24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INVESTITII IN PORTUL CONSTANTA – CCIR se implica in atragerea de investitii emirateze. Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, la intalnirea cu vicepresedintele pentru dezvoltare Khalifa Economic Zones Abu Dhabi (KEZAD), Khalid Al Marzooqi: „Portul Constanta reprezinta o buna oportunitate investitionala, fiind, in momentul de fata, cel mai mare port multi-functional de la Marea Neagra”

Scris de: L.J. | pdf | print

30 January 2024 14:06
Vizualizari: 2491

Camera de Comert si Industrie a Romaniei doreste atragerea de investitii in Portul Constanta.De aceea, presedintele CCIR Mihai Daraban (foto stanga) s-a intalnit luni, 29 ianuarie 2024, cu vicepresedintele pentru dezvoltare Khalifa Economic Zones Abu Dhabi (KEZAD), Khalid Al Marzooqi (foto dreapta).


Iata comunicatul CCIR:


CCIR se implica in atragerea de investitii emirateze


Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, a avut, in data de 29 ianuarie a.c., o intrevedere cu vicepresedintele pentru dezvoltare Khalifa Economic Zones Abu Dhabi (KEZAD), Khalid Al Marzooqi. KEZAD este cea mai mare zona economica integrata din Emiratele Arabe Unite, furnizand o gama vasta de servicii de afaceri, cazare pentru personal si solutii imobiliare industriale.

'Romania si Emiratele Arabe Unite au nevoie de o relatie economica puternica, avand in vedere elementele de interes comun care pot duce la crestere economica de ambele parti. Astfel, Portul Constanta reprezinta o buna oportunitate investitionala, fiind, in momentul de fata, cel mai mare port multi-functional de la Marea Neagra. Portul Constanta poate sa devina un hub logistic important in miscarea si stocarea bunurilor aduse din Emiratele Arabe Unite pentru piata europeana. Regiunea portului Constanta ofera facilitati necesare pentru investitii noi, asigurand totodata o pozitie strategica cu deschidere catre Europa Centrala si de Vest prin coridorul fluvial al Dunarii. In ceea ce priveste valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua state, la nivelul lunii octombrie 2023 se inregistrau deja 396 de milioane de euro, foarte aproape de suma totala de la sfarsitul anului 2022. In mod cert, exista un potential de crestere important pe care dorim sa-l atingem prin dezvoltarea de proiecte comune cu partea emirateza', a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

'Romania reprezinta un partener comercial de incredere pentru Emiratele Arabe Unite, ceea ce ne-a determinat sa stabilim o legatura directa cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, cel mai important vector de promovare a mediului de afaceri din tara dumneavoastra. Putem, astfel, dezvolta multe proiecte in parteneriat cu antreprenorii romani, KEZAD Group fiind prezent in 12 zone comerciale situate in Abu Dhabi, Al Ain si Regiunea Al Dhafra. Avem peste 50 de mii de angajati si operatiuni in 40 de tari, printre care Turcia, India si Indonezia, iar in ceea ce priveste spatiul european, operam deja in cadrul a 11 porturi. In momentul de fata, in Romania activeaza 611 companii emirateze, iar valoarea investitiilor directe, la sfarsitul anului 2022, era de 469 milioane de euro. Prin contactele de afaceri pe care le stabilim astazi, ne dorim sa imbunatatim aceste cifre si sa dezvoltam o relatie economica pe termen lung cu Romania', a declarat vicepresedintele pentru dezvoltare a KEZAD, Khalid Al Marzooqi”.

 


Comentarii

# Ioana M. date 31 January 2024 11:15 0

Putina transparenta...e zona portuara si publica.....totul e secret ? Ce castiga Romania si ce castiga Kezad ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva