12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXPLICATII PENTRU DEZASTRUL DE LA PSIHOLOGIC – CSM reactioneaza dupa ce 197 dintre cei 234 de candidati la concursul de admitere in magistratura au picat la testarea psihologica: „Rezultatele sunt raportate la etaloane specifice construite pe populatia de magistrati in functie, iar nu la etaloane construite pe populatia generala, motiv pentru care si procentul candidatilor respinsi la proba psihologica este mai mare, comparativ cu sesiunile anterioare”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 May 2024 16:45
Vizualizari: 4048

Consiliul Superior al Magistraturii – condus de judecatoarea Denisa-Angelica Stanisor (foto) – a reactionat marti, 28 mai 2024, dupa ce in ziua precedenta Lumea Justitiei a prezentat dezastrul de la testarea psihologica din cadrul concursului de admitere in magistratura.Amintim ca doar 37 de candidati au fost declarati admisi, 197 fiind respinsi, in timp ce alti patru au absentat (click aici pentru a citi).

In aceste conditii, CSM da de inteles ca anul acesta a fost modificata metodologia examinarii fata de anii trecuti si de aceea au picat foarte multi dintre juristii inscrisi la concurs. Iar piatra de incercare a reprezentat-o componenta cognitiva a testarii scrise, unde au picat peste 92 la suta dintre competitori.

Nu in ultimul rand, Consiliul mentioneaza ca atat testul psihologic scris, cat si algoritmul de scorare al testului scris sunt avizate de Colegiul Psihologilor din Romania. De asemenea, raportul tehnic care cuprinde rezultatele la testele scrise este generat electronic, mai arata CSM, dand de inteles ca acest raport nu poate fi masluit.


Redam comunicatul CSM:


In contextul publicarii rezultatelor initiale obtinute la testarea psihologica de candidatii la concursul de admitere in magistratura organizat in perioada februarie – iulie 2024, Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

Testele psihologice scrise utilizate in cadrul procedurii de concurs urmaresc evaluarea in concret a profilului de magistrat, si anume compatibilitatea dintre profilul candidatului si criteriile psihologice necesare pentru exercitarea functiei de judecator si procuror, respectiv aptitudinile cognitive, capacitatea de luare a deciziilor, de asumare a raspunderii, de a manifesta abilitati interpersonale si de lucru in echipa, precum si capacitatea de a manifesta echilibru si rezistenta la stres.

Rezultatele sunt raportate la etaloane specifice construite pe populatia de magistrati in functie, iar nu la etaloane construite pe populatia generala, motiv pentru care si procentul candidatilor respinsi la proba psihologica este mai mare, comparativ cu sesiunile anterioare.

In acest context, precizam ca 92,39% dintre candidatii respinsi nu au obtinut media minima necesara la componenta cognitiva din cadrul testarii scrise, aceasta proba fiind eliminatorie.

Rezultatele obtinute de catre candidatii examinati in cadrul procedurii de testare au fost raportate la acelasi set de criterii stabilit in conformitate cu Metodologia privind organizarea si desfasurarea testarii psihologice in cadrul concursului de admitere in magistratura.

Atat testul psihologic scris, cat si algoritmul de scorare al testului scris sunt avizate de Colegiul Psihologilor din Romania, iar raportul tehnic care cuprinde rezultatele la testele scrise este generat electronic.

Totodata, trebuie mentionat ca procedura de concurs este in derulare, nefiind finalizata”.

Comentarii

# Cetateanul date 28 May 2024 17:02 +4

Wow...or fi fost avute în vedere și etaloanele de la Ploiești? :lol:

# Fereasca Sfantul date 28 May 2024 17:16 +16

V-au facut prosti in fata!

# ?????? date 28 May 2024 17:21 +2

@ Justiția, o ''afacere'' a societății de consum care poate fi trecută pe IT și pe AI, în cea mai mare parte, de ce să fie păstrați în funcții când cererea de independență depășește ''acumulările'', o chestiune prin care își pot exprima liber talentele în alte domenii și alte talente, ?

# Boldea date 28 May 2024 17:28 +10

Ce vrăjeală de popă de țară. A mai zis cineva sărakilor...50.k la băieți și se rezolva și cu " bateriile de teste specifice magistratului". La câtă ilegalitate e in tara asta va aprindeți pentru un amărât de examen? Aici e că la loto trebuie sa joci o viață ca sa câștigi o data 3 numere :)))) INM, UNBR=. SRL.uri pe baza de profit

# CSM n'are vină date 28 May 2024 17:37 +10

Mă întreb de ce au simțit nevoia să schimbe tiparul de teste psihologice? Sunt curios câți vot trece în final, ținând cont că mai urmează si interviul..Deja este evident însă că au distrus posibilitatea de admitere în magistratură și de ocupare a locurilor vacante..Și dacă se mențin căpoși, și mențin prostia asta, o sa distrugă și sistemul ..

# Dezaxati. Asta este. Oameni dezaxati care axeaza pe altii. date 28 May 2024 17:46 +8

Inceputul sfarsitului este deja spre terminare. Urmatoarea etapa e sfarsitul sfarsitului. Se face "dreptate instant" pe retelele de socializare si pe baza de comunicate. De " judecat " cine mai are timp? Dosarele sunt noile saibe produse pe stoc comunistic si oamenii din ele sunt pilitura trecerii "legii" prin dosar. Civil/penal e tot una. Scopul e sa iti ia banii fie direct fie prin timp.

# Free date 28 May 2024 18:40 +1

Hopa. Mai lăsați-o un pic să vorbească singură ca sa scoată și alte enormități pe gură! “Pe po******ția de magistrați (….) nu pe po******ția generală “. Adică pe cap de vită furajată, cum ar veni. Deci vă dați seama dragi tovarăși și pretini că ei sunt mai egali ca noi. Doamna? A fi e judecător și procuror e doar o profesie. Dacă ai acces la butonul nuclear, trebuie să fii căutat și în fund, dar când judeci semeni de-ai tăi, nu cred ca trebuie să fii superOM. Mai lăsați-o naibii cu melteanismele astea originale, și mai deschideți ochii să vedeți ce se întâmplă și în jurul vostru. Mai ieșiți în lume un pic.

# Colegiul este o institutie de drept privat. date 28 May 2024 19:06 +4

Vom afla in curand daca testele sunt viciate. Veți aplica aceste teste pe magistratii în functie si vom vedea ce e cu testele astea. Tot invocați Colegiul psihologilor de parca ar fi vreo instituție publica, când legea lui de organizare ii stabileste în mod clar statutul.

# Oțet date 28 May 2024 19:45 +13

Din 1990 am spus și am scris: cine verifica pe cei care verifică? Și cine îi selectează? In rest,mi se pare foarte OK, adicătelea deoarece „Rezultatele sunt raportate la etaloane specifice construite pe po******tia de magistrati in functie, iar nu la etaloane construite pe po******tia generala",justiția nu e pentru puline,iar judisorii mici,trebe sa corespunda nevoilor,intereselor și scopurilor noastre. Siktir

# maxtor date 29 May 2024 12:41 0

comparativ cu sesiunile anterioare???????? auuuuuuu, fie pisicologii chiar s-au profesionalizat fie chiar "familia ocupationala justitia" s-a..elitizat (astea ar fi chiar 2 exemple banale de "distantzare sociala", bmw electric poa' sa aiba oricine)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva