Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CSM II DA IN CAP LUI IOHANNIS – Lucratura presedintelui este demascata pas cu pas. Iohannis a refuzat numirea Adinei Florea la DNA, la pachet cu alte patru procuroare propuse pentru functii de conducere la DIICOT si PICCJ, pe motiv ca nu ar fi indeplinite conditiile de legalitate. Surpriza, CSM demonteaza alegatiile lui Klaus Iohannis, dezvaluind ca procedura a respectat in totalitate legea: “La adoptarea hotararilor au fost avute in vedere toate aspectele de legalitate a procedurii”

Joi, 22 noiembrie 2018 13:57 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Surpriza de proportii! Lucratura prin care presedintele Klaus Iohannis (foto) a blocat numirea procuroarei Adina Florea la sefia DNA este demascata chiar de Consiliul Superior al Magistraturii. Alegatiile lui Iohannis, care a sustinut ca propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, dar si a altor patru procuroare in functii de conducere la DIICOT si PICCJ nu ar fi respectat conditiile legale, au fost demontate pas cu pas joi, 22 noiembrie 2018, intr-un comunicat de presa dat publicitatii de CSM.


Asa cum se stie, presedintele Romaniei a respins numirea Adinei Florea la DNA si a celorlalte procuroare propuse la DIICOT si PICCJ invocand prevederile din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor referitoare la legaturile cu Securitatea dinainte de 1990. Mai exact, Iohannis a lasat sa se inteleaga faptul ca acestea ar fi putut fi colaboratoare sau lucratoare ale Securitatii, in conditiile in care nu ar exista adeverinta prin care CNSAS sa arate contrariul (click aici pentru a citi). Numai ca, dupa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, cel putin Adina Florea a fost verificata de CNSAS, fiindu-i eliberata adeverinta cum ca nu a fost colaboratoare sau lucrator al Securitatii (click aici pentru a citi). Mai mult, chiar si in lipsa adeverintei CNSAS de la dosar conditiile legale de numire in functie au fost indeplinite. Aspect dezvaluit chiar de CSM.

Astfel, in comunicatul de presa de joi, 22 noiembrie 2018, CSM arata ca toate procuroarele aflate in discutie au depus declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici nu au colaborat cu acestea, asa cum cere legea. De asemenea, fata de toate cele cinci procuroare CSM a cerut CNSAS efectuarea de verificari, dar dupa expirarea termenului de 15 zile, perioada in care raspunsul CNSAS nu a venit, Sectia pentru procurori a avizat propunerile formulate de ministrul Justitiei, fix asa cum cere legea. Concluzia CSM este cat se poate de clara: adoptarea hotararilor de avizare a propunerilor facute de ministrul Justitiei a respectat cerintele legii.

Iata comunicatul CSM:

“Ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public in legatura cu procedura de avizare a propunerilor formulate de ministrul justitiei, de numire in functii de conducere la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului justitiei de avizare a numirii in aceste functii de conducere, procedurile desfasurate la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii fiind realizate cu respectarea tuturor dispozitiilor legale incidente.

In conformitate cu dispozitiile art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, procedura de avizare a propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute la art. 54 alin. (1) din aceeasi lege include depunerea de catre candidati a unei declaratii pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici nu au colaborat cu acestea, conditie a carei indeplinire a fost verificata in procedurile in cauza.

In acelasi timp, potrivit dispozitiilor art. 54 alin. (2) din aceeasi lege, in toate cazurile au fost transmise Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii solicitari de verificare si comunicare a apartenentei sau colaborarii candidatilor cu serviciile de informatii inainte de 1990.

Dupa expirarea termenului de 15 zile prevazut de art. 54 alin. (2) din Legea nr. 303/2004, in conditiile necomunicarii unor eventuale elemente de apartenenta sau colaborare a candidatilor cu serviciile de informatii, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat propunerile anterior mentionate, formulate de ministrul justitiei.

La adoptarea hotararilor au fost avute in vedere toate aspectele de legalitate a procedurii. Conditia de a nu fi facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si de a nu fi colaborat cu acestea a fost verificata in raport de declaratiile pe proprie raspundere, depuse de candidati, precum si de imprejurarea ca, in termenul prevazut de lege, Consiliului Superior al Magistraturii nu i-au fost comunicate de catre institutia abilitata raspunsuri afirmative in acest sens.

Procedura de verificare a indeplinirii conditiei prevazute de art. 48 alin. (10) - (12) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor corespunde practicii administrative constante a Consiliului Superior al Magistraturii”.

Accesari:4260

Comentarii

# livia date 22 noiembrie 2018 14:49 +13

I-o fi dand in cap , dar el nu simte nimic pentru ca e nesimtit.

# DODI date 22 noiembrie 2018 16:16 +3

Încă odată, dacă mai era necesar, ciolanis ne demonstrează că atunci când vorbește mai bine ar tăcea. Spune doar tâmpenii. Acesta este nivelul său intelectual. Din această cauză este înțeles și iubit de #rezistenți, de PNL și USR. Numitorul lor comun este neuronul solitar.

# DOREL date 22 noiembrie 2018 15:01 +6

Obligatoriu: o noua sesizare la CCR! Și b), de-a abia s-au obisnuit: Tudorel sa marcheze, KWI sa încaseze! Părerea mea..

# Statu-Palma-Barba-Cot date 22 noiembrie 2018 16:32 +3

Dacă pana și CSM-ul ,parte a statului paralel si principalul vinovat pt .derapajele criminale din justiție, s-a văzut obligat sa-i dea cu flyt plimbaciosului, pare din ce în ce mai probabil ca Nero Claudius Caesar Drusus Germanicus s-a se fi reincarnat la Cotroceni.Sper ca toți romanii ,din ambele tabere, pusi acum sa lupte unii împotriva altora ,sa fie suficient de inteligenți și sa-l lase -n offside,vorbind singur pana face spume la gura și pana sosește Smurdu' sa-l ajute sa iasa din criza.Ninoo,Niiiinoo niiiino !

# handicapatu date 22 noiembrie 2018 16:38 +1

Cei din CSM niste somnoroase pasarele. De parca Adina Florea ar fi magistrata de ieri. Adicatelea, cei care conduc CSM nu s-au gandit sa ceara cercetarea de catre CNSAS pentru toti magistratii aflati in ograda de acum 28 de ani aca tunci cand vine o propunere de avansare a unui amarat sa dea un clik si sa printeze avizul negativ ala CNSAS.Huoo pe salarii nesimtite!

# Vanessa date 23 noiembrie 2018 08:08 +1

Si daca au dovada clara a colaborarii, ii lasa sa profeseze, avansandu-i si marindu-la salariile, adica inurajandu-i. Stiti voi oare cati inca activeaza, dovediti fiind ca turnatori, pe la diverse instante, ba chiar formatori la Scoli Inalte de ... . Ca sa nu mai scriu de declaratiile lor, pe proprie raspundere, sub sanctiunea falsului ... si uzului ... . Tara de rahat, cu oameni de rahat, sisteme si programe de rahat Puscariabilii s-au mutat in capu' salilor de judecata !

# Sorin date 22 noiembrie 2018 16:38 +5

Tudorel a facut demersurile de revocare a lui Kovesi si tataia Lazar, dar Tariceanu si Dragnea, nu fac niciodata demersurile de revocare a lui Iohannis. Dragnea, Tariceane, luati invatatura de la Tudorel!

# un mizantrop date 22 noiembrie 2018 16:51 +4

Bine, Iohanis a aruncat cu kakat, ca asta e materia prima pe care o are in excedent, stie toata lumea, n-avea nevoie de motiv, e setat pe "nu", mai ales in privinta femeilor...Dar, am si eu o nedumerire, la procurori e naspa numai daca au colaborat cu securitatea inainte de '90?! Dupa e miros de frezii?! Pai, avand in vedere ca SRI ocupa si toate sediile foste securitati, acum upgradate pe masura pretentiilor noilor vatafi, putem sa tragem concluzia logica, zic eu, ca e "continuatorul" vechii securitati, aia criminala si tortionara?! Sau, la fel ca la GET, "onorata instanta" ne va spune ca numai patrimoniul e mostenit, tarele abuzului a fost calcat de tancurile decembriste...Totusi, cum se numeste hartuirea oamenilor pe motive politico-securiste, indiferent de perioada istorica, nu tot politie politica?!

# AndreiV date 22 noiembrie 2018 17:31 +3

La un asrfel de individ sa ii platim noi pensia nesimtita si privilegii, lux si bogatie,iar copii romanilor si batranii sa moara de foame.Cine are initiativa organizarii strangerii de semnaturi pentru demiterea autodeclaratului succesor nazist,plin de ura si a carui scop e diostrugerea Romaniei si a fiintei nationale.

# PSD+ALDE ce dracu` faceti ba ? date 23 noiembrie 2018 23:44 +1

Legile justitiei !!! Nu mai vrem sa platiti din banii nostri niste viermalai care deschuid dosare aiurea. La prima abatere sa plateasca ei iar la a doua sa-i aruncati din magistratura direct la canal sau la autostrazi !

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.05.2019 – Deca(patorul) de la Brasov isi pierde urma

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER