4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOARE CU PEDEAPSA IMBLANZITA DE ICCJ – Completul de 5 judecatori a modificat hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM de sanctionare disciplinara a judecatoarei Anca Maria Pena de la Judecatoria Sectorului 2. Diminuarea indemnizatiei cu 15% pe o perioada de trei luni a fost inlocuita cu avertisment (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

8 May 2023 16:42
Vizualizari: 3494

O noua hotarare a Sectiei pentru judecartori a CSM in materie disciplinara nu a trecut de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu vorbim insa despre o anulare a uneri hotarari CSM, asa cum s-a intamplat in anumite cazuri, ci despre o modificare a acesteia.


 

Astfel, luni, 8 mai 2023, ICCJ a imblanzit sanctiunea disciplinara aplicata de Sectia pentru judecatori a CSM, in 23 noiembrie 2023, judecatoarei Anca Maria Pena de la Judecatoria Sectorului 2 pentru “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”, abatere prevazuta de art. 99 lit. r) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Concret, sanctiunea constand in “diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pentru o perioada de 3 luni” a fost schimbata in “avertisment”.

Solutia a fost dispusa de un Complet de 5 judecatori ICCJ in materie civila (Completul Civil 1 - NCPC - 2023 ) compus, conform informatiilor existente pe siteul instantei supreme, din judecatorii Roxana Tudose, Cristinel Grosu (foto), Mirela Visan, Liana Andreia Constanda si Iulia Petronela Nitu.


Iata minuta Deciziei ICCJ 107/8.05.2023 privind modificarea sanctiunii aplicate judecatoarei Anca Maria Pena de la Judecatoria Sectorului 2:


“Admite recursul declarat de Pena Anca – Maria impotriva Hotararii nr. 15J din 23 noiembrie 2022 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori in materie disciplinara (n.r. - este vorba despre Sectia pentru judecatori, nu de procurori asa cum gresit s-a mentionat in minuta ICCJ), in dosarul nr. 17/J/2022. Caseaza hotararea recurata si rejudecand: Inlocuieste sanctiunea disciplinara 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pentru o perioada de 3 luni' cu sanctiunea disciplinara 'avertisment'. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 8 mai 2023”.


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM, din 23 noiembrie 2023, privind sanctionarea disciplinara a judecatoarei Anca Maria Pena de la Judecatoria Sectorului 2:


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Pena Anca Maria -judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Pena Anca Maria - judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pentru o perioada de 3 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# DODI date 8 May 2023 18:41 -1

CORBU la cioară nu scoate ochii. Regretă doar că acoperita, prin atitudinea ei, s-a... descoperit și acum Noua Securitate are un acoperit mai puțin.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva