21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GREFIERII N-AU MAI LUAT TOTI BANII DE SASE LUNI – Sute de grefieri vor protesta la Curtea de Apel Ploiesti. Sindicatul Dicasterial: „Timp de 6 luni, CA Ploiesti, Tribunalul Dambovita si Tribunalul Prahova nu au achitat integral salariile... Cerem stingerea platilor salariale restante inaintea oricaror angajamente legale si plata salariilor inaintea oricaror obligatii banesti ale angajatorului, chiar daca asta ar insemna intrarea in incapacitate de functionare a instantelor”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

2 November 2023 18:12
Vizualizari: 5906

Grefierii de la instantele din circumscriptia Curtii de Apel Ploiesti acuza ca nu si-au mai primit salariile integral de sase luni incoace.De aceea, Sindicatul National al Grefei Judiciare (SNGJ) Dicasterial – condus de grefierul Catalin Traistaru (foto) – a anuntat joi, 2 noiembrie 2023, ca vineri va avea loc un protest in fata Curtii de Apel Ploiesti, la care sunt asteptati 250 de oameni.

Nemultumirea este indreptata nu doar catre Curtea de Apel Ploiesti (ordonator secundar de credite), ci si impotriva celor trei tribunale din circumscriptia curtii (Buzau, Dambovita si Prahova), care sunt ordonatori tertiari de credite.


Redam comunicatul SNGJ Dicasterial:


Salariatii din raza Curtii de Apel Ploiesti muncesc pe datorie!

Timp de 6 luni de zile, Curtea de Apel Ploiesti – in calitate de angajator al personalului auxiliar de specialitate si conex si ordonator secundar de credite si Tribunalul Buzau –, Tribunalul Dambovita si Tribunalul Prahova – in calitate de ordonatori tertiari de credite – nu au achitat integral salariile.

Reamintim ca, potrivit art. 161 Codul Muncii, 'Salariile se platesc inaintea oricaror alte obligatii banesti ale angajatorilor'.

Din corespondenta purtata cu Curtea de Apel Ploiesti, in calitate de angajator al personalului auxiliar de specialitate si conex si cu cele trei tribunale aflate in aria teritoriala de competenta a acestuia, rezulta ca ordonatorul secundar de credite – curtea de apel – si ordonatorii tertiari de credite – tribunalele – nu au declarat si nu s-au inregistrat corect in contabilitate cu sumele reprezentand drepturi salariale restante neachitate.

La solicitarea si in reprezentarea membrilor de sindicat – personalul auxiliar de specialitate si conex care isi desfasoara activitatea in cadrul Curtii de apel Ploiesti si instantelor din aria teritoriala de competenta –, vineri, 3 noiembrie 2023, intre orele 11.00 si 13.00, in fata sediului Curtii de Apel Ploiesti, Sindicatul National al Grefei Judiciare Dicasterial organizeaza un PROTEST la care vor participa aproximativ 250 de salariati nemultumiti de neplata la zi a salariilor.

Revendicarile:

- rectificarea datelor inscrise in sistemul national de raportare – FOREXEBUG pentru perioada aprilie – octombrie 2023, inclusiv;

- completarea de indata a notelor explicative privind platile restante din lunile precedente (drepturi salariale) si comunicarea acestora conform dispozitiilor legale in vigoare;

- stingerea platilor salariale restante inaintea oricaror angajamente legale;

- plata salariilor inaintea oricaror obligatii banesti ale angajatorului, chiar daca asta ar insemna intrarea in incapacitate de functionare a instantelor judecatoresti din aria de competenta.

Comentarii

# ana date 2 November 2023 19:33 +75

La fel la toate instantele din tara, nu doar la Curtea de Apel Ploiesti. Pana nu s-a aprins scanteia protestului, nu au catadicsit sa suplimenteze bugetul pentru plata salariilor. Alta data protestati mai repede.

# Geo date 2 November 2023 22:26 +2

Z

# Ioan date 3 November 2023 01:40 +3

Pentru judecatori mereu sunt bani de salarii, nicio data nu sunt probleme, mai ales cand e vorba de mariri. la grefieri trebuie sa fie mereu probleme, ca de obicei.

# un cetatean date 3 November 2023 13:16 +19

Cine nu cunoaște , munca unui grefier este ff importantă. La mai toate instanțele grefierii sunt cei care duc greul intr-o instanța. Munca unui grefier nu este doar in sala de judecată , munca lui începe in birou. Un grefier pe lângă lucrările lui,redactează ,înregistrează, emite adrese, citații etc, deci nu trebuie blamați, trebuie plătiți corespunzător. Sunt zile când pleacă acasă de la instanța și la ora 20,00 , vin la serviciul și sâmbătă și duminica asta cunoaște cineva?Grefierii muncesc ff mult spre deosebire de parlamentari care muncesc 2 zile pe saptamana și au averi colosale.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva