6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCA UN MINISTRU - ANI il acuza pe ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a deturnat fonduri europene. Premierul Ponta a declarat ca il va schimba pe Cepoi daca se vor adeveri acuzatiile ANI!

Scris de: L.J. | pdf | print

25 September 2012 18:55
Vizualizari: 10358

 

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a incurcat-o: a intrat in vizorul presedintelui ANI Horia Georgescu (foto), fiind unul dintre multii ministrii ai USL care au fost si vor fi "luati" de institutiile lui Traian Basescu. Cepoi este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de abuz in serviciu, deturnare de fonduri europene, folosirea de informatii confidentiale in interes personal si conflict de interese. Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Integritate, exista indicii "referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, de catre VASILE CEPOI, in calitate de fost Director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, in prezent, Ministru al Sanatatii"."VASILE CEPOI a detinut, in cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi, functiile de Director executiv (in perioada 27.03 – 25.05.2009 ) si Director coordonator (26.05.2009 – 16.08.2010). incepand cu 08.09.2010, lui VASILE CEPOI i-au fost delegate atributiile si responsabilitatile specifice functiei publice de conducere vacante de Director executiv. Ulterior, la 04.11.2010, acesta a fost numit in functia publica de conducere de Director executiv al Directiei de Sanatate Publica Iasi, in urma unui concurs. VASILE CEPOI a detinut aceasta functie pana la data numirii in functia de Ministru al Sanatatii", se arata in comunicat. Dupa ce au fost realizate verificarile demarate in 27.04.2011, ANI a constatat urmatoarele:

- indicii privind posibila savarsire de catre VASILE CEPOI, in calitate de fost Director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, in prezent, Ministru al Sanatatii, a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie.

- in calitate de Director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, VASILE CEPOI a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajand institutia pe care o conducea la acea data ca partener in Proiectul ”Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania”, derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Ulterior, VASILE CEPOI, impreuna cu sotia sa, au fost angajati in cadrul proiectului si au obtinut venituri de natura salariala de la beneficiarul Fundatia AMFITEATRU si de la partenerii: Universitatea de Medicina si Farmacie ”Gr. T. Popa” Iasi, respectiv S.C. Info Educatia S.R.L.

Parteneri in cadrul proiectului au fost Fundatia AMFITEATRU (beneficiar), alaturi de Directia de Sanatate Publica Iasi, Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Gr. T. Popa” Iasi si S.C. Info Educatia S.R.L.

Beneficiul patrimonial obtinut de VASILE CEPOI, impreuna cu sotia sa, in cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aprox. 42.440 €).

”I
n cadrul Proiectului ”Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania” – dezvoltat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), VASILE CEPOI a detinut urmatoarele calitati:
m
anager de proiect (numit in functie la data de 01.09.2010 si inlocuit din functie la 26.10.2010); director de proiect pentru activitatile editoriale si de cercetare (in perioada 01.12.2010 – 05.12.2011); trainer audit calitate (in perioada 01.05.2011 – 31.08.2011 si 01.10.2011 – 31.03.2012).

Avand in vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila savarsire de catre VASILE CEPOI, in prezent, Ministrul Sanatatii, a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie".

Ponta il va revoca pe Cepoi daca se va lua o decizie definitiva!

Intr-un comunicat al Guvernului se arata, referitor la situatia in care se afla ministrul Sanatatii: "Guvernul Romaniei a luat act de existenta actiunii ANI in ceea ce il priveste pe Ministrul Sanatatii, domnul Vasile Cepoi, in legatura cu indiciile referitoare la savarsirea infractiunii de conflict de interese. Acuzatiile sunt grave si este absoluta nevoie de clarificarea acestora in cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-si prezenta punctul de vedere, in acest caz. Daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment , domnul Vasile Cepoi isi va pierde pozitia de ministru in Guvernul Romaniei. Guvernul Romaniei are tot interesul ca astfel de situatii sa fie lamurite si finalizate cu un verdict clar, pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la credibilitatea activitatii sale".


Comentarii

# A fi sau a nu fi.... date 25 September 2012 19:12 +3

Ma intreb ce te faci domnule Georgescu,daca peste noapte se inscrie in PDL sustinut de stapinul Basescu ? Ei ce te faci atunci ???? Sint atitea cazuri portocalii care le ocolesti fara rusine.Cum se face ?! Inca ceva: poate ne explici si noua cum ai agonisit averea care o posezi din venituri de bugetar ? Sau nu cumva esti incompatibil ????

# elvira date 25 September 2012 20:36 +2

Asa ceva este de necrezut! Oricine a lucrat vreodata intr-un proiect european, intelege ca asta este o facatura nerusinata! Rau a mai ajuns tara asta! Halal stat de drept!

# livia date 26 September 2012 07:56 +2

Este foarte curios cum numai USL-istii sunt incompatibili. Nici un pdl-ist. Ei toti sunt compatibili si baieti buni. Ce nerusinare! Sper ca dupa 9 decembrie, daca USL-ul castiga, aceasta ANI sa fie desfiintata.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva