17 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Igas lasa angajatii MAI in foame: Politistii si jandarmii nu mai primesc 90% din norma de hrana!

Scris de: L.J.

2 iunie 2011 16:33
Vizualizari: 10885

Politistii si jandarmii au fost anuntati oficial, printr-un document intocmit de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas ca norma de hrana le-a fost redusa din luna iunie cu aproximativ 550 de lei, pentru ca Ministerul nu mai are bani de salarii. In urma cu cateva zile, la Guvern, ministrul Traian Igas anunta ca daca politistii nu vor fi disponibilizati, atunci ministerul pe care il conduce le va reduce, in luna decembrie, cu 30% veniturile lunare. Liderul Pro Lex, Vasile Lincu, a indulcit vestea taierii normei de hrana, sustinand, intr-un comunicat, ca aceasta reducere este “temporara” si ca in documentul de la Directia Financiara a MAI se mentiona ca banii vor fi recuperati de angajatii MAI in perioada urmatoare. Cu toate acestea, luand in considerare declaratiile ministrului Igas, care a spus in nenumarate randuri ca ministerul nu mai dispune de fonduri pentru a plati salariile tuturor angajatilor, recuperarea banilor ramane numai o ipoteza. Ca atare, odata cu taierea normei de hrana, cei mai multi dintre angajatii operativi ai MAI vor primi in fiecare luna intre 1100 de lei si 1300 de lei.


Jandarmii si politistii incaseaza cu 550 de lei mai putin din aceasta luna. Lincu da asigurari ca se mentin salariile de merit si de excelenta, incasate de sefi

Directia Financiara a MAI a transmis intern un document prin care ii anunta pe angajatii ministerului ca, incepand cu luna iunie, politistii si jandarmii vor primi salariul redus cu 550 de lei, suma ce reprezinta peste 90% din norma de hrana lunara acordata, prin lege, politistilor si jandarmilor. Odata cu taierea acestei norme de hrana, mare parte a angajatilor operativi din MAI vor incasa salarii intre 1100 si 1300 de lei. Lumeajustitiei.ro a anuntat de mai bine de o luna ca norma de hrana urmeaza a fi redusa sau taiata, pentru ca voci credibile din MAI sustineau ca vistieria ministerului este aproape goala, nemaifiind bani nici pentru plata redusa a salariilor angajatilor. Ministerul, prin documentul intern transmis, a confirmat ca motivul taierii normei de hrana este lipsa fondurilor pentru plata integrala a acestor venituri. Liderul Pro Lex, Vasile Marica, a declarat ca, potrivit legii 69/2010, MAI are obligatia, pentru a se incadra in buget, sa ajusteze sporurile facultative si care nu sunt in cuantum fix, respectiv salariul de merit si de execelenta. Liderul sindical a sustinut ca salariile de merit si de excelenta se vor da in continuare, mentionand ca salariul de excelenta reprezinta 50% din venitul salarial si este acordat pentru cinci la suta din personal, iar dintre cei care il incaseaza, 90% au functii de conducere. In ceea ce priveste cuantumul salariului de merit, Lincu a precizat ca acesta reprezinta 20 la suta din salariu si este platit pentru 30 la suta din efectiv, acesta fiind platit politistilor cu functii de executie.

Lincu incearca sa atenueze efectele taierii normei de hrana, sustinand ca banii se vor recupera. Nu il crede nimeni!

De asemenea, intr-un comunicat remis presei, Lincu a indulcit vestea taierii normei de hrana si a mentionat ca, de fapt, taierea este numai temporara, si ca in document se arata ca banii se vor recupera! Imediat dupa aceasta afirmatie, Lincu si-a adus aminte ca masura este una ilegala si ca pune in dificultate traiul zilnic a multora dintre angajatii MAI. Astfel, Lincu a precizat ca: “neachitarea drepturilor salariale ale politistilor, constand in norma de hrana, reprezinta o solutie nelegala si inoportuna, bazata pe incapatanarea conducerii ministerului administratiei si internelor de a nu respecta prevederile art. 10 din Legea nr. 69/2010, a responsabilitatii fiscal-bugetare, in sensul diminuarii sau sistarii primei pentru lucrari de exceptie (salariul de excelenta) acordat unui procent de 5% din personal, in cuantum de 50% din salariul de baza si a sumei ce reprezinta echivalentul salariului de merit inclus in salariul celor ce au beneficiat de aceasta suma in 2010, reprezentand 20% din salariu pentru 30% din efectiv.

Dincolo de efectele neacordarii normei de hrana cuvenite pentru luna iunie, apreciem ca masura are rolul de a testa gradul de suportabilitate al politistului roman amenintat cu destituirea”.

Reforma” din MAI: disponibilizari si oameni “ajutati” sa plece de buna-voie

Dupa ce zvonurile ca MAI a ramas fara bani de salarii s-au intetit, ministrul Administratiei si Internelor, iar legea privind disponibilizarile a cazut in Parlament, Traian Igas a mentionat ca restructurarea MAI trebuie facuta neaparat, intrucat in caz contrar exista riscul sa nu mai poata fi platite in integralitate salariile celor angajati in structurile MAI. Igas a precizat ca lipsa reorganizarii a condus la situatia in care Romania are cu o suta de politisti la 100.000 de locuitori, peste media europeana. De asemenea, luni, in timpul sedintei de Guvern, Igas a aruncat bomba: daca nu pleaca oameni din sistem, in decembrie, politistii si jandarmii au salariile taiate cu 30%. Ministrul nu a resuit nici macar sa spuna daca pentru luna iulie MAI mai are bani de salarii. La randul sau, premierul Emil Boc si-a asmutit, in 19 mai, Corpul de Control asupra MAI, pentru a verifica modul de calcul al salariilor din sistem.

 

Comentarii

# cucuveaua vesela date 2 iunie 2011 17:27 -3

Stie cineva daca a fost redusa suma pentru hrana si pentru angajatii din prefecturi ?

# cucuveaua chioara date 2 iunie 2011 19:15 0

niste bestii! lor nu-si reduc nimic, ca au creierii deja redusi la maximum. sa-i ierte Dumnezeu si sa-i lumineze pentru ceea ce fac acum. va fi jale. tragedii imense. sa vina Igas la orice eveniment politienesc sa-l vad cum se descurga pitigaiatul cu strungareata0n dinti si bacalaureat luat la 24 ani! rusine!

# DOREL I date 3 iunie 2011 06:48 -2

Ordinul se executa, nu se discuta !

# toata stima date 2 iunie 2011 21:00 -1

Domnule Traian Constantin Igas, va felicit pentru aceasta decizie salutara! Acesti analfabeti cu scoala facuta "din productie", de forma, sunt niste aranjori, spagari, nesimtiti si imbecili. Nu merita nici unul salariul minim.

# farfuridi date 2 iunie 2011 21:15 0

si eu va felicit d-le Igas sunteti primul tamplar cu liceul la seral terminat la batranete care ati ajuns ministru,si va mai felicit ptr.ca sunteti superlativul absolut al analfabetismului din istoria MAI:”diferenta se vor recupera”, “liderii de sindicat obisnuieste”,"Am rugămintea să nu mai dezinformăm, să creăm panică". si toata stima pentru "toata stima" care revolutioneaza sistemul de ordine publica european:"Nu merita nici unul salariul minim", apararea ordinii publice, expunerea la risc, munca in conditii de stres sa fie renumerata cat mai putin si stiut fiind faptul ca in perioade de criza rata infractionalitatii este in crestere in locul politistilor sa angajam caini rasa bichon ptr.a gestiona situatia. Doamne cum mai suporti Romania colcaind a prosti?Cum Doamne?

# toata stima si mandria date 2 iunie 2011 22:43 -7

Toata stima, facem pariu ca ai 1 neuron si ala in coma? Ai o logica .....lipsa, si pun pariu ca nici cu nervii nu stai mai bine

# bai, sta cu stima date 3 iunie 2011 08:26 -5

:lol: :lol: :lol: Igas e un bou si echipa lui e de magari, vai de capul lor! nu stia boul cand s-a facut bugetul ca are atatea posturi? nu stia papitoiul ca MI este o institutie und e habar nu are el cu ce se mananca? a fost pus ca si Boc, e un Boc al MI-ului!

# diana date 3 iunie 2011 22:29 -1

mai domnule cu stima...printre acesti analfabeti si nesimtiti mai sunt si oameni capabili si competenti care isi risca viata pe strazi pentru unul ca tine...si care nu merita asa ceva....frumos din partea ta ca esti PD-list probabil...se vede

# farfuridi date 4 iunie 2011 00:04 -1

si nu sunt numai politistii in situatia asta, mai sunt si jandarmii si pompierii, asa ca toata stima ar fi minunat sa ti ia casa foc si sa ti o stinga doar 30% cat mai au salariu pompirii dupa toate taierile igasilor si bocilor tai.

# esti proasta diana date 4 iunie 2011 11:17 +1

Uite ce proasta esti, diana: PDL-ist se scrie astfel, nu PD-list cum ai scris tu si cum nu inseamna nimic, decat ca iei de la stat un salariu nemeritat, caruia i-a venit in sfarsit randul la reducere.

# dia na de aici date 5 iunie 2011 16:54 0

8 mil 10 mil (atat vor fi majoritatea salariilor si nu stiu cie va mai ramane in cond.in care o vanzatoare ia cat un politist judiciar sau un comandant de subunitate)este un salariu nemeritat si nesimtit (ptr.profesiile de pompier, politist sau jandarm)?pdl-ist se scrie corect asa: limbist si/sau semi-alfabetizat."esti proasta diana" intr-adevar esti.esti ignorant, vorbesti fara a fi in cunostinta de cauza, arunci niste sloganuri preluate de la un marianar betiv, "un elev mediocru"-boc, o curva penala-udrea, si un tamplar ministru - igas, din partea mea poti sa le lustruiesti posteriorul cu varful buzelor pana nu mai poti, dar lasa ne te rog cu diversiunile si aerele de superioritate nejustificate de cele 4 clase primare facute pe bune de tine.

# esti proasta dia date 8 iunie 2011 15:31 0

TU o sa ramai in continuare, pentru ca nu poti castiga 8-10 mil pe luna nicaieri altundeva. La fel vor ramane in aceleasi posturi sa frece menta in continuare toti politistii, jandarmii etc., pentru ca NU pot face altceva, pentru orice alt post se cere alfabetizare. Respect ministrului patriot Traian Constantin Igas.

# sprdiamantul date 6 iunie 2011 20:14 0

Inamicul public nr.1 al Politiei Romane. "Capusele politiste" din Aparatul Central al MAI. Cine este inamicul public al Politiei Romane? Basescu? Boc? Igas? Parlamentul Romaniei? Rusii? Chinezii? Americanii? Al-Queda? Nu. Nu. Nu. Raspunsul e simplu. Aparatul Central al MAI. Aici se gasesc inamicii politistilor, indivizii care, din 2002 pana in prezent, au stopat, prin toate mijloacele posibile, progresul Politiei Romane. Aici se afla acei indivizi ale caror standarde scazute, morale si profesionale, au condus la calitatea deplorabila a actului de ministru al internelor. Aici se afla "colegii" nostri, falsi politisti care au drepturile noastre fara sa se supuna si acelor riscuri si indatoriri deosebite, care justifica statutul special al politistului roman. Existenta lor linistita si parazitara, de la demilitarizarea politiei romane pana in prezent, a fost asigurata de ignoranta indusa controlat politistului roman, in ceea ce priveste identitatea si exclusivismul profesiei sale, precu

# La noi pe invers date 8 iunie 2011 15:14 0

"Mă nelinişteşte însă o informaţie pe care nu o pot verifica, pe care am primit-o astăzi. Se pare că, în România, veniturile Poliţiei vor fi reduse cu o treime. Şi ştim că o condiţie sine qua non pentru a evita corupţia şi pentru a se garanta o muncă corectă este reprezentată de salariile bune pentru poliţişti. Sper că informaţia privind reducerea salariilor poliţiştilor este falsă şi că poliţiştii, care trebuie să garanteze securitatea întregii Uniuni Europene, vor continua să fie plătiţi în mod adecvat" - Eurodeputatul Hubert Priker, membru al popularilor europeni.

# Fkorin date 20 decembrie 2011 09:13 0

Era logica si anularea normei de hrana intrucat politistii din ziua de azi sint functionari publici cu program doar de 8 ore. Aceasta reducere se compenseaza cu ce jumulesc in fiecare zi la drumul mare. Asa-i in Romania, La asa ministru,asa politisti !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.11.2019 – Procurorul Balan pleaca pe usa din fata

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva