4 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SOCIETATEA CIVILA DIN CSM CONDAMNA PROTOCOALELE – Victor Alistar si Romeu Chelariu se alatura presedintilor curtilor de apel din Romania si judecatorilor din CSM care s-au revoltat impotriva Protocoalelor PICCJ-SRI: “Justitia se infaptuieste intotdeauna in numele legii, de judecatori independenti, care se supun numai legii si nu unor instrumente juridice abuzive care adauga si completeaza ocult legea”

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 October 2018 13:20
Vizualizari: 5679

Dupa declaratia presedintilor curtilor de apel din Romania adoptata la Suceava (click aici pentru a citi) si hotararea Sectiei de judecatori a CSM (click aici pentru a citi), care au condamnat Protocoalele PICCJ-SRI, iata ca o noua pozitie similara vine din interiorul Consiliului Superior al Magistraturii. Nu este vorba despre procurorii din CSM care sa ia atitudine impotriva Protocoalelor PICCJ-SRI, caci nu avem vreo speranta ca se va intampla vreodata asa ceva, ci despre o pozitie a reprezentantilor societatii civile din Consiliu.


Victor Alistar (foto dreapta) si Romeu Chelariu (foto stanga) au anuntat vineri, 5 octombrie 2018, ca isi insusesc in totalitate declaratia presedintilor curtilor de apel si hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM. Reprezentantii societatii civile atrag atentia ca protocoalele PICCJ-SRI au la baza acte normative nelegitime si nepublice emise de entitati juridice care nu pot si nu trebuie sa legifereze in aria de competenta a autoritatii judecatoresti, constituind un mecanism strict secret, ascuns opiniei publice. Totodata, Victor Alistar si Romeu Chelariu subliniaza ca Justitia se infaptuieste intotdeauna in numele legii, de judecatori independenti, care se supun numai legii si nu unor instrumente juridice abuzive care adauga si completeaza ocult legea, clasificate ca fiind strict secrete si nedestinate publicitatii.

Nu in ultimul rand, cei doi reprezentanti ai societatii civile acuza incalcarea de catre anumiti magistrati a obligatiei de rezerva, in conditiile in care acestia s-au pronuntat public in legatura cu respectivele protocoale, desi legalitatea acestora face obiectul unor cereri in instanta.

Iata comunicatul reprezentantilor societatii civile in CSM, Victor Alistar si Romeu Chelariu:

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanti ai societatii civile achieseaza, in integralitate, atat la Declaratia reprezentantilor legali ai curtilor de apel din Romania, adoptata la intalnirea de lucru care a avut loc in perioada 27-28 septembrie 2018 in municipiul Suceava, cat si la Hotararea din data de 04 octombrie 2018 a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii care condamna cu fermitate existenta si efectele protocoalelor incheiate intre Serviciul Roman de Informatii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Prin norma juridica de natura constitutionala, in activitatea judiciara, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor.

Or, aceste protocoale au la baza acte normative nelegitime si nepublice emise de entitati juridice care nu pot si nu trebuie sa legifereze in aria de competenta a Autoritatii judecatoresti, constituind un mecanism strict secret, ascuns opiniei publice.

In acest context, subliniem ca prin continutul lor protocoalele secrete reglementau modalitati fie de realizare a procedurilor, fie de organizare a activitatii, materii ce se reglementeaza strict prin lege sau norme secundare emise de Consiliul Superior al Magistraturii in aplicarea legii.

De aceea, afirmam din nou ca Justitia se infaptuieste intotdeauna in numele legii, de judecatori independenti, care se supun numai legii si nu unor instrumente juridice abuzive care adauga si completeaza ocult legea, clasificate ca fiind strict secrete si nedestinate publicitatii.

Totodata dezavuam incalcarea grava a obligatiilor de rezerva a magistratilor care in chip nepermis au interferat cu cereri aflate pe rolul instantelor exprimand 'opinii in alb' cu privire la dezlegarile pe care le vad, in conditiile in care atat instantele de contencios cat si cele penale au pe rol asemenea petituri. Aceste manifestari neconforme cu rigorile statutului magistratilor trebuie analizate si sub aspectul incalcarii independentei judecatorilor prin intermediul unor mijloace de presiune in forma unor 'opinii profesionale' sau 'certificate in alb' date protocoalelor secrete din justitie”.

Comentarii

# Edelweiss - Uricar de vremi kăkăcioase (de Bukowina) date 5 October 2018 13:28 +6

repost „Blind Judicial Obedience” Mey, Io* amu ceva vreme TREBUIA să merg cam des pe la Palatul de Justiție din Suczawa (mai cunoscut meltenilor sub denumirea de Tractirul și Vespasiana de Apel Suceava). Aclo, într-o zi o trebuit să aștept cam mult să înceapă ședința publică, fiindcă juzii s-o trezât greu pis-de-dmineață, n-o mai avut pe noptieră nici o liniuță de pudră de coca cu care să-și limpezească bostanul căpățânii, pe Strasse o mers cu 7km/h fiindcă n-o avut melițian antemergător care să le facă pârtie limuzinei cu traiect șerpuitor. Apoi la LOCUL de MUNCĂ când o ajuns , n-o întrat în sală și-n dosare (în sală pe picioare și-n dosare cu picioarele) fiindcă întăi s-o priponit pe scările de la intrare în Vespasiană ca să behăie și să zbiere (pe tonuri acute, ca de primadonă – contraaltistă bețivancă, sodomizată de-un viețaș evadat) că EI se opun la modificările legilor justiției, că NU VOR SĂ RĂSPUNDĂ MATERIAL pentru potlogăriile și matrapazlâcurile comise și că...

# * date 5 October 2018 13:29 +1

... NU VOR SĂ LE FIE EXPERTIZATĂ ȚÂCNELALA dementoidă în mod regulat, la intervale de timp definite prin Lege. Booon! Cât am stat ș-am așteptat să înceapă ședințele publice de paradeală protocolară, mă preumblam pe holuri și mă minunam la niște chestii: deși erau similar înstruțați într-o costumație ca de popă-nebun, cu bavețica de la mic-dejun uitată la gât, (deh! zăpăceala sevrajului matinal!), am tras concluzie că acele CREATURI SATANICE, ca decupate din Ku-Klux-Klan, de fapt aparțineau la 3 klanuri: un klan stetea mai mult jos la parter, într-un țarc cu geamuri thermopan și se uitau după trecătorii justițiabili, îi profilau repejor, îi targhetau în mod individual și se repezeau asupra lor ca Hultanii cei hulpavi, cercând să-i facă pe melteni la portofel. :-? Dar cel mai mult m-o mirat celelalte două categorii de draci în negru: unii veneau de afară în țivil, întrau în vespasiană, urcau pe scări răstimp în care se camuflau în draci cu bavețică...

# * date 5 October 2018 13:31 0

(ulterior am aflat că ăia nu erau draci, ci erau porcușori dintr-o specie tare bizară: Marele Pork Negru, frate de specie suină cu Marele Alb dar infinit mai împuțit ca acesta). Pe lângă Klanul Porcilor Negri, mai era un clan îmbrăcați aidoma unor Holșteini cu bavețică, de se plimbau prin niște catacombe imunde, întunecate, și ieșeau la iveala zilei pe niște borți din spatele fiecărei săli de paradeală. Aiștea din urmă holșteini, când îi vedeau pe Marii Porci Negri deja aflați în sală, îi salutau pe aceștia cu o formulă intrigantă și neînțeleasă: „SLUGA! SLUGA DVS, DOMNULE!” Prima dată am crezut că așa se alintă ei între ei, de-atâta trai bun și huzur pe spezele popülimii. Adicătelea nemaiavând ce face de-atâta sațietate onctuoasă a autosuficienței pă persoană fizică, încep să se prostească salutându-se cu formule arhaice, de pe vremea fanarioților și boiarilor.

# * date 5 October 2018 13:32 +1

Abia după ce am venit acasă, am apucat să citesc un fragment dintr-o explicație etimologică, formulată de profesorul clujean Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Apăi zicea așa Profesorul, referitor la salutul ardelenilor și bănățănilor: „La origine, cuvântul modern „servus" este o elipsă (rest al unei expresii, obţinut prin suprimarea unor cuvinte care nu sunt indispensabile pentru obţinerea sensului dorit) a expresiei „Ego servus tuus sum!“, ceea ce vrea să zică „Eu sunt servitorul tău!", cu sensul „Mă pun la dispoziţia ta!", „Sunt gata să te slujesc!” WOW! Așadar, formula medievală a salutului „Sluga! Sluga dvs!” e înrudit etimologic cu „Servus” și vine pe filieră scoborâtoare lăchinească. Ș-atunci m-am îngrozit de sensul intrinsec al formulei cu care se salutau Ku-Klux-Klanurile de la Vespasiana de Apel Suceava: cei care, în mod necondiționat și invariabil, inițiau salutul erau Holșteinii ce ieșeau din borțile din spatele sălii.

# * date 5 October 2018 13:34 +1

Ăia erau…. JUDECĂTORII. Porcușorii din specia Marele Negru, cei care veniseră de-afară și DEJA erau în sală, erau PROCURORII - STĂPÂNII celor care ieșeau din borți și-i considerau pe aceștia veritabile SLUGI, datoare să le confirme prin Hotărâri, în procentaj de 172%, toate tâmpeniile, tembelismele și năroziile cuprinse în rechizitorii. Cei dintâi achiesau necondiționat la statutul de înrobit pe vecie, priponit de ușiorii binomului și cu urechea găurită cu sula protocolară, motiv pentru care… ÎȘI DECLAMAU MÂNDRIA! MÂNDRIA DE A FI SLUGĂ! :eek: :-? :sad: (deviza de pe frontispiciul closetului judiciar bukowinean și pictura slugilor behăitoare pe treptele Vespasianei de Apel Suceava aici: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/08/blind-judicial-obedience-trad-sluga.html

# Jimmy date 5 October 2018 13:51 +3

Daca parlamentul "se gandeste" in continuare daca abroga sau nu OUG6 trebuie facut si parlamentul vinovat de aceste magarii mafiotesti ilegale sau dupa caz Tudorel Toader( cum ca cica tudorel se tot codeste). Nu se poate doar sa se joace asa cu romanii si cu tara asta. Declarati prin OUG protocoalele ca fiind ilegale ( ca sunt ilegale, au adaugat la lege) si dati GRATIEREA SI AMNISTIA astea sunt solutiile corecte. Nu va e rusine sa puneti oamenii iar pe drumuri prin tribunale sa plateasca avocati pt greselile "statului"? Iar toti semnatarii protocoalelor in frunte cu Macovei( tartorii sunt Macovei si Maior, macovei acuzata trebuie de tradare de tara) arestati. Nu o mai dati atata in vrajeala si in codeala. Ce au facut astia e mai grav decat orice si oricati infractori la un loc. Sunt pericol pt siguranta nationala

# KANT date 5 October 2018 15:34 +1

Din ciclul " drumul de la transparență și mediere la ... opacitate " , reprezentanții "societății civile" se înârt în " jurul cozii " invocănd niște truisme,; ralierea lor la demersul respectiv , însăsi rezoluția președinților CA, este una tardivă !

# Edelweiss - Paradit pentru comentarii la adresa unei tute date 5 October 2018 16:44 +1

Și bineînțeles că acțiunea de revizuire, inițiată de vreun amărât paradit, va fi „RESPINSĂ CA NEFONDATĂ” IAR AMĂRĂȘTEANULUI I SE VOR IMPUNE PLATA UNOR CHELTUIELI DE JUDECATĂ, ÎN CONFORMITATE CU ART 274 ALIN. 2 C.P.P. Și inga așa, amărășteanul care n-are în buzunar nici un leu jumate să-și cumpere un sfert de drojdie să-și frământe vreo două turte, va fi nevoit să pună în funcțiune imprimanta, ca să facă rost de parale pentru CELENTERATELE JUDICIARE Rromâne: organisme NEVERTEBRATE, alcătuite doar dintr-o gură mare, hapsână, căscată larg cât portalul tunelului de la Mestecăniș, și un tract digestiv scârbos, de o sațietate bugetară greu de satisfăcut. referință acilișa: :eek: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/10/mai-oameni-nu-fiti-chitrosi-dati-parale.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva