29 ianuarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HAINEALA A PICURAT MIERE LA DNA – Sefa CSM, Oana Haineala, a fost audiata in dosarul lui Adrian Toni Neacsu. Judecatorul a dezvaluit ce a declarat Haineala procurorilor: “Nu ma aflu in relatii de dusmanie cu domnul Neacsu, raporturile mele cu acest magistrat fiind politicoase, decente si strict profesionale”. Neacsu: “Politicoase si decente deci? Fara pumni in masa, amenintari cu procurori si dosare?”

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 martie 2013 17:07
Vizualizari: 4756

Presedinta CSM, Oana Haineala, a fost audiata luni, 25 martie 2013, de procurorii DNA in dosarul in care judecatorul Adrian Toni Neacsu este urmarit penal pentru participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine un avantaj material, fals intelectual, participatie improprie la uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Cel care a facut public faptul ca Oana Haineala a dat declaratii la DNA a fost chiar judecatorul Adrian Toni Neacsu.


Haineala despre 4ped: "Raporturile mele cu acest magistrat sunt politicoase, decente si strict profesionale"

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Toni Neacsu a dezvaluit si ce le-a spus Oana Haineala procurorilor DNA. Astfel, sefa CSM a sustinut ca nu se afla in “relatii de dusmanie” cu judecatorul Neacsu si ca a avut relatii politicoase cu acesta. De asemenea, potrivit lui Adrian Toni Neacsu, Oana Haineala le-ar fi declarat procurorilor DNA ca nu exista nicio persoana care sa o poata acuza ca a avut un comportament indecent: “Iata ce spune DNA Schmidt Haineala in declaratia data la DNA in dosarul meu astazi. <Doresc sa precizez foarte clar faptul ca nu ma aflu in relatii de dusmanie cu domnul Neacsu. Raporturile mele cu acest magistrat fiind politicoase, decente si strict profesionale. Nu cred ca exista vreo persoana care sa ma poata acuza de un comportament indecent sau in dezacord cu statutul, fata de Adrian Toni Neacsu>”.

Totusi, Adrian Toni Neacsu lasa se se inteleaga faptul ca declaratiile de la DNA ale Oanei Haineala nu sunt chiar conforme cu realitatea. In acest sens, judecatorul ii aminteste sefei CSM de cateva episoade, precum batutul cu pumnul in masa sau amenintarile cu procurorii: “Chiar asa sa fie? Politicoase si decente deci? Fara pumni in masa, amenintari cu procurori si dosare? Mai mai”.

Neacsu: “Toti martorii au fost audiati dupa punerea in miscare a actiuni penale. Sunt o persoana importanta, ce sa fac”

Pe de alta parte, Adrian Toni Neacsu atrage atentia asupra unui aspect extrem de interesant. Si anume ca toti martorii din acest caz au fost audiati dupa punerea in miscare a actiunii penale. De asemenea, judecatorul Neacsu precizeaza ca DNA a inceput urmarirea penala fara a fi efectuate acte premergatoare, singurul scop fiind suspendarea sa din CSM: “Ehe. Toti martorii au fost audiati dupa punerea in miscare a actiuni penale. Sunt o persoana importanta, ce sa fac. (…) Au inceput urmarirea penala fara acte premergatoare, au pus in miscare actiunea penala (...) ma suspenda inainte de a audia vreun martor”.

Judecatorul Alexandru Serban: “Haineala e genul care, cand a ramas fara argumente, a dat cu pumnul, la propriu, in masa, la sedinta plenului”

La ce se refera insa judecatorul Adrian Toni Neacsu atunci cand vorbeste despre “pumni in masa”? Cel mai probabil, Neacsu face trimitere la un episod care a fost povestit de judecatorul Alexandru Serban din CSM, episod care priveste modul in care se comporta Oana Haineala atunci cand ramane fara argumente.

La mijlocul lunii ianuarie 2013, Alexandru Serban a explicat de ce Oana Haineala nu este potrivita sa conduca CSM. Cu acea ocazie, magistratul s-a referit si la comportamentul violent al Oanei Haineala, povestind ca actuala sefa a CSM obisnuieste sa bata cu pumnul in masa la propriu, atunci cand nu poate sa isi sustina punctul de vedere intr-un alt mod: „NU consider ca dna Haineala e potrivita, pentru cine nu a inteles din prima. Dna Haineala e genul care, cand a ramas fara argumente, a dat cu pumnul, la propriu, in masa, la sedinta plenului. Chiar tin minte ce s-a atacat atunci Cristi Danilet...”.

DNA a scapat-o pe Haineala de un contestatar

Amintim ca DNA a anuntat in 5 martie 2013 punerea in miscare a actiunii penale impotriva judecatorului Adrian Toni Neacsu. Ulterior, acesta a fost suspendat din functie. Adrian Toni Neacsu era poate cel mai vehement contestatar al Oanei Haineala. De altfel, judecatorul a declarat in nenumarate randuri ca DNA a pus in miscare actiunea penala impotriva sa doar pentru a fi suspendat din CSM. De asemenea, Neacsu a subliniat ca se pregatea sa ceara revocarea procuroarei Oana Haineala din functia de presedinta a CSM.

Prezentam acuzatiile pe care DNA i le aduce judecatorului Neacsu:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata NEACSU ADRIAN-TONI, judecator, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:

- participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine un avantaj material (10 acte materiale), infractiune prev. de art. 132 din Legea 78/2000,

- fals intelectual (5 acte materiale),

- participatie improprie la uz de fals (5 acte materiale) si

- fals in inscrisuri sub semnatura privata (5 acte materiale), toate in forma continuata.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

In cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie 2012, inculpatul Neacsu Adrian-Toni a incasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totala de 66.942 lei, reprezentand venituri din salarii si diurna de detasare, aferente unui numar de 48 de zile in care a absentat nemotivat. Magistratul a beneficiat de plata integrala a acestor drepturi de natura salariala si asociate pe baza unor documente justificative falsificate. Pentru a-si disimula absentele de la serviciu, inculpatul Neacsu Adrian - Toni a participat la intocmirea, cu date nereale, a cinci foi colective de prezenta si a cinci cereri de decont de diurna, cate una pentru fiecare din lunile iulie, septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie 2012.

Sumele au fost incasate nejustificat de magistrat, in conditiile in care, ordonatorul principal de credite al CSM nu a avut reprezentarea ca documentele respective contin date nereale.

La data de 5 martie 2013, inculpatului Neacsu Adrian - Toni i s-au adus la cunostinta acuzatiile, drepturile si obligatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 si art. 70 Cod de procedura penala”.

Comentarii

# Marinaru date 26 martie 2013 17:20 +24

Simte ghilotina Haineala si a constatat ca duce un razboi periculos pentru ea.Pasul inapoi este dovada vinovatiei ei mai ales ca ii stau pe suflet si SMS-urile incriminatoare.

# ma face sa rad date 26 martie 2013 17:21 +20

auzi la ea, comportament decent si politicos :lol: ma face sa rad

# tzeapa date 26 martie 2013 17:31 -8

iar ma plictisiti cu martoaga asta prost furajata si cu aspiratii da lida\'r....ce s-o mai cotim , a fost prins cu mata\'n sac si nu mai stie ce sa faca ca sa scape ...o arde si el pe facebook ... sa intre asta la mine in birou ? in calitate de ce ? il dau afara imperial ...razvan savaliuc poate o sa-l angajezi tu la tine ca magistrat nu are cum sa mai fie puturosu asta ...intreaba-l numai cate hotarari redactate are in ultimii 6 ani ? :-*

# Avocat Barou Bota date 26 martie 2013 18:32 +7

Daca in magstratura se intampla asemenea situatii jenante de-a dreptul,ce sa mai zicem ,cand anumiti judecatori aseriviti politic si comunisti ne hartuiesc si ne constesta mereu calitatea de avocat in structura LEGALA a dlui av.drd Bota..Rusine sa va fie...

# CI date 26 martie 2013 20:38 -8

A plecat Mona? Cel mai benefic eveniment din justiţie, după plecarea lui Chiuariu! Hai, că e bine! Doamne ajută!

# CI date 26 martie 2013 20:53 +1

Neacşu moare de ciudă, se vede. Şi pentru că nu mai are ce spune, inventează. L-a ameninţat vreodată Hăineală cu procurorii? Dar dacă el era neprihănit, aveau ce să-i facă? El cântă placa infractorului de duzină care spune că nu el e vinovat că a tâlhărit babe, ci procurorul pentru că l-a prins! Mă plictisiţi rău cu individul ăsta, pe care, vă reamintesc, l-aţi înjurat la greu şi fără pretext! Cum de l-aţi reevaluat (într-o manieră pur băsistă)?

# lache luciano date 26 martie 2013 21:31 0

corect postul dvs., subscriu ca m-am plictisit sa citesc de vaicarerile gainarului cu titlu de jude :-x ...cat despre partea cu reevaluarea cel mai in masura sa va raspunda ar fi d-l savaliuc ...sa ne spuna ce are in suflet :P

# CATRE TOTI PROCURORII DIN ROAMANIA date 27 martie 2013 07:54 -1

SE PREGATESTE o lovitura de DE 10 MILIARDE DE EURO LA CAILE FERATE, cu spaga estimata de 1 miliard de euro . Aceasta ESTE CEA MAI MARE FRAUDA DIN EUROPA DE LA VANZAREA PETROLULUI NOSTRU de catre bombonel CAND FRAUDA A FOST DE 20 MILIARDE DE EURO IAR SPAGA DE PESTE 2 MILIARDE EURO (Informatia a dat-o BECA CA LI la postul lui DD IN ACTIUNE si la munte si la mare, in direct si-n reluare…. (stia de la hrebe ! ) SI A Mai spus CA 630 DE MILIOANE LE-A LUAT d I poperescu PENTRU PSSSD …. DAR a fugit cu ei la varran. N-au avut ce sa-I faca ….ca nu erau pe chitanta…si le era frica sa nu asmuta varanul ciuvicii , ciutacii si ciumpalacii …. cu aruncatoarele de kakat…si … sa-I spurce !.)

# parerea mea date 27 martie 2013 09:49 +4

D-ul Toni Neacsu este nevinovat, la fel si d-ul Nastase, la fel si d-ul Voiculescu, la fel si d-ul SOV, la fel si domnii Sile si Nutu Camataru. Toti sunt nevinovati si niste victime ale lui Barosso, Merkel, CIA, FBI .............. la incheiere zic: mai vreau pastile

# maximus date 27 martie 2013 12:51 +2

asa e, e frica mare printre infractori de fapt e panica in toata regula .De cand SRI-ul in tandem cu DNA-ul a inceput marea curatenie .Sa le uram succes asa cum sunt ei catalogati basisti , pontisti, etc ideea e sa curatam odata tara asta de hotii cu gulere albe .

# vasile date 27 martie 2013 10:53 +6

Te plangi de abuzuri? dar cand impotriva lui Nastase se faceau abuzuri dupa abuzuri nu ai luat nicio pozitie. Ba din contra ati aprobat materialul Inspectiei judiciare prin care Nastase era declarat pericolul public nr. 1 al justitiei. Vezi ca exista totusi un Dumnezeu.

# maximus date 27 martie 2013 12:54 +3

Nastase e parintele coruptiei institutionalizate .A adus tara asta pe buruci el cu mafiotii din jurul lui gen miki spaga and co.

# matei date 27 martie 2013 12:42 +2

Citeste ce zice nenea ala mai sus un pic \"CATRE TOTI PROCURORII DIN ROAMANIA\" Niste prieteni procurori au calculat ca daca toate sesizarile legate de bombonel ar fi probate si daca pedepsele ar fi cumulative ar ajunge la vreo 2700 ani de puscarie si varanul cam tot pe acolo.LA CE ABUZURI TE REFEREAI ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cum catalogati propunerile privind numirea Gabrielei Scutea ca Procuror General, a Giorgianei Hosu ca sefa DIICOT si a lui Crin Nicu Bologa in fruntea DNA?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.01.2020 – Danilet sparge greva la Cluj. Adevarul despre pensiile de serviciu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva