21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUPA OLARU, SI LICU SE PUNE LA ADAPOST – Prim-adjunctul Procurorului General al Romaniei, Bogdan Licu, cere CSM sa-i aprobe ca dupa expirarea mandatului sa isi continue activitatea intr-o functie de executie in PICCJ. In urma cu doua saptamani, CSM a aprobat o solicitare similara facuta de Codrut Olaru, adjunctul lui Tiberiu Nitu. Licu si Olaru mai au aproape doi ani de mandat in fruntea PICCJ

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 October 2014 13:07
Vizualizari: 6436

UPDATE - Sectia pentru procurori a CSM a aprobat cererea lui Bogdan Licu.

Rand pe rand sefii din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie isi iau toate masurile pentru a-si asigura viitorul profesional, dupa ce nu vor mai ocupa functii de conducere in PICCJ. Recent, Sectia pentru procurori a CSM a aprobat cererea formulata de Codrut Olaru, adjunct al Procurorului General al Romaniei Tiberiu Nitu, de continuare a activitatii intr-o functie de executie in cadrul PICCJ, dupa terminarea mandatului. Iata ca o cerere similara a fost facuta si de prim-adjunctul Procurorului General al Romaniei, Bogdan Licu (foto).

Solicitarea lui Bogdan Licu figureaza la primul punct pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru procurori a CSM, de miercuri, 1 octombrie 2014: “Nota Directiei resurse umane si organizare nr.21307/1154/2014 privind cererea formulata de domnul procuror Bogdan Dimitrie Licu, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care solicita continuarea activitatii intr-o functie de executie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la expirarea mandatului in functia de conducere detinuta”.


Mandatul lui Licu in fruntea PICCJ expira peste 1 an si 8 luni

La fel ca si Codrut Olaru, Bogdan Licu a formulat aceasta cerere in conditiile in care mai are aproximativ 1 an si 8 luni de mandat, ca prim-adjunct al Procurorului General al Romaniei. Licu a fost numit in functie de Traian Basescu in data de 15 mai 2013, dupa ce in prealabil primise aviz din partea CSM, dar si dupa ce presedintele l-a evaluat personal, asa cum a facut-o si cu Tiberiu Nitu, Procuror General al Romaniei, Codrut Olaru, adjunct al Procurorului General, Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA, Alina Bica, procuror sef al DIICOT, si Giorgiana Hosu, adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Cu o saptamana inainte de a fi numit in functia de prim-adjunct al Procurorului General, Bogdan Licu primise aviz favorabil si din partea CSM cu unanimitate de voturi.

CSM a decis: “In perioada mandatului de conducere procurorul poate solicita ca la incetarea activitatii in functia de conducere sa functioneze pe un loc de executie la o alta unitate de parchet, alta decat cea de la care provine”

Dupa cum spuneam, in data de 16 septembrie 2014, Sectia pentru procurori a aprobat cererea lui Codrut Olaru de continuare a activitatii intr-o functie de executie la PICCJ, dupa terminarea mandatului de prim-adjunct al Procurorului General. In aceeasi sedinta, Sectia pentru procurori a decis emiterea unei hotarari de principiu, potrivit careia in perioada mandatului de conducere, procurorul poate cere ca la incetarea acestuia sa activeze pe un loc de executie la o alta unitate de parchet, alta decat cea de la care provine:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat emiterea unei hotarari de principiu conform careia, in perioada mandatului de conducere procurorul poate solicita ca la incetarea activitatii in functia de conducere, conform art. 51 din Legea nr. 303/2004 si a art. 4 alin. 10 din ROI al parchetelor, sa functioneze pe un loc de executie la o alta unitate de parchet, alta decat cea de la care provine, daca la acea unitate de parchet exista post vacant si are dreptul sa functioneze potrivit gradului profesional, post ce va fi rezervat fara a fi blocata aceasta functie de la modalitatile de ocupare prevazute de lege (promovare, transfer, incetarea activitatii la structurile specializate), in cauza fiind incidente prevederile art. 1341 din Legea 304/2004.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat continuarea activitatii domnului procuror cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie OLARU CODRUT, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la incetarea mandatului functiei de conducere”.

Comentarii

# Ce  se agățau de  scaune pînă acum . . . date 1 October 2014 13:26 +1

Ce  se agățau de  scaune pînă acum . . .

# HREBE date 1 October 2014 13:37 +2

Domnul OLARU CODRUT merita un post de unde poate sa se asorteze la costume,alea de firma cum ai plac dansului...daca nu merg si alea vargate

# Asociația magistratilor date 1 October 2014 13:48 0

Domnul olaru merita mult mai multă consideratie pentru tot ce a făcut pentru societatea noastra...un om integru, pregătit, echilibrat, independent..atuuri care il fac puternic si "sperietoare" pentru infractorii udristi Basistul si pontisti

# șobolanii părăsesc nava date 1 October 2014 22:47 +2

Asociația asta anonimă cine o fi? Ne face mai tare să credem că șobolanii părăsesc nava...

# pol date 2 October 2014 07:58 +1

iata ca s-a inventat o metoda de blocare a posturilor vacante din sistem,desi toti se vaita ca nu mai fac fata cu lucrul ! Bravo,CSM !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva