12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GREFIERII SE PREGATESC DE PROTESTE – Presedinta Filialei Iasi a Sindicatului National al Grefei Judiciare Dicasterial, Lacramioara Rusu-Cipiniuc, acuza ca sefa ICCJ Corina Corbu a ignorat doleantele grefierilor: “Vom relua protestele... Vor avea aceleasi revendicari si anume plata restantelor salariale... Am inaintat un memoriu presedintei Inaltei Curti prin care i-am solicitat achitarea diferentelor din salariile neachitate integral in 2023, si nu avem parte nici macar de un raspuns”

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 May 2024 17:10
Vizualizari: 3863

Se anunta noi zile agitate in sistemul judiciar. Grefierii vor relua protestele. Anuntul a fost facut de presedinta Filialei Iasi a Sindicatului National al Grefei Judiciare Dicasterial, Lacramioara Rusu-Cipiniuc.


 

Actiunile de protest vor fi declansate in toamna, dupa vacanta judecatoreasca. In ceea ce priveste cauzele care stau la baza noului protest, acestea sunt aceleasi care au determinat si protestul de anul trecut. Mai exact: plata restantelor salariale si a diferentelor salariale castigate prin hotarari judecatoresti.

O alta nemultumire a grefierilor este ignorarea grefierilor de catre capii Justitiei. In acest sens, intr-o declaratie acordata site-ului dezvaluirea.ro, presedinta Filialei Iasi a Sindicatului National al Grefei Judiciare Dicasterial, Lacramioara Rusu-Cipiniuc, acuza ca sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corina Corbu, nu ar fi raspuns nici pana in prezent memoriului pe care grefierii i l-au inaintat, si in care ii cereau plata diferentelor din salariile neachitate integral in 2023.


Iata declaratia presedintei Filialei Iasi a Sindicatului National al Grefei Judiciare Dicasterial, Lacramioara Rusu-Cipiniuc:


Vom relua protestele dar cu siguranta dupa data de 1 septembrie, la reluarea activitatii dupa vacanta judecatoreasca. Protestele vor avea aceleasi revendicari si anume plata restantelor salariale, in conditiile in care nu am primit pana acum diferentele din salariile achitate in procente in cursul anului 2023 si nici diferentele salariale castigate prin hotarari judecatoresti pentru perioada 2018-2023.

Avem cunostinta de plati efectuate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in luna decembrie, insa nu grefierilor din instantele iesene si vasluiene. Desi a existat o Hotarare de Guvern pentru plata diferentelor pentru lunile octombrie si noiembrie 2023 ordonatorul de credite a asigurat fondurile doar pentru plata diferentelor pe luna noiembrie.

Noi grefierii am inaintat un memoriu presedintei Inaltei Curti prin care i-am solicitat achitarea diferentelor din salariile neachitate integral in anul 2023, aspect jenant mai ales pentru domeniul public bugetar sa formulezi cerere pentru plata salariului si nu avem parte nici macar de un raspuns, ceea ce spune mult despre respectul acordat muncii noastre.

Avem acte administrative si hotarari judecatoresti care ne recunosc drepturile salariale la un alt nivel decat cel platit, acte administrative si hotarari date respectiv pronuntate ca urmare a aplicarii gresite a legilor de salarizare discriminatorii si ni se solicita intelegere fata de lipsa banilor la buget pentru achitarea diferentelor de drepturi salariale, intelegere care are niste limite. Vedem ca sunt bani pentru organizarea de alegeri si pentru sustinerea promisiunilor electorale.

De la 1 septembrie protestele vor fi cel mai probabil absolut necesare si pentru ca se termina fondul de salarii pentru anul 2024, conform bugetului aprobat de Guvern, iar incepe plata in procente a salariului lunar si va trebui sa reluam milogeala pentru plata integrala a salariilor, singura noastra sursa de venit avand in vedere ca ne este interzisa de statutul profesional desfasurarea oricarei alte activitati”.

Comentarii

# Maya date 16 May 2024 17:31 +3

Foarte bine sa faca greva. La orice instanta gregierii si arhivarii muncesc ff mult , unele judecatorii functioneaza datorita acestora , doar cine nu cunoaste cu ce se ,, mananca,, aceasta profesie vorbesc si ii blameaza.Le doresc succes, dar in conditiile de azi cand domneste haosul si anarhia……

# Silviu date 16 May 2024 22:52 +3

Au si raspundere multa

# Maia date 17 May 2024 07:58 +2

Ar trebui să fie greve peste tot. Peste tot unde se muncește sunt normele supradimensionate si salariile nu sunt actualizate cu inflația, și la stat și la privat. Dar mămăliga... Să vezi cum se fîsîie și asta. Au grijă liderii.

# Codruța date 17 May 2024 08:21 +4

Foarte bine!!! Sa blocheze tot( de data asta) si sa lupte pana la capăt pentru drepturile lor. Numai cei rău intenționați și frustrați ii asimilează "specialilor imbuibati" . Am cunoștințe și rude grefieri și abia le auzim vocea și vedem fata. Sunt permanent la serviciu sufocați de dosare, umiliti de judecători, tratați ca niște sclavi. Sunt oameni cu STUDII SUPERIOARE , au terminat facultatea de drept exact ca domnii judecători! Înainte sa emită unii din presa, orice din societatea asta, judecății de valoare despre categoria asta profesionala sa se documenteze temeinic! Va doresc succes grefierilor!!!!! Castgati-va locul în instante și în societate!!

# Grevă generală date 17 May 2024 16:14 +2

Foarte bine! Să facă grevă și să blocheze instanțele, nu din toamnă ,ci de acum..Au salarii neplătite integral pe multe luni din anul trecut. Și ei și judecătorii..Oare la ICCJ e la fel? Sau la CCR? Ar îndrăzni Guvernul să nu le plătească ăstora salariile?

# ?????? date 20 May 2024 07:52 0

@ Deci, probabil că problema apare de la patroni care nu plătesc salariile și cărora ar trebui ,,să le fie rușie'', devenind un fenomen care se ''propagă'' și la ''patronul tuturor patronilor'', ,,statul capitalist'' , printr-un fel de ''contagiune'', ?

# ?????? date 20 May 2024 08:02 0

@ ,,E foame la zei ! Servitorii n-au să mănânce. Themis și Zeus și-au tras, De o parte bucatele toate. Servitorii n-au să mănânce ! ,,Rușine să vă fie !!!!!'' Aceștia au scris pe hârtie.'' , ?

# ?????? date 20 May 2024 08:13 0

@ Închipuiți care judecă Au uitat să de de mâncare, La măturători, valeți și cameriste, La grădinari și alte fețe triste, În speță, la grefieri ce stau pe scări.

# ?????? date 20 May 2024 08:22 0

@ E foame la zei, Și-au luat, Au uitat să dea de mâncare Și la, lachei !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva