19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Educatia se duce de rapa sub sloganul „Romania educata” al lui Iohannis, care a meditat cat pentru 6 case

Scris de: Avocat Victor STANILA | pdf | print

17 July 2022 12:20
Vizualizari: 3108

Este sistemul propus de Romania educata o garantie a dreptului fundamental la educatie? Este el un sistem in care vrem sa ne crestem copiii? Ce sanse va avea un copil care nu-si permite meditatii la un anumit colegiu sa intre pe cele 10% locuri care vor ramane la evaluarea nationala?Admiterea la liceu se schimba din nou. Ca mai toate domeniile de la noi din tara, nici in educatie nu avem stabilitate. Se propun segregari sociale pe baza de pile si disponibilitati financiare in favoarea unei caste: cea a profesorilor de la liceele de top care vor elabora subiectele.

Aceasta pentru ca ministerul a propus ca inainte de evaluarea nationala unitatile de invatamant liceal cu statut de Colegiu national sa poata organiza concurs de admitere in clasa a IX-a invatamant liceal, pentru maximum 90% din numarul de locuri atribuite prin planul de scolarizare. Restul locurilor se vor ocupa prin repartitie computerizata, in urma sustinerii evaluarii nationale.

Propunerea ministerului este ca aceste unitati de invatamant sa organizeze autonom, cu regulile si subiectele lor, aceste examene de admitere, prin decizia Consiliului de administratie. Dupa ce Romania tranzitiei a reusit ca in 30 de ani sa faca praf admiterea la facultate, acum, sub sloganul „Romania educata” a unuia care a meditat cat pentru 6 case, guvernantii vor sa puna pe butuci si admiterea la liceu.

A crea un sistem paralel cu evaluarea nationala cui ajuta? A oferi autonomie colegiilor pentru organizarea admiterii creeaza oportunitati de corupere care vor distruge generatii de copii. De ce? Pentru ca sistemul actual de admitere la gimnaziu organizat de aceste colegii se va replica. Este arhicunoscut (si de unii incercat – se fac meditatii din clasa a III-a pentru admitere in acele gimnazii) ca cine vrea la colegiul respectiv trebuie sa-si ia meditatori de acolo, la tarife pe masura mizei.

Prin urmare, sistemul propus de Romania educata nu ofera garantii ca profesorii care predau la aceste colegii si care vor stabili tematica si subiectele pentru admitere in colegiile respective nu vor face subiecte conforme cu viziunea lor predata la meditatii, daca nu identice cu ceea ce se va da la admitere.

Pe larg puteti citi despre acest proiect aici: https://edu.ro/proiecte_legi_educatie_2022_consultare_publica

Iar opiniile (mai ales contra) pot fi transmise aici: consultare.legieducatie@edu.gov.ro

Comentarii

# DODI date 18 July 2022 00:59 +71

Când ai tre inși fără caracter: un președinte analfabet funcțional, un primministru Moș Teacă gradat nefuncțional și un ministru al educației traseist nefuncțional, nu poți să te întrebi la ce butoane răspund acești pupincuriști pentru că răspunsul este unul SINGUR și SIGUR: la Noua Securitate. Care nu are nevoie de tineri educați și sănătoși ci doar de roboței care știu să numere ordinele primite și timpul necesar pentru executarea lor.

# maxtor date 18 July 2022 03:14 +55

este un "firul roshu calauzitor" care duce inapoi departe.....

# maxtor date 18 July 2022 03:15 +61

hai asa: -care e mai mare, i "unitatea imaginara" sau -i ?

# De fapt "dupe" `89, reformare/schimbare inseamna distrugere! date 21 July 2022 22:51 +89

Ordinul planetar-globalist , nu doar ca a venit si a maturat fabricile si uzinele , a jefuit resursele (padurile included), a "privatizat" ce mai ramase ci acumm lucreaza si la invatamant ca sa scoata vite , ca la mama lor acasa in USA ! Fratii mei albi , trebuie iesit din UE urgent , caci Ursula este mana amerilocilor in UE . Iata ca facura dolarul spurcat si patat de sange egal cu euro. PS.Wuhannis ar trebui judecat , redeschise dosarele cu bisnita de case si traficul de copii. Insa Citu, Arafat si Baciu trebuie linsati ! Au vrut sa va omoare prin infometare , mai speriatilor, sa nu va lase la lucru daca nu va inoculati cu ******t ala. Citu sa plateasca 1 miliard de EURO din banii ma-sii , aruncati pe doze experimentale. Eu zic sa fie vandut la bucata pentru organe si recuperat o parte din suma. :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva