INVESTITIE IN ENERGIE VERDE – Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat Engie Romania in cumpararea unui parc fotovoltaic de 9,3 MW de la companiile Soventix si Alpin Solar. Situate in judetul Harghita, fermele fotovoltaice au fost puse in exploatare in 2015, producand pana in prezent curca 55 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrica a aproximativ 34.000 gospodarii. Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost coordonata de avocata Irina Moinescu
Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a anuntat miercuri, 13 ianuarie 2021, ca a asistat Engie Romania in cumpararea unui parc fotovoltaic de 9,3 MW de la companiile germane Soventix si Alpin Solar.
Situate in orasul Cristuru Secuiescu din judetul Harghita, fermele fotovoltaice au fost puse in exploatare in 2015, producand pana in prezent curca 55 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrica a aproximativ 34.000 gospodarii.
Din echipa de avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii – coordonata de Irina Moinescu (foto) – au facut parte: Raluca Misu, Andreea Oprisan, Irina Raileanu, Iuliana Leon, Roxana Pana si Marius Barladeanu.
Prezentam comunicatul Engie Romania:
„ENGIE Romania a achizitionat un parc fotovoltaic cu o capacitate de 9,3 MW
ENGIE Romania a finalizat achizitia unui parc fotovoltaic, compus din doua ferme, cu o capacitate instalata totala de 9,3 MW. Parcul face parte din Ever Solar SA, filiala detinuta de dezvoltatorul german de parcuri fotovoltaice, Soventix, si Alpin Solar, coproprietar si dezvoltator.
Fermele fotovoltaice sunt localizate in satul Cristuru Secuiesc din judetul Harghita. Ele au fost puse in exploatare in anul 2015, producand pana in prezent ~55 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrica a aprox. 34.000 gospodarii.
Achizitia este in linie cu strategia ENGIE Romania, axata pe dezvoltarea energiilor regenerabile care au un rol cheie in tranzitia energetica. ENGIE considera ca dezvoltarea energiei regenerabile este esentiala pentru decarbonizarea sectorului energetic si pentru reducerea emisiilor de carbon. Romania are un potential important de energie solara, care va fi valorificat din ce in ce mai mult in urmatorii ani. Prin urmare, obiectivul ENGIE Romania este de a continua dezvoltarea portofoliului de capacitate instalata de energii regenerabile, atat prin crestere organica, cat si prin achizitii.
'Aceasta achizitie marcheaza o noua etapa in atingerea obiectivului de a deveni, pana in 2030, un investitor important in domeniul energiei regenerabile in Romania si de a contribui, astfel, la ambitia grupului de a fi liderul tranzitiei energetice. Pe plan local, obiectivul nostru este de a ocupa o pozitie de lider pe segmentul de energie regenerabila centralizata -dat fiind ca energia eoliana si cea solara vor avea o pondere tot mai mare in viitorul mix energetic al tarii- si de a oferi energie verde clientilor nostri, persoane fizice sau juridice', a declarat Eric Stab, Presedinte & CEO of ENGIE Romania.
ENGIE Romania opereaza in prezent 110 MW de energie regenerabila in capacitati eoliene si fotovoltaice. Anterior acestei achizitii, ENGIE Romania era prezenta in domeniul energiei regenerabile prin operarea a doua parcuri eoliene, cu o capacitatea instalata de ~100 MW, aflate in judetele Braila si Galati”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii