22 ianuarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Iohannis – un personaj ipocrit si penibil

Scris de: Adrian NASTASE

13 decembrie 2019 10:53
Vizualizari: 2926

In timpul campaniei prezidentiale din 2014, scriam ca Iohannis este mai balcanic decat oricare dintre noi. Ideea ca un nou Carol I va ajuta la constructia unei Romanii moderne, dupa cele doua mandate ale lui Basescu, s-a dovedit inselatoare. Lipsa unui contra-candidat de anvergura, din partea stangii, a facut ca el sa obtina, anul acesta, un al doilea mandat.


 

Am crezut ca el a inteles ca are o a doua sansa de a fi, cu adevarat, presedintele tuturor romanilor, dar el a ales sa fie doar presedintele liberalilor (banuiesc, asa cum ii cunosc, ca doar al unora dintre ei) si al unor talibani care i se adreseaza cu formula “domnule fanfaron”.

Cum poate fi calificat gestul sau de a ma invita la Cotroceni, la receptia organizata cu ocazia Zilei nationale, pentru ca, dupa doua zile, la intrebarea “naiva” a unei ziariste, sa anunte ca-mi va retrage o decoratie, acordata in urma cu 17 ani, pentru anumite fapte si intr-un anumit context? Si in ziua in care l-a decorat pe ambasadorul Klemm, la plecarea din tara, probabil pentru felul in care s-a comportat acesta in calitate de guvernator pentru Romania. Incercand, pe de alta parte, sa ma umileasca, punandu-ma pe acelasi plan cu Laszlo Tokes, caruia, de asemenea, i-a retras decoratia.

Poate ca pentru cateva zile, Iohannis va fi un “erou” al Societatii Timisoara si al unor radicali #rezist. In timp, insa, acest gest, lipsit de eleganta, va fi contestat de oamenii politici si de oamenii de bun simt. Si va deveni un precedent. Decoratia din urma cu 17 ani a fost acordata pentru unele merite (care nu cred ca pot fi contestate nici din perspectiva timpului). Condamnarile nedrepte, dictate, ulterior, de catre Basescu, prin instrumentele sale din magistratura, nu au nicio legatura cu argumentele pentru decorare. A te preface ca, dupa 7 ani sau 5 ani de la condamnari ca poti sa le dai relvanta, este o marsavie politica. Cu atat mai mult, cu cat Iohannis nu a avut o “revelatie divina”, descoperind textul de lege si hotarand sa retraga decoratia TUTUROR celor condamnati. Decretul publicat arata o abordare selectiva si evident politica.

In plus,daca o condamnare POATE fi baza pentru retragerea unei decoratii, aceasta retragere se poate face si dupa 3, 5, 7 mandate prezidentiale? Si dupa 20 de ani?

Ma vor injura unii, dar ma intreb daca comunistii i-au retras decoratiile lui Maniu, dupa condamnarea sa.

Incercarea de a rescrie trecutul a fost descrisa de Orwell si a fost practicata de regimurile totalitare. Nu pentru o lunga perioada…

PS 1 Mi-am permis sa ilustrez acest articol cu o lucrare a maestrului Stefan Caltia (“Clovn cu coroana”), cu care, de altfel, m-am intretinut la receptia de la Cotroceni

PS 2 Sugestie pentru “fabricile de mesaje”: nu va pierdeti vremea si banii, stiu sa aleg raspunsurile de bun simt.Sursa: adriannastase.ro

Comentarii

# AUSTERITATE? ORBAN SI CATU ALOCA BANII LA ANRP FARA CONTROL? date 13 decembrie 2019 11:39 +8

DE CE GUVERNUL ROMANIEI SUSTINE CA ESTE AUSTERITATE INSA ALOCA BANI PENTRU DESPAGUBIRI LA ANRP FARA SA CEARA O VERIFICARE A RETROCEDARILOR IN FIECARE LOCALITATE SAU JUDET PENTRU A STOPA DESPAGUBIRILE ACOLO UNDE S-AU FACUT RETROCEDARI IN EXCES? Pentru 42 de judete nu pot compara suprafata fiecarui judet cu totalul suprafetelor de teren retrocedate si inscrise de Prefectii din judetul respectiv in titlurile de proprietate emise vreme de 30 de ani? Nu exista un control adecvat al celor pretind ca guverneaza tara in interesul romanilor! Insumarea sistematica si cronologica a suprafetelor insrise in titlurile de proprietate puse in circulatie prin Ordin al Prefectilor se poate realiza pe baza duplicatelor existente la toate Oficiile Judetene de Cadastru si Publicitate Imobiliara ale Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara. DE CE MINISTERUL PUBLIC, CURTEA DE CONTURI, GUVERNUL NU CONTROLEAZA RETROCEDARILE DIN FIECARE PREFECTURA!? LA ANRP E COADA PARALELA DUPA BANI GALBENI !?

# imun/teanu date 13 decembrie 2019 11:56 +1

Confuzii mari la domnul Nastase. ** Cum?!, dupa un prim mandat /cum a fost, sa poti crede ca numitul Iohanis mai poate fi un Carol I? ** Citat: "...dar a ales sa fie presedinta DOAR liberalilor...". Ca care "liberali"!, pe-de-le-ii vapsiti?, sub noua culare ascunzandu-si (naivilor) identitatea reala, sorgintii "basescu" machiate asa /cumva, nu tot la ordine "aluia" inca fiind?! ** Iar citez: "...la intrebarea NAIVA a unei ziariste...". Domnule!, cum n-ati aflat inca intrebarile NAIVE le sunt survenite "ziaristelor" doar ca la volei, de "ridicat la fileu" ca "intamplator" (pretext) sa-si poata devoala intentii ascunse. Raspunzand "invitatiei" doar i-ati cazut in plasa. Nestiind(?) inca cat MARSAV poate fi. De fapt avand deja pregatita lista mai lunga, pe nimeni in vindicatia lui "neiertat". [ De la unul participant doua decenii la tot ce anti FSN /PDSR /PSD, si si-a Dvs. (dar nu "platind" facaturi). Pana cand "fostii" liberali si-au tradat si electorat credincios si si doctrina. ]

# Ion date 13 decembrie 2019 12:58 +14

Democrația de după 1989 ne-a dus din in situatia din anii 1950 ,cand elitele românești erau băgați la pușcărie de către sistemul stalinist ,acum de către sistemul securist in colaborare cu străinii din occident! Pentru elitele românești ,patrioti ,nu e bine nici in democrația actuală nici in sistemul comunist trecut! Halal democratie europeană,occidentală! Numai propaganda mincinoasă!

# VIKY date 14 decembrie 2019 07:17 +7

Ipocrit si penibil este prea putin spus. Acest ... este reancarnarea lui Hitler. Nu stiu daca pana la sfarsitul vietii voi intelege indolenta poporului roman. Inteleg manipularea, dar asta tine doar la...cei slabi cu "duhul", si nu cred ca majoritatea populatiei face parte din aceasta categorie. Pacat de tara, pacat de popor. Va veni ziua in care pentru indolenta lor de azi, vor ajunge sa-si blesteme ziua in care s-au nascut, dar atunci va fi prea tarziu.

# confuz date 14 decembrie 2019 16:38 +2

VIKY fratele nostru Silviu Brucan a trasat coordonatele ce trebuiau urmate,a fost vizionar cand spunea ca neo fascistii cu crucea atarnata la gat in vazul tuturor or sa indobitoceasca poporul nescolit in matrapazlacurile alogenilor.

# obiectiva din IRan date 14 decembrie 2019 19:43 0

POT fi informata la ce alte instante de judecata din Romania au vacanta de iarna de 12 zile neintrerupyt ????? D E C I Z I A NR. 96 Din 09.12.2019 Preşedintele Tribunalului Galaţi - judecător ROBERT GEORGE FLOREA În temeiul dispoziţiilor art. 9 şi la art. 7 alin.1 lit. a, aprobat prin Hotărârea nr. 1375/17.12.2015 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii; Pentru buna desfăşurare a activităţii Tribunalului Galaţi în perioada sărbătorilor de iarnă; Emite următoarea : ​ D E C I Z I E: Art. 1 – (1) În perioada 24.12.2019 – 03.01.2020, inclusiv, se suspendă programul de lucru cu publicul la Centrul de informare si relaţii cu publicul şi la Biroul de informare şi relaţii publice de la Tribunalul Galaţi, actele de sesizare ale instanţei, cererile, petițiile, sesizările sau orice alte înscrisuri urmând a fi înaintate instanței, în această perioadă, prin poștă, fax sau e-mail.

# nae din dealul feleacului date 15 decembrie 2019 16:05 0

Nu fiti atit de mirat,D-le Nastase.Mai degraba cetateanul/profesor A.Nastase cum il vede retrospectiv pe Prim Ministrul A.Nastase?Ca de sofisticat sinteti de neintrecut,fara sa inteleaga cineva ceva de la Domnia Voastra.Dar de ce nu mergeti la esenta,adica sa-i cereti explicatii D-lui Crin Antonescu sa detalieze "proiectul Iohannis"tocmai de el fluturat in cele patru vinturi?Daca acesta nu vrea ,hai D-le Prof.Nastase si descoase dumneta cusatura ,ca noi cetatenii de rind am descusut-o de mult!Nu mai sta cocotat in virful Fundatiei Titulescu si spunindu-ne ca faci politica la nivel de galaxie pe care noi prostimea nu o intelegem;ca mai zice unul asa din capul satului/statului.Hai cu initiativa incepind de jos;a.. e greu,nu;pai cum ai vrea sa fie ,daca nemijlocit voi elitele ati distrus toata Romania,cu sau fara implicare?

# unul care intreaba date 15 decembrie 2019 18:39 -1

Stimabile.....politician, dupa razboi multi viteji se arata. Asa zice o vorba de-a noastra. Situatia in care suntem se datoreaza si ,, stilului,, politic al dvs. Stiti prea bine la ce ma refer. Ati fost unul dintre maestrii politichiei romanesti. Daca tot vorbira-ti de ilustratii cu .... tablouri, cred ca, tabloul in cauza este reprezentativ pentru stilul dvs politic. Despre alegerea mesajelor, nu zic nimic.Sunt convins ca mereu descifrati mesajele cu greutate....materiala.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cum catalogati propunerile privind numirea Gabrielei Scutea ca Procuror General, a Giorgianei Hosu ca sefa DIICOT si a lui Crin Nicu Bologa in fruntea DNA?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.01.2020 – Cand desfacem sampania pentru Horodniceanu? Raiffeisen Leaks a napadit si Croatia

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva