5 august 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

In atentia SRI – Unitatea pentru Apararea Constitutiei: Constitutia in pericol!

Scris de: prof. univ. dr. Adrian SEVERIN | pdf | print

12 iunie 2021 16:21
Vizualizari: 3816

Douazeci si patru de organizatii ale unei asa-zise societati civile au cerut demisia membrilor Curtii Constitutionale a Romaniei pentru motivul ca, printr-o decizie recenta, aceasta a stabilit preeminenta Constitutiei romane asupra dreptului UE si hotararilor CJUE. Este vorba asadar despre un atac impotriva Constitutiei si prin aceasta, a statului, care excede dreptului la libera exprimare.A cere demisia unor demnitari nu este, in sine, un act nepermis sau suspect. In speta, insa, demisia este ceruta pentru vina de a fi aparat Constitutia si este o recunoastere a intentiei de rasturnare a ordinii create de aceasta, prin metode care nu au legatura cu procedura legala de revizuire a legii fundamentale.

Pe de alta parte, aparenta creata prin numarul mare de entitati colective solicitante (care la o cercetare chiar si sumara se va dovedi ca in realitate nu aduna mai mult decat cateva sute de membri), este menita sa induca in populatie sentimentul iminentei unei vaste confruntari civile si sa-i puna sub teroare pe membrii CCR, dar si pe magistratii romani care actioneaza in respectul Constitutiei.

In acelasi timp, inventand un conflict intre CCR, garantul Constitutiei si, prin aceasta, al suveranitatii statului in cadrul ordinii europene, si institutiile UE, initiatorii cererii de demisie incearca sa impinga Romania intr-un litigiu cu UE, implicand-o pe aceasta intr-o lupta avand ca obiect deposedarea statului roman de atributele suveranitatii sale.

Aceasta actiune care, in mod evident, tinde sa deruteze opinia publica, si asa putin informata pe tema delicata a raporturilor dintre Constitutiile nationale, legislatia interna si dreptul european, asmutiindu-o impotriva unei institutii constitutionale, se coroboreaza suspect cu gestul Procurorului General al Romaniei, Gabriela Scutea, care, printr-o scrisoare adresata tuturor parchetelor, incalcand grav principiul autonomiei procurorilor, de care altminteri se face atata caz, le-a indicat sa sfideze Constitutia Romaniei si deciziile CCR, in acest sens punand in instantele de judecata concluzii impotriva actelor de urmarire penala savarsite de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, pe motivul (mincinos) ca desfiintarea acesteia ar fi fost decisa de CJUE . Alaturi de caracterul antistatal al acestui demers, transformarea controlului ierarhic al procurorilor in ordin de a trece peste constiinta lor profesionala pentru a sustine, de fapt, o agenda politica straina de interesul natiunii, o face incompatibila pe Scutea cu functia pe care o detine in fruntea Parchetului General de pe langa ICCJ.

Instigarile anticonstitutionale ale Procurorului General care ar trebui sa determine CSM la scoaterea sa imediata din magistratura (in orice tara civilizata o asemenea masura ar fi fost luata deja), se asociaza cu o recenta hotarare definitiva a Curtii de Apel Pitesti, prin care, de asemenea, sub cuvant ca s-ar pune in aplicare o decizie CJUE, altminteri abuziv interpretata, s-a urmarit subminarea ordinii constitutionale a statului prin negarea suprematiei Constitutiei Republicii in raport cu dreptul UE si totodata, negarea statutului constitutional al Parlamentului Romaniei de reprezentant suprem al poporului si unica autoritate legislativa. Pretinzand ca aplica o dispozitie a CJUE in realitate inexistenta, respectivul judecator a incercat si in mare masura a reusit sa dea o dubla lovitura: sa confiste puterea judecatoreasca punandu-o in slujba unei agende politice antinationale straine ei si sa aduca puterea legislativa in subordinea acesteia.

Nu este un secret pentru nimeni ca o serie de alti judecatori care in trecut au incalcat obligatia de rezerva pentru a adopta un partizanat militant in promovarea unei anumite viziuni politice referitoare la organizarea justitiei nationale, sunt pregatiti, sub coordonarea unor forte oculte, a caror prezenta se simte, a caror natura se intuieste dar a caror adresa exacta nu se stie, sa procedeze in mod similar cu judecatorul Curtii de Apel Pitesti.

In aceste conditii, avem in fata ochilor suficiente date din care sa rezulte ca se pune in aplicare un plan de actiuni bine concertate avand ca scop inducerea haosului in sistemul judiciar national, detronarea Constitutiei din rangul de lege a legilor menita a circumscrie intreaga ordine de drept nationala si, astfel, subminarea suveranitatii nationale si falimentarea statului.

Iata suficiente ratiuni pentru ca Serviciul Roman de Informatii sa treaca de indata la identificarea si luarea in evidenta a tuturor membrilor celor douazeci si patru de organizatii asa zis civice care au declansat campania impotriva CCR, urmand sa stabileasca sursele de finantare ale acestora si legaturile lor cu orice alte entitati terte susceptibile a viza vulnerabilizarea sigurantei nationale a Romaniei. Opinia publica ar trebui apoi informata cel putin in legatura cu identitatea organizatiilor fictive, precum si cu aceea a liderilor acestei actiuni. Evident, originea fondurilor lor financiare este o alta informatie de interes public.

Totodata, SRI este obligat sa identifice magistratii care alcatuiesc miscarea impotriva Constitutiei Romaniei din cadrul sistemului judiciar. Avem toate motivele sa credem ca, in contextul razboiului hibrid inceput de ceva vreme la scara mondiala, o coloana a cincea a fortelor avand interese divergente cu interesul national romanesc actioneaza in justitia romana. Prejudiciile create Romaniei de aceasta miscare subversiva sunt imense si deja evidente. Deconspirarea si anihilarea ei sunt prioritati urgente pentru sistemul imunitar al statului, respectiv pentru comunitatea romana de informatii.

Este momentul ca SRI sa dea testul public al loialitatii fata de natiunea romana, fiind imposibil ca toti patriotii sa fi disparut din cadrul acestei institutii. Dupa ce a comis pacatul incercarii de a controla justitia, este cazul ca SRI sa se revanseze in fata natiunii si a propriei constiinte debarasand justitia de miscarea anticonstitutionala care a penetrat-o, si sa neutralizeze batalioanele de asalt deghizate in societate civila, care, in numele unui fals europenism, o sustin agitand strada prin tot felul de initiative destabilizatoare.

Abia in acest scop, cooperarea SRI cu CSM ar fi salutara, in timp ce, printr-o comisie speciala de ancheta, Parlamentul s-ar cuveni sa impulsioneze, sprijine si supervizeze aceasta necesara actiune pro-constitutionala de igienizare a spatiului public si a justitiei.

Libertatile si drepturile cetatenesti trebuie respectate, dar in cadrul ordinii constitutionale, iar nu impotriva ei. Nu putem acorda inamicilor Constitutiei drepturile pe care ei ne cer sa li le recunoastem in numele principiilor noastre, dar pe care ei ni le refuza, in numele principiilor lor.

Calitatea de membru al UE trebuie onorata, inclusiv prin asigurarea prioritatii dreptului UE in cazul necorelarilor cu legislatia interna infraconstitutionala, dar nu si atunci cand aceasta contravine legii fundamentale a statului roman sau cand hotararile instantelor judecatoresti ale UE sunt pronuntate cu depasirea competentelor acestora si a celor atribuite de statele membre uniunii. Or, organizarea justitiei nationale nu este de competenta UE, iar aplicarea in acest domeniu a principiilor generale care circumscriu conceptul “statului de drept” (respectiv al “guvernarii legii” adoptate de legiuitorul legitimat democratic), inscrise atat in tratatele constitutive ale UE cat si in Constitutia Romaniei, cade in raspunderea puterii legislative romane, aflate sub controlul de constitutionalitate al CCR.

Prioritatea dreptului UE, la care sunt tinute sa vegheze si instantele judecatoresti, priveste normele infraconstitutionale de drept material si procesual intern, iar nu organizarea interna a statului stabilita exclusiv prin Constitutie si care este prezumata ca fiind conforma cu ordinea UE, caci de ar fi fost altfel Romania nu ar fi putut fi admisa in Uniune, respectiv nu ar fi putut ratifica tratatul de aderare la Uniune.

In acest context este mai mult decat graitor faptul ca organizatii pretins civice si magistrati pretins euroconformi care nu cer aplicarea directa a dreptului UE in materia drepturilor omului (considerate a fi „un lux”) ori chiar se opun acesteia, vor in schimb sa aplice acquis-ul comunitar in domenii in care el nu exista intrucat UE nu are competenta in a-l crea. Gasim aici dovada relei credinte a batalioanelor de asalt care actioneaza in societatea civila si a coloanei a cincea care actioneaza in justitie impotriva Constitutiei si deci a natiunii.

Neindoielnic, in ordinea europeana actuala, a fi bun roman inseamna a fi bun european, dar si a fi bun european inseamna a fi bun roman, in acelasi timp si sub acelasi raport. Cei care incearca sa se acrediteze ca buni europeni actionand ca anti-romani sunt si adversari ai Romaniei si adversari ai UE; iar cei care care actioneaza impotriva Constitutiei Romaniei ameninta atat siguranta statului roman, cat si pe aceea a UE. De aceea cei care apara Constitutia Romaniei, apara si interesele UE.

Este, deci, indispensabil ca institutiile statului roman insarcinate cu apararea Constitutiei sa intre in actiune. Cu fermitate, fara ezitari si fara jumatati de masura. Cu toate mijloacele de care dispun si cu tot devotamentul fata de tara si popor. Acum, iar nu mai tarziu. Astazi, iar nu maine. Se aude si in padurea Baneasa?!

Comentarii

# Omul de pe starda date 12 iunie 2021 16:33 +128

Slabe sperante!! SRI face parte, in totalitate, din coloana a cincea!

# Ion Ionescu de la Ban date 12 iunie 2021 17:35 +47

Deciziile CCR sunt date intotdauna cu respectarea dreptului comunitar, iar interpretarile date constitutiei, respecta legislatia UE. Asa ca nu exista niciun temei ca un judecator din Romania sa treaca peste interpretarea data de catre CCR constitutionalitatii unei legi din Romania, deoarece aceasta se bucura de prezumtia de adevar. Cei care contesta Deciziile CCR pot contesta foarte bine orice alta decizie, data de oricare din autoritatile statului, dand propriile interpretari modului in care au fost date.

# Lorenzo de Medici date 12 iunie 2021 21:41 +134

Asistăm la un asalt generalizat împotriva Statului Român și împotriva sistemului democratic din România, pus la cale, culmea, nu de Rusia sau China, ci de așa-zisi parteneri ai României din UE, în complicitate cu cozile de topor din interior, inclusiv din serviciile vândute străinătății. Dacă forțele conștiente naționale, dacă or mai fi, nu vor reacționa ferm și pe măsură România sau ce a mai rămas din ea va fi complet anihilată. Vom fi reduși la stadiul de sclavi ai occidentului, buni de hrănit numai cu resturile de la masa stăpânului.

# VIKY date 13 iunie 2021 08:47 +45

Pentru salvarea Romaniei este o singura solutie: daramarea GuWernului Meu de catre populatia tarii. Fara o demonstratie masiva a tuturor cetatenilor in acelasi timp (nu sporadic, nu pe rand), Romania va fi predata pana la sfarsitul anului in mainile strainilor. Nu va inteleg, defapt nici o minte normala nu va poate intelege delasarea, inconstienta si nepasarea voastra. Daca voi nu sunteti in stare sa va ajutati, nici D-zeu nu va mai poate ajuta. TREZITI-VA, macar pentru viitorul copiii vostrii.

# Neanae date 13 iunie 2021 11:25 +12

Doamnelor și Domnilor (încă se mai poate face astă diferență) Tot omu are libertatea sa ceară. ORICE. Luna, Yahtul (unul din ele sau toate) ale lu’ Gates, un miliard la câteva bănci, Cotroceniul șamd O idiotir după alta. Aceasta libertate nu se poate îngrădi. Răspunsul la cerere e liber la rândul său. De obicei NU E! Eu cer ca membrii celor 24 adunături sa fie castrați, isterectomizate total, cel puțin nu mai procreeaza. Urmat de lobotomizare. Wow

# Neanae date 13 iunie 2021 14:09 +17

Viky pui pariu ca dacă doi haștagisti bat câmpii in memoria mortului alb in mod diferit, cu obiceiuri in mod diferit civile și corecte, Floyd, ies in strada mulți? Idem niște diferiți sexual și cu apucături diferit asexuate și diferit inteligenți dacă proclama cur-cu-beu’ cu marș susținut aduna juma’ de bucureșteni care stau printre gunoaie ca regina Elisabeth la Buckingham ? Intr-o țara in care se predă sex in clasele primare in loc de educație civică și respect pt mediu, posibilul nu mai exista. Milioane de Adulți nu știu ce reprezintă cartea de didentitate, nu au habar unde le sunt documentele de stare civilă, nu știu ca actele scad. In Japonia in primii dou ani de școala copiii învață ordinea, curățenia și respectul. Și pentru mâncare. După aceea încep sa învețe sa citească și sa scrie. No, la noi copiii învață sa se joace cu cucu și cu păsărica. Nici la 60 de ani nu vor sti ce e aia o apostilă chit ca de la 18 ani visează sa lucre “orice”!!! afară … Viky, despre ce vorbim?

# Gilu date 13 iunie 2021 19:15 +16

Ne trebuie republica parlamentara,cu un prim ministru cu puteri depline, cu un președinte ales de parlament , cu puteri restrânse...Două centre de putere inseamna un război între palate,în care cei mai tampiti dintre noi ( aleși tot de noi )își măsoară sculele in fata natiunii.In republica parlamentara in caz de derivă,parlamentul intervine și corectează situația prin motiune.Actuala constituție nu e buna pentru noi...

# VIKY date 14 iunie 2021 08:19 +19

@Neanae...De sute de ani, prosti au dominat toate structurile importante ale statelor. Cei din 1918 care s-au imbogatit de pe urma "pandemiei" (cum vedem azi, bineinteles cei care vad si nu sunt "orbi", sau legati la ochi) si-au continuat traditia din generatie in generatie, acaparand capital inimaginabil si racoland (cumparand) "ghiocei" pe care ii plantau pe functii inalte, inclusiv la varful statelor. Uitati-va doar la presedintii statelor, si veti vedea doar "ghiocei", un exemplu elocvent il aveti si l-ati avut in tara: unul care a fost demis, dar de neatins, si actualul "ghiocel" otravit, care imprastie otrava zilnic in randul populatiei. 99% din vina o poarta mass-media care manipuleaza fara scrupule populatia. O parte foarte mica din populatie iau informatii din exterior, care sunt ocolite de mass-media din Romania. De ce autoritatile nu dau publicitatii studiul facut de Pfizer, in urma caruia 80% dintre copii au avut reactii adverse medii si grave?.

# ?????? date 14 iunie 2021 22:12 0

@ Dacă vaccinarea încearcă să ascundă și abuzuri și fraude la imunitatea și sănătatea publică și să amâne unele „deconturi” în scopul unor „recuperări” ulterioare , din „contribuții publice” , nespecifice însă economiilor de piață și societăților capitaliste de nivele avansate, ? & Dacă sunteți de părere că într-o societate modernă, dezvoltată durabil , nu ar fi necesar pentru populație să se vaccineze, ?

# VIKY date 15 iunie 2021 08:10 +6

@??????..."& Dacă sunteți de părere că într-o societate modernă, dezvoltată durabil , nu ar fi necesar pentru populație să se vaccineze, ?"...Raspunsul trebuie sa il cauti singur, cauta, cerceteaza, informeaza-te, si vei gasi raspunsul singur, nu cel care il baga pe gat populatiilor televiziunile, autoritatile si "specialistii" de carton. Iti dau un exemplu care poti sa il verifici pe toate canalele din SUA: Inventatorul ARN-Mesager: "Spike e patogenica, ataca sangele si inima. Am avertizat FDA cu privire la acest pericol acum multe luni. Cei din FDA stiau, dar au zis ca nu sunt destule dovezi ca Spike are propria biologie. Dar acum stim ca proteina Spike e foarte periculoasa, si biologic activa. Spike produce mutatii si infecteaza. Cei vaccinati pot transmite mutatii mult mai periculoase".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.08.2021 – Ambasadorul si-a pus poza cu tatucul Iohannis (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva