22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DREPTURI EGALE PENTRU FEMEILE DIN UE – Eurodeputata PSD Gabriela Firea: „Sustin 'Carta UE a drepturilor femeilor'... Carta inseamna servicii, programe si legi egale pentru toate fetele si doamnele... Femeile trebuie sa aiba acces egal la educatie. Programele scolare trebuie sa includa informatii despre egalitatea de sanse intre femei si barbati... Independenta economica a femeilor e posibila doar prin egalitatea salariilor si conditiilor de munca intre femeile si barbatii din acelasi domeniu”

Scris de: L.J. | pdf | print

7 July 2024 10:34
Vizualizari: 1643

Eurodeputata PSD Gabriela Firea (foto) a anuntat sambata, 6 iulie 2024, ca a semnat „Carta UE a drepturilor femeilor”.Semnatarii documentului pledeaza pentru servicii, programe si legi egale pentru toate femeile. Domeniile principale din carta sunt educatia, independenta economica si reprezentarea egala.

In acelasi context, Firea militeaza pentru continuarea demersurilor privind combaterea violentei si a hartuirii pe motive de gen, precum si a celor privind accesul femeilor la servicii egale de sanatate si asistenta medicala.


Iata postarea de pe Facebook a Gabrielei Firea:


Drepturi egale pentru toate femeile din Uniunea Europeana!

Sustin, semnez si promovez 'Carta UE a drepturilor femeilor'! Toti oamenii sunt egali si trebuie sa trecem de la vorbe, la fapte!

Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, din care fac parte, isi reafirma angajamentul pentru drepturi egale intre femei si barbati. Multumesc Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D Socialists and Democrats Group in the European Parliament, pentru politicile feministe si pentru determinarea de a convinge Comisia Europeana sa aprobe acest document strategic. Sunt convinsa ca alaturi de Victor Negrescu, liderului grupului europarlamentarilor romani, si de toti ceilalti colegi vom reusi.

'Carta UE a drepturilor femeilor' inseamna servicii, programe si legi egale pentru toate fetele si doamnele.

Educatia are un rol important si tocmai din acest motiv este primul capitol din Carta! Femeile trebuie sa aiba acces egal la educatie, iar programele scolare trebuie sa includa informatii despre egalitatea de sanse intre femei si barbati.

De asemenea, este prioritara independenta economica a femeilor, iar asta este posibila doar printr-un echilibru si o egalitate a salariilor si conditiilor de munca intre femeile si barbatii din acelasi domeniu de activitate.

Evident, este nevoie si de o reprezentare egala a femeilor si tocmai din acest motiv am militat mereu pentru mai multe doamne in politica, pentru introducerea cotelor de gen.

Sigur ca trebuie continuate demersurile pentru combaterea violentei si hartuirii pe motive de gen, iar femeile sa aiba acces la servicii egale de sanatate si asistenta medicala.

Ca membru al FEMM, Comisia pentru drepturile femeilor si egalitatea de gen din Parlamentul European, voi continua demersurile incepute in Romania ca primar general, senator si ministru”.


Comentarii

# Radu date 8 July 2024 15:50 +2

Cand o sa vad pe un santier jumatate din muncitori femei o sa punem vorbi de egalitate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva