24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARUNTIS DE LA SOROS – Judecatorul Cristi Vasilica Danilet a primit 8.000 dolari de la Fundatia Soros Moldova drepturi de autor pentru lucrarea “Arestarea – indrumar pentru practicieni”. La venirea in CSM, Danilet a semnat o declaratie de integritate impreuna cu judecatorii Neacsu, Dumbrava si Serban, dar a fost singurul care nu si-a luat angajamentul de a renunta la legaturile cu organizatiile nonguvernamentale. De ce oare? (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 February 2014 11:56
Vizualizari: 9915

Va amintiti probabil de declaratiile de integritate pe care le-au semnat judecatorii Adrian Toni Neacsu, Horatius Dumbrava, Alexandru Serban si Cristi Vasilica Danilet (foto) la inceputul anului 2011, atunci cand tocmai isi incepusera mandatele de membrii in CSM. Asa cum se stie, cei trei au avut de completat mai multe rubrici in care isi luau mai multe angajamente, printre care si cel “de a demisiona sau de a ma suspenda din calitatea de membru in asociatii profesionale sau organizatii nonguvernamentale”. Singurul care nu a bifat ca isi asuma acest angajament a fost, cine credeti, Cristi Vasilica Danilet.


 

Nu peste mult timp magistratul avea sa incaseze ceva “maruntis” de la o celebra si activa fundatie, bine cunoscuta si de mentora lui Danilet, fosta ministresa Monica Macovei. Este vorba despre Fundatia ce poarta numele miliardarului George Soros.

Astfel, potrivit declaratiei de avere din 14 iunie 2013, in ultimul an fiscal, Cristi Vasilcia Danilet a incasat 158.160 de lei salariu de la CSM, luand de la Consiliu si diurne de legatii externe (625 euro), decontare transport (20.800 lei), diurna delegatii interne (1.305 lei), decontare chirie (26.634 lei) si diurna detasare (52.107 lei). La acestea s-au adaugat si drepturi salariale restante de la Tribunalul Bihor si Tribunalul Cluj in valoare de peste 8.000 de lei, dar si venituri din drepturi de autor.

In ceea ce priveste acest din urma aspect, drepturile de autor de 1.700 euro si 7.000 de lei au platite de Editura Wolters Kluwer, Institutul pentru Politica Europeana (Germania) si Institutul European de Administratie Publica (Luxemburg). Tot drepturi de autor a luat Cristi Vasilica Danilet insa si de la Fundatia Soros din Moldova. Este vorba despre 8.000 de dolari, pentru lucrarea “Arestarea – indrumar pentru practicieni” (vezi facsimil).

Vasilica Danilet a vorbit despre “Independenta justitiei si integritatea publica” la o conferinta organizata la Chisinau de Fundatia Sorors Romania

Mai exista insa o legatura intre Fundatia Soros si Cristi Vasilica Danilet. Iar acest lucru reiese chiar din CV-ul judecatorului. La capitolul “Experienta internationala”, magistratul se lauda cu participarea in octombrie 2008 la conferinta “Societatea civila si evaluarea procesului de integritate europeana”, organizata la Chisinau de Fundatia Soros Romania, unde a vorbit despre “Independenta justitiei si integritatea publica”.

Pe de alta parte, ne amintim cum, prin septembrie 2013, cand protestele impotriva proiectului minier de la Rosia Montana erau in toi, acelasi Cristi Vasilica Danilet a postat pe pagina sa de Facebook clipul video cu cu actrita Maia Morgenstern, in care aceasta isi exprima dezaprobarea fata de exploatarile din Apuseni. Fix in acea perioada, au aparut si informatiile cu privire la faptul ca protestele impotriva proiectului Rosia Montana organizate de diverse ONG-uri ar fi fost sustinute chiar de catre miliardarul George Soros.

*Cititi aici declaratia de integritate semnata de Cristi Vasilica Danilet

*Cititi aici declaratia de avere din 2013 a judecatorului Danilet

Comentarii

# Popeye date 16 February 2014 13:12 +17

Zilele trecute l-am provocat la o discutie civilizata pe Facebook pe tantalaul asta pe tema art 267 CP. Dupa ce mi-a raspuns ca pentru opiniile mele ar trebui sa fiu cercetat penal, mi-a blocat accesul la contul lui, maimutoiul. Mi-am dat seama, e prost de impunge si fricos pe deasupra.

# tepelus date 16 February 2014 13:17 +10

semnati petitia,,ww.petitieonline.com/raspunderea_materiala_pentru_magistrati_contra_votul_nostru#form

# o pensionara date 16 February 2014 21:12 +6

mai popeye,nu inteleg de ce te  mai miri ,nu intelegi ca cei care au alte pareri decat acesti tradtori de neam si purtatori ilegal de sex  trebuie sa mearga pa brutarie?asa era si pe vremea stalinistilor (eu cred cu tarie ca acest magar shreck are rude apropiate pe ramura asta)....si n u numai atat ....bine ca s-a desfiintat pedeapsa capitala ca astia erau in stare sa ne condamne si la moarte........

# E ilegal? date 16 February 2014 14:03 -12

Si e ilegal ce a facut Danilet? Din cate stiu eu, nu. Totusi, daca gresesc, poate imi spune si mie cineva ce lege a incalcat. Multumesc anticipat.

# Dora date 17 February 2014 00:38 +3

Nu este vorba de legalitate sau ilegalitate.E vorba de moralitate si mai ales integritate.

# atat? date 16 February 2014 14:31 +10

Dar despre cei 70.ooo  de mii de euro descoperiti in conturile Alinutei noastre nimic> Cica nu se regasesc in declaratia de avere. O ajutam noi sa ii regaseasca!

# mircea date 16 February 2014 15:02 -11

poate pentru ca nu e atarnator de presa securista si poate castiga bani si altfel? 

# boris date 16 February 2014 15:04 +4

Altfel? de la agenturi. RuSINE!!!!

# Dumitrita date 16 February 2014 15:28 +4

Era clar ca numai din astia e organizata toata clica salvatorilor patriei. incet incet iese totul la lumina si se va vedea cate slugi are Soros de fapt...

# Valeriu Mangu date 16 February 2014 16:11 -3

Articolul “Procedura revizuirii Constitutiei trebuie reinventata!” pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# Dumitrita date 16 February 2014 16:49 +2

Era clar ca numai din astia e organizata toata clica salvatorilor patriei. incet incet iese totul la lumina si se va vedea cate slugi are Soros de fapt...

# Vlad date 16 February 2014 17:46 -8

Totusi, cum scria cineva mai sus: a incalcat vreo lege? Parca Statultui le permite aa obtina bani din drepturi de proprietate intelectuala.

# Alexandra date 16 February 2014 18:42 +5

Este un fapt deja cunoscut ca Soros are diverse interese in Romania si NU in sprijinul Romaniei. Iar implicarea in protestele anti Rosia Montana este de asemenea stiuta, fapt recunoscut chiar si de ecologisti, ma rog, asa zisii ecologisti!

# Dora date 17 February 2014 00:41 +4

Danilet este o parodie de judecator care nu se incadreaza in nici una din normele deontologice ale acestei meserii.

# unul din lumea cea mare date 17 February 2014 03:49 +4

este un limbric de judecator care trebuie sa faca pirnaie pentru toate magariile lui,,(deont)oloage(cuvint de code engine troatle)

# gigi date 18 February 2014 07:28 +2

http://www.trainingpro.ro/ro/ tine si cursuri pentru mediatori la 800 lei/curs. oare are voie?

# Gluma zilei-Pop date 18 February 2014 09:27 +2

4. Domnule judecator(zis si motanul Danilă), nu credeti ca misiunea aceasta de apostolat, conjugata pe alocuri cu forme de martiriu (vezi temporara excludere din CSM) va afecta activitatea Dvs strict profesionala, asupra careia nici dusmanii Dvs nu au de obiectat? Nu cumva riscati acest lucru? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# sida date 19 February 2014 01:21 +3

ba danilet,la cat de prost esti-calitate specifica basistilor-te-ai condamna singur 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva