23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AUTORI NECUNOSCUTI IN OGRADA LUI TALPA-IUTE – Parchetul Judecatoriei Caracal are in lucru aproape 2.000 de cauze cu autori neidentificati. Dintre acestea, 32 vizeaza infractiunea de talharie, 83 de dosare privesc loviri si vatamari corporale, iar 2 cauze au ca obiect infractiunea de viol. Recent, Inspectia Judiciara a constatat un dezastru de proportii la Parchetul Judecatoriei Caracal condus de procurorul Catalin Zavoianu (Document)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

8 November 2019 11:54
Vizualizari: 5055

Aproape 2.000 de dosare cu autori necunoscuti se afla in lucru la Parchetul Judecatoriei Caracal, unitate devenita celebra dupa cazul celor doua fete posibil ucise de catre Gheorghe Dinca. O unitate condusa de procurorul Catalin Zavoianu (foto), poreclit “Talpa – Iute” dupa ce a luat-o la fuga imediat ce a iesit de la audierile de la Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Nimeni altul decat seful vestitului procuror #rezist Cristian Ovidiu Popescu, cel care i-a oprit pe politisti sa intre in casa lui Gheorghe Dinca.


Astfel, conform unei statistici oferite chiar de Parchetul Judecatoriei Caracal la solicitarea Lumea Justitiei, in septembrie 2019 la aceasta unitate erau inregistrate 1.818 dosare cu autor necunoscut. Dintre acestea, cateva zeci vizau infractiunile de talharie, loviri si vatamari corporale si viol (vezi facsimil).

Rezumand, situatia arata in felul urmator:

Total dosare cu autor necunoscut: 1818, din care:

-32 de cauze vizeaza infractiunea de talharie;

-in 83 de dosare au fost reclamate loviri, vatamari corporale;

-2 cauze au ca obiect infractiunea de viol.


Inspectia confirma dezastrul de la Caracal


Reamintim ca Inspectia Judiciara a constatat grave nereguli in urma unui control efectuat la Parchetul Judecatoriei Caracal. Mai precis, Inspectia Judiciara a stabilit, printre altele, "lipsa de implicare a procurorilor in efectuarea cercetarii penale si adoptarea unei solutii legale si temeinice", dar si “lipsa de asumare a responsabilitatii in ceea ce priveste emiterea de rechizitorii, solutiile de renuntare la urmarire penala depasind in 2018 numeric solutiile de clasare”. Potrivit Inspectiei, procurorii de la Caracal au urmarit un singur indicator, cel cantitativ in solutionarea cauzelor, cu ignorarea calitatii urmaririi penale (click aici pentru a citi).Comentarii

# Ioan dușcaș date 8 November 2019 12:38 -1

Niciodată în viața mea nu am fost în Caracal nici macar în trecere dar niște criminali cu pretenții de oameni ai legii iși permit să îmi amestece numele în toate rahaturile lor

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva