21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

IN ATENTIA CELOR CE SE VISEAZA MAGISTRATI - Au inceput inscrierile la examenele de admitere in INM si in magistratura. Candidatii vor sustine prima proba in 30 august. La examenul de admitere in INM sunt scoase la concurs 140 de posturi de auditor de justitie. Pentru examenul de admitere in magistratura sunt scoase la concurs 28 de posturi de judecator la judecatorii si 25 de posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii (Lista)

Scris de: Cristina GHENEA | pdf | print

1 July 2015 15:19
Vizualizari: 14765

Institutul National al Magistraturii a anuntat inceperea inscrierilor la examenele de admitere in INM si in magistratura. Competitia se anunta acerba si anul acesta, avand in vedere ca, pentru cei care vor sa urmeze cursurile Institutului, sunt scoase la concurs 140 de posturi de auditor de justitie, din care 70 sunt alocate pentru judecatori si 70 pentru procurori, iar concursul de admitere in magistratura se organizeaza pentru ocuparea a 28 de posturi de judecator la judecatorii si 25 de posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii. Anul trecut, de exemplu, la examenul de admitere in INM s-au inscris 3.896 de candidati, iar la admiterea in magistratura s-au inscris 929 de candidati.

Examenul pentru admiterea in INM se va desfasura in perioada 30 iunie – 6 octombrie 2015, iar cererile pentru inscrierea in concurs pot fi depuse pana la 21 iulie la tribunale sau, dupa caz, la parchetele de pe langa acestea, precum si pe site-ul oficial al Institutului sau pe cel al CSM. Taxa de inscriere pentru sustinerea acestui examen este de 450 lei si poate fi achitata la casieria tribunalului sau a parchetului unde se face inscrierea.


In data de 30 august, candidatii la examenul de admitere in INM vor sustine proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice, care va consta intr-un test cu 100 de intrebari tip grila si va fi eliminatorie. Cei declarati admisi in urma sustinerii acestei prime parti a examenului se califica in urmatoarea etapa a concursului - testul de verificare a rationamentului logic, ce va avea loc in 13 septembrie, iar in perioada 25 septembrie – 4 octombrie vor sustine interviul in cadrul caruia vor trebui sa elaboreze, in scris, o analiza referitoare la subiectul extras, pe care trebuie sa o sustina si oral, dar si sa faca analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei.

Raportat la modul in care a decurs desfasurarea concursului de anul trecut, probabil nici 10 % dintre candidatii inscrisi nu vor ajunge sa sustina examenul pana la final, caci in 2014 rezultatele probei eliminatorii au fost dezastruoase si doar 354 de candidati din totalul celor 3.896 inscrisi in concurs au ajuns in cea de-a doua etapa.

Posturile scoase la concurs pentru examenul de admitere in magistratura

In paralel cu examenul pentru admiterea in INM se va desfasura, in perioada 30 iunie – 15 octombrie 2015, concursul de intrare in magistratura. Termenul limita pentru depunerea cererilor de inscriere la acest examen este, de asemenea, data de 21 iulie 2015, iar candidatii vor sustine prima proba a concursului – cea de verificare a cunostintelor juridice, care consta in 100 de intrebari tip grila si va fi eliminatorie – in 30 august. Si in cazul acestui examen rezultatele din 2014 au fost extrem de proaste, doar 65 de candidati, dintr-un total de 929, reusind sa treaca de proba eliminatorie. Cei care sunt, insa, declarati admisi in urma grilelor vor sustine, in 13 septembrie, testul de verificare a rationamentului logic, iar in perioada 5 – 13 octombrie 2015 va avea loc sustinerea interviului de catre candidatii ramasi in concurs.

Anul acesta, examenul de intrare in magistratura este organizat pentru ocuparea a 28 de posturi de judecator, cele mai multe apartinand judecatoriilor Galati si Ploiesti, unde sunt cate 4 posturi vacante. De asemenea, la judecatoriile Medgidia si Pitesti sunt cate 3 posturi scoase la concurs, iar la Buzau, Braila si Buftea sunt cate 2 posturi vacante.

In ce priveste numarul de posturi de procuror scoase la concursul de anul acesta pentru admiterea in magistratura, acesta este de numai 25, din care 3 apartin de Parchetul de pe langa Judecatoria Deva, si cate 2 de parchetele din Hunedoara, Moinesti si Galati. Lista, insa, contine si multe posturi "neatractive" pentru cei care vor sa devina procurori, cum ar fi cele de la Parchetele de pe langa Judecatoriile Podu Turcului, Faurei, Marghita, Saveni sau Ludus.

*Cititi aici lista posturilor de judecator scoase la concurs

*Cititi aici lista posturilor de procuror scoase la concurs

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva