin Drula si pe directorul Metrorex Stefan Paraschiv ca liderul de sindicat Ion Radoi a fost rezolvat cu control judiciar. Subcomisarul DNA Sergiu Dorinel Tincu la ora 00:04: “Va trimit ordonantele”. Catalin Drula la ora 00:40: “Confirm primirea”. Stefan Paraschiv: “Va multumesc frumos” (Mailurile)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 July 2021 14:42
Vizualizari: 13480

Directia Nationala Anticoruptie i-a dat raportul ministrului USR al Transporturilor Catalin Drula. DNA l-a instiintat in miez de noapte pe Drula ca liderul sindicatului de la Metrou Ion Radoi a fost plasat sub control judiciar. Acelasi lucru l-a facut si cu directorul Metrorex Stefan Paraschiv. Dovada sunt schimburile de mailuri pe care Lumea Justitiei le prezinta in editia de astazi.Sindicalistul Ion Radoi a fost plasat sub control judiciar in seara zilei de 14 iulie 2021, fiind acuzat de folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un sindicat si santaj, intr-un dosar deschis dupa plangerile formulate de ministrul Transporturilor Catalin Drula si directorul Metrorex Stefan Paraschiv, dosar instrumentat de procuroarea DNA Delia Maria Ciurariu. La cateva ore de la punerea sub control judiciar, DNA le-a transmis lui Catalin Drula si lui Stefan Paraschiv pe mail ordonanta prin care Ion Radoi a fost pus sub control judiciar. Informatia a fost dezvaluita joi, 22 iulie 2021, de aparatorii lui Ion Radoi, avocatii Mariana Stefan (care de altfel a si publicat schimbul de mailuri) si Veronel Radulescu, la iesirea de la Tribunalul Bucuresti, unde sindicalistul a contestat controlul judiciar. Iar instiintarea rapida a lui Drula si Paraschiv de catre DNA in legatura cu masura luata fata de Radoi este demonstrata de mailurile dintre acestia pe care le publicam in cele ce urmeaza.


Astfel, joi, 15 iulie 2021, la ora 00:04, politistul judiciar din DNA, subcomisarul Sergiu Dorinel Tincu, de pe adresa de mail stincu@pna.ro, i-a transmis ministrului Transporturilor Catalin Drula urmatorul mail (vezi facsimil 1):


Buna seara,

Va trimit atasat adresa de inaintare si ordonantele prin care s-au dispus masurile in dosarul penal nr. 102/P/2021.

Va rog sa confirmati primirea.

Multumesc”


36 de minute mai tarziu, la ora 00:40, Catalin Drula a raspuns:


Confirm primirea”.

 In aceeasi noapte, joi, 15 iulie 2021, dar la un minut dupa trimiterea mailului catre Catalin Drula, deci la ora 00:05, acelasi politist judiciar Sergiu Dorinel Tinu ii trimite directorului general al Metrorex Stefan Paraschiv, la adresa stefan.paraschiv@metrorex.ro, umratorul mail (vezi facsimil 2):


Buna seara,

Va trimit atasat adresa de inaintare si ordonantele prin care s-au dispus masurile in dosarul penal nr. 102/P/2021.

Va rog sa confirmati primirea.

Multumesc”


Stefan Paraschiv nu a raspuns insa la fel de repede precum ministrul Drula, ci a confirmat primirea documentelor abia peste cateva ore, la 8:22:


Buna dimineata,

Va multumesc frumos, confirm primirea materialelor aderente (n.r. - aferente) dosarului penal 102/P/2021.

O zi buna sa aveti.

Cu stima

Stefan Paraschiv”.Intai Drula si Paraschiv, abia apoi institutiile statului


Adresa prin care ministrul Catalin Drula a fost instiintat ca ii sunt transmise ordonantele de dispunere a controlului judiciar este semnata de seful Sectiei a II-a DNA de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, procurorul Paul Dumitriu (foto).

Asa cum se poate citi (vezi facsimil 3), in respectiva adresa, trimisa si catre Stefan Paraschiv, procurorul Paul Silviu Dumitriu invoca art. 82 si art. 83 din Legea 253/2013 privind executarea pedepselor, a masurilor educative si a altor masuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, care dau dreptul procurorilor sa transmita ordonanta de control judiciar persoanelor vatamate, daca inculpatului i s-a interzis sa ia legatura cu acestia.

Totusi, este foarte interesant ca DNA s-a grabit sa ii instiinteze pe ministrul Transporturilor Catalin Drula si pe directorul Metrorex in miez de noapte ca sindicalistul Ion Radoi a fost rezolvat cu un control judiciar, dar a transmis mai tarziu informatia institutiilor abilitate sa supravegheze respectarea controlului judiciar de catre Radoi, precum Politia de Frontiera, Politia Sectorului 1, Directia Pasapoarte sau Directia de Evidenta a Populatiei. Iar unele dintre aceste institutii au fost instiintate despre controlul judiciar aplicat lui Radoi abia peste vreo 10 ore.

 

Comentarii

# JOS dna date 22 July 2021 15:35 +82

:eek: :eek: :lol: :lol: :zzz JEGURI!!! :zzz

# MN date 22 July 2021 15:36 +73

Acest Paul Dumitriu adica omul lui Monica Macovei, a pus serviciile de informatii sa ma fileze foarte mult timp dupa care un comisar sef se numeste Cojocaru ma luat de la restaurantul ZET fara voia mea si ma dus la DNA la Paul Dumitriu. Aici am avut discutii cu el despre faptul ca dorea sa fac un denunt impotriva unui senator, bineanteles ca am refuzat. Am fost dus de trei ori la DNA dar de fiecare data am refuzat, precizez faptul ca am inregistrat toata comvorbirea noastra cu tel.mobil ascuns de mine in ch...i. am facut plangere la seful DNA am spus ca probez, ca am inregistrare cu el si cu securisti lui dar degeaba ca nu ma chemat niciodata.....asta este proc. Rezist Paul Dumitriu

# Lita date 22 July 2021 15:40 +131

Mai exista dubii ca DNA este politie politica si trebuie urgent desfiintata? Cei ziceti agent Muniz si asoCIAtii, asta este modelul vostru de stat de drept, sarlatanilor!

# Goargăs date 22 July 2021 17:47 +21

Țara minoră numită România își merită soarta.

# Vanea date 23 July 2021 11:09 +18

Degeaba au murit la revoluție.Securitatea e in floare

# escu date 23 July 2021 11:26 +32

Cum rămâne cu sloganul „Jos labele de pe justiție”? Observăm că, mai nou, DNA se subordonează USR, reacțiile CSM și Cotrocenilor lipsind cu desăvârșire. Ce s-a ales din referendumul pe justiție, KKJ? Să fie reală informația analistului politic care afirma că DNA este cârpa, preșul lui Cîțu și USR? Ce mai zic propagandiști de serviciu despre acest lucru? Se repetă aceleași situații ca pe vremea portocaliilor, când serviciul de informații al jandarmeriei dădea raportul în Modrogan? Apoi, acest Drulă, este cumva turnătorul de serviciu, el având mantate, cu știința sa, microfoane în birou pentru a înregistra pe liberali?

# Rica date 23 July 2021 13:47 +15

Procurorii astia nu ar trebui sa mai castige 1 leu in tara asta

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva