18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GREU CU SOSOACA – Judecatoarea Dana-Ioana Puia de la Judecatoria Timisoara si judecatoarea Stefania-Dochita Hauder de la Judecatoria Deta au anulat doua amenzi de cate 500 lei pe care Politia i le aplicase senatoarei Diana Iovanovici-Sosoaca pentru nepurtarea mastii in spatii publice deschise si inchise. Sosoaca: „La Timisoara, intrasem in direct la Romania TV seara de pe scarile catedralei. Nu era niciun politist nicaieri” (Minutele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 January 2022 14:35
Vizualizari: 6863

Nu sunt imposibil de desfiintat amenzile pe care romanii inca le primesc de la politisti pentru nepurtarea mastii. O dovedeste senatoarea Diana Iovanovici-Sosoaca (foto), cea care in luna ianuarie 2022 a obtinut in instanta anularea a doua asemenea sanctiuni contraventionale.S-a intamplat in zilele de 11 si 20 ianuarie 2022, la judecatoriile Timisoara, respectiv Deta, care i-au admis senatoarei actiunile impotriva a doua amenzi de cate 500 de lei primite pentru nepurtarea mastii in spatii publice: la exterior, respectiv la interior. Totusi, trebuie sa precizam ca Judecatoria Timisoara nu i-a anulat complet amenda, ci i-a inlocuit-o cu sanctiunea avertismentului.


Prezentam minuta sentintei nr. 221/2022 pronuntate de catre judecatoarea Dana-Ioana Puia de la Judecatoria Timisoara in dosarul nr. 18942/325/2021*:


Admite in parte plangerea. Dispune inlocuirea sanctiunii amenzii contraventionale in cuantum de 500 lei, aplicata prin procesul verbal de contraventie seria PTMY nr. 134506/22.04.2021 emis de intimat, cu sanctiunea contraventionala a avertismentului.

Mentine in rest dispozitiile procesului verbal de contraventie mai sus mentionat. Obliga intimatul sa plateasca petentei suma de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Judecatoria Timisoara. Pronuntata in data de 11.01.2022 prin punerea solutiei la dispozitia partilor, cu mijlocirea grefei”.


Redam minuta sentintei nr. 73/2022 din cauza nr. 1558/220/2021 (judecatoarea Stefania-Dochita Hauder de la Judecatoria Deta):


Admite plangerea contraventionala formulata de petenta IOVANOVICI-SOSOACA DIANA in contradictoriu cu intimatul INSPECTORATUL DE POLITIE JUDETEAN TIMIS. Anuleaza procesul-verbal de constatare a contraventiei seria PTMX nr. 288205 incheiat la data de 23.04.2021.

Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare, ce se depune la Judecatoria Deta. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, azi data de 20.01.2022”.


De unde a pornit totul


Miercuri, 26 ianuarie 2022, senatoarea Diana Sosoaca a explicat pentru Lumea Justitiei contextul in care a primit cele doua amenzi. Interesant este ca amenda anulata integral o primise pentru nepurtarea mastii intr-un spatiu public inchis – spre deosebire de cea transformata in avertisment, primita pentru nepurtarea mastii in aer liber. Spatiul inchis este Spitalul de Psihiatrie Jebel, unde Sosoaca mersese impreuna cu deputatul Mihai Lasca sa-l viziteze pe protestatarul Daniel Gaspar, internat din cauza ca il amenintase cu moartea pe seful DSU Raed Arafat.


Iata declaratia senatoarei oferita pentru Luju.ro:


La Timisoara, nici n-a fost vreun politist vreodata langa mine. Eram pe scari si aveam emisiune. M-am dus sa ma plimb cu barbatul meu si eram pe scarile de la catedrala, de une intrasem in direct la Romania TV, in emisiunea lui Victor Ciutacu. Nu era niciun politist nicaieri. Era 9 seara. Deci nici nu stiu cand au dat-o. Iar la Deta m-am dus in calitate de senator al Romaniei, impreuna cu deputatul Mihai Lasca, sa ne intalnim la Jebel cu Daniel Gaspar, ca ne chemase ca parlamentari. Si stateam in fata sa primim OK-ul. Am primit OK-ul si am intrat. Am fost, am vorbit, sunt filmati politistii care ne-au luat la rost: 'De ce ati venit?' 'Suntem parlamentari ai Romaniei'. Si ne-au zis: 'Trebuie sa va oferim protectie' (n.r. masti de protectie)”.


sursa foto: Libertatea.ro

Comentarii

# Sosoaca presedinte ! date 26 January 2022 18:59 +33

Bravo Diana! Sa dam de pamant cu acesti dictatori imputiti; nu zic bine, mei Arafat ? :-*

# Lita date 26 January 2022 19:35 +33

Solutia corecta pentru toti cetatenii ar fi abrogarea in totalitate a legislatiei covido-pandemice cu amenzi cu tot. In alta ordine de idei, propaganda media continua sa terorizeze po******tia cu numarul "record" de noi cazuri, respectiv 34255 astazi, fara sa tina cont ca acest numar a fost umflat cu numarul de vindecari (24543) si decese (94). Numarul statistic al noilor infectari in ultimele 24 h este 9618, potrivit worldometer, coloana "Active Cases", diferenta dintre ziua curenta (171558) si ziua precedenta (161940). Rezulta: 34255 = 24543 + 94 + 9618. https://www.worldometers.info/coronavirus/

# Lita date 26 January 2022 21:38 0

Imaginea aparuta de nicaieri acopera cifra 8 (opt), numarul intreg fiind 171558.

# Neanae date 27 January 2022 15:01 +33

Bravo Dna D.I.S. Mai e puțin. Toate Guvernele vor aboli una după alta toate aberațiile debitate, propuse și impuse vis à vis de circulația “telecomandata” a unui virus din familia Corona. Una dintre asociațiile criminale mafiote italiene de renume este “Sacra Corona Unita”! Corona e un nume și o garanție! Pandemia asta de laborator este comandata de elita asociației criminale mondiala și globală care va plăti. Nu știu cât! Dar toată omenirea va sti, iar cine nu e chiar de kakao va schimba medicul care îi împingea in ac!!! Mulțumesc dnilor Sosoaca, Piperea, Astarastoaie, Monica Pop si muuuuulti alții, necunoscuți. Ne-au luminat in întuneric! Nu vom purta respect fața de medici, guvernanți, trepadusi si alți tembeli care pt bani si din prostie, din obtuzitate si aroganță au divizat oamenii intre ei, ducând milioane de oameni către genocid! Zilele astea încă insistă! Tineti minte, luați nota de monocefalii in chestiune! Apoi feriți-va ca tac-su al lor de tămâie!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva