12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXECUTOR RETINUT PENTRU UN PRETINS SANTAJ LA COLEG – DNA l-a prins in flagrant pe Codrut Adrian Petre din Camera Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti dupa ce ar fi luat 70.000 euro de la un alt executor: "A pretins suma pentru a nu formula un denunt la DNA, cu privire la mai multe fapte penale"

Scris de: E.D. | pdf | print

27 May 2015 11:46
Vizualizari: 12131

Situatie incredibila la Camera Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au procedat la punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a executorului judecatoresc Codrut Adrian Petre (foto) pentru savarsirea infractiunii de santaj. Interesant este ca santajul de care DNA il acuza pe executorul Petre ar fi fost savarsit asupra unui coleg de serviciu al acestuia.


Conform unui comunicat de presa al DNA din data de 26 mai 2015, Adrian Codrut Petre ar fi pretins unui coleg de serviciu, la randul lui executor judecatoresc, suma de 70.000 euro. Codrut Petre si-ar fi santajat colegul amenintandu-l ca in cazul in care nu ii va remite aceasta suma de bani, va formula un denunt la Directia Nationala Anticoruptie impotriva sa in care va reclama mai multe fapte penale pe care le-ar fi comis in legatura cu serviciul. Denuntatorul in aceasta cauza a fost intermediarul dintre Codrut Petre si colegul sau executor.

Ca urmare a denuntului formulat la DNA de intermediar, procurorii DNA au constatat infractiunea flagranta, gasind, in data de 26 mai 2015, asupra executorului judecatoresc Codrut Adrian Petre suma de 290.000 lei primita de la denuntator.

Prezentam in continuare comunicatul de presa al DNA nr. 970/VIII/3 din data de 26 mai 2015:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 26 mai 2015, ora 17:15, pana la data de 27 mai 2015, ora 17:15, a inculpatului PETRE CODRUT ADRIAN, executor judecatoresc in cadrul Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, cu privire la savarsirea infractiunii de santaj.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii mai 2015, inculpatul Petre Codrut Adrian, printr-un intermediar, denuntator in cauza, a pretins de la un coleg, executor judecatoresc in cadrul Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, suma de 70.000 euro pentru a nu formula un denunt, la Directia Nationala Anticoruptie, cu privire la mai multe fapte penale pretins comise de acesta din urma, in legatura cu serviciul.

In acest context, la data de 26 mai 2015, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului Petre Codrut Adrian fiind gasita suma de 290.000 lei primita de la denuntator.

Inculpatului Petre Codrut Adrian i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentat la data de 27 mai 2015, Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."

Comentarii

# oarecare date 28 May 2015 06:30 +3

Dar asta nu o insemna cumva ca si celalalt are cumva in "bilant" niste fapte care ar putea avea natura penala? Ca nu te duci sa santajezi asa de florile marului fara sa ai ceva la mana? Poate ca ar trebui investigata si cealalta persoana?! Nu?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva