23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUSPECTUL TUDORAN – Exclusiv: SIIJ a declansat urmarirea penala impotriva judecatorului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti. Ion-Tudoran este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia. Ciudat, cu doua luni in urma, judecatorul a renuntat la pensie ca sa-si dea demisia din sistem

Scris de: L.J. | pdf | print

11 October 2019 18:31
Vizualizari: 9531

A fugit, s-a pitit, s-a codit si tot nu i-a iesit! Dupa zeci de ani in magistratura ca judecator de scaun, dupa zeci de legende in jurul sau, si dupa razgandeli de pensionare, judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti (foto) a ajuns suspect. Surse avizate au dezvaluit in exclusivitate pentru Lumea Justitiei ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a inceput urmarirea penala fata de Ion-Tudoran pentru posibila savarsire a mai multor infractiuni. Anuntul ca Ion-Tudoran face obiectul unui dosar penal la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitei vine la doua luni de la momentul la care judecatorul CAB a demisionat din magistratura, renuntand la pensie, in conditiile in care inainte de a demisiona acesta ceruse CSM sa ii aprobe pensionarea.


Miscarile de neinteles ale judecatorului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran privitoare la iesirea sa din magistratura au ridicat totusi semne de intrebare, multi dintre cei care i-au urmarit traseul profesional intrebandu-se daca nu cumva graba de a renunta la scaunul de judecator are legatura fix cu o eventuala punere sub acuzare de catre SIIJ pentru posibile fapte savarsite in calitate de magistrat. Oricat s-a straduit, pare ca nu i-a iesit, caci dupa cum veti vedea, acuzatiile pe care procurorii SIIJ i le aduc judecatorului Tudoran nu sunt deloc de neglijat si au la baza si informatiile vehiculate in spatiul public de mai bine de un an legate de bunurile detinute de familia sa.

Potrivit informatiilor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie ar fi inceput urmarirea penala fata de judecatorul Bogdan-Tudoran intr-un dosar mamut in care este cercetat pentru mai multe fapte care au legatura atat cu bunurile sale, cat si cu activitatea desfasurata in calitate de magistrat.

Din datele pe care le detinem pana la acest moment, SIIJ ar fi declansat urmarirea penala in fata judecator pentru urmatoarele infractiuni:

-art. 326 Cod Penal - fals in declaratii;

-art. 12 lit. a) din Legea 78/2000 privind "efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale";

-art. 291 Cod Penal - trafic de influenta.

Lumea Justitiei a incercat sa confirme oficial informatia privitoare la judecatorul Ion-Tudoran, sens in care, printr-o solicitare oficiala, am cerut Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie sa ne precizeze:

-daca exista un dosar penal inregistrat la SIIJ pe numele lui Ion-Tudoran, in cazul in care exista, daca s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de acesta si pentru ce fapte.

Pana la inchiderea editiei nu ne-a fost comunicat niciun raspuns, insa il vom publica in momentul in care acesta ne va fi trimis.

Casa si fiul

Fata de aceasta situatie, este bine de amintit ca in ultimele luni referirile la judecatorul Ion-Tudoran s-au facut nu pentru competentele sale profesionale ori pentru hotararile pronuntate, ci pentru casele pe care le-ar detine familia acestuia.

Amintim ca nu mai tarziu august 2019, Monitorul Justitiei dezvaluia ca anchetatorii SIIJ investigheaza modul in care judecatorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran ar fi trecut pe numele fiului sau, Tudor Ion-Tudoran, un apartament situat in municipiul Sinaia, judetul Prahova, care ar valora peste 100.000 de lire sterline.

Problema cu acest apartament era insa ca fiul cel mic al judecatorului Bogdan-Tudoran, tanar absolvent al unei facultati particulare, nu a lucrat nicaieri si, deci nu avea venituri cu care sa justifice calitatea de cumparator al imobilului din Sinaia. Achizitia, din informatiile pe care le avem, ar fi fost facuta inca din anul 2014, iar tot de atunci fiul cel mic al judecatorului Bogdan-Tudoran figureaza ca proprietar (Click aici pentru a citi).

O alta dezvaluire a fost facuta de jurnalistii de la Romania TV care, in urma cu o luna, filmau cu camera ascunsa o locuinta pe care fiul cel mare al judecatorului, Alexandru Ion-Tudoran, o prezenta drept locuinta persoanala pe care incerca sa o vanda (Click aici pentru a citi).

Problema judecatorului Ion-Tudoran este ca din declaratiile sale de avere nu reiese o asemenea potenta financiara, care sa permita achizitionarea unui imobil de sute de 100.000 de lire sterline.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva