1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HAINEALA MAI ARE DE ASTEPTAT – Jose Manuel Barroso sustine ca la nivelul CE nu exista vreo intentie de reglementare a presei: “Nu avem absolut nicio intentie sa propunem reglementarea presei si am fi primii care ar condamna orice fel de atac impotriva ziaristilor”. Barroso a confirmat ca CSM si CCR au parat presa la Comisia Europeana

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 February 2013 14:31
Vizualizari: 11520

Vesti proaste pentru presedinta CSM, Oana Haineala, care in urma cu cateva zile a cerut Guvernului si Parlamentului sa adopte reglementari pentru sanctionarea presei care indrazneste sa critice disfunctionalitatile din justitie si care astfel, in opinia procuroarei, ar aduce atingere independentei si prestigiului justitiei, precum si a demnitatii umane a unor magistrati.


Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso (foto), a dat asigurari luni, 4 februarie 2013, dupa intalnirea pe care a avut-o cu premierul Romaniei Victor Ponta, ca nu exista vreo intentie de a propune vreo reglementare in ceea ce priveste presa, subliniind totodata ca libertatea presei este sfanta: “In legatura cu presa, as sublinia un lucru: pentru noi libertatea presei e sfanta. Comisia Europeana va apara intotdeauna o presa libera si pluralista. Aspecte legate de libertatea si pluralismul presei au fost abordate si in statele membre, si in afara. Libertatea presei e sacrosancta si Comisia Europeana o apara. Nu avem absolut nicio intentie sa propunem reglementarea presei si am fi primii care ar condamna orice fel de atac impotriva ziaristilor”.

Barosso: “Am primit plangeri de la CCR, CSM, in legatura cu campanii orchestrate in presa impotriva unor magistrati”

Jose Manuel Barroso a afirmat insa ca CE este ingrijorata de reclamatiile in legatura cu asa-zisele campanii de presa impotriva unor magistrati, reclamatii primite din partea CCR si CSM: “Nu putem insa sa nu tinem seama de faptul ca am primit plangeri de la CCR, CSM, in legatura cu campanii orchestrate in presa impotriva unor magistrati. Aici avem o problema, din punct de vedere al independentei justitiei. Nu am recomandat nicio solutie concreta, insa am considerat ca e important sa mentionam ca exista aceasta problema si ca trebuie luate masuri pentru a se corecta situatia. Avem angajamentul autoritatilor romanesti pentru a sustine independenta presei, dar si de a corecta aceste probleme. Ar fi artificial sa nu tinem seama de faptul ca primim plangeri si din partea a numerosi cetateni, ONG-uri care ne atrag atentia asupra acestei probleme. Libertatea presei e sacrosancta, dar in acelasi timp trebuie sa ne exprimam ingrijorarea cand ni se aduc la cunostinta campanii orchestrate impotriva independentei justitiei”.

Pe de alta parte, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a precizat ca reforma sistemului judiciar trebuie sa continue, la fel ca instrumentarea dosarelor de coruptie: “Trebuie sa vedem progrese in reforma sistemului judiciar, in numirea personalullui din justitie, trebuie sa se dea un exemplu acolo unde sunt acuzatii de coruptie”.

Oana Haineala s-a apucat sa dea ordine Parlamentului si Executivului

Amintim ca joi, 31 ianuarie 2013, dupa ce Comisia Europeana a dat publicitatii Raportul MCV, presedinta CSM, Oana Haineala, a cerut Parlamentului si Executivului sa adopte reglementari care sa sanctioneze abaterile presei de la deontologia profesionala. Mai exact, procuroarea Oana Haineala se referea la materialele de presa care ar aduce atingere independentei si prestigiului justitiei, dar si demnitatii umane a unor magistrati.

Iata ce preciza Oana Haineala in analiza cu privire la Raportul MCV: “Luam nota de ingrijorarile exprimate de Comisie cu privire la situatia respectarii criteriilor statului de drept si a independentei justitiei. (...) Solicitam reprezentantilor autoritatilor legislative si executive sa ia toate masurile necesare pentru ca ireversibilitatea reformei sistemului judiciar si independenta justitiei sa nu mai poata fi amenintate, inclusiv prin adoptarea unor reglementari care sa sanctioneze abaterile de la deontologia profesionala in mass-media, mai ales atingerea adusa independentei si prestigiului justitiei si demnitatii umane a unor magistrati”.

Comentarii

# john date 4 February 2013 14:52 +27

Asta arata mizeria justitiei din RO si a conducatorilor ei . Daca sunt amenintati de presa de ce nu se apara in justitia pe care ei o fac/administreaza ? Nu au incredere ? Asta e chiar culmea , ce sa mai zica un justitiabil obisnuit ? Scriam aici ca am un litigiu de munca de 4 (patru ani) pe care orice alfabetizat il rezolva in sase luni . Dar eu primesc termene din trei in sase luni . O sa ridic pe site, la final, toata istoria ( in documente) a acestui proces...

# adevarul date 5 February 2013 22:03 -1

ce te rog john-e...sa nu fi ca iuda dupa ce-ti termini procesul,sa uiti ca in situatia ta suntem cu totii si sa te faci ca ploua ca Ponta pt, care raportul prostesc al MCV-ului este prea dur,multi uita de ce sunt unde sunt,de unde au plecat si nu cred flamandului.

# jeanne date 4 February 2013 15:11 +23

haineala e o lichea de care ne e rusine. mai suntem romini in tara asta dar nu cu functii

# VIKY date 4 February 2013 15:16 +22

"Oana Haineala s-a apucat sa dea ordine Parlamentului si Executivului"...Aceasta haimana, care mai este si tradatoare de tara, ar trebui REVOCATA din magistratura. Eu asi propune site-ului luju in partea dreapta rubrica cu intrebarea: cine este pentru demiterea Haimanalei din CSM?.

# Mihai date 4 February 2013 15:24 +3

Din ce a spus Barroso eu inteles tocmai invers. Ca trebuie "corectata" acea parte a presei care critica diversi membri din CSM, CCR etc si ca guvernul s-a angajat sa rezolve aceasta aceasta problema. "Nu am recomandat nicio solutie concreta, insa am considerat ca e important sa mentionam ca exista aceasta problema si ca trebuie luate masuri pentru a se corecta situatia. Avem angajamentul autoritatilor romanesti pentru a sustine independenta presei, dar si de a corecta aceste probleme"

# VIKY date 4 February 2013 16:04 +12

" Nu am recomandat nicio solutie concreta, insa am considerat ca e important sa mentionam ca exista aceasta problema si ca trebuie luate masuri pentru a se corecta situatia. " ...Adica a se dezminti ce gunoaiele au mintit. Daca 3 gunoaie au facut reclamatii in numele institutiilor, era normal sa se ia in seama, dar ei nu aveau de unde sti ca aceste gunoaie, in loc sa atace presa in justitie daca nu(!!!) erau vinovate, au trimis scrisori la UE. Aveau si dreptul la replica, pe posturile Tv, de ce nu au facut-o?. Pentru ca sunt gunoaie de ultima speta, vinovate si manjite pana sub limba.

# Dramo date 4 February 2013 18:29 +5

"Există această problemă" in capetele lor pătrate. Am si o solutie concreta pentru ei toti: LA BRUTARIE!!! 

# @student la drept date 4 February 2013 15:53 +10

Doamna Ministru Pivniceru, procurorul-sluga Haineala fumeaza de zor, adica este dependenta de o substanta denumita nicotina.Drogurile practic sunt simple substanțe care și-au găsit receptori în organismul nostru, care acționează prin grăbirea, încetinirea, sau modificarea proceselor unui anumit organ. Dependența este o noțiune generalizată, există persoane dependente de internet, de fast food asta deoarece orice substanță care îți induce o stare mai mult sau mai puțin falsă de bine iți activează un sistem de recompensare al creierului care eliberează anumite substanțe precum dopamina sau serotonina responsabile pentru starea ta de spirit. Acest tip de dependență se numește dependență psihică, dependența fizică implică sevrajul care intervine odată cu retragerea substanței, acest tip de dependență îl intalnim în rândul drogurilor grele (heroina, amfetamina, metadona, nicotina, alcool, cocaina).  Va rog, sa va sesizati si sa demarati o ancheta, impreuna cu un control medical sever 

# @student la drept date 4 February 2013 15:55 +11

...eu consider ca nu este normal ca o functie publica, mai ales CSM, unde se iau decizii pentru JUSTITIE si pentru JUSTITIABILI, acestia din urma sa fie lezati de SEVRAJUL procurorului - sluga HAINEALA

# @studenta de la Cotroceni date 4 February 2013 16:09 +5

....dar ce spui de Basescu ????Conduce o Htara Hintreaga...!!

# aaron date 4 February 2013 15:55 +19

dati-mi voie sa spun doua cuvinte.....huuuuuuuuoooooo CSM!

# VIKY date 4 February 2013 16:42 +9

Administratia luju.ro...schimbati poza ca apare haimanaua in locul mafiotului.

# Băiatu' lu' Luluţa date 4 February 2013 17:04 +7

Priviţi-i dezgustătorul, impenetrabilul şi cutremurătorul panou frontal, aflat în relaxarea exprimării  ultimei dorinţe. Parcă e scăpată de la Guantanamo, după o încercare de sinucidere erotică, urmată de o izbutită schimbare de sex.  Se întreabă: „Oare, e cazul să dezvălui umanităţii adevărul despre sexul meu sexual sau să mai amân penetrarea (totul raportează la penetrare, nn) acestei taine până la oficierea militară a mariajului cu odoara  mea dragă,  Monica M.?” Pe surse aflăm că vestea ne va fi comunicată în timp ce se află în luna de miere pe care o va petrece într-o locaţie discretă, undeva în Arhipeleagul Jilava. Îi dorim, ca buni creştini, sexuri uşoare!

# Sebastian date 4 February 2013 17:12 +8

Doamna aceasta care se autointituleaza "presedinte" al CSM considera ca e o atitudine lezionara la adresa "independentei justitiei" a presei si atunci cand mass-media arata opiniei publice ca dumneaei a avizat rechizitoriul procurorului de caz, prin care a fost trimis in judecata un cetatean roman nevinovat,care a fost tinut in arest preventiv 13 luni si care a fost achitat?

# Mi-a plăcut! Îi vine mănuşă! date 4 February 2013 17:17 +7

Băiatu' lu' Luluţa: "Priviţi mutra, ca de sfârşit de lume, a acestei scursuri a mediului geojudiciar autohton: faţa de bocanc rătutit în înfruntarea oarbă cu bolovanii simandicoşi ai tranziţiei; părul, în căderi slinoase, precum mucii cărora le este greu să se desprindă de bărbie;  privirea de şobolan abia scăpat din cazanul cu ulei clocotind; muşchii buccinatori, dominaţi de neîncetate spasme extraconjugale, incapabili de o sinceră sensibilitate instituţională, arată de parcă ar fi într-o permanentă şi dezgustătoare revoltă  bucală; fruntea-i, aparent dârză,  se află sub presiunea suferindă a numărului mare de neuroni inutili pe care îi protejează; buzişoarele, margini nespălate ale unei latrine de lux..."   

# obiectiva date 4 February 2013 17:21 +9

ba, nenorocitule de baroSSO, PRESA nu a adus atingere INDEPENDENTEI JUSTITIEI, dimpotriva, a adus la cunostinta opiniei publice CUM politia politica incearca si chiar reuseste sa INGENUNCHEZE JUSTITIA ....diversionist de servicii secrete portugheze, cum era merkel la STASI......tipic .....pana NU va scapa evropa de neterminatii astia care, sigur, acum lucreaza si conlucreaza pentru servicii secrete europene, cu baSSescu in frunte....vanzator de tara...INALTA TRADARE !!!! macar japita asta NU a tradat interesele portughezilor, ca il spanzurau aia in piata publica !!! da` SATANA mizeaza pe spiritul mioritic....

# obiectiva date 4 February 2013 17:24 +7

de cand e CSM , cu cei 5 PROCURORI, 2 membri fiind nici macar magistrati, fiind din societatea civila...si CCR cu consilierii juridici adunati de pe la CAP urile si fermele agricole....JUSTITIE ??? ha ???

# TREZITI-VA ! date 4 February 2013 22:11 -5

APEL CATRE MAGISTRATI ! REZISTATI! REZISTATI ! REZISTATI ! SPERANTA acestui neam… ESTE IN VOI ! Daca mafia va pune mana pe justitie ……suntem pierduti ! PROCURORI, JUDECATORI ..acum SUNTETI …DUMNEZEI ! . Voi intelegeti? ACUM…SUNTETI… DUMNEZEI !!! . Nici la Judecata de apoi , nici in fata lui Sfatu Petru nu trebuie sa justificati deciziile voastre ! . Vreti sa ajungeti iar slugile lui Cattaliin Boicu , ale puuttoarei blonde , ale puuttoarei de onoare si a sotului ei pusscarias ? . Ce veti fi voi atunci ? . Niste jegguri ! . Niste tzucalari …. care asteapta DEZLEGARE DE LA GATALLIN BOICU CE DOSAR SA FACA SAU CE SENTINTA SA DEA …! Aliant MAFFIIOTILOR USSSL se va destrama….MAI REPEDE DECAT CREDETI !Nu intelegeti ca suntem in UNIUNEA EUROPEANA? REZISTATI .pana atunci NU VA VINDETI CONSTIINTA … NU VA VINDETI VIITORUL, .SI..VETI .. FI ..EROII ..ACESTUI ..NEAM ! Catre POPORUL ROMAN : VRETI CU MERCKEL SI GERMANIA SAU CU BELARUS SI LUKASENKO ?

# De-al casei! date 5 February 2013 07:42 +4

Rătăcitule, nefericitule, suntem cu Lukaşenko, mă rog, cu Trakaşenko! Vrem cu Europa, dar într-o Europă  eliberată de derbedeii neocolonialismului imperial! Rătăcitule! Trezeşte-te tu, pierdutule!

# UE la BASISTI date 5 February 2013 15:25 +2

:lol: Cred ca Haineala este atinsa la pasarica de Morar.

# lezba suge la morar date 5 February 2013 18:06 +2

:P haineala fumeaza la morar si chiorul 8) suge borfa ;-) bolnava de syda,se drogeaza cu canepa :-x hota ia si spaga dela cei cu dosare facute de basescu politice ,la ceii care nul ling :P ca macovei,blaga,preda,unguientul kobe,o gasca periculoasa ce minte lui barosanul credul,ma mir de ce nu explica usl prin parlamentarii din bruxel cate dosare are infractorul basescu si cum morar ia spalat cazul flota ,alro,trafic de arme cu but ce zace in usa in puscarie cititi cazul horvat-bout :zzz

# elena date 5 February 2013 19:13 +1

este posibil asta este tinuta de un magistrat ?pe moment am avut impresia ca vad o pitipoanca de dorobanti. oare ce exemplu este pentru magistratii in fruntea carora se afla. rusine.

# HOMER date 5 February 2013 22:17 +2

Vorbiti mai urat ca birjarii si nu-i frumos si nici bine.Aceleasi idei le puteti exprima si mai elegant.Si in fond,domnisoara HAJNAL isi face datoria fata de o uniune democratica in care sunt coetnicii ei:dezbina,fa agitatie acolo unde esti,ca astfel ajuti politica pasilor marunti.Ati priceput?Ca este sefa CSM,dupa mine este perfect legal.Si procurorii au aceleasi drepturi ca judecatorii in CSM.Necazul este ca procurorii nu sunt magistrati ci agenti guvernamentali.Chiar daca Victoras vrea sa ii faca si pe ei egalii judecatorilor.Eu nu ii inteleg pe procurori.Au atatea drepturi si putere incat ce mai conteaza ca li s-af zice si l.or magistrati.Ce parere aveti?

# libertarul date 8 February 2013 10:39 0

fumatul in institutiile publice este permis

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva