20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DEPUTATUL GHITA VREA SA INTAREASCA MONOPOLUL SRI PE ASCULTARI – Romania merge pe modelul american privind interceptarile telefonice, in loc sa modifice Legea sigurantei nationale in acord cu jurisprudenta CEDO. Premierul Ponta si deputatul Sebastian Ghita ii canta in struna sefului SRI, George Maior, care se plange ca nu poate sa afle cine vorbeste de pe cartelele preplatite. Ponta: “Este decizie CSAT. Cartelele pre-platite pot fi folosite de teroristi”

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 July 2013 14:29
Vizualizari: 9334

In loc sa modifice Legea sigurnatei nationale, dupa ce Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit, in mai multe cauze, incepand de acum cinci ani, ca mandatele date de siguranta nationata contravin dispozitiilor din Conventie, autoritatile de la Bucuresti intentioneaza sa sporeasca puterile SRI. Practica interceptarilor convorbirilor telefonice se va extinde in Romania, in ciuda numeroaselor condamnari suferite la CEDO pentru incalcarea dreptului la viata privata, in urma ascultarilor abuzive. Desi este membra a Uniunii Europene din 2007 si a ratificat Conventia Europeana a Drepturilor Omului de aproape 20 de ani, Romania intentioneaza sa adopte modelul american in ceea ce priveste interceptarile, acolo unde se stie este ascultarea convorbirilor telefonice a devenit un lucru obisnuit dupa atentatele teroriste din septembrie 2001.


La Bucuresti se lucreaza intens pentru crearea cadrului legal in vederea extinderii controlului serviciilor secrete asupra populatiei. Mai exact, pe viitor, SRI nu doar ca va intercepta in continuare cartelele telefonice pre-platite, dar va putea sa afle si identitatea interlocutorilor. La fel ca in SUA, pretextul inocat pentru o asemenea masura priveste prevenirea posibilelor atacuri teroriste care ar putea avea loc pe teritoriul Romaniei. O asemenea masura poate duce insa la comiterea de noi abuzuri, care sa provocae alte condamnari ale Romaniei la CEDO pentru incalcarea articolului 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului care privind dreptul la respectarea vietii private si de familie care prevede ca “orice persoana are dreptul la respectarea vietii sale private si de familie, a domiciliului sau si a corespondentei sale” si ca “nu este admis amestecul unei autoritati publice in exercitarea acestui drept decat in masura in care acesta este prevăzut de lege si constituie, intr-o societate democratica, o masura necesara pentru securitatea nationala, siguranta publica, bunastarea economica a tarii, apararea ordinii si prevenirea faptelor penale, protectia sanatatii, a moralei, a drepturilor si a libertatilor altora”.

Seful SRI ca nu poate sa afle cine sunt cei care vorbesc de pe cartelele telefonice pre-platite

Despre ce este vorba concret? La cateva zile dupa ce directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, se plangea de faptul ca nu este reglementata posibilitatea de a a afla identitatea persoanelor interceptate care discuta de pe cartelele pre-platite, premierul Victor Ponta a declarat joi, 18 iulie 2013, ca sustine rezolvarea acestei problemei. Asta dupa ce, cu o zi inainte, deputatul PSD Sebastian Ghita, membru in Comisia permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, anuntase ca un proiect in acest sens ar putea fi depus in toamna.

Directorul SRI George Maior a afirmat in urma cu cateva zile ca Romania este singura tara in care problema interceptarii cartelelor pre-platite nu a fost rezolvata. Maior si-a exprimat speranta ca acest aspect trebuie reglementat pentru ca Romania sa nu aiba o vulnerabilitate: “Pai, ce credeti ca vine un terorist sau cineva in tara si vorbeste de pe un telefon cumparat, inregistrat pe numele sau sau e un telefon... Eu sper ca angajamentele si deciziile, de fapt, luate in CSAT, chiar in mai multe, in diverse CSAT-uri, unul cu presedintele de atunci domnul Crin Antonescu care au fost extrem de constructive (...) Da, vreau sa va spun... Se vor implementa la nivel de Guvern. Asteptam. Stiu ca lucrurile evolueaza, dar atrag atentia serios ca daca aceste lucruri nu vor fi abordate ca in alte state europene, avem o vulnerabilitate si sa nu intrebe cineva post factum de ce s-a intamplat o catastrofa”.

Sebastian Ghita pregateste un proiect de lege: “Nu ma refer neaparat la cartelele pre-platite care au fost cumparate pana acum, care isi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite si incet-incet ies din uz”

La cateva zile de la aceste declaratii, deputatul PSD Sebastian Ghita a anuntat ca este posibil ca in toamna acestui an sa fie depus in Parlament un proiect pentru a se rezolva aceasta problema. Ghita a explicat, intr-un interviu acordat Hotnews, ca vor fi vizate nu cartelele pre-platite cumparate pana acum, care vor iesi din uz. Deputatul PSD sustine ca la achizitionarea cartelei cumparatorul va trebui sa prezinte toate datele sale, inclusiv CNP-ul, care vor fi centralizate de o autoritate: “Exista o discutie si la nivelul Comisiei SRI, acum, si a parlamentarilor impreuna cu guvernul care vizeaza modul in care aceasta zona, ramasa neacoperita total, suntem in imposibilitatea de a avea un mod gestionat prin lege in care sa ne raportam la cartelele pre-platite, repet, exista aceasta preocupare, sa gasim o solutie. Vrem sa gasim o solutie cu privire la modul de gestionare a cartelelor pre-platite. Nu ma refer neaparat la cartelele pre-platite care au fost cumparate pana acum, care isi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite si incet-incet ies din uz, dar trebuie sa generam un cadru legal prin care, in conditiile in care aceste cartele pre-platite din Romania pot fi folosite la infractiuni, ele sa poata fi luate in evidenta si sa aiba acelasi regim ca telefoanele obisnuite. De ce? Am vazut toti ce s-a intamplat la Iasi, multe din cazurile ca cel din Bulgaria, de infractiuni, si ma refer si la terorism, la infractiuni economice, au, din pacate, cartelele pre-platite ca instrument de a te ascunde de autoritati. Sunt cartele pre-platite care permit traficul de date, sunt cartele pre-platite care nu permit identificarea utilizatorului. Concret, omul cand isi cumpara o cartela va trebui sa prezinte dovada cu CNP, nume, prenume si adresa. Aceste date vor fi centralizate de o autoritate si, in cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie sa fie capabil sa puna la dispozitie CNP-ul, numele si prenumele persoanei care a folosit o anumita cartela. Nu este o initiativa personala, fie vom gasi o forma prin care sa convingem guvernul sa vina cu o astfel de initiativa, fie o sa depunem mai multi (parlamentari) in Parlament, ma chinui sa conving niste colegi acum si am si avut niste discutii cu cativa, in toamna vom incepe demersurile pentru chestiunea aceasta”.

Ponta sustine initiativa lui Ghita: “Exista decizia inca din luna august, dar la partea de implementare mai avem de lucru. Anul trecut, ea a fost adoptata de CSAT”

La randul sau, premierul Victor Ponta a precizat ca sustine o astfel de initiativa, mai ales ca o decizie in acest sens a fost adoptata de catre CSAT inca din luna august 2012. Ponta sustine ca masura este necesara pentru a se preintampina o eventuale atacuri teroriste: “Exista decizia inca din luna august, dar la partea de implementare mai avem de lucru. Anul trecut, ea a fost adoptata de CSAT. Nu doar ca o sustin, repet, este decizie CSAT, daca nu ma insel este in perioada interimatului la presedintie al lui Crin Antonescu. Sunt 10 milioane de cartele prepay in folosinta, insa nu se aplica retroactiv. A fost luata aceasta decizie imediat dupa atentatul din Bulgaria, in care s-au folosit cartele pre-platite. Cartelele pre-platite pot fi folosite de teroristi”.

CEDO a condamnat mandatul de siguranta nationala

Pe de alta parte, interesant este insa ca politicienii de la Bucuresti sunt extrem de preocupati de crearea cadrului legal pentru aflarea identitatii persoanelor care discuta de pe cartelele telefonice pre-platite, in loc sa modifice Legea sigurantei nationale. Practic, autoritatile romane ignora o hotarare a Curtii Europene a Drepturilor Omului care dateaza inca din 2007. Potrivit judecatorului roman la CEDO, profesorul Corneliu Birsan, in cauza Popescu impotriva Romaniei, CEDO a decis ca mandatul de siguranta nationala intra in contradictie cu dispozitiile Conventiei Nationale a Drepturilor Omului: “Mandatul de siguranta nationala a fost condamnat de Curtea Europeana a Drepturilor Omului, lucrurile nu au fost nici pana in prezent reglementate in legislatia romana, in conformitate cu dispozitiile Conventiei. (…) Din 2007, in cauza Popescu impotriva Romaniei, CEDO a spus ca aceste dispozitii sunt incompatibile cu dispozitiile Conventiei. In mod firesc urma executarea hotararii CEDO, deci Romania trebuia sa modifice legea sigurantei nationale, in privinta ascultarilor telefonice”.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 18 July 2013 14:33 +16

stiati ca ponta/i ruda prin alianta si cu maior?deci nimic nu/i intimplator.in scurta vreme o sa se dovedeasca ca nici gunoiasul asta nu/i mai departe decit gunoiul celalalt!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 19 July 2013 10:49 +1

vreti o dovada pe loc?uitati/va in preambul apar la postari 26 in realitate sint fizic 20. oare de ce????!!!!!!!! vedeti cum serviciile de supraveghere va ,,vor binele,,....ca sa nu cititi tot ce se spune ,indiferent ca/s sau nu prostii!!!!! vor elimina si dreptul la libera opinie dupa? sau la informare???

# Cui ii este frica ? date 18 July 2013 14:42 -16

Eu cred ca daca nu ai nimic de ascuns nu are de ce sa iti pese cine asculta sau nu, daca sunt respectate principiile democratiei in sensul in care interceptarile care nu fac obiectul cauzei trebuiesc distruse. Problema este acea ca daca o judecatoare are relatii sa-i spunem nepotrivite cu persoane de sex opus sau de acelasi sex, nu putem fi siguri ca informatiile astfel culese nu sunt folosite in rezolvarea unor dosare in care persoane cu compotament schizoid (a se vedea cazul pacientului Basescu), au interese. Exista judecatori si procurori santajabili si pentru asta este suficient sa accesati http://wikileaksdemures.blogspot.ro/ Acolo gasiti tot, judecatori extrem de controversati, musamalizari de dosare, protejarea de catre oamenii legii si ai serviciilor secrete a unor derbedei care isi spun politicieni si multe altele.

# leV date 18 July 2013 17:43 -8

Doar 4 idioti ti-au dat minus. :o Ciudat.

# unul din lumea cea mare date 18 July 2013 15:12 +14

pentru cui ii este frica//asta/i prostia tipica romaneasca si lumeasca.gindind cum gindesti tu si putinele libertati ramase vor disparea cu iuteala fulgerului.uite un rationament care s/a intimplat si in sua.in numele apararii cetatenilor onesti ca tine(sa nu zic prosti)serviciile vor incepe in scurt timp sa insceneze niste acte teroriste(vezi atacul de la wto/911 sau nine eleven). s/a demonstrat clar dpdv aviatic ca ninte pricajiti de teroristicu ,,antrenamente ,,pe pippere in florida nu aveau cum sa foloseasca avioane boeing 747/767 si 747 est o cam mare diferenta intre 5 butoane si vreo 600 de butoane,si un avion nu reusesti sa/l duci spre o tinta manual chiar!!!!!!deci trebuiau sa cam aibe coordonate gps si un beacon pe acoperis sa se poata alinia ils/ul pe el ca sa vina la ,,aterizare,,sa nu mai vorbim ca a fost implozie in loc de explozie(obligatoriu!!!!!)si ca ultim argument de ce nu exista nici o poza cu scheletul lui 747 prabusit pe pentagon???!!!!(continuare)

# IOAN DUSCAS date 18 July 2013 15:19 0

DE SAPTE ANI DE ZILE INFRACTORI DIN SERVICIILE SECRETE ALATURI DE INFRACTORI DIN MINISTERUL DE INTERNE SI MINISTERUL DE JUSTITIE DERULEAZA ACTIUNI INFRACTIONALE VIZAND IZOLAREA MEA DE ORICE PERSOANA SI DISCREDITAREA MEA LA TOT PASUL SI PE ORICE CALE ! PE DE O PARTE INFRACTORUL MAIOR ESTE UNUL DINTRE PRINCIPALII BENEFICIARI AI MOSTENIRILOR MELE IAR PE DE ALTA PARTE ESTE OMUL LEGII CARE MA VAZU \"IN MOD OBIECTIV \" CA FIIND UN POTENTIAL TERORIST SENS IN CARE ACESTI INFRACTORI HOTARARA ELIMINAREA MEA IN STIL MAFIOT ! DE PESTE DOUAZECI DE ANI ACEASTA TARA ESTE JEFUITA SI COORDONATA DIN UMBRA DE CATRE O MANA DE INFRACTORI DEOSEBIT DE PERICULOSI ! PANA CAND OARE ACEASTA TARA VA MAI FI CONDUSA DE INFRACTORI ??

# unul din lumeas cea mare date 18 July 2013 15:21 +16

deci, totdeauna cind o sa auziti propozitia ,,for the kids sake,,si deja gita a folosit expresia ,,ca nu vrea ca copilul lui sa fie rapit,,atunci sa stiti ca sigur in numele copiilor vi se rapesc niste drepturi.am vazut scenariul identic acum vreo 12 ani si tembeli care ziceau exact ca si antecesorul,statul in numele copiilor va rapesc drepturile constitutionale!!!!!!!!in numele sigurantei voastre, satul va ,,vrea binele,,(dar voi cu ce ramineti daca baietii vi/l ,,vor,,)deci dreptul la secretul corespondentei din constitutie o sa fie anulat??????dreptul la viata intima o sa mai existe???? nu observati ca sint atacuri mici dese si constante la adresa drepturilor voasatre,daca justitia nu iti acorda dovezi in apararea ta!!!!!!(vezi fenechiu)atunci o sa ti le acorda cind vin ,,expertii serviciilor cu probe trucate,, vezi costiniu si expertul de la labul din sua- i s/a deschis peste noapte dosar penal ca sa nu poata declara sub juramint ca inregistrarile audio sint trucate.ATENTIE!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 18 July 2013 15:22 +13

ATENTIE!!!!!!!!!DACA EI VA ,,VOR BINELE,, VOI CU CE RAMINETI???!!!!!!!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 18 July 2013 17:50 +13

acum mai fac o legatura....nu/i CIUDAT ca a fost chjiar terorica de la iasi cu bonele gasite din cel de al 2 lea razboi??????si imediat dupa ,,acest eveniment ,,auzim de ghita si de maior si cartele preplatite si de ascultari ,,care vezi doamne vor fi autorizate ....(cu certitudine de nea iulica cu nasul in suflet!!!!!) las dracu

# ME date 18 July 2013 17:27 +12

Cartelele preplatite, ultima frontiera! Acestea sunt dorintele nesatulilor SRI-isti, de a ajunge acolo unde niciun interceptor nu a ajuns veodata!

# unu din lumea mica date 18 July 2013 19:02 +2

1. Costurile pentru localizarea si identificarea unui utilizator de cartela pre-platita sunt foarte mari si dureaza de la 1-12 zile sau chiar mai mult in functie de locatie, dar si daca persoana isi scoate bateria la telefon frecvent, lasandu-i fara semnal. 2. Solicitarea este venita din afara, iar ai nostrii nu fac decat sa se conformeze, voi va puteti OPUNE? 3. Bucurati-va de PACE si scrieti pe forum linistiti, deocamdata la noi e bine. 4. Vreti aventura duceti-va in Congo, Nigeria, Africa de Sud, Haiti, Mexic, Caucaz, Kosovo si Afganistan sau chiar mai aproape in Orientul Mijlociu si garantat nu veti mai avea timp de forumuri belicoase si neganadite, dar pentru multi e mai usor sa stea in fata calculatorului si sa besteleasca ce li se pare lor ca nu e bine. Daca vrem sa fim civilizati trebuie sa respectam regulile.

# unul din lumea cea mare date 18 July 2013 19:19 +7

pentru,,unu din lumea mica,,//,,Daca vrem sa fim civilizati trebuie sa respectam regulile.,, numai pe cele din cpp si cpc nu va place sa le respectati!!!!!!!!!!!! arede/v/ar focul de napirci si vipere si pe voi si pe familiile voastre !!!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 18 July 2013 19:37 +10

pentru,,unu din lumea mica,,//o sa pierd un pic de timp dodo cu tine ca sa/ti explic ca esti si o napirca cu mintea mica. chiar daca scoti ,,bacteria din telefon,, el are un microcondenstor in constructie care emite semnale gps spe unul din satelitii din sistemul s.e.c.i. din cauza asta te localizeaza si cu bateria scoasa. orice cel tel are un nr de identitate unic ca si cnp/ul sau ss/ul (social securiy). im momentul cind lansezi un apel automat semnalul pe calea undelor merge spre satelit cu indentificarea telefonului si deci automat se declanseaza din cauza cuvintelor cheie inregistrarea conversatiei si,,se face si fotografie celui care/l foloseste(nu uita am folosit abrevierile s.e.c.i te documentezi tu cu mintea ta cea mica) cum i/au prins americanii pe primii terorici care au pus amoniu(ingrasamint agricol) si diesel prima data la wto??????

# unul din lumea cea mare date 18 July 2013 19:14 +7

pentru ,,unu din lumea mica,,//tu napirca ce esti nu numai ca traiesti in lumea mica ai si mintea mica!!!!!!!!! vedeti !!!!!!!!exact ce spuneam inainte ,,va vrea,,binele....cu ce mai ramineti??????? si isi da si singura verde!!!!!!!!!!!!!!!! napirca tot napirca si tot face napircarii si in ziua de paste!!!!!!!!! si ce ma intereseaza pe mine de costurile lor de ,,localizare,, auzi o doare pe napirca costurile de localizare,dar de costurile noastre ii pasa ca platim taxe pe care ei le consuma pe napircarii?????????!!!!! deci nu uitati ,,napircile va vor binele,,.......voi cu ce raminerti??????

# UNU DIN LUMEA SI MAI MICA date 18 July 2013 19:19 +6

ADICATELEA... CIOCU MIC SI JOC DE GLEZNA :-x BRAVOOO!!!

# gelu date 18 July 2013 23:20 +11

Si uite asa incet incet Romania devine pasalacul celor 100.000 de lucratori ai serviciilor secrete in frunte cu sefii lor deoarece acesata masa de caprari va avea posibilitatea sa urmareasca convorbirile telefonice si traficul pe net a 19.000.000 de cetateni din tara (nepunandu-i bineinteles la socoeala pe cei foarte foarte mici care nu pot vorbi la telefon si naviga pe net) si din prelucrarea acestor convorbiri inregistrate se pot afla optiunile politice, felul in care cetatenii au votat, ce vicii au cu care pot fi santajati la momentul oportun, cat de mult urasc sau iubesc un anumit politician sau partid politic ceeace da posibilitatea celor 7 servicii secrete din aceasta tara sa poata configura rezultatul alegerilor viitoare astfel incat sa ajunga mereu la putere numai acele partide si politicieni care sunt controlate de servicii. Ca sa nu mai punem la socoteala cum ca-n functie de optiunile politice, cetatenii care se gasesc in opozitie cu interesele politico-economice ale SRI sa fie dati afara din serviciu sau sa dea faliment daca sunt posesori de firme cu ajutorul ANAF sau concurentei neloaiale a firmelor controlate de servicii. Cu alte cuvinte cei 100.000 de caprari vor afla totul despre viata privata-economica-politica a restului celor 19.000.000 minus cetatenii pana la varsta de 7-8 ani. Ei caprarii devenind bosii iar restul sclavii lor care culmea le vor plati salariile din impozitele varsate la bugetul de stat acestor cersetori la stat cu acte-n regula. Ei palmasii nemaiavand astfel nici o posibilitatea de a mai putea sa-i controleze pe cei 100.000 care devin astfel zei in aceasta tara. Ca sa nu mai punem la socoteala cum ca implemetarea acestei legi va seca bugetul statului cu inca un miliard de euro doar pentru procuroarea logisticii: cladiri, servere, calculatoare, programe de calcul si angajarea personalului aferent care sa deserveasca acest nou mastodont de ascultare precum s-a altor sute de milioane de euro anual mententata lor si salariile aferente personalului de noi caprari. Ceeace va face practic ca toate serviciile de securitate ale statului sa cheltuiasca anual din banii platitorilor de taxe peste 6 miliarde de euro cu salarii si logistica, bani care nu produc efectiv nici o plus-valoare, ei caprarii fiind in fapt cei mai paraziti dintre parazitii cetateni ai Romaniei. Si pentru ca caprarii toaca miliarde de euro anual pe apa sambetei de la buget de aceea medicii, profesorii si alte categorii de personal cu studii superioare ce nu lucreaza in institutiile de forta ale statului sunt platite cu salarii de mizerie, salarii de 5-10 ori mai mici fata de salariilor acestor trantori caprari. Ca sa nu mai punem la socoteala somajul care creste in Romania iar numarul caprarilor din servicii creste, in loc sa scada si el. Cititi-o si dati-o mai departe.

# iti dau dreptate gelu date 19 July 2013 09:56 +6

la tot ce-ai scris dar se pare ca pentru ei ast lucru, vezi Doamne, este o modalityate de a aduce \"propsperitate\" poporului.SIC! cat mai este pana la dictatura? dar poporul asta trebuie sa se trezeasca acum cat mai este timp.pe urma... postacii din servicii sunt deja pe forumuri si-si fac treaba.Luaiar dracu cu basescu in brate .

# T date 18 July 2013 23:24 +8

Sunt un om mai mult decat simplu dar am avut sansa la inceputul anilor 90 sa lucrez in Germania, un fost coleg, neamt, a ajuns sa fie inspector sef in KRIPO si mi-a explicat cum e cu ascultarile in Germania. In primul rand, sistemele de ascultare sunt montate de catre serviciile secrete la cererea KRIPO sau de catre servicii daca sunt elemente ce ating siguranta statului. Kripo si numai kripo efectueaza TOATE inregistrarile, contorizate la miime de secunda, fara agentii sistemului de siguranta nationala care nu au dreptul sa efectueze acte de urmarire penala. Kripo are dreptul sa refuze procurorii sa execute mandatul daca sistemele de ascultare au fost instalate inainte de de a se face dovada ca au avut in organizatia criminala un agent sub acoperire sau un martor membru al organizatiei, ce a acceptat sa fie pus sub protectie imediata sau intrun viitor nu mai mare de 30 zile. Daca politia sau procuratura obtine un mandat de ascultare, sa zicem pe siguranta nationala, orice judecato

# Catalin date 19 July 2013 08:07 -6

E si o parte buna in stirea asta: SRI va face angajari, nu? Deci mai multe locuri de munca, mai putini someri, mai multi bani la bugetul de stat ...

# dovada date 19 July 2013 09:45 +6

vise...catalin. la sri se angajeaza doar p[e familii. trebuie sa dii super tare tu si rubedeniile tale, cand cor face verificarea, ca sa nu-ti gaseasca nod in papura...domnule Ponta dupa minima mea cunoastere acest serviciu SRI si nu numai, ar trebui sa dea dovada de independenta, ca si la justitie bre, ca apara aceasta tara, ast popor si nu un vremelnic papusar,turnator,tradator ajuns in functia suprema. Din banii cui este platit acest servicxiu. din banii poporului.nici basinescu, nici ghita, nici Ponta nu are bani sa-i plateasca , si au salarii destul de frumoase si privelgii destule. In toti acesti ani, de cand a terorizat basescu acest popor, ati vazut un semn d e la in divizii din SRI ca apara acest popor , aceasta tara, economia ei. NU! l-AU APARAT PE BASINESCU si pe clica lui , udrea, boc, boureni, videni, ca sa propspere din afacerile cu statul, stat care este poporul nu basinescu. UNde este dovad ca a facut ceva pentru tara si popor. Au jurat credinta tarii si poporului roman, nu lu basescu, nu lu udrea, nu lu MAIOR.NU VA MAI BATETI JOC DE POPORUL ROMAN. Maior cumva se simte cu musca pe caciula pentru tot ce-a facut si ii e frica ca s-ar putea sa raspunda in fata legii. Sa ceasra azil...cu basescu

# hunter date 19 July 2013 09:56 +3

vrajeala , totul este monitorizat atat de SRI cat si de alte servicii . treaba cu nominalizare cartelelor pre-pay confera posibilitatea de a fi folosite interceptarile ca probe si atata tot . 

# ponta esti prostanac date 20 July 2013 18:04 +1

:D neai mintit ponta pe 98% si demisul 8) basescu cu 53% nu te mai votam in veci psd= pcr comunistii lui iliescu criminalul din 89 :-* pdl=securistii si tortionarii astia cu maior sri,niste jegosii bogatii drogatii afaceristii dau arme la dictatorul sirian hafez :zzz aduc pe haisam ,mint debiteaza ca nu lau luat din damasc cu avionul militar nr.27o2,dusa minte,ministrul armatei ne lamurea ca armata nu este inplicata in politica ,mafia lui basescu ajuta pe dictatorul sirian ,ce zice europa si usa :lol: :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva