27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HOLD UP JUDICIAR – Prin decizii aberante ale unor instante din Romania, Statul Roman a refuzat sa apere interesele unor cetateni romani minori. Remus Truica continua lupta pentru fetitele sale la Curtea de Casatie din Paris: “Este de datoria mea sa nu las sa se creeze un precedent atat de periculos pentru cetatenii romani!”

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

26 March 2013 17:00
Vizualizari: 17199


De cand e lumea, au existat divorturi si vor mai exista, pentru ca nu intotdeauna doi oameni care isi unesc destinele reprezinta jumatatile aceluiasi intreg. Atunci cand dintr-o casatorie rezulta copii, interesul adultilor trebuie sa-l reprezinta cresterea si educarea lor, indiferent de ceea ce se intampla intre ei si de esecul iubirii. Iata de ce legislatia oricarei tari tine cont de interesul primordial al minorilor rezultati dintr-o casnicie. Din pacate insa, autoritatile chemate sa aplice legile calca stramb si asta nu face decat sa aduca durere si sa transforme viitorul unor copii intr-un cosmar neconstientizat inca de ei.


Modul in care s-a judecat pana acum cazul sotilor Irina si Remus Truica (foto) poate sa reprezinte un precedent extrem de periculos pentru interesele a doi copii minori, dar in acelasi timp a doi cetateni romani pentru care Justitia romana a omis sa le apere drepturile. Fetitele Natalia si Maria Truica nu si-au vazut tatal de un an si trei luni. Ele se afla in insula Saint Martin – Caraibe, contrar vointei lor exprimate in fata instantelor romanesti, din cauza unor judecatori care au inteles sa-si decline competenta generala si teritoriala, fara sa tina cont ca au in fata cetateni romani, casatoriti in Romania, cu domiciliu in Romania, cu copii nascuti si crescuti in Romania, pe care aveau datoria sa-i apere.

Lumeajustitiei.ro va prezinta in exclusivitate un interviu cu Remus Truica, important om de afaceri, dar inainte de toate tata a doua fetite, care din cauza unor judecatori romani se afla azi la mii de kilometri distanta de ceea ce ele numeau “acasa”. Am decis sa solicitam acest interviu omului de afaceri Remus Truica, dupa ce am lecturat o serie de hotarari judecatoresti aberante, asupra carora promitem sa revenim in curand.

Motivatia interviului pe care vi l-am solicitat se datoreaza faptului ca este pentru prima data cand statul roman afecteaza grav interesele unor copii minori, cetateni romani, nascuti si crescuti in Romania, in loc sa protejeze drepturile si interesele lor, asa cum cer legile in vigoare. Pana acum, ati fost zugravit in presa de can-can ca un tata care v-ati fi rapit copiii, unicul vinovat pentru ruperea casniciei si mai grav ca i-ati fi abandonat. Pana in prezent nu ati vorbit deloc despre aceste lucruri, desi in jurul dvs s-a creat un mare scandal. Care este adevarul si cum au ajuns instantele romane sa se debaraseze de proprii cetateni, minori, si sa va priveze de dreptul de a va vedea copiii?


Divortul face parte din viata oamenilor, din pacate. Am luptat enorm pentru a-mi pastra familia si pentru a oferi o viata buna, o crestere o educatie buna copiilor mei. Cine a gresit sau cine a gresit mai mult, nu mai conteaza astazi. Ceea ce conteaza si pentru ce ma lupt si azi este interesul strict al celor doua fetite ale mele, in varsta de opt ani si jumatate, Natalia si Maria. Interes ce nu poate, in niciun fel, sa se realizeze intr-o insula izolata din mijlocul Atlanticului, locatie strict turistica.

Cum au ajuns fetitele dvs pe insula Saint Martin din Antilele Olandeze? Care este adevarul despre divortul dvs?

Este unul dintre locurile in care mergeam des in vacanta, locul in care am si cumparat in 2010 o proprietate pe malul marii, pentru a ne petrece parte din sezonul rece, in functie de vacantele scolare ale copiilor. Nu aveam de unde sa stiu ca o astfel de vacanta imi va distruge viata, imi va rapi copiii si familia. Totul a inceput in iunie 2011 cand, aflandu-ne in sala de asteptare a Aeroportului Princess Juliana din Saint Martin, sotia mea Irina a venit, surprinzator, cu trei politisti, jucand o scena de prost gust pe care nu am inteles-o nici acum, acuzandu-ma ca i-am rapit copiii. Am explicat politistilor ca nu aveam cum sa-mi rapesc propriii copii, iar in timp ce eu eram in dialog cu acestia, Irina a disparut cu fetitele. In cursul aceleiasi zile, sotia mea a incercat sa obtina competenta unui judecator francez de pe insula, declarand o serie intreaga de minciuni, printre care inepta acuzatie ca as vrea sa atentez la viata ei. Precizez ca a fost pentru prima data in viata cand am fost nevoit sa dau declaratii in fata unor autoritati judiciare. S-au efectuat cercetarile necesare si toate au aratat ca sunt nevinovat si ca nu au existat premisele vreunei tentative de acest gen. Desi sotia mea stia ca minte, a incercat prin aceste declaratii sa atraga competenta de judecata a instantei insulare franceze, lucru pe care l-a si reusit.

Sunteti cetatean roman, iar copiii dumneavoastra, de asemenea, au cetatenie romana, s-au nascut in Romania si au locuit continuu aici. Cum ati devenit un caz de competenta statului francez?

Competenta instantei franceze a fost obtinuta pe baza unui sir de minciuni, printre care cele mai grosolane au fost: frica de Justitia romana pe care a calificat-o ca fiind “corupta” si in avantajul sotului ei, adica al meu, care as fi un om puternic capabil sa influentez deciziile judecatoresti; a declarat ca domiciliul stabil al familiei se afla in Saint Martin, desi casa noastra a fost mereu cea de la Snagov, fapt arhicunoscut, confirmat de toate cunostiintele si rudele noastre. Si lista continua... De mentionat ca a inscris copiii la o scoala de pe partea olandeza a insulei, fara acordul meu. Cu toate acestea, instanta franceza s-a declarat competenta si a decis, cu titlu provizoriu, ca fetitele noastre sa aiba custodie comuna si, paradoxal, a stabilit domiciliu la mama, declarand teritoriul national al copiilor ca fiind teritoriul francez. Decizia este aberanta, intrucat noi suntem cetateni romani si nu am avut niciodata vreo legatura cu statul francez. M-a suprins aceasta decizie judecatoreasca, la fel ca si pe toti avocatii francezi care ma reprezinta, care au calificat-o drept un “hold up judiciar”. Decizia este un atac fara precedent atat la drepturile parintesti, cat si la relationarea intracomunitara. Ca sa inteleaga oricine, copiii mei cetateni romani au fost adjudecati peste noapte de statul francez prin aceasta decizie din Saint Martin, in conditiile in care se cunoaste ce lupte duce Republica Franceza pentru a da afara din tara cetateni romani. Acesta e motivul pentru care Curtea de Casatie de la Paris, cea mai inalta instanta franceza, a admis cazul nostru si se va pronunta in curand daca atragerea competentei instantei franceze insulare a fost un abuz. Este de datoria mea sa nu las sa se creeze un precedent atat de periculos pentru cetatenii romani. Am deplina incredere ca justitia metropolitana va face dreptate.

Avea sotia dvs pe cineva care a ajutat-o din umbra in Saint Martin ca sa obtina o asemenea sentinta? Pana la urma care este adevaratul motiv al ruperii in fapt a casniciei dvs? De cand nu v-ati mai vazut fetitele si care este climatul educational pentru copiii dvs pe insula?

Da, are pe cineva care a ajutat-o si o ajuta. Este un magrebian bine adaptat la specificul local. Adevaratul motiv al ruperii casniciei il reprezinta dorinta exclusiva a sotiei mele de a-si continua viata pe un nou drum si alaturi de altcineva. Eu am incercat in nenumarate randuri sa o conving ca avem o familie frumoasa care trebuie sa reziste si sa avem grija impreuna de copii nostri. In contrapondere la incercarile mele, sotia mea s-a “asociat” mediatic cu personaje binecunoscute pentru moralitatea lor si au declansat o campanie de presa ce a avut ca tinta defaimarea mea. Desi teoretic decizia instantei franceze ar fi trebuit sa aiba ca principal obiectiv interesul superior al copiilor, sotia mea a folosit-o exclusiv pentru a ma impiedica sa-mi mai vad fetitele, utilizand in acest sens metode pe care nu o credeam capabila sa le gandeasca vreodata. Am ajuns sa fiu acuzat de rapire internationala de minori cand, in fapt, ea se face vinovata de acest lucru, pentru ca fetitele mele sunt cetateni romani cu domiciliul in Romania. Ca sa dau un singur exemplu, ca sa nu pot sa-mi gasesc fetitele, sotia mea a adoptat o viata nomada, mutandu-se din hotel in hotel, stergand din mintea copiilor nostri notiunea de “acasa”. Cat priveste climatul educational de care m-ati intrebat, arat ca insula Saint Martin este binecunoscuta in circuitul turistic international ca o insula pentru petreceri, distractie si shopping, o insula fara viata culturala, fara un sistem educational performant, total opus conditiilor educationale pe care fetele mele le-au avut in Romania.

Domnule Truica, ati suferit un esec definitiv in Justitia romana, careia v-ati adresat pentru a divorta, intrucat casnicia dvs s-a incheiat pe teritoriul Romaniei. In mod surprinzator, instanta romana s-a declarat necompetenta teritorial pentru a se pronunta pe cererea dvs. de divort. Mai mult, Tribunalul Bucuresti, ignorand ca judeca soarta unor copii romani, v-a obligat sa inapoiati fetitele mamei lor in Saint Martin, sentinta ramasa defintiva la Curtea de Apel Bucuresti. Cum explicati faptul ca autoritatile romane au refuzat sa va apere drepturile atat dvs. cat si pe cele ale copiilor?

Am suferit un esec in justitia romana care sper sa mai poata fi reparat. Cererea mea de divort a fost introdusa la Judecatoria Buftea in 10 iunie 2011 ora 12.15. Tot pe data de 10 iunie 2011, de data aceasta in Saint Martin – Caraibe, a introdus si sotia mea o cerere de divort. Prima cerere introdusa a fost a mea, la Buftea. Jurisprudenta internationala prevede ca, atunci cand doua actiuni avand acelasi obiect sunt introduse in doua tari diferite, primeaza cea care a fost introdusa prima. De altfel, Judecatoria Buftea s-a declarat initial, prin incheiere, competenta sa solutioneze divortul. In mod bizar, neaparand date noi la dosar, la cererea avocatului sotiei mele, la momentul pronuntarii s-a rasucit cu 180 grade, stabilind ca instantele romane nu sunt competente sa judece divortul. Va dati seama, o instanta romana, se declara necompetenta sa solutioneze un divort pentru o casatorie incheiata in Romania, intre cetateni romani, domiciliati in Romania!

Al doilea esec l-am suferit la Tribunalul Bucuresti, unde am fost acuzat de rapire internationala de minori. Fetitele mele au trait permanent in casa lor de la Snagov – Romania. Nu si-au dorit si nu-si doresc a trai in alta parte. Acolo este tot universul lor. Judecatoarea TMB le-a audiat personal impreuna cu un psiholog, cu procurorul de caz si un grefier. Concluzia a fost ca fetitele nu-si doresc altceva decat sa stea impreuna cu tatal lor la Snagov, in Romania, si au precizat in mod expres ca nu doresc sa locuiasca in Caraibe. Psihologul ce a participat a sustinut ca fetitele aveau discernamant si ca ceea ce au declarat este real si neinfluentat. Si procurorul de sedinta a sustinut ca nu exista temei pentru acuzatia de rapire internationala. Cu toate acestea, in mod paradoxal, decizia judecatoarei a fost una care a sfidat orice norma de bun simt sau temei legal. Pe baza acestei decizii de rapire internationala de minori s-a produs o alta anomalie de necrezut, si anume mi s-a suplinit consimtamantul pentru ca ai mei copii sa paraseasca Romania. Cu alte cuvinte, drepturile mele de a fi tata au fost grav viciate. Si mai mult decat atat, ma intreb de ce au mai fost audiati copiii, care si-au exprimat dorinta sa ramana in Romania, daca parerile lor nu au contat in fata judecatorilor?

Se apropie Sarbatorile Pascale, aveti vreo sansa sa va revedeti copiii pana atunci si sa sarbatoriti impreuna Sfintele Pasti? Mai aveti vreun mesaj din partea lor?

Nu am reusit in niciun fel sa pot vorbi cu copiii mei. Ultima data le-am vazut in 3 iunie 2012, la o intalnire de doua ore intr-un restaunat in Romania. Orice cale amiabila de a divorta nu mai exista. Singura varianta a ramas justitia. Din pacate, acesta este un proces de durata si copiii mei au foarte mult de pierdut, lipsindu-le partea paterna a familiei. Imi iubesc enorm fetitele, sunt convins ca si ele ma iubesc si voi face tot ceea ce imi sta in putinta pentru a le fi bine. Sper ca faptul ca am dat acest interviu in ziua Bunei Vestiri sa fie de bun augur.Comentarii

# Maria date 26 March 2013 17:12 +3

Este incredibil ce poate spune acest om. Chiar avem judecatori care si-au vandut sufletul?

# capatu` satului date 27 March 2013 02:06 +4

daca luju a ajuns sa ia drept adevaruri orice ineptie a unui fost consilier a lui nastase (ma refer la truica) inseamna ca presa a ajuns intr`adevar un simplu instrument in mana lui felics si a inca catorva; din cate intelegem exista o hotarare definitiva care constata dreptul celor 2 copii de a locui cu mama lor la domiciliul acestora - ma refere la fosta sotie a lui truica; truica nu vrea sa piarda fetele pt. ca se teme ca ar putea pierde domeniul de la Snagov - o mika recompensa pt. functia de consilier a lui nastase - intre timp se pare ca domeniul de la Snagov ar fi fost cumparat cu banii parintilor.... io zic ca toti judecatorii romani care au recunoscut hotararea instantei franceze sunt tampiti iar truica este un expert in drept; in mod normal ar trebui ca toti cetatenii republicii sa`si mute domiciliul in capitala poate ii loveste si pe ei o mostenire - oricum e la moda.  

# Gabriela date 27 March 2013 19:20 0

Ce treaba are politica cu partea civila a dosarului? \"Capatu satului\" ar fi cazul sa pui capat gurii tale care vorbeste fara nici o noima si in necunostiinta de cauza.!!!!

# de acord date 28 March 2013 21:18 0

daca e om de afaceri asta inseamna ca trebie sa i se ia orice drept de parinte? de nde pana unde acaesta gandire schizoida? aici se vorbeste de modul in care instantele ROMANESTI s-au derobat de o competenta care le apartinea, nene de la CAPATU SATULUI. si cum copiii aia sunt pe o insula de dezbmaturi si droguri. asta e! ce invta acolo? cum sa danseze pe ritumuri indigene?

# jud date 26 March 2013 17:15 +3

Daaa, avem. Ultimul exemplu au fost cele doua vrajitoare arestate de curand

# cristian date 26 March 2013 17:48 +4

Pai sa zica acum toti daniletii, ghicucile, hainealale, porele, basestii si altii cum este justitia noastra corecta ,..... ce sa mai faca omul asta? dar cati ori mai fi ca el?

# Gkica date 26 March 2013 18:00 +4

Ghica n-are ce sa zica, ca ea a facut acelasi lucru, si-a lasat fostul sot fara copil printr-o decizie meste******ta. Cine stie cunoaste :-*

# gigi date 26 March 2013 18:44 +2

Tot timpul oamenii se plang ca magistratii incalca legea. Dar se pare ca si atunci cand o respecta sunt huliti. Normele europene permiteau ca instantele romanesti sa judece cauza (de altfel, aceleasi norme permit si instantelor franceze sa judece aceeasi cauza), dar normele interne nu, cata vreme parata a invocat, in mod intemeiat, necompetenta teritoriala. Competenta teritoriala se determina dupa domiciliu efectiv al paratului, indiferent ce cetatenie are si ce domiciliu ii apare in buletin. Parata a dovedit ca ea nu locuieste in Romania.

# GUY FAWKES date 27 March 2013 00:49 +1

NU mi place TRUICA dar, gigi are dreptate....Cine i avocatul fostei sotii? Dojana ?

# hic date 28 March 2013 21:19 0

zamfiresc racoti predoiul....daca vreti sa stti. aia i-au fost avocatii madamei.

# gigi date 26 March 2013 18:47 +2

penibil !!!!!!

# danilet cu paru cret date 26 March 2013 18:58 +3

sa mearga frate la un mediator ca d-aia avem lege cu medierea...acum serios vorbind te mai uiti la filme americane si vezi ca aia pentru un mort trimit o armata numai sa recupereze corpul, iar la noi nici de vii nu ne pasa, fugim de raspundere ca draq de tamaie...

# Marinica date 26 March 2013 19:05 +2

Mai nou Luju sterge comentariile ce nu- i convin, ceea ce nu mi se pare corect! Îmi mențin punctul de vedere ca individul care pozeaza linga icoane este un mare borfas si un prefacut . Consider ca a primit ceea ce merita ! Jos ciocoiul!

# Gabriela date 27 March 2013 19:33 0

Razbunarea e arma prostului....ori what goes arround come arround Marinica, so be prepared !!!

# JUSTITIA ROMANA NU EXISTA!!! date 26 March 2013 19:16 +1

Cand spui justitie spui coruptie, cand te duci la tribunal ti se provoaca greata instantaneu, cand vezi judecatorul ca se comporta ca Dumnezeu iar daca comentezi te amendeaza iti vine sa tragi cu pistolul...MAI E UN PIC SI AJUNGEM CA IN AMERICA DE SUD!!!

# Stupid comentariu date 27 March 2013 09:56 +2

Da, dar in America aia de Nord, daca ciripesti in sala ca prostu\' nu te amendeaza. Te salta si te trimite sa te racoresti.

# unde dai si unde crapa date 28 March 2013 11:21 0

Lasa sala de judecata..eu ma refer cand te duci in fata judecatorului si te ia la p...ula ca daca mai vb te amendeaza...omu vine sa i se faca dreptate, nu sa i se puna PUMNUL IN GURA...

# obiectiva date 26 March 2013 22:14 -3

de data asta, instantele romane au tot dreptul...ce daca asta e MILIONAR ??? trebe` sa ii plangem de mila ?? sa ia avionul sa isi viziteze fetitele in caraibe, nu sa boceasca pe Luju si la CEDO....saraca femeie NU are nici o vina ca asta era adulterin..ce mai face PATRICIA KASS ??? e bine, sanatoasa ???

# manifest date 26 March 2013 22:29 +2

Care sunt cetăţenii români ale căror drepturi au fost apărate de Statul Român? La instanţe majoritatea sunt nedreptăţiţii şi se plâng de nerespectarea drepturilor omului, numai magistraţii consideră că unele hotărâri judecătoreşti sunt temeinice şi legale, tot ei consideră că unele hotărâri sunt nelegale, deci, unde este dreptatea?

# alt stupid comentariu date 27 March 2013 10:00 0

Asa este sa le taiem capul :)) ! Binenteles ca majoritatea se considera nedreptatiti, adica toti aia care pierd procesul si, uneori si aia care castiga, pentru ca nu au castigat destul. Eu zic ca judecatorii sa le dea dreptate tuturor, asa ca sa fie lumea multumite. Si sa se hotarasca odata daca toate hotararile saunt legale si temeinica, sau toate sunt nelegale si netemeinice, ca sa nu-l mai zapaceasca pe \"manifest\" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# argessis date 27 March 2013 00:17 +1

Domne, cu tot respectul, dar se vede clar ca monsieur Truica e nemultumit de tot ceea ce inseamna justitie, indiferent ca e franceza ori romaneasca! Uite ca mai sunt si situatii in care banii nu au putere si influenta! Howgh!

# BOMBONEL date 27 March 2013 07:47 0

BANDITUL ASTA cara diplomatele cu spaga lui bombonel . El personal cara cate intre 3 si 12 diplonate in fiecare seara de la biroul lui bombonel -acasa la bombonel ! GHICI GHICITOAREA MEA ...CE ERA IN ELE ? Bombo\' zice ca erau dosare pe care le lua \"ACASA SA LE STUDIEZE !!! (sanchi !!! ha, ha, ha !) DAR DIMINEATA UITA SA LE MAI DUCA LA BIROU.... ASA A FOST TRANSPORTATA SPAGA intre 0,6-0,8 % din PIB LUATA DE BOMBONEL (PENTRU O FRAUDA DE 6-8% DIN PIB !!!-SURSE ...CURTEA DE ZGONDURI ) Asa se explica ca licheaua de mai sus A AJUNS IN TOP 100…..fara alta sursa de venit decat LEAFA DE FUNCTIONAR LA STAT ! E supranumit \"MILIARDARUL FARA FIRMA !\"

# mirel date 27 March 2013 19:26 0

AVEREA LUI BOMBONELE ESTE ESTIMATA LA 4-6 MILIARDE DE PARA !ORICE TOP 300 CARE NU-L PUNE PE BOMBONEL IN FRUNTEA LISTEI E FALS !Voi va dati seama ca spaga luata de bombonel se masura in PROCENTE DIN PIB ?Si eu am auzit de cifrele astea 6-8% din pibul tarii ERA FRAUDAT DE UN SINGUR OM BOMBONEL ! Din tot ce se facea in tara bombonel lua spaga 10 % .

# Nicu Piticu date 27 March 2013 18:32 0

Si pe cine, mă rog , are plangaciosul asta  avocat la Paris ? Cumva pe dl Radescu, din gr Bildenberg ? Nu de alta. dar sa mai dea si el din casa ceva. nu doar sa se smiorcaie! Am uitat. sa întreb, dc el era cel care cara  valizele lui Nastase , de ce nu a pătit nimic? Sau o ci făcut vreun pact ? In caz afirmativ , D- zeu nu da cu parul ...

# JUDECATORII LA PUSCARIE!!! date 28 March 2013 11:24 0

Masini de lux, vile grandomane, bauturi fine, preparate scumpe, delicatese si fineturi ce vezi pe masa seicilor arabi...ASTA E JUSTITIA ROMANA, IN REST O DOARE IN FUND DE CEDO SI DREPTURILE OAMENILOR...daca este normaa si multe dosare (prosti adica) salariul merge si afacerile sunt mai zglobii

# BULA date 31 March 2013 22:19 +1

una peste alta, omul are deptate. instantele din romania s-au******pe Drept SI COMPETENTA TERITORIALA. ASA CA...IAR NEVASTA-SA A DUS COPIII LA MAMA NAIBII. RUSINE EI SI SCLAVULUI ALA CU CARE S-A INHAITAT.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva