12 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXPLOZIV: VASILICA TURNA LA DNA – Cititi nota scrisa pe care judecatorul Danilet i-a trimis-o procurorului DNA Ciprian Man: „Va instiintez ca am informat structura centrala a DNA cu privire la aspecte sesizate la instantele oradene, si la modul in care s-a desfasurat audierea mea... Inculpatul si-a permis sa faca alegatii nepermise la adresa procurorului, inclusiv apelativul 'infractor'... Cu doamna Muntean nu am fost la masa, cu atat mai putin la hotel, cu acel prilej” (Declaratia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 May 2017 16:02
Vizualizari: 54992

Iata cu ce se ocupa, printre altele, judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) in perioada in care era membru CSM, functie in care a reusit sa se mentina desi a fost revocat de peste 1.000 de magistrati din intreaga tara. Vasilica mergea prin instante, aduna informatii, dupa care le turna la DNA. Dovada este o sesizare pe care Vasilica Danilet a trimis-o catre vestitul procuror DNA Ciprian Man si pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta in exclusivitate. Practicile lui Vasilica nu trebuie sa reprezinte insa o surpriza. Sa ne amintim de cazul fostului sau prieten, avocatul Adrian Toni Neacsu, caz in care Vasilica Danilet a colaborat extrem de bine cu DNA.


Sesizarea pe care o publicam in editia de astazi a fost facuta de Cristi Vasilica Danilet imediat dupa ce a fost audiat in calitate de martor, in 19 octombrie 2015, in dosarul de inchipuit santaj in care avocatii Ioan si Daniela Sava (click aici pentru a citi). Este dosarul in care sotii Sava au fost trimisi in judecata de procurorul Ciprian Man pe motiv ca ar fi santajat-o pe judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, printr-un comentariu facut pe Internet. Un dosar care s-a finalizat cu o achitare definitiva la Inalta Curte (click aici pentru a citi).

Astfel, in nota trimisa catre Ciprian Man, Danilet raporteaza ca a informat structura centrala a DNA in legatura cu aspecte din instantele oradene, pe care le-a sesizat in urma unei vizite de lucru. Vasilica il informeaza pe procurorul Ciprian Man - pe atunci sef la DNA Oradea, de curand promovat de Kovesi la Bucuresti – si despre modul in care a decurs audierea sa ca martor. In acest sens, fostul membru CSM ii transmite lui Man ca avocatul Ioan Sava si-ar fi permis sa faca „alegatii nepermise” la adresa procurorului DNA, pe care l-a numit inclusiv „infractor”. Acelasi Vasilica Danilet povesteste o intalnire pe care a avut-o cu un prieten de-al sau si tine sa sublineze ca nu a fost nici la masa, nici la hotel cu judecatoarea Crina Muntean, „cu acel prilej”.

Iata nota judecatorului Cristi Vasilica Danilet catre procurorul DNA Ciprian Man:

Catre Directia Nationala Anticoruptie,

Serviciul teritorial Oradea

Domnule procuror-sef,

Subsemnatul Cristi Danilet, judecator si membru CSM, va instiintez ca in data de 27 octombrie 2015 am informat in scris pe presedintele CSM, respectiv in data de 29 octombrie 2015 am informat in scris structura centrala a DNA cu privire la cateva aspecte sesizate la instantele oradene in urma unei vizite de lucru precum si la modul in care s-a desfasurat audierea mea ca martor in Dosarul penal nr. 81/35/2014 la Curtea de Apel Oradea.

Astfel, am aratat ca in data de 19 octombrie 2015 m-am prezentat in fata completului de judecata unde am fost citat pentru a fi audiat ca martor la Curtea de Apel Oradea in dosarul de santaj avandu-l ca inculpat pe avocatul local Sava, persoana vatamata fiind judecatoarea Crina Muntean.

In cursul audierii mele, inculpatul Sava si-a permis sa faca alegatii nepermise la adresa procurorului de sedinta, sef al DNA Oradea, i-a adresat cuvinte nepermise, inclusiv apelativul 'infractor'.

Dupa ce am depus declaratie de martor, m-am intalnit cu un vechi prieten din Oradea, mediator Mihai Benchis. Acesta mi-a spus ca in urma cu ceva timp a fost cautat de avocata Anca Susan, fosta stagiara a avocatului inculpat Sava care i-a propus sa depuna o declaratie impotriva mea. Mediatorul ar fi trebuit ca in procesul de santaj sa se prezinte ca martor si sa declare ca eu il dusmanesc pe avocat, urmand astfel sa fiu decredibilizat cu privire la declaratia pe care urma sa o dau in aceasta cauza. Mediatorul a refuzat acest lucru.

Precizez ca singurele contacte pe care le-am avut eu cu avocatul Sava au fost strict in calitate profesionala in perioada 2009-2010 cand am activat la Judecatoria Oradea. Nu am avut niciodata vreo discutie personala cu el si cu atat mai putin vreun conflict cu el.

Mai precizez ca in cursul audierii avocatul Sava mi-a adresat intrebarea si a facut afirmatia ca la o adunare a magistratilor din Oradea la care ar fi participat si doamna Muntean as fi facut afirmatii la adresa lui cum ca de ce mai pledeaza in instanta, dupa care as fi participat la o masa ea la un hotel din Oradea. Or, eu am fost anul acesta la Oradea doar cu prilejul adunarii de bilant al activitatii Judecatoriei Oradea pe anul anterior unde nu a participat doamna Muntean, ci presedintele Curtii, domnul Rus si nu s-a pus in discutie activitatea vreunui avocat din Oradea, iar cu doamna Muntean nu am fost la masa, cu atat mai putin la hotel, cu acel prilej. Ci colegii de la Judecatorie au organizat o cina la un restaurant unde a participat presedinta Judecatoriei si presedintele Curtii de Apel”.


Comentarii

# Bibescu date 24 May 2017 16:13 +16

Se vede ca a fost pregatit de mai multi ani de pe vremea militiei,iar acum fiind mare are experienta mare de turnator formator. :D :lol: <img src=ops:' /> :eek: :P

# unul din lume cea mare date 24 May 2017 16:24 +8

parca/i singurul.!!!!!de ce coana draghici se opunea cu atita VEHEMENTA LA DESECRETIZAREA ARHIVELOR SIPA!!!!! DACA SE DESECRETIZEAZA ARHIVA SIPA O SA FITI ORIPILATI DE CEEA CE SINT IN STARE PROCURATORII SI MINJITII STATULUI!!!O SA VEDETI CA AU COMIS CHIAR CRIME,CA AU CURMAT VIETI SI DESTINE PREMEDITAT,(IN)JUSTITIA A AJUNS IN MERMELICA CEA MAI MARE CLOACA ,martora imi este arhiva luju ca va spuneam ca sipa NU SI/A INCETAT O SECUNDA ACTIVITATEA,AZI ESTE MAI TARE DECIT ERA DIRECTIA A 6 DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU,90% DINTRE JUDECATORI SI PROCURATORI SINT COLABORATORI AI SERVICIILOR,SI PORCARIILE FACUTE DE EI ECHIVALEAZA CU CE A FACUT MENGELE .STIU CA O SA SARQA MULTI CU ROSU,DAR ,,OM TRAI SI OM VEDEA,,CE BOMBA URIT MIROSITOARE INSEAMNA SIPA SI 90% DINTRE MINJITII STATULUI

# Cristi date 24 May 2017 16:47 -14

:-| ne mai lăsați cu abuzurile astea DNA???  politicienii au "inventat" DNA și restul instituțiilor iar acum nu le mai convine de DNA ?? Pai nu tot ei trebuia sa le controleze de fapt? Au făcut infracțiuni împreună, acum se sapa unii pe alții ca nu le mai convine. Mai lăsați-ne cu DNA și politicienii "săracii " ca au furat și distrus țara doar n-o să-i compătimim acum pe șarlatanii ăștia care își vor rezolvare doar în interes personal și nu în interesul oamenilor de rand( în special grațierea cu toate excepțiile alea care de fapt nu rezolva nimik).  PROBLEMELE GRAVE SUNT LA CEI CARE NU APAR LA TV IAR INFRACȚIUNILE ILEGALITATILE CORUPȚIA CEA MAI MARE ESTE LA DIICOT ȘI SRI. MAI lăsați-ne cu Vip-urile și DNA. Ei au distrus țara acu sa-i compătimim? Ce creier trebuie sa avem sa facem asta?

# SRI a corupt DNA date 24 May 2017 18:10 +1

Correct! SRI a corupt DNA să încheie cel protocol. Mika Plagiatoare (doar 4%) a recunoscut în 2013: „Avem foarte multe informări pe care le primim din partea SRI, avem un protocol în baza căruia colaborarea noastră a fost dezvoltată şi facem echipe comune pe anumite cazuri.” http://evz.ro/sefa-dna-recunostea-in-2013-protocolul-semnat-cu-sri.html

# Margareta Matei date 24 May 2017 23:17 +2

Sa fim seriosi! In tara turnatorilor, a securistilor, a absolventilor de "Stefan Gheorghiu", ce a scris domnul Danilet e floricica bine mirositoare fata de adevaratele romane ale turnatorilor de prestigiu care s-au scris si inca se mai scriu de catre unii in dulcele stil securistoid stefano-gheorghian.

# Vasilica Turnaret date 25 May 2017 11:18 0

:lol: Am dat pe git pahare... am dat in git persoane... Care e problema? :lol:

# Irina date 25 May 2017 11:29 +1

Aveam o parere buna despre Danilet dar acum,cu turnatoria asta la DNA ,mi-am schimbat-o!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.08.2022 – Buda si-a dorit purtatoare de cuvant

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva