21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INCONSTIENTA IN COTET – CSM pregateste o bomba epidemiologica. In plina explozie a infectiilor de Covid, CSM cheama la Bucuresti aproape 1000 de judecatori pentru concursurile de promovare pe loc in functii de executie si numire in functii de conducere. In loc sa amane concursurile, inteleptii din CSM inghesuie cei aproape 1000 de judecatori in cateva sali de examen. Arafat doarme-n post. Ale cui pile trebuie unse?

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 October 2020 16:28
Vizualizari: 5598

Iata o mostra de inconstienta crasa. Din partea Consiliului Superior al Magistraturii, denumit mai nou “Cotetul Superior al Magistraturii” din cauza nesfarsitelor scandaluri. De data aceasta nu este vorba despre intregul Consiliu, ci doar despre Sectia pentru judecatori a CSM. Si nu despre toti judecatorii din CSM, ci despre sapte dintre ei.


 

Concret, in plina explozie a infectiilor de Covid si intr-o perioada in care autoritatile iau masuri in serie pentru limitarea interactiunii dintre oameni pentru oprirea raspandirii cazurilor de coronavirus, inteleptii din CSM s-au gandit sa cheme la Bucuresti aproape 1000 de judecatori, care sa sustina ”concursul de promovare pe loc in functii de executie a judecatorilor” si “concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor la curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii”. In loc sa amane cele doua concursuri, judecatorii din CSM au decis sa inghesuie aproape 1000 de candidati in cateva sali de la diverse universitati.

 

CSM a refuzat amanarea concursurilor


Mai exact, vorbim despre aproape 900 de judecatori care se vor prezenta duminica, 25 octombrie 2020, la Bucuresti pentru sustinerea probelor scrise de la concursul de promovare pe loc in functii de executie. In paralel, aproximativ 80 de judecatori vor sustine tot duminica, 25 octombrie 2020, testarea psihologica scrisa la concursul/examentul pentru numirea in functii de conducere, pentru ca apoi in perioada 27 octombrie 2020-1 noiembrie 2020 sa aiba loc interviul privind testarea psihologica, evaluarea capacitatii candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea si verificarea rezistentei la stres.


In ceea ce priveste primul concurs, cel de promovare pe loc in functii de executie, la care participa aproape 900 de judecatori, probele scrise se vor desfasura duminica, 25 octombrie 2020, la Universitatea Dimitrie Cantemir din Capitala si la Universitatea Romano-Americana din Capitala. Cat despre testul psihologic scris de la concursul/examenul pentru numirea in functii de conducere, la care participa aproximativ 80 de judecatori, acesta se va tine in doua serii, tot duminica, 25 octombrie 2020, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.


Posibilitatea amanarii celor doua concursuri tocmai din cauza pericolului infectarilor cu Covid, a fost discutata in sedinta de joi, 22 octombrie 2020, a Sectiei pentru judecatori a CSM condusa de Nicoleta Margareta Tint (foto). Asta mai ales in conditiile in care au existat solicitari facute in acest sens din partea mai multor judecatori din tara. In final, s-a decis sa se mearga inainte cu organizarea concursurilor, hotararea fiind luata cu 7 voturi “pentru” si 3 voturi ”impotriva”. Deci au existat trei judecatori responsabili. Cine sunt ei, CSM nu a dezvaluit.

 

 

Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM:

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat continuarea desfasurarii concursului de promovare pe loc in functii de executie aprobat prin Hotararea Sectiei pentru judecatori nr. 1093/2020 si a concursului/examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor aprobat prin Hotararea Sectiei pentru judecatori nr. 1185/2020. (7 voturi continuare concurs, 3 voturi impotriva)

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat respingerea solicitarilor formulate de un numar de sapte judecatori, vizand amanarea concursului de promovare pe loc in functii de executie a judecatorilor aprobat prin Hotararea Sectiei pentru judecatori nr. 1093/20.08.2020. (3 admitere, 7 respingere)”.

 

Ce zici, “comandante”?


Organizarea concursurilor intr-o asemenea perioada este una de neinteles in opinia noastra. De unde atata graba? O explicatie ar putea fi insa, credem noi, numirea pilelor anumitor membri ai CSM in diverse functii, numiri care poate au fost promise de ceva vreme si nu mai pot fi amanate, mai ales in conditiile in care deja incep sa se faca jocurile pentru viitorul Consiliu Superior al Magistraturii, cel din 2023, Consiliu in care se vor regasi oameni apropiati unor actuali membri. Or ne gandim ca nu este deloc exclus ca in schimbul acestor functii anumiti judecatori sa isi ofere sustinerea si votul pentru viitori candidati la CSM, apropiati si bagati la inaintare de diversi actuali membri ai Consiliului.

 

Pe de alta parte, ne intrebam: oare ce spune “comandantul actiunii” Raed Arafat cand vede cum CSM cheama la Bucuresti 1000 de judecatori ca sustina niste concursuri in plin a explozie a cazurilor de Covid? Mai ales ca acelasi Arafat a avut impus limitari drastice a intrunirilor, la cateva zeci de persoane.

In final mai trebuie subliniat un lucru. Organizarea concursurilor in aceasta perioada ar putea creste cheltuielile. Asta intrucat logic ar fi ca CSM sa inchirieze mai multe sali, astfel incat sa poata respecta cat de cat regulile de distantare sociala impuse. Implicit va fi nevoie si de mai multi supraveghetori, la randul lor platiti din fondurile CSM, asigurate de banii romanilor.


* Iata lista cu judecatorii inscrisi la concursul de promovare pe loc in functii de executie a judecatorilor

* Iata calendarul concursului de promovare pe loc in functii de executie a judecatorilor

* Iata lista cu judecatorii inscrisi la concursul/examenul pentru numirea in functii de conducere

* Iata completarea facuta la lista cu judecatorii inscrisi la concursul/examenul pentru numirea in functii de conducere

* Iata calendarul concursului/examenului pentru numirea in functii de conducere

Comentarii

# sic semper tyrannis date 22 October 2020 17:01 +8

Virusu' isteriei si ipocriziei se plimba si se ia numai dupa interese clar prestabilite: alegeri, concursuri si alte miscari securicesti deepshit, precum si pe la vip-uri pentru reclama covrig si bani si uneori este folosit impotriva dusmanilor politici si in mod regulat pentru indobitocirea poolimii care umbla degeaba cu mastile infectiei pe fete, auto-imbolnavindu-se cu bacteriile din gura si lipsa oxigenului. In rest sa auzim de soros si sa dormim linistiti ! hai "succesuri"!

# M date 22 October 2020 17:16 -2

Ce dracu chiar nu se vede ca de mafioți ăștia nu se poate lua nimeni, ei fac și desfac toate manevrele în tara asta, iei te pune sub urmărire sa te termine ca om, iei te achita dacă vor. Salariile babane sunt făcute din birou lor, cât au cerut atât au luat, soluția o pronunța asa cum vor mușchi lor dacă nu răspund de nici un fel.

# panduru date 22 October 2020 17:25 +2

Conform cazului concret de la Tribunalul Bihor, sectia 2 civila, se impune o intrebare de exceptie.de ce judecatoarele dupa ce devin sefe isi distrug familia,renunta la prieteni se muta la adrese necunosctute de rude? mai mult decat atat isi lasa copiii fara tata?Ce au de facut ca sefe de nu mai trebuie sa stie nimeni de ele

# tot eu date 23 October 2020 08:29 +1

interesant este alt aspect ca nu e vorba de un concurs care să ocupe locurile libere de la instantele superioare ci doar un concurs pentru ca magistratii sa isi majoreze salariile, urmând a lucra in continuare in instantele actuale dar cu salarii precum cele de la instantele superioare. De aceea toti vor fi prezenti acolo. Mai distractiv e ca riscul de a se imbolnavi este real existând posibilitatea de a aduce virusul în instante cu posibilitatea îmbolnăvirii colegilor şi a avocatilor asa ca putem ajunge chiar la inchiderea unor instante. Traiasca CSM - sindicatul magistratilor

# O Curcă plouată!!! date 23 October 2020 12:40 0

Vai de capul lor de retardați!! Cum este posibil?? Ar trebui bucureșteni sa faceti protest!!! Suportați asemenea mizerii, vin toți dușii cu capul sa va îmbolnăvească!!

# Maria date 23 October 2020 12:41 0

Au solicitat măsuri de suspendare dar Deștepții din CSM au refuzat!

# Judector de curte date 23 October 2020 15:40 +3

Si daca un astfel de concurs este necesar ca aerul pentru a se putea completa posturi neocupate la instante care sunt sufocate de volumul de munca? Ni s-a cerut parerea celor care candidam la concurs si care am iesit din campul muncii o vreme sa ne putem pregati, incarcandu-i si mai tare pe colegii nostri. S-au pregatit liste de semnaturi impotriva organizarii concursului, pe care pana la urma nu le-a semnat nimeni. Atat timp cat in aceasta perioada se organizeaza examenul de rezidentiat pentru mii de medici, se aduna semnaturi pentru liste de candidati la alegerile parlamentare, se depun liste, se face campanie electorala, nu vad de ce nu s-ar desfasura si acest concurs. Mai lasati justitia in pace sa isi vada de treaba ei

# Nu e chiar asa! date 23 October 2020 16:32 0

Dar de viețile altora nu va pasa domnule Judecator de curte?Cu ce va ajuta concursul daca e PE LOC??? Sau avem noțiuni diferite? Cine ca da dreptul sa expuneți atâția oameni doar pt ca asa fac alții? Dacă asa judecați in dosare... vai de noi!!!

# Daniela Marilena Stoica date 27 October 2020 13:52 0

Examenele pentru admiterea în profesie directă anul acesta nu au fost organizate , Judecătoriile unde sunt multe locuri vacante și justiția se face "la Kilogram" nu îi interesează pe capii de la CSM .O mizerie de țară , o mizerie de sistem judiciar. Perioada de înscriere la examenul de promovare pe loc în funcție de execuție s-a făcut în 5 zile lucrătoare în luna august în timpul vacanței judiciare când magistrații erau în concediu și nu s-au putut înscrie fiindcă nu au avut cunoștință de organizarea acestui examen .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva