18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IMPOTRIVA DICTATURII DIN AVOCATURA – Diana Gavra din Baroul Bucuresti cere anularea restrictiilor aberante impuse avocatilor: “Eliminarea prevederilor referitoare la interdictia publicitatii.... Eliminarea obligatiei avocatilor de a obtine avizul baroului pentru continutul site-ului profesional, a cartilor de vizita... Eliminarea interdictiei avocatilor de a se pronunta cu privire la justitie sau la profesia de avocat” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 May 2015 10:38
Vizualizari: 6696

Avocata Diana Gavra (foto) cere completarea ordinii de zi a Adunarii Generale a Baroului Bucuresti, care se va desfasura duminica 17 mai 2015, cu mai multe puncte menite sa elimine restrictiile aberante impuse avocatilor. Intr-o adresa trimisa Baroului, luni 11 mai 2015, adresa semnata si de avocatii Victor Draghicescu si Lavinia Tomescu, se solicita completarea ordinii de zi cu trei puncte care privesc modificari la Statutul avocatilor, la profesiile liberale si la Legea privind organizarea profesiei de avocat si anumite masuri cu privire la administrarea justitiei.


Astfel, Diana Gavra propune discutarea posibilitatii ca membrii Conisliului Baroului Bucuresti sa fie mandatati sa propuna si sa sustina in cadrul UNBR modificari la statut care sa vizeze eliminarea prevederilor privind interdictia publicitatii si alinierea normelor din statut la normele europene care permit publicitatea in randul avocatilor, eliminarea interdictiei de a folosi adrese de email sau web care pot fi asociate cu agenti comerciali, eliminarea obligatiei avocatilor de a obtine avizul baroului pentru continutul site-ului profesional, a cartilor de vizita si a altor materiale specifice, eliminarea interdictiei avocatilor de a se pronunta cu privire la justitie sau la profesia de avocat, eliminarea obligativitatii prezentelor la cursurile INPPA si eliminarea lucrarilor profesionale pentru examenul de definitiva.

Totodata, membrii Consiliului Baroului Bucuresti ar urma sa propuna si sa sustina in cadrul UNBR si in Parlament modificari cu privire la profesiile liberale si la Legea privind organizarea profesiei de avocat, precum diminuarea contributiei platite catre Casa de Asigurari a Avocatilor la 5,5% sau elaborarea unui sistem de raportare al veniturilor si a unor norme cu privire la cheltuielile deductibile permise avocatilor.

Nu in ultimul rand, alte masuri importante care, in viziunea Dianei Gavra ar trebui adoptate, se refera la reducerea taxelor judiciare si a cautiunilor specifice executarii silite, marirea onorariilor avocatilor din oficiu si publicarea tuturor hotararilor judecatoresti pe internet, accesul la documentele depuse in dosar in sistem informatizat.

Iata cererea avocatei Diana Gavra transmisa Baroului Bucuresti:

Referitor la ordinea de zi publicata pe site-ul Baroului Bucuresti pentru Adunarea Generala din data de 17.05.2015, in conformitate cu prevederile art. 67 din Statut completam ordinea de zi cu urmatoarele puncte:

1. Mandatarea membrilor Consiliului Baroului Bucuresti sa propuna si sa sustina in cadrul UNBR urmatoarele modificari cu privire la Statut:

1.1. eliminarea prevederilor din statut referitoare la interdictia publicitatii si alinierea normelor din statut la normele europene care permit publicitatea in randul avocatilor;

1.2. eliminarea interdictiei de a folosi adrese de email sau web care pot fi asociate cu agenti comerciali;

1.3. eliminarea obligatiei avocatilor de a obtine avizul baroului pentru continutul site-ului profesional, a cartilor de vizita si a altor materiale specifice;

1.4. eliminarea interdictiei avocatilor de a se pronunta cu privire la justitie sau la profesia de avocat;

1.5. eliminarea obligativitatii prezentelor la cursurile INPPA;

1.6. eliminarea lucrarilor profesionale pentru examenul de definitivat;

2. Mandatarea membrilor Consiliului Baroului Bucuresti sa propuna si sa sustina in cadrul UNBR si in Parlament urmatoarele modificari cu privire la Profesiile Liberale si la Legea privind organizarea profesiei de avocat:

2.1. diminuarea contributiei platite catre Casa de Asigurari a Avocatilor la 5,5%.

2.2. efectuarea de demersuri si consultari in sensul in care avocatii si celelalte profesii liberale sa fie expres prevazute in Noul Cod Fiscal astfel incat sa nu existe riscul confuziei cu profesiile salariate;

2.3. elaborarea unui sistem de raportare al veniturilor si a unor norme cu privire la cheltuielile deductibile permise avocatilor;

3. Mandatarea membrilor Consiliului Baroului Bucuresti sa propuna si sa sustina in cadrul UNBR, in Parlament si in relatia cu Ministerul Justitiei urmatoarele masuri cu privire la administrarea justitiei:

3.1. reducerea taxelor judiciare si a cautiunilor specifice executarii silite;

3.2. imbunatatirea conditiilor in care justitiabilii pot obtine ajutor public judiciar;

3.3. informarea corespunzatoare a justitiabililor inclusiv prin actiuni ale UNBR cu privire la dreptul la ajutor public judiciar;

3.4. marirea onorariilor avocatilor din oficiu;

3.5. publicarea tuturor hotararilor judecatoresti pe internet;

3.6. accesul la documentele depuse in dosar in sistem informatizat;

3.7.evaluarea efectelor produse de art.200 NCPC si modificarea acestuia in sensul prelungirii termenului acordat justitiabililor pentru regularizarea cererii”.

*Cititi aici cererea avocatei Diana Gavra transmisa Baroului Bucuresti

Comentarii

# marian date 14 May 2015 22:22 0

sunt Fan. Puneti pe lista si  diminuarea cotei catre UNBR, eliminarea pentru stagiari a cotelor si contributiilor, examen foarte corect la admitere, eliminarea fondului de solidaritate sau posibilitatea folosirii acestui fond si in alte cazuri (fondul are bani foarte multi nefolositi, investitii in instrumente financiare). In mare parte Baroul si UNBR, doar sa reprezinte interesele avocatilor cu tertii si sa sanctioneze derapajele avocatilor, fara posibilitatea intervenirii acestora in exerciatrea profesiei mele de avocat. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva